10 Απριλίου 2014

Για ουκρανικούς πυραύλους ενδιαφέρεται η Τουρκία

http://media.townhall.com/Townhall/reu/d/2011%5C234%5C2011-08-22T184803Z_01_KIE05_RTRIDSP_0_UKRAINE.jpg
Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες από διεθνείς διπλωματικούς κύκλους, η Τουρκία είναι μάλλον η χώρα με την οποία ουκρανική εταιρεία διαπραγματεύεται την πώληση πυραύλων ικανών να φέρουν οκτώ πυρηνικές κεφαλές και που εμπίπτουν σε διεθνείς απαγορεύσεις, γεγονός που στηλίτευσαν οι ρωσικές αρχές τη Δευτέρα, χωρίς να κατονομάζουν τη ή τις χώρες που διαπραγματεύονται με τους Ουκρανούς.Οι ρωσικές αρχές επεσήμαναν δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία μια ουκρανική στρατιωτική-διαστημική επιχείρηση διαπραγματεύεται με τρίτες χώρες πώληση πυραυλικής τεχνολογίας.

Το ρωσικό ΥΠΕΞ υπενθύμισε, σε ανακοίνωσή του, αναφερόμενο στο εργοστάσιο Γιουζμάς του Ντνιεπροπετρόφσκ, ότι η Ουκρανία συμμετέχει στο καθεστώς ελέγχου πυραυλικής τεχνολογίας και υπέγραψε τον Κώδικα Συμπεριφοράς της Χάγης κατά της διασποράς πυραυλικής τεχνολογίας.
Η Μόσχα τόνισε ότι το Κίεβο έχει ιδιαίτερα σοβαρές πολιτικές υποχρεώσεις και πρέπει να είναι πολύ συγκρατημένο με τεχνολογίες που επιτρέπουν την κατασκευή πυραύλων βεληνεκούς άνω των 300 χλμ. και ωφέλιμου φορτίου άνω των 500 χιλιογράμμων. Το εργοστάσιο Γιουζμάς παράγει τον πύραυλο Βογιενόντα (S-18 Σατανάς) ικανό να μεταφέρει οκτώ πυρηνικές κεφαλές.