11 Φεβρουαρίου 2014

ΜΥΔΡΟΙ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ CHP «Ο Ερντογάν μοιάζει με τον Μάγο Σάρουμαν του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»

«Ο Ερντογάν μοιάζει με τον Μάγο Σάρουμαν του Αρχοντα των Δαχτυλιδιών»
Μπορεί οι τελευταίες εξελίξεις στην Τουρκία να μοιάζουν σαν σενάριο ταινίας, η βουλευτής ωστόσο του αντιπολιτευόμενου Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) πήγε ένα βήμα παρακάτω παρομοιάζοντας τον πρωθυπουργό Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Μάγο Σάρουμαν της ταινίας «Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών», ο οποίος έχει χάσει «κάθε αίσθηση ντροπής»
«Η Τουρκία έχει γίνει μία χώρα όπου οι τίτλοι και τα προγράμματα μπορεί να αλλάξει με ένα τηλεφώνηα σαν η Μέση Ανατολή να είναι ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών.
Ο άνθρωπος το κάνει αυτό μοιάζει με τον Σάρουμαν, τον Λευκό που έχει χάσει κάθε αίσθηση ντροπής», δήλωσε η Εμινέ Ουλκέρ Ταρχάν σε γραπτή ανακοίνωσή της χθες.Η Ταρχάν αναφερόταν σε μία τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του πρωθυπουργού Ερντογάν με διευθυντικό στέλεχος της Habertürk, που διέρρευσε στο διαδίκτυο την προηγούμενη εβδομάδα. Στο ηχητικό ντοκουμέντο ακούγεται ο Ερντογάν να ζητά από τον διευθυντή να αφαιρέσει έναν τίτλο που αναφέρεται σε ανακοίνωση του ηγέτη του κόμματος των Εθνικιστών σχετικά με τις διαδηλώσεις του πάρκου Γκεζί τον περασμένο Ιούνιο.

«Το άτομο που προσπάθησε να "χτυπήσει" τους αντιπάλους του με οδηγίες στα μέσα ενημέρωσης είναι ο πρωθυπουργός της χώρας, αλλά την ίδια ώρα είναι και αρχηγός της αστυνομίας, δικαστής, εισαγγελέας, δήμαρχος, διευθυντής μέσων ενημέρωσης και επιχειρηματίας», τόνισε η βουλευτής.
Κατά τη διάρκεια πρόσφατης συγκέντρωσης του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στη Σμύρνη, ο απών Ερντογάν έδωσε μία εικόνα ως μάγος εμφανιζόμενος μέσω ενός ολογραφικού άβαταρ στην αίθουσα συνεδρίασης.

Για το κινηματογραφικό... ιστορικό του «Άρχοντα», ο Σάρουμαν ο Λευκός ήταν μάγος, ο οποίος έζησε στη Μέση Γη κατά τη διάρκεια της τρίτης εποχής και ήταν ένας από τους βασικούς εχθρούς στα γεγονότα του πολέμου του δαχτυλιδιού.
Πηγή: Hurriyet Daily News
ΗΜΕΡΗΣΙΑ