Στα Τίρανα, ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε «βασική προτεραιότητα της ελληνικής προεδρίας» το να δοθεί το καθεστώς της υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Αλβανία μέχρι το τέλος του εξαμήνου. Ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είχε ταχθεί υπέρ της απόδοσης του καθεστώτος υποψήφιας χώρας στην Αλβανία, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, και πρόσθεσε ότι οι δύο χώρες είναι «αποφασισμένες να εργαστούν από κοινού, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος αυτός».
Σε ό,τι αφορά τα διμερή θέματα δεν σημειώθηκε κάποια σημαντική πρόοδος. Ωστόσο τα μέλη της ελληνικής αποστολής έλεγαν ότι η βελτίωση του κλίματος, σε σχέση με την προηγούμενη επίσκεψη του κ. Βενιζέλου στην Αλβανία, στις αρχές Νοεμβρίου, ήταν εντυπωσιακή.
Στις δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι πράγματι υπάρχουν κάποια ζητήματα ανάμεσα στις δύο χώρες, δήλωσε όμως ότι έχει γίνει «μία πολύ ουσιαστική και πρακτική προετοιμασία, η οποία μας επιτρέπει να κινηθούμε γρήγορα, να δώσουμε οριστικές και ολοκληρωμένες λύσεις σε όλες τις εκκρεμότητες». Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι οι δύο κυβερνήσεις θα εργαστούν «με ταχύ και επαγγελματικό τρόπο και θα αξιοποιήσουν στον μέγιστο δυνατό βαθμό το ισχύον Σύμφωνο Φιλίας, Συνεργασίας και Καλής Γειτονίας», ενώ προανήγγειλε «την ενεργοποίηση μεικτών επιτροπών σε τομείς που έχουν πολύ μεγάλο αναπτυξιακό και πολιτικό ενδιαφέρον», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Στο ίδιο μήκος κύματος έκανε δηλώσεις και ο κ. Μπουσάτι. Ο κ. Βενιζέλος έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι στις δηλώσεις του ο Αλβανός ομόλογός του είπε ότι «σε θέματα όπως τα τοπωνύμια, δεν υπάρχει καμία πολιτικού χαρακτήρα διάσταση, καμιά προκατάληψη» και ότι «υπάρχει πάντα απόλυτος σεβασμός στην εδαφική ακεραιότητα και τις σχέσεις καλής γειτονίας». Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για πολύ ουσιαστικές συνομιλίες και εξέφρασε τη βούληση να υπάρξει μια γρήγορη διαδικασία επίλυσης όλων των θεμάτων και ολοκλήρωσης της εταιρικής σχέσης με την Αλβανία, η οποία θα επηρεάσει θετικά όλη την περιοχή.