01 Φεβρουαρίου 2014

Η Αλ Κάιντα έχει τρεις βάσεις στη Ν. Τουρκία! Ευρωπαίοι μουσουλμάνοι εκπαιδεύονται στα νέα στρατόπεδα της οργάνωσης πριν μπουν στη Συρία


Η Αλ Κάιντα έχει τρεις βάσεις στη Ν. Τουρκία!
Νέους φόβους για τη στρατολόγηση Ευρωπαίων και Αμερικανών στις τάξεις της Αλ Κάιντα γεννούν οι πληροφορίες για τρεις καινούργιες βάσεις σύρων ακραίων ισλαμιστών στη Νότια Τουρκία. Στόχος των τζιχαντιστών, σύμφωνα με τις ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, είναι η εκπαίδευση των ξένων μαχητών που θα οργανώσουν τις επόμενες τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ, με εφαλτήριο την Τουρκία.
«Η Συρία έχει γίνει μαγνήτης για τους τρομοκράτες στην Ευρώπη, στην Αμερική, στην Ασία και στη Βόρεια Αφρική. Κάθε εβδομάδα μπαίνουν στη Συρία νέοι μαχητές της Αλ Κάιντα από όλο τον κόσμο», υποστήριξε ο υποστράτηγος των στρατιωτικών μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ Αβίβ Κοτσάβι κατά τη διάρκεια διάσκεψης για την Ασφάλεια, στο Τελ Αβίβ. «Η τρομοκρατία δεν θα μείνει εκεί. Θα εξαπλωθεί σε στρατόπεδα του Λιβάνου και της Χερσονήσου του Σινά και θα επηρεάσει ολόκληρη την περιοχή», πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας τους φόβους που εξέφρασαν αυτή την εβδομάδα και οι βρετανοί και αμερικανοί ομόλογοί του. Ο διευθυντής των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Τζέιμς Κλάπερ αναφέρθηκε σε ένα συγκεκριμένο συριακό παρακλάδι της Αλ Κάιντα, την οργάνωση Αλ Νούσρα, η οποία - είπε - φιλοδοξεί να χτυπήσει στο αμερικανικό έδαφος.
Βάσει του νέου χάρτη της Αλ Κάιντα, οι βάσεις αυτές βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Συρία και ειδικότερα στις τουρκικές επαρχίες Καραμάν, Οσμανιέ και Σανλιούρφα. Εκτός από την Αλ Νούσρα, η οποία συγκαταλέγεται στις πλέον εξτρεμιστικές οργανώσεις, στην περιοχή δρα επίσης το σκληροπυρηνικό Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και Αλ Σαμ (ISIS). Σε κάθε περίπτωση, αναφέρουν οι βρετανικοί «Τάιμς», τα τουρκοσυριακά σύνορα βρίθουν μεσαζόντων, οι οποίοι αναλαμβάνουν να φέρνουν σε επαφή νεαρούς μουσουλμάνους από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ με σύρους ισλαμιστές. Βρετανοί αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι πολλοί νέοι Βρετανοί, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να αφήσουν τα πάντα πίσω τους προκειμένου να πολεμήσουν ενάντια στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Ασαντ, αγοράζουν φθηνά εισιτήρια για την Τουρκία - ενδιάμεσος σταθμός για τη Συρία - και τελικά εντάσσονται σε ομάδες που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα. Ο Κλάπερ, από την πλευρά του, προειδοποιεί ότι όλοι αυτοί οι νέοι εκπαιδεύονται «ώστε να επιστρέψουν στη χώρα τους και να καθοδηγήσουν περισσότερα τρομοκρατικά χτυπήματα».
Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν ότι περισσότεροι από 7.000 μαχητές από ξένες χώρες έχουν ταξιδέψει στη Συρία από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου. Βάσει των τελευταίων στοιχείων των αμερικανικών Αρχών, από τους συνολικά 75.000-110.000 μαχητές οι περίπου 26.000 χαρακτηρίζονται εξτρεμιστές.

Συναγερμός για τους εφήβους
Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι που μάχονται με σύρους αντάρτες είναι ενήλικοι. Αναφορές όμως κάνουν λόγο για στρατολόγηση σε ισλαμιικές οργανώσεις εφήβων, οι οποίοι δεν γνωρίζουν καν αραβικά. Λόγω των διαστάσεων του φαινομένου, οι γερμανικές Αρχές ερευνούν γιατί κυρίως οι νέοι είναι ευάλωτοι στην ακραία ισλαμιστική ιδεολογία
ΝΕΑ