14 Φεβρουαρίου 2014

Υποδομές στάθμευσης Μιστράλ θα κατασκευαστούν μέχρι το 2017

http://www.briefingnews.gr/media/k2/items/cache/76983ebec8e89135d9571e871dd6ccf5_M.jpg
Υποδομές στάθμευσης των αποβατικών ελικοπτεροφόρων τύπου «Μιστράλ», που θα ονομάζονται «Βλαντιβοστόκ» και «Σεβαστούπολη» θα έχουν κατασκευαστεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2015, ενώ η κατασκευή της βάσης στάθμευσης των ελικοπτεροφόρων και των πλοίων νέων τύπων στο λιμάνι Ουλίς του Βλαντιβοστόκ θα ολοκληρωθεί πλήρως ως τα τέλη Δεκεμβρίου του 2017, όπως ανέφερε στον υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, στρατηγό Σεργκέι Σοϊγκού ο διοικητής του Στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού αντιναύαρχος Σεργκεί Αβακιάντς, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.

Ο υπουργός Άμυνας επιθεώρησε προσωπικά την πορεία των έργων για την κατασκευή των υποδομών στάθμευσης των ελικοπτεροφόρων, που μπορούν να χρησιμοποιούνται και σαν νεωδόχοι, και έθεσε στόχο στη διοίκηση του Στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού και στη διεύθυνση του δημόσιου κατασκευαστικού φορέα SpetsStroy προκειμένου να διεκπεραιώσουν «όλα τα προγραμματισμένα έργα στο πλαίσιο του ισχύοντος χρονοδιαγράμματος και με υψηλή ποιότητα». «Όλα τα έργα πρέπει να είναι ολοκληρωμένα τη στιγμή της άφιξης των καινούργιων πλοίων», τόνισε ο κ. Σοϊκγού.

Ο κ. Αβακιάντς ενημέρωσε τον υπουργό λέγοντας ότι «η τεχνική μελέτη έχει εκπονηθεί, τον Αύγουστο του 2013 άρχισε η σχεδίαση που θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2014. Τώρα άρχισαν οι εργασίες προετοιμασίας στα ύδατα του μελλοντικού ελλιμενισμού».

Σύμφωνα με τον διοικητή του Στόλου του Ειρηνικού Ωκεανού, τον επερχόμενο Απρίλιο θα συναφθεί συμβόλαιο για την ανάληψη των κατασκευαστικών έργων, ενώ για τις 30 Σεπτεμβρίου προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση των κατασκευών. «Η φάση αυτή προβλέπει την κατασκευή του συγκροτήματος στάθμευσης των αποβατικών ελικοπτεροφόρων. Στις 30 Δεκεμβρίου του 2017 προγραμματίζεται να ολοκληρωθεί η δεύτερη φάση, στο πλαίσιο του οποίου θα ολοκληρωθεί η κατασκευή όλης της ναυτικής βάσης», δήλωσε ο κ. Αβακιάντς.
http://www.briefingnews.gr/ros/item/85250-i-upodomi-tathm