02 Μαΐου 2013

Υπάρχει άλλος δρόμος


anti-nazi77
Πρέπει να είμαστε όλοι ειλικρινείς. Η κυβέρνηση Αναστασιάδη παρέλαβε μια οικονομία, στο χείλος της καταστροφής, από μια κυβέρνηση που δεν αντέδρασε την ώρα που έπρεπε.
Δυστυχώς οι καλύτερες μέρες θα αργήσουν. Θα έρθουν μόνο αν αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο που σκεφτόμαστε και τον τρόπο που δουλεύουμε. Ξεκινώ από εμάς τους πολιτικούς, η κάθε πολιτική παράταξη πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες που τις αναλογούν. Κάποιοι κυβερνούσαν και είχαν την τύχη του τόπου στα χέρια τους. Κι εμείς ίσως  έχουμε ευθύνη που δεν πιέσαμε όσο έπρεπε, που δεν νομοθετήσαμε εκεί που έπρεπε. Δυστυχώς δεν είχαμε και όλη την πρόσβαση στην πληροφόρηση. Η δική μας κυβέρνηση, μόλις ανέλαβε βρήκε μπροστά της το τσουνάμι του προβλήματος και όφειλε να πάρει οδυνηρές αποφάσεις.

Στα Eurogroup μείναμε μόνοι και χωρίς να έχουμε ουσιαστικές επιλογές. Τα πάντα είχαν προετοιμαστεί και πήραν μια τελεσίδικη πορεία. Το «κούρεμα» είχε τροχοδρομηθεί ήδη από τις συζητήσεις του μνημονίου του Νοεμβρίου αυτό φαίνεται πολύ καθαρά από τις παραπομπές που γίνονται σε αυτό στις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για διαδικασία bail in: «να ξεκαθαριστούν οι προβληματικές τράπεζες με απώλειες από τους μετόχους και τους μεγαλοκαταθέτες». Δυστυχώς αυτοί που με τόσο αβάσταχτη ελαφρότητα κυβερνούσαν, εξανέμισαν τον χρόνο προσαρμογής και παρέδωσαν την Κύπρο έτοιμη να τιναχτεί στον αέρα οικονομικά. Η λύση που στο τέλος επιλέγηκε είναι πολύ κακή, αλλά είναι λύση επιβίωσης.
Κάναμε λάθος να ερμηνεύσουμε την πολιτική προσέγγιση Μέρκελ για στήριξη, ως επαρκή για να ανατρέψει το σκηνικό. Η ΕΕ κατέληξε στο άδικο μοντέλο στήριξης της Κύπρου, που περιλαμβάνει τη σκληρή και βίαιη επιβολή άντλησης ιδίων πόρων, έναντι του δικού τους δανείου των 10 δισεκατομμυρίων ευρώ με χαμηλό επιτόκιο και περίοδο χάριτος για αποπληρωμή 10 ετών. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης χρειάστηκε να πάρει αποφάσεις σε χρόνο μηδέν και τις πήρε με κριτήριο την αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας. Αν μας ρωτάτε τι επιλέγουμε μεταξύ της άτακτης χρεοκοπίας και της μάχης της σταθεροποίησης, εμείς επιλέγουμε το δεύτερο .
Η Κύπρος είναι βαθιά λαβωμένη, πολιτικά ντε φάκτο διαιρεμένη και οικονομικά στο χείλος της χρεοκοπίας. Αυτό θα δώσουμε στα παιδιά μας; Για δεκαετίες κάναμε διακηρύξεις χωρίς περιεχόμενο. Τα τελευταία χρόνια, κάτω από την πίεση νέων δεδομένων όλες οι αδυναμίες μας βγήκαν στην επιφάνεια. Σήμερα κανένας δε χαρίζεται σε κανέναν.
Το Δίλημμα είναι συγκεκριμένο: Αφορά πρώτα από όλα το πολιτικό σύστημα της χώρας, από το οποίο προφανώς δεν εξαιρώ και τον εαυτό μου. Διότι αυτό ευθύνεται για τη δημιουργία ενός κράτους με πολλαπλάσιους δημόσιους υπαλλήλους σε σχέση με τις υπηρεσίες που προσφέρει. Το πολιτικό μας σύστημα δημιούργησε ένα πρότυπο οικονομίας που φθονούσε την επιχειρηματικότητα, στραγγάλιζε την παραγωγή και έδινε έμφαση στην κατανάλωση και τα δανεικά. Δημιούργησε και τροφοδότησε ένα στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης.  Κανείς μας δεν είναι άμοιρος ευθυνών για αυτή τη μεγάλη και πολύπλευρη κρίση που βιώνουμε σήμερα. Διότι δεν είναι μόνο τα οικονομικά μεγέθη προβληματικά. Είναι και οι αρχές και οι αξίες μιας κοινωνίας που έχει εθιστεί στο ρουσφέτι, στο βόλεμα, στη φοροδιαφυγή, την αυθαιρεσία και εσχάτως και στη βία. Το ερώτημα που κυριαρχεί σήμερα και το ακούω συνεχώς, είναι αν μπορούν οι πολιτικοί και τα κόμματα που μας έφεραν στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, να μας οδηγήσουν στην έξοδο από την κρίση και στην ανάταξη της οικονομίας. Το σίγουρο είναι πάντως, ότι η επίλυση ή μη των σημερινών προβλημάτων, πρέπει να στηρίζεται σε πολιτικές επιλογές.
Η Κύπρος θα σωθεί μόνο εφόσον εμείς οι ίδιοι το θέλουμε και είμαστε αποφασισμένοι να το προσπαθήσουμε.
Τι σημαίνει δεν υπάρχει προοπτική με το μνημόνιο; Οι πολιτικοί χώροι που υποστηρίζουν το πιο πάνω - είναι οι ίδιοι που προκάλεσαν με τη ολιγωρία και την καθυστέρησή τους, τη διόγκωση των προβλημάτων. Προκάλεσαν την υπαγωγή της Κύπρου στις διαδικασίες κουρέματος  γιατί δεν έκαναν καμία προσαρμογή του τραπεζικού τομέα. Φόρτωσαν με εκατοντάδες εκατομμύρια το δημόσιο χρέος.
Το ΑΚΕΛ δεν είχε καμία εισήγηση για 5 χρόνια. Τώρα ας απαντήσει πρώτα: έχει κανέναν να δανείσει την Κύπρο με 10 δις ευρώ, με τόκο 2,5% και περίοδο χάριτος στην αποπληρωμή για 10 χρόνια; Αν δεν έχει, τότε ας πάει να πείσει τις χιλιάδες πολιτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων που έχουν πτωχεύσει, ότι θέλει δημοψήφισμα.
Εμείς δεν έχουμε μαγικές λύσεις. Έχουμε όμως τη συναίσθηση της ευθύνης να εργαστούμε σκληρά για να ορθοποδήσουμε. Αυτό θα γίνει μόνο εντός ΕΕ και Ευρωζώνης. Η δική μας γραμμή είναι: Ξεκινάμε από το χαμηλότερο σημείο από την εποχή του 74. Αυτή τη φορά όμως, θα κτίσουμε σωστά, με γνώμονα το συμφέρον όλων, το σταθερό και μακροπρόθεσμο όφελος. Έτοιμοι να  καταβάλουμε κάθε τίμημα.
Ένα μεγάλο ζητούμενο είναι η κάθαρση! Θέλω να πιστεύω ότι οι δικαστικοί θα φέρουν χρήσιμα πορίσματα για να ξεκαθαριστούν ευθύνες, να λάμψει η δικαιοσύνη, οι ένοχοι να οδηγηθούν στην φυλακή και να μην επαναληφθούν τα ίδια λάθη. Όμως η πραγματική κάθαρση θα γίνει από εμάς τους ίδιους, που καλούμαστε να ξαναστήσουμε  την Κύπρο. Θέλω να βάλω ορισμένες πολιτικές αρχές. Πρώτον να κάνουμε βαθιές τομές στο δημόσιο τομέα. Δεν μπορεί η μισθολογική εξέλιξη του δημοσίου υπαλλήλου να εξαρτάται μόνο από τα χρόνια υπηρεσίας του και όχι από την αποδοτικότητα του. Δεν μπορεί να μην υπάρχει αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης, με ποινές, αλλά και επιβραβεύσεις για τους δημοσίους υπαλλήλους. Δεν μπορεί να μην υπάρχουν ποσοτικοί και ποιοτικοί στόχοι για κάθε μονάδα δημόσιας διοίκησης και βεβαίως, συγκεκριμένη διαδικασία λογοδοσίας στο τέλος κάθε χρονιάς. Δεν μπορεί να γίνονται συνεχώς νέοι διορισμοί στο δημόσιο, όταν είναι γνωστό ότι ήδη οι εργαζόμενοι εκεί περισσεύουν. Υπάρχουν ιδέες και λύσεις που μπορούν να εφαρμοστούν με σημαντικό κοινωνικό αλλά και οικονομικό όφελος. Για παράδειγμα, να κλείσουν οι μη παραγωγικοί φορείς του Δημοσίου, ώστε να εξοικονομήσουμε τα λειτουργικά έξοδα και οι υπάλληλοι να μετατεθούν σε υπηρεσίες που υπάρχουν κενά, περνώντας εάν χρειάζεται από μετεκπαίδευση.
Δεύτερον, πρέπει να στηρίξουμε καινοτόμες επιχειρήσεις, τρίτον, να περιοριστούμε εμείς τα κόμματα στην αυστηρή πολιτική και νομοθετική λειτουργία και να πάψουμε να εισχωρούμε σε κάθε τομέα της ζωής. Τέταρτον, να δώσουμε ευκαιρίες στη νέα γενιά που βρίσκεται σήμερα στις ατέρμονες λίστες της ανεργίας. Δεν έχουμε το δικαίωμα να ξενιτεύσουμε τους νέους μας.
Στα στρατηγικά ζητήματα λέω: Ποτέ ξανά να μην μείνουμε μόνοι στην ΕΕ, να σπεύδουμε να λύνουμε προβλήματα μαζί με άλλους. Να μετατρέψουμε την Κύπρο σε δραστήριο κράτος μέλος της ΕΕ και να επανακτήσουμε την αίγλη μας διεθνώς.
Οι συνθήκες απαιτούν υπευθυνότητα και συλλογικότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην πατρίδα να σκεφτούμε τι έχουμε μπροστά μας και να εργαστούμε σκληρά για να αποκαταστήσουμε την οικονομία μας. Τα χρόνια που έρχονται θα είναι πέτρινα,  απαιτούν αποφασιστικότητα και τόλμη προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα όσα προβλήματα βιώνουμε.
Οι πολίτες υποφέρουν από την πρωτοφανή ανεργία, την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και της ποιότητας ζωής τους. Τους φοβίζει η αβεβαιότητα για το μέλλον. Περιμένουν απαντήσεις και λύσεις που να δημιουργούν προοπτική για ανάπτυξη.
Για να πετύχει το όποιο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, θα πρέπει να αποκαταστήσουμε πρώτα την εμπιστοσύνη των πολιτών ειδικότερα των νέων προς το πολιτικό σύστημα και τους θεσμούς.
Εμπιστοσύνη ότι υπάρχει σχέδιο και στρατηγική και ότι οι θυσίες των πολιτών δεν θα πάνε χαμένες. Αλλά και ότι, σ’ αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο καθένας σηκώνει στους ώμους του το βάρος που του αναλογεί, το βάρος που μπορεί να σηκώσει. Χρειάζεται ευαισθησία για τις ευάλωτες ομάδες, χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη και κοινωνική συνοχή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα...

Σχόλια με υβριστικό, ρατσιστικό, σεξιστικό ή διαφημιστικό περιεχόμενο, καθώς και σχόλια άσχετα με το θέμα του άρθρου δεν επιτρέπονται και θα σβήνονται.
Οι απόψεις των αρθρογράφων δεν εκφράζουν απαραίτητα αυτές της εκδοτικής και συντακτικής ομάδας καθώς και των ιδιοκτητών της ιστοσελίδας.

Σήμερα

    
Πέμπτη
2
Μαΐου
2013
Παγκόσμια Ημέρα ΓέλιουΓιορτάζουν :Εσπερος, Εσπέρα, Εσπερία, Αυγερινός, Αυγέρης, Αυγίτης, Αυγέρας, Αυγέρου, Αυγερού, Ματρώνα, Ματρόνα
1494
Ιδρύεται το «Ελεύθερο Κράτος του Κονγκό», ως προσωπικό φέουδο του Βασιλιά Λεοπόλδου Β΄ του Βελγίου.
1933
Gleichschaltung: Το ναζιστικό καθεστώς αναστέλλει τη λειτουργία των εργατικών σωματείων στη Γερμανία.
1955
Ο Τένεσι Ουίλιαμς τιμάται με βραβείο Πούλιτζερ για το θεατρικό του έργο Λυσσασμένη Γάτα.
1997
Το Εργατικό Κόμμα κερδίζει τις βουλευτικές εκλογές στο Ηνωμένο Βασίλειο, τερματίζοντας μια περίοδο 18 ετών διακυβέρνησης από τους Συντηρητικούς. Ο ηγέτης του, Τόνι Μπλερ, γίνεται ο νεότερος πρωθυπουργός από την εποχή του Ουίλιαμ Πιτ του νεότερου.



Διαφήμιση

Αφιερώματα

Previous Επόμενο
H Οικονομική Διακυβέρνηση και το αύριο της Ευρώπης H Οικονομική Διακυβέρνηση και το αύριο της Ευρώπης Αφιέρωμα στο πακέτο προτάσεων για την οικονομική διακυβέρνηση που βρίσκεται ενώπιον του ΕΚΒίντεο, άρθρα και συνεντεύξεις των πρωταγωνιστών για τα μέτρα που προβλέπονται για το Σύμφωνο Σταθερότητας, τη δημοσιονομική εξυγίανση και την οικονομική ανάπτυξη της Ένωσης
Catastoika: Privatization Goes Public Catastoika: Privatization Goes Public Η CATASTROIKA αναζητά τις συνέπειες από την ολοκληρωτική εκποίηση μιας χώρας. Εξετάζοντας παραδείγματα ιδιωτικοποιήσεων και απορρύθμισης στις πιο αναπτυγμένες χώρες της Δύσης προσπαθεί να προβλέψει τι θα συμβεί αν το ίδιο μοντέλο εφαρμοστεί σε μία χώρα υπό καθεστώς επιτήρησης.
Ντοκιμαντέρ: Το δόγμα του σοκ! Ντοκιμαντέρ: Το δόγμα του σοκ! Το δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ το οποίο αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκεκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας.
Βενεζουέλα: ένας ενοχλητικός γείτονας Βενεζουέλα: ένας ενοχλητικός γείτονας Ούγκο Τσάβεζ. Οι οπαδοί του τον λάτρευαν, η αντιπολίτευση της χώρας του τον μισούσε θανάσιμα. Οι ΗΠΑ υποστήριξαν τρεις προσπάθειες για την ανατροπή του, μεταξύ των οποίων κι ένα πραξικόπημα που απέτυχε την τελευταία στιγμή.
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης: "Ο Άγιος των γραμμάτων" 100+1 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το θάνατο του μεγάλου λαογράφου Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ενός από τους σπουδαιότερους Έλληνες συγγραφείς, την «κορυφή των κορυφών» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε γι’ αυτόν ο Κ. Π. Καβάφης.
Τα παιδιά των μεταναστών και το δικαίωμα της ιθαγένειας (VIDEOS) Τα παιδιά των μεταναστών και το δικαίωμα της ιθαγένειας (VIDEOS) Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου παρουσίασε την ενημερωτική της καμπάνια για το δικαίωμα των παιδιών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα στην ελληνική ιθαγένεια, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη.
Χρυσοπράσινο φύλλο... στο μνημόνιο (VIDEO) Χρυσοπράσινο φύλλο... στο μνημόνιο (VIDEO)  Η «'Ερευνα» με τον Παύλο Τσίμα ταξίδεψε στην Κύπρο, παραμονές υπογραφής του κυπριακού μνημονίου με την τρόικα.
Παραγωγή ενέργειας από απόβλητα: Το μοντέλο της Δανίας Παραγωγή ενέργειας από απόβλητα: Το μοντέλο της Δανίας Με την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο να αυξάνεται σε πρωτόγνωρα επίπεδα είναι καιρός να σκεφτούμε σοβαρά εναλλακτικές λύσεις για την παραγωγή ενέργειας.
Προϋπολογισμός του 2013: όλα για την ανάπτυξη Προϋπολογισμός του 2013: όλα για την ανάπτυξη Οι διαπραγματεύσεις Κοινοβουλίου - κρατών μελών για τον προϋπολογισμό της ΕΕ για το 2013 άρχισαν στις 9 Ιουλίου
 Η Διαίρεση της Κύπρου Η Διαίρεση της Κύπρου Σας παρουσιάζουμε το πολύ ενδιαφέρον επεισόδιο "Η Διαίρεση της Κύπρου" της σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ "Δύο φορές Ξένος" με θέμα τις ανταλλαγές πληθυσμών στον 20ο αιώνα.
Η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής Η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής Η μεταρρύθμιση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο, με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Κοινοβούλιο και τις κυβερνήσεις των κρατών μελών αν ετοιμάζονται για εντατικές διαπραγματεύσεις.
Μουσικό Φεστιβάλ «ΦΕΓΓΑΡΟΣ» 2012 Μουσικό Φεστιβάλ «ΦΕΓΓΑΡΟΣ» 2012 Όμορφα πράγματα αναμένεται να συμβούν στις 4 Αυγούστου στο παραδοσιακό χωριό Λόφου. Όπως και πέρσι, η "Λουβάνα Δίσκοι", στα πλαίσια του φεστιβάλ "Φέγγαρος", θα μας παρουσιάσει μια μέρα γεμάτη με γοητευτική μουσική.
Η 'Νέα Αγορά' στην εποχή της Κρίσης (βίντεο) Η 'Νέα Αγορά' στην εποχή της Κρίσης (βίντεο) Σας παρουσιάζουμε δυο ρεπορτάζ, ένα του BBC και ένα του RT, που δείχνουν την άλλη πλευρά της Ελληνικής Κρίσης...Την αντίδραση της κοινωνίας σε νέες μορφές λειτουργικότητας χωρίς χρήματα...
Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία των Πολιτών: σύντομος οδηγός Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία των Πολιτών: σύντομος οδηγός Σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου της Κύπρου σας παρουσιάζουμε ενα οδηγό της "Πρωτοβουλίας των Πολιτών" που εξηγεί τα "τι" και τα "πώς" της πρωτοβουλίας.
Ισότητα αλλα οχι και στους μισθούς; Ισότητα αλλα οχι και στους μισθούς; Σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας πριν απο λίγες μέρες σας παρουσιάζουμε ένα αφιέρωμα που αφορά το πρόβλημα της μισθολογικής ανισότητας των δύο φύλων. 
«ReArtcycle» της Αγγέλως Ευαγγέλου «ReArtcycle» της Αγγέλως Ευαγγέλου Την τελευταία ατομική της έκθεση παρουσιάζει η εικαστικός Αγγέλω  Ευαγγέλου στο πολιτιστικό κέντρο καιμακλίου Οι Μύλοι με γενικό τίτλο «ReArtcycle». Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη  21 Μαρτίου 2012 στις 7:30μμ. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και την Παρασκευή 30 Μαρτίου.
Διεθνής συνθήκη ACTA Διεθνής συνθήκη ACTA Σας παρουσιάζουμε ένα πολύ σύντομο, αλλά εξαιρετικά ενημερωτικό βίντεο, με αφορμή την εμπορική συμφωνία κατά της παραποίησης, γνωστή και ως ACTA.
Η Κρίση στην Ελλάδα: Ντοκιμαντέρ του BBC Η Κρίση στην Ελλάδα: Ντοκιμαντέρ του BBC Σας παρουσιάζουμε το δεκάλεπτο ρεπορτάζ-ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου του BBC, Πολ Μέισον, για την κρίση στην Ελλάδα.
Το Βατοπέδι σε νούμερα Το Βατοπέδι σε νούμερα Σας παρουσιάζουμε την νέα δημοσιογραφική έρευνα του Κώστα Βαξεβάνη που αποκαλύπτει το οικονομικό σκέλος του σκανδάλου του Βατοπεδίου, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, την ακίνητη περιουσία.
Financial Fair Play: Παίξε μπάλα… λογιστή! Financial Fair Play: Παίξε μπάλα… λογιστή! Σας παρουσιάζουμε τη δημοσιογραφική έρευνα του Αθλητικού μας συνεργάτη Ηλία Δασκαλόπουλου που ερευνά το "Financial Fair Play"...το "ΔΝΤ" του ευρωπαικού ποδοσφαίρου...
Όταν κοιτάς απο ψηλά... Όταν κοιτάς απο ψηλά... Σας παρουσιάζουμε ένα μαγευτικό βίντεο με πλάνα από αέρος από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Τα πλάνα αυτά αναδεικνύουν την αδιαμφισβήτη ετερόκλιτη ομορφιά της χώρας.
Βίντεο: Η ιστορία ενός αιώνα (1911-2011) Βίντεο: Η ιστορία ενός αιώνα (1911-2011) Σας παρουσιάζουμε το βίντεο που τις τελευταίες μέρες κάνει τον γύρο του internet. Είναι μια ανασκόπηση των ιστορικών γεγονότων του αιώνα (1911-2011) μέσα σε 10 λεπτά...
Τα μυστικά βήματα της Κύπρου: Φυσικό Αέριο - ΑΟΖ Τα μυστικά βήματα της Κύπρου: Φυσικό Αέριο - ΑΟΖ Σας παρουσιάζουμε το επίκαιρο ντοκιμαντέρ του ΣΚΑΪ και των "Νέων Φακέλων" που ερευνά την ιστορία εύρεσης φυσικού αερίου στην Κύπρο απο την αρχή της μέχρι και σήμερα.
Η Αδελφότητα του Βατοπεδίου Η Αδελφότητα του Βατοπεδίου Σας παρουσιάζουμε το ντοκιμαντέρ του Κώστα Βαξεβάνη, στην εκπομπή "Το κουτί της Πανδώρας", που ερευνά την ιστορία της Μονής Βατοπεδίου αλλά και την σχέση της με την Κύπρο.

Συνεντεύξεις

Previous Επόμενο
CyprusAID: Δείτε αφιέρωμα με συνεντεύξεις των καλλιτεχνών που συμμετείχαν (VIDEO) CyprusAID: Δείτε αφιέρωμα με συνεντεύξεις των καλλιτεχνών που συμμετείχαν (VIDEO) Ένα μικρό αφιέρωμα με συνεντεύξεις καλλιτεχνών στη συναυλία Cyprus Aid, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία την 1η Απριλίου 2013 με σύνθημα την αλληλεγγύη και με επίκεντρο τον Άνθρωπο.
Χρ. Χριστοφίδης: «Στόχος τους, το Κυπριακό και το φυσικό αέριο» Χρ. Χριστοφίδης: «Στόχος τους, το Κυπριακό και το φυσικό αέριο» Δεν υπάρχει μέλλον για την Κύπρο εντός της Τρόικας, δηλώνει στον "Ε" ο Χρήστος Χριστοφίδης, μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, προσθέτοντας ότι πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για το νέο μνημόνιο.
Ορθολογισμός και Πολιτική, Αλλαγή και Αντίδραση Ορθολογισμός και Πολιτική, Αλλαγή και Αντίδραση "Ανασύρω από το αρχείο μου μια συνέντευξη που πήρα από τον πρώην Υπουργό Παιδείας Ανδρέα Δημητρίου στην εφημερίδα «Πολίτης» (27.6.2011) με τον πάντα επίκαιρο τίτλο:            Ορθολογισμός και Πολιτική, Αλλαγή και Αντίδραση,  της Ρένας Χόπλαρου"
Βίντεο-Συνεντεύξεις υποψηφίων Προέδρων για θέματα ανεργίας Βίντεο-Συνεντεύξεις υποψηφίων Προέδρων για θέματα ανεργίας Το ergodotisi.com, θέλοντας να ενημερώσει το κόσμο του για τα προτεινόμενα μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας από τους υποψήφιους προέδρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, προχώρησε στη λήψη αποκλειστικών συνεντεύξεων.
Τουρκία, Συρία, Ιράν: μια συνέντευξη για τον πόλεμο δογμάτων στη Μέση Ανατολή Τουρκία, Συρία, Ιράν: μια συνέντευξη για τον πόλεμο δογμάτων στη Μέση Ανατολή Οι αναλύσεις που είναι διαθέσιμες στη δημόσια σφαίρα της Κύπρου σε σχέση με τη Μέση Ανατολή είναι ελάχιστες.
Μία σύντομη συνομιλία με τον Colin Somervell από τους Τρίο Τεκκέ Μία σύντομη συνομιλία με τον Colin Somervell από τους Τρίο Τεκκέ Συνέντευξη με τους Τρίο Τεκκέ με αφορμή τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Φέγγαρος στις 4 Αυγούστου στο παραδοσιακό χωριό Λόφου.
Συνέντευξη με το συγκρότημα Odyssey Συνέντευξη με το συγκρότημα Odyssey Συνέντευξη με τους Odyssey με αφορμή τη συμμετοχή τους στο Φεστιβάλ Φέγγαρος στις 4 Αυγούστου στο παραδοσιακό χωριό Λόφου
Συνέντευξη: Ο Γιώργος Στόγιας στο CyprusNews.eu για το 'Εαρινό Εξάμηνο' Συνέντευξη: Ο Γιώργος Στόγιας στο CyprusNews.eu για το 'Εαρινό Εξάμηνο' Εαρινό Εξάμηνο: Ένα μυθιστόρημα εν εξελίξει και… οι εκπλήξεις δεν σταματούν! Κάτι καινούργιο συμβαίνει στη σχέση της σύγχρονης ελληνικής πεζογραφίας με το διαδίκτυο.
Συνέντευξη με τον συνθέτη Άντη Σκορδή Συνέντευξη με τον συνθέτη Άντη Σκορδή Συναντήσαμε τον Κύπριο συνθέτη Άντη Σκορδή στο studio της Λουβάνα και ακολούθησε μια συζήτηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ενας νέος συνθέτης στην Κύπρο του 2012 αλλά και το τελευταίο του έργο που παρουσιάζεται στην Καστελίωτισσα 26 και 27 Απριλίου.
Συνέντευξη με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέφανο Στεφάνου Συνέντευξη με τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Στέφανο Στεφάνου Η Κρίση είναι του Συστήματος   Αποκλειστική συνέντευξη του Στέφανου Στεφάνου στο CyprusNews.eu στα πλαίσια της έρευνα για την Ελληνική Κρίση.
Συνέντευξη: Αντώνης Λιάκος, Συνέντευξη: Αντώνης Λιάκος, "Αποκάλυψη, Ουτοπία και Ιστορία" Ο Αντώνης Λιάκος βρέθηκε πρόσφατα στην Κύπρο για την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο "Αποκάλυψη, Ουτοπία και Ιστορία: Οι μεταμορφώσεις της ιστορικής συνείδησης". Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο "Σπίτι της Συνεργασίας" στην Νεκρή Ζώνη.
Συνέντευξη με τον Νίκο Μπογιόπουλο - Συνέντευξη με τον Νίκο Μπογιόπουλο - "Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε"   Συνέντευξη: Ο Νίκος Μπογιόπουλος, γνωστός για τη μαχητικότητα του ως δημοσιογράφος και τον αιχμηρό λόγο του, μίλησε στο CyprusNews.eu για το νέο του βιβλίο "Είναι ο Καπιταλισμός Ηλίθιε".
Ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης στο CyprusNews.eu Ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης στο CyprusNews.eu Αποκλειστική συνέντευξη του Κυριάκου Τριανταφυλλίδη στο CyprusNews.eu στα πλαίσια της αποστολής μας στο Στρασβούργο 24-27 Οκτωβρίου 2011.
Η  Ελένη Θεοχάρους  στο CyprusNews.eu Η Ελένη Θεοχάρους στο CyprusNews.eu Αποκλειστική συνέντευξη της Ελένης Θεοχάρους στο CyprusNews.eu στα πλαίσια της αποστολής μας στο Στρασβούργο 24-27 Οκτωβρίου 2011.
Ο Κυριάκος Μαυρονικόλας στο CyprusNews.eu Ο Κυριάκος Μαυρονικόλας στο CyprusNews.eu Αποκλειστική συνέντευξη του Κυριάκου Μαυρονικόλα στο CyprusNews.eu στα πλαίσια της αποστολής μας στο Στρασβούργο 24-27 Οκτωβρίου 2011.
Ο Τάκης Χατζηγεωργίου στο CyprusNews.eu Ο Τάκης Χατζηγεωργίου στο CyprusNews.eu Αποκλειστική συνέντευξη του Τάκη Χατζηγεωργίου στο CyprusNews.eu στα πλαίσια της αποστολής μας στο Στρασβούργο 24-27 Οκτωβρίου 2011.
Ο Iωάννης Κασουλίδης στο CyprusNews.eu Ο Iωάννης Κασουλίδης στο CyprusNews.eu Αποκλειστική συνέντευξη του Iωάννη Κασουλίδη στο CyprusNews.eu στα πλαίσια της αποστολής μας στο Στρασβούργο 24-27 Οκτωβρίου 2011.
Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου στο CyprusNews.eu Η Αντιγόνη Παπαδοπούλου στο CyprusNews.eu Αποκλειστική συνέντευξη της Αντιγόνη Παπαδοπούλου στο CyprusNews.eu στα πλαίσια της αποστολής μας στο Στρασβούργο 24-27 Οκτωβρίου 2011.
Διαφήμιση

Ακολουθήστε μας