01 Φεβρουαρίου 2013

Συμφωνία Θεσσαλονίκης με την Turkish Airlines

Συμφωνία Θεσσαλονίκης με την Turkish Airlines ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Να βγάλει από τη διεθνή απομόνωση τη Θεσσαλονίκη και να την αναδείξει σε «παγκόσμια πόλη» φιλοδοξεί η Turkish Airlines σε συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουν να προβάλουν τον προορισμό σε νέες αγορές και συγκεκριμένα Ινδία, Ντουμπάι, Μπαχρέιν, Ομάν, Ιράν, Αζερμπαϊτζάν, Νότια Αφρική και τη Ρωσία.

Αυτό επισημάνθηκε σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες από τον διευθυντή Γραφείου Θεσσαλονίκης των Τουρκικών Αερογραμμών κ. Ουτκού Γιαζάν, τον πρόεδρο της ΕΞΘ κ. Αριστέλη Θωμόπουλο, με αφορμή την ανανέωση και την επέκταση του μνημονίου συναντίληψης και συνεργασίας που είχαν υπογράψει τον Νοέμβριο του 2011. Η νέα συμφωνία περιλαμβάνει κοινές δράσεις για την προβολή του προορισμού της Θεσσαλονίκης σε νέες αγορές και μάλιστα την ερχόμενη εβδομάδα η ΕΞΘ θα συμμετάσχει στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση IMTM του Τελ Αβίβ και θα πάρει μέρος στις τουριστικές εκθέσεις των προαναφερόμενων περιοχών και θα οργανώσει ταξίδια εξοικείωσης (fam trips) για τουριστικούς πράκτορες.

Στην προσπάθεια αυτή, όπως τόνισε ο κ. Γιαζάν, συμβάλλει το γεγονός ότι τα δρομολόγια που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με την Κωνσταντινούπολη είναι πλέον καθημερινά και ταξιδιώτες από τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα μπορούν πλέον να επισκέπτονται πολύ εύκολα τη Θεσσαλονίκη, ενισχύοντας τον τουρισμό και την τοπική οικονομία. Σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο, το 2012, οι διανυκτερεύσεις Τούρκων στη Θεσσαλονίκη ανήλθαν σε 47.000 αυξανόμενες κατά 27%, παρά το γεγονός ότι το 2011 η αύξηση ήταν 60% συγκριτικά με το 2010. Εκτιμά ότι κι εφέτος θα σημειωθεί αύξηση στον αριθμό έλευσης Τούρκων τουριστών στη Θεσσαλονίκη γιατί συμπληρώνονται 75 χρόνια από τον θάνατο του Ατατούρκ, το σπίτι του οποίου βρίσκεται στην πόλη και έχει μετατραπεί σε Μουσείο.

ΣΤΟ 80% ΟΙ ΠΛΗΡΟΤΗΤΕΣ
Από την πλευρά του, ο κ. Γιαζάν τόνισε ότι η πληρότητα στα αεροπλάνα στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Κωνσταντινούπολη - Θεσσαλονίκη έχει διπλασιαστεί και αγγίζει πλέον το 80%. Ανέφερε ότι με τα αεροσκάφη της Turkish Airlines ταξίδεψαν προς Θεσσαλονίκη οι πρώτοι Κινέζοι και Ινδοί επισκέπτες κι ένας από τους επόμενους στόχους θα είναι το Γκέτεμποργκ και η σουηδική αγορά . Ο κ. Θωμόπουλος εξέφρασε την πικρία του γιατί η ΕΞΘ αναγκάζεται να υποκαθιστά τη συνολική προβολή που θα έπρεπε να γίνεται για τον προορισμό Θεσσαλονίκη, από έναν άλλο φορέα και ανακοίνωσε την πρόσληψη στο επόμενο διάστημα υπεύθυνου μάρκετινγκ στην Ενωση, με σκοπό να ενισχυθεί η παρουσία της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις.

Η Turkish Airlines εξασφάλισε θεσσαλονιώτικη κάρτα υγείας για τους επιβάτες της
Ο κ. Γιαζάν ανακοίνωσε ότι η Turkish εξασφάλισε θεσσαλονιώτικη κάρτα υγείας για τους επιβάτες της από το εφετινό καλοκαίρι, η οποία θα δίδεται δωρεάν και θα φροντίζει οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας αντιμετωπίσουν επί ελληνικού εδάφους. Η κάρτα θα εκδίδεται σε συνεργασία με την εταιρεία συμβούλων ιατρικών υπηρεσιών στον τουρισμό «Med.u.SA» (Medical Unit SA), με έδρα τη Θέρμη Θεσσαλονίκης, η οποία - όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπός της, κυρία Δώρα Θεοδωρίδου - «μέσα από το δίκτυο που έχει οργανώσει αλλά και σε συνεργασία με τις Euromedica και Βιοϊατρική, θ' αναλαμβάνει την άμεση εξυπηρέτησή των επιβατών, από απλή επίσκεψη σε γιατρό, μέχρι τη νοσηλεία, με καλύψεις των δαπανών απ' τις συνεργαζόμενες ξένες ασφαλιστικές εταιρείες». Σύμφωνα με την κυρία Θεοδωρίδου, η Medusa, το 2012, σε συνεργασία με τους ομίλους Euromedica και Βιοϊατρική, χειρίσθηκε 6.000 περιστατικά σε Χαλκιδική και Πιερία, από τα οποία το 2% χρειάσθηκαν νοσηλεία.