16 Φεβρουαρίου 2013

Α.Νταβούτογλου: «Η σωστή διάγνωση» Α.Νταβούτογλου: Με το σχέδιο Ανάν δεν θα υπήρχε οικονομική κρίση

Άγκυρα: Τον ισχυρισμό ότι εάν οι Ελληνοκύπριοι αποδέχονταν το σχέδιο Ανάν τότε, η Κυπριακή Δημοκρατία σήμερα δεν θα αντιμετώπιζε οικονομική κρίση και δεν θα έφτανε σε σημείο να ζητήσει οικονομική στήριξη, προέβαλε με δηλώσεις του ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου.

Σύμφωνα με σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας «Κίπρις», με τίτλο «η σωστή διάγνωση» σε απαντήσεις του σε Ε/κ Ευρωβουλευτή κατά τη συνεδρία της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας – ΕΕ, ο κ. Νταβούτογλου ισχυρίστηκε ότι η απόρριψη του Σχεδίου Ανάν «δηλητηρίασε» ακόμα περισσότερο τις σχέσεις Τουρκίας - Ελλάδας.

«Ελπίζω κάποια ημέρα να έχομε την ειρήνη που επιθυμούμε. Δεν έχασα τις ελπίδες μου» είπε, σύμφωνα με το δημοσίευμα.Ο κ. Νταβούτογλου αναφέρθηκε ακόμα στα λεγόμενα εμπάργκο κατά των Τ/κ και είπε ότι είναι «αδικία» οι Τ/κ να μην μπορούν να συμμετέχουν σε διεθνείς αθλητικές δραστηριότητες, όπως ποδοσφαιρικές διοργανώσεις.«Δεν μπορούν να ασκήσουν (οι Τ/κ) τα κυριότερα τους ανθρώπινα δικαιώματα», ισχυρίστηκε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Υποστήριξε ακόμα ότι η χώρα του στηρίζει τη λύση του Κυπριακού και θέλει να υπάρξει ειρήνη στο νησί και είπε ότι «όμως η ειρήνη αυτή θα πρέπει να είναι δίκαιη και να μην παραγνωρίζονται τα δικαιώματα της Τουρκίας, ως εγγυήτρια χώρα».
http://www.philenews.com/