02 Ιουλίου 2014

Ο φόβος του ισλαμικού εξτρεμισμού αυξάνεται στις μουσουλμανικές χώρες

http://www.skai.gr/files/temp//002A954E549D2CA211B02F750D3B9A26.jpg
Ο φόβος του ισλαμικού εξτρεμισμού μεγαλώνει στις μουσουλμανικές χώρες, από τη Μέση Ανατολή έως τη νότια Ασία, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Ο φόβος αυτός έχει αναπτυχθεί εδώ κι ένα χρόνο, αφενός εξ αιτίας του πολέμου στη Συρία που συνεχίζει να μαίνεται και όπου μετέχουν ισλαμιστικά κινήματα και αφετέρου εξ αιτίας των αιματηρών επιθέσεων του εξτρεμιστικού κινήματος Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία, συμπεραίνει το αμερικανικό ινστιτούτο Pew που διεξήγαγε δημοσκόπηση σε δείγμα τουλάχιστον 14.200 ερωτηθέντων σε 14 μουσουλμανικές χώρες.

Μαραντζίδης: Μού επιτέθηκαν εν ψυχρώ - κάποιος τους έστειλε «Τρία παιδιά 20 χρονών χτυπούσαν τον πατέρα τους εν ψυχρώ.»

Για επίθεση εν ψυχρώ, η οποία ήταν υποκινούμενη από κάποιους, έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και στέλεχος του Ποταμιού, Νίκος Μαραντζίδης περιγράφοντας τον ξυλοδαρμό του από τρεις αγνώστους την ώρα που καθόταν σε καφετέρια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μαζί με φοιτητή του.

http://s.kathimerini.gr/resources/2014-07/marantzidis-nikos960-thumb-large.jpg
«Τρία παιδιά 20 χρονών χτυπούσαν τον πατέρα τους εν ψυχρώ (...) εν ψυχρώ επίθεση, νεαρά παιδιά που θα ήταν αξιοθρήνητοι αν δεν ήταν επικίνδυνοι, δεν με αναγνώρισαν, πήγαν στον φοιτητή μου πρώτα. Φορούσαν μαύρα, τους πέρασα για χρυσαυγίτες είπα ‘ωχ μπλέξαμε’, στην πορεία κατάλαβα ότι ήταν του αντιεξουσιαστικου χώρου επειδή ο ένας από τους τρεις είπε ‘τι είναι αυτά που γράφεις για όλα φταίει η αριστερά’; Τότε κατάλαβα είναι η άλλη πλευρά» δήλωσε, εμφανιζόμενος βέβαιος ότι τα παιδιά αυτά τα έστειλε κάποιος επειδή ενοχλούν οι απόψεις του για την αριστερά.

Αδοξο τέλος

Οποια και να είναι η εξέλιξη της ανακριτικής διαδικασίας και όποια η τελεσίδικη απόφαση της Δικαιοσύνης, ο Σαρκοζί έχει τελειώσει πολιτικά. Σε κάθε περίπτωση, οι ανακριτικές αρχές δεν θα προχωρούσαν στη σύλληψή του χωρίς στοιχεία που να νομιμοποιούν την απόφασή τους.
Είναι ο πρώτος πρώην Πρόεδρος στην Ιστορία της Γαλλίας που τίθεται υπό κράτηση για ανακριτική διερεύνηση, μια δεύτερη πρωτιά, καθώς προηγήθηκε η επάνοδός του στην πολιτική με πρόθεση να είναι υποψήφιος στην προεδρική εκλογή του 2017.

Εμφύλιος για… το «τουριστόσημο»


tourismΤης Ελλης Πάνου Η Βουλή το ενέκρινε ήδη με γρήγορες διαδικασίες, εκκρεμεί η ψηφοφορία στη Γερουσία, αλλά ο νέος «τουριστικός φόρος» έχει προκαλέσει εμφύλιο στο κυβερνών Σοσιαλιστικό Κόμμα στη Γαλλία.Ενώνοντας τη φωνή του με αυτήν των επιχειρηματιών, ο υπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για τον Τουρισμό, Λοράν Φαμπιούς, υποστήριξε με θέρμη ότι δεν πρέπει, σε καμία περίπτωση, να υιοθετηθεί το μέτρο, χαρακτηρίζοντας το «επικίνδυνο και τελείως αντίθετο με την προώθηση του τουρισμού». Η αύξηση είναι της τάξεως του 500% σε κάθε διανυκτέρευση, δηλαδή από 0,20 έως 1,5 ευρώ φόρο που χρεώνουν σήμερα οι ξενοδόχοι για κάθε βραδιά διαμονής των πελατών τους, το ποσόν θα φτάνει έως τα 8 ευρώ, ανάλογα με την κατηγορία του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τη Symantec Ρώσοι «ενεργειακοί» χάκερ βάζουν στο μάτι και την Ελλάδα


Ρώσοι «ενεργει�κοί» χάκερ βάζουν στο μάτι και την ΕλλάδαΗ ομάδα Dragonfly εκτιμάται ότι έχει στενές επαφές με κυβερνήσεις - Λειτουργεί με ωράριο και μόνο στις εργάσιμες ημέρες και ώρεςΚαι η Ελλάδα περιλαμβάνεται στις χώρες που έχουν μπει στο στόχαστρο μιας ρωσικής ομάδας χάκερς γνωστής ως «Dragonfly» ή «Energetic Bear» σύμφωνα με ανάλυση της Symantec. Η ομάδα αυτή για την οποία οι αναλυτές της εταιρείας ασφαλείας συστημάτων εκτιμούν ότι υπάρχει εμπλοκή κυβερνητικών υπηρεσιών, επιτίθεται σε εταιρείες παροχής ενέργειας σε ΗΠΑ και Ευρώπη και μπορεί να έχουν τη δυνατότητα να προκαλέσουν ακόμα και εκτεταμένες διακοπές ρεύματος. Στο στόχαστρό τους βρίσκονται χειριστές πετρελαϊκών αγωγών, εταιρείες παραγωγής ηλεκτρισμού και άλλες «στρατηγικά σημαντικές» ενεργειακές εταιρείες.

"ΥΠΕΞ": Απαράδεκτο το νομοσχέδιο για τις εκκλησίες

Από: SigmaLive Αβάσιμο και απαράδεκτο χαρακτηρίζει το λεγόμενο υπουργείο εξωτερικών στα κατεχόμενα το νομοσχέδιο 4347 που ενέκρινε η επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Βουλής, το οποίο καθιστά την Τουρκία υπόλογη έναντι του Κογκρέσου για την επιστροφή εκκλησιών κι άλλων χριστιανικών τόπων λατρείας που κατέχονται παράνομα, εντός της χώρας και στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου.

Τα τουρκικά σύνορα αιμορραγούν Γιατί η Άγκυρα επαναπροσδιορίζει την πολιτική της προς την Συρία

http://foreignaffairs.gr/files/images/Leigh_Turkey%27s%20Bleeding%20Border12.jpg
Karen LeighΑπό την ανάδυσή της στην Συρία τον Ιανουάριο του 2012, η Jabhat al-Nusra, το συριακό σκέλος τής αλ Κάιντα, βασίστηκε στα σύνορα της Συρίας με τη νότια Τουρκία για να φέρει ξένους μαχητές στη μάχη προκειμένου να ανατρέψει τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ. Η Τουρκία κατέστη έτσι ένα βασικό κανάλι για την ροή ανθρώπων, όπλων και υλικοτεχνικής βοήθειας στους αντάρτες. Τώρα, μετά από χρόνια μαχών, η τουρκική κυβέρνηση ψάχνει να βάλει ένα τέλος σε όλα αυτά. Στις 3 Ιουνίου, χαρακτήρισε την al-Nusra ως τρομοκρατική οργάνωση [1], και ανακοίνωσε ότι είχε παγώσει όλα τα περιουσιακά στοιχεία τής οργάνωσης. Αν και παραμένει ασαφές το τι ακριβώς είναι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία, είναι αναμφισβήτητο ότι η κίνηση αυτή αποτελεί ένα σημείο καμπής στην πολιτική τής Τουρκίας απέναντι στην Συρία - αν όχι στην ίδια την σύγκρουση.

Σε αχαρτογράφητα νερά οι προεδρικές στην Τουρκία

ΑΓΚΥΡΑ. Η αναμενόμενη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την προεδρία της Τουρκίας, σήμερα, αποτελεί εναρκτήριο λάκτισμα της πρώτης προεκλογικής εκστρατείας για την απευθείας ανάδειξη προέδρου. Το φάσμα των υποψηφιοτήτων, στο σύνολό του, αποτελεί καταγραφή των βαθύτατων αλλαγών που έχουν επέλθει στην τουρκική πολιτική σκηνή. Η κοσμική αντιπολίτευση στηλιτεύει την πορεία του Ερντογάν προς τον εξισλαμισμό της δημόσιας ζωής της Τουρκίας, αλλά παράλληλα στηρίζει ως υποψήφιο αντίπαλό του στην προεδρία έναν ακαδημαϊκό -τον Εκμελεντίν Ιχσάνογλου- που έχει περάσει μέρος της ζωής του προωθώντας το Iσλάμ. Σε μια αξιοσημείωτη σύμπραξη, ο Ιχσάνογλου έχει τη στήριξη και του εθνικιστικού κόμματος MHP («Γκρίζοι Λύκοι»). Ο δε τρίτος υποψήφιος, ο Σελαχατίν Ντεμίρτας του κουρδικού HDP, είναι εκπρόσωπος μιας μειονότητας την ύπαρξη της οποίας το τουρκικό κατεστημένο μέχρι πρόσφατα αρνούνταν.

Η Δύναμη της Διαλεκτικής

http://www.efsyn.gr/wp-content/uploads/2014/02/deh-rodos-345x230.jpg
- H Αριστερά διαθέτει ένα πλεονέκτημα: χάρη στη διαλεκτική που χρησιμοποιεί μπορεί να αναλύει την κοινωνική πραγματικότητα και να εντοπίζει τις αιτίες των ποικίλων προβλημάτων. Να δούμε αν θα μπορέσει να προσδιορίσει τον δικό της ρόλο, όχι όπως θα τον ήθελε η ίδια, αλλά όπως τον ορίζει η συγκεκριμένη κοινωνία με τα συγκεκριμένα ιστορικά, εθνοτικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά. Εχει ωστόσο αναπτύξει μια συλλογική συνείδηση πολιτικής αυτάρκειας… Ισως γιατί η μακροχρόνια αγωνιστική της παράδοση, η ιδεολογική ηγεμονία της και κυρίως η κοινωνική πρωτοπορία της ποτέ δεν είχαν αντιστοίχηση σε κοινωνικές πλειοψηφίες....Σε αυτή τη μεσοπρόθεσμη δοκιμασία ωρίμανσης των αντικειμενικών και υποκειμενικών συνθηκών ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αυτοαναγορευτεί σε προστάτη των θεσμών και της δημοκρατίας. Η Αριστερά αν έχει κατακτήσει κάτι μέσα από τις ήττες της είναι το ηθικό της πλεονέκτημα. Ας μην το απαλλοτριώσει στο όνομα κοντόφθαλμων πολιτικών εκλογικών στοχεύσεων ή ευκαιριακών εκλογικών συμμαχιών.