08 Δεκεμβρίου 2016

Τουρκία: Αστυνομική επιχείρηση σε φοιτητικές εστίες - Εντάλματα σύλληψης κατά 136 ανθρώπων

Σύμφωνα με το Anadolu, 35 άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί μετά από επιχείρηση αστυνομίας σε 29 φοιτητικές εστίες της χώραςΔεκάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της τουρκικής αστυνομίας σε φοιτητικές εστίες, στο πλαίσιο έρευνας για ενδεχόμενους δεσμούς με το δίκτυο του πρώην ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποία η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Anadolu.
Σύμφωνα με το Anadolu, εντάλματα σύλληψης εκδόθηκαν εναντίον 136 ανθρώπων σε φοιτητικές εστίες σε 20 επαρχίες. Οι έρευνες διεξήχθησαν σε 29 φοιτητικές εστίες, οι οποίες έκλεισαν έπειτα από διάταγμα των αρχών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 35 άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί και 70 ύποπτοι έχουν βρεθεί να χρησιμοποιούν το Bylock, μια υπηρεσία μηνυμάτων την οποία, όπως ισχυρίζεται η Άγκυρα, χρησιμοποιούν οι οπαδοί του Γκιουλέν για να επικοινωνούν.Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές αρχές έχουν συλλάβει περίπου 36.000 ανθρώπους και έχουν απολύσει ή θέσει σε διαθεσιμότητα περισσότερους από 100.000 δημόσιους υπαλλήλους που κατηγορούνται ότι έχουν σχέση με τον Γκιουλέν, ο οποίος ζει αυτοεξόριστος στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ.Σε μια ξεχωριστή έρευνα, το πρακτορείο Ανατολή, ανακοίνωσε ότι εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε 16 διαφορετικές επαρχίες για 58 ανθρώπους που φέρονται να ήταν ανώτερα στελέχη στο δίκτυο του Γκιουλέν. ΑΥΓΗ