12 Οκτωβρίου 2016

Ο άγριος παρασκηνιακός πόλεμος Μητσοτάκη - Σαμαρά

Έντονο παρασκήνιο εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες και ώρες στη Νέα Δημοκρατία μεταξύ του πρώην πρωθυπουργού  και προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά και του νυν προέδρου Κυριάκου Μητσοτάκη με επίκεντρο την ιστοσελίδα antinews η οποία πρόσκεινται φιλικά στον ίδιον τον Αντώνη Σαμαρά και σε πολύ στενούς του συνεργάτες. 
Βεβαίως, «το antinews ήταν η αφορμή και όχι η αιτία», όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές από τη ΝΔ.Εδώ και καιρό ο Αντώνης Σαμαράς δίνει τη δική του μάχη στο παρασκήνιο καθώς θεωρεί ότι η πολιτική που ακολουθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι τόσο επιτυχημένη ώστε να πετύχει αυτό που ίδιος επιδιώκει: To κεφάλι επί πίνακι του Αλέξη Τσίπρα.

Στις κατ ΄ιδίαν συζητήσεις ο Αντώνης Σαμαράς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κρύβει την απογοήτευσή του για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μάλιστα όπως ισχυρίζονται συνομιλητές του χρησιμοποιεί συχνά τη φράση «εγώ τον έβγαλα, αλλά δεν κάνει».
Και ναι μεν ο ίδιος «κρύβει» δημοσίως αυτή του την απογοήτευση για τις ανάγκες του…«ρόλου» οι στενοί του συνεργάτες όμως δεν κρύβονται καθόλου.
Και όχι μόνο δεν κρύβονται αλλά καταφέρουν καίρια χτυπήματα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και μάλιστα εκεί που… πονάει.
Το άρθρο του antinews για τη Siemens την ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για τη Διαφθορά που ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε ζητήσει ήταν βούτυρο στο ψωμί του Αλέξη Τσίπρα και καίριο πλήγμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς η υπόθεση της Siemens θα τον κυνηγά πάντα.
Να σημειωθεί ότι είναι γνωστό σε όλους ότι το γνωστό site antinews είναι το Σαμαρικό site, εκεί έγραφαν και γράφουν στενοί συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για προβολή του κυβερνητικού έργου του Αντώνη Σαμαρά, έχουν γραφτεί και γράφονται ύμνοι για τον πρώην πρωθυπουργό και επί πλέον, όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας στη βουλή είναι και φίλοι του αντιπροέδρου της ΝΔ Άδωνη Γεωργιάδη.
« Πριν ακόμα κλείσει ένα χρόνο στη καρέκλα της ΝΔ πληρώνει το deal του με τον Αντώνη Σαμαρά και τα λάθη του, όπως να δώσει την αντιπροεδρία του κόμματος στον Άδωνη Γεωργιάδη», λένε έμπειρα στελέχη της ΝΔ.
Προχθές, τα πράγματα σφίξανε.  Η επίθεση που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο  για τα όσα έγραφε το  antinews ήταν πολύ πιο σκληρή από αυτά που έβγαιναν από τα πρωθυπουργικά χείλη.
Με άλλα λόγια «το Σαμαρικό antinews είχε καθαρίσει με το άρθρο του το πρωί της ίδιας μέρας για τη Siemens για λογαριασμό του Αλέξη Τσίπρα» έλεγε βουλευτή της ΝΔ με απογοήτευση σημειώνοντας ότι υπάρχει έντονος προβληματισμός στους βουλευτές οι οποίοι αρνούνται να γίνουν θύματα αυτής της μάχης χαρακωμάτων και απογοητευμένοι και από την κοινοβουλευτική παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη κάνουν «λευκή απεργία» και εμφανίζονται τυπικά στις πρωτολογίες και μετά εξαφανίζονται αφήνοντας το Γραμματέα της Κ.Ο Κώστα Τσιάρα στα «κρύα του λουτρού».
Καλά πληροφορημένες πηγές ισχυρίζονται ότι η μάχη μεταξύ του Μητσοτάκη με τον Σαμαρά για τα «μάτια του antinews» μόλις τώρα άρχισε….
Την επομένη της συζήτησης στη Βουλή το site της Πολιτικής Άνοιξης το antinews ξαναχτύπησε γράφοντας άρθρο με τίτλο: «Ζητείτε ηγέτης» το οποίο στόλιζε και πάλι τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Πληροφορίες θέλουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επικοινώνησε με τον Αντώνη Σαμαρά και σε «άγριο ύφος» να του ζήτησε να παρέμβει ώστε να κατέβει το άρθρο και να τον «προστατεύσει» από το antinews ισχυριζόμενος στο τηλέφωνο ότι τέτοια κομμάτια κάνουν κακό και στον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά και στην ενότητα του κόμματος.
Λέγεται, μάλιστα,  ότι μετά από αυτή την κίνηση ο Αντώνης Σαμαράς παρενέβη στο antinews το οποίο περιορίστηκε όχι να αποσύρει το άρθρο αλλά να του αλλάξει τίτλο. Έτσι το «ζητείται ηγέτης» έγινε «Βουλιάζουμε χωρίς ελπίδα»!!!!!!
«Ο Σαμαράς άναψε τη φωτιά και έφυγε για το Λονδίνο» έλεγε Νεοδημοκράτης βουλευτής σχολιάζοντας τα γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός έσπευσε να βγάλει προς τα έξω ότι δεν παραβρέθηκε στη συζήτηση στη Βουλή γιατί είχε πάει οικογενειακά στο Λονδίνο για τη κόρη του λες και δεν εύρισκε άλλη ημερομηνία να πάει!!!!  
Η «λυκοφιλία» του Αντώνη Σαμαρά προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη σφραγίζεται στην παρακάτω πρόταση του antinewς:
«Όμως, το σίγουρο είναι ότι το στίγμα της διαπλοκής πάντα θα υπάρχει πάνω στον κ. Μητσοτάκη, ακόμη και αν αυτός προσπαθεί να το βγάλει από πάνω του. Όπως δεν μπορεί να βγει το επώνυμο έτσι και το στίγμα…
Η συζήτηση στη Βουλή επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κοινωνία, ότι η πατρίδα μας βουλιάζει στην ανυποληψία, στην έλλειψη πραγματικών ηγετών ή τουλάχιστον πολιτικών που σε καμία περίπτωση δεν θα στέκονται τόσο κατώτεροι των ιστορικών περιστάσεων…».
Τι χειρότερο μπορεί να σου κάνει κάποιος από το παραπάνω κείμενο!!!!!!!
Αλλά όπως λένε αυτοί που ξέρουν, ο Αντώνης Σαμαράς εν γνώσει του στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και όχι τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη γιατί ήθελε αρχηγό «τηλεκατευθυνόμενο».
«Κατά τα λοιπά ο Κυριάκος Μητσοτάκης συμμάχησε στις εσωκομματικές με τον άνθρωπο που έριξε την κυβέρνηση του πατέρα του μόνο και μόνο για να πάρει την ηγεσία του κόμματος λέγοντας το επιχείρημα ότι ο ίδιος κλείνει με αυτόν τον τρόπο την βεντέτα τόσων χρόνων.
Την ίδια στιγμή στέκεται κριτικά απέναντι στον Κώστα Καραμανλή τον οποίον τώρα προσεγγίζει γιατί έχει ανάγκη την νηνεμία και όχι γιατί τον αγάπησε. Επιπλέον, στέκεται επικριτικά απέναντι στον πρόεδρο Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο. Και κάτι ακόμη. Το δόγμα «όποιος δεν είναι μαζί μας είναι απέναντί μας»ζει και βασιλεύει στο βασίλειο της Νέας Δημοκρατίας», έλεγε χαρακτηριστικά περιγράφοντας με απογοήτευση την πραγματική κατάσταση της ΝΔ παλιό και έμπειρο στέλεχος .
http://www.thepressroom.gr/politiki/o-agrios-paraskiniakos-polemos-mitsotaki-samara?utm_campaign=shareaholic&utm_medium=twitter&utm_source=socialnetwork