30 Αυγούστου 2016

Νεκρός μετά από έκρηξη στο αυτοκίνητό του γνωστός Ρώσος δημοσιογράφος

Νεκρός μετά από έκρηξη στο αυτοκίνητό του γνωστός Ρώσος δημοσιογράφοςΝεκρός βρέθηκε ένας από τους πιο γνωστούς δημοσιογράφους της Ρωσίας, ο Pavel Sheremet.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, ο δημοσιογράφος κάηκε ζωντανός, όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε πήρε φωτιά, στο κέντρο του Κιέβου.Όπως αναφέρει το Russia Today η έκρηξη σημειώθηκε στις 7:45, ενώ το αυτοκίνητο φέρεται να ανήκει στην διευθύντρια της εφημερίδας, krainskaya Pravda, στην οποία εργαζόταν.

Ο Pavel Sheremet ήταν πολιτικός αναλυτής που ειδικευόταν στις σχέσεις Ρωσίας – Ουκρανίας. Τα τελευταία πέντε χρόνια ζούσε και εργαζόταν στην Ουκρανία.  Η εταιρεία στην οποία εργαζόταν ιδρύθηκε το 2000 από τον Ουκρανό δημοσιογράφο, γεωργιανής καταγωγής, Georgy Gongadze, ο οποίος δολοφονήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 2000.«Πρόκειται για δολοφονία. Κάποιος τοποθέτησε βόμβα στο αυτοκίνητο» είπε ο Γενικός Εισαγγελέας της Ουκρανίας.Στενός φίλος του δημοσιογράφου ανέφερε ότι ο Pavel Sheremet τον τελευταίο καιρό έλεγε ότι κάποιος τον παρακολουθούσε.http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/40016/nekros-meta-apo-ekrixi-sto-aftokinhto-tou-gnwstos-rwsos-dimosiografos