06 Ιουλίου 2016

Συντριβή τουρκικού ελικοπτέρου με 7 νεκρούς: Ποιοι επέβαιναν

https://pbs.twimg.com/media/Cmp8udqWAAAKRE4.jpgΣύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, πριν από λίγη ώρα, στην Κερασούντα του Πόντου συνετρίβη ένα στρατιωτικό ελικόπτερο. Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης μεταβαίνει στην περιοχή. Στην Άγκυρα έχει σημάνει συναγερμός.  Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα τούρκικα μέσα ο αριθμός των νεκρών είναι έξι. Στο ελικόπτερο που συνετρίβη έχασαν την ζωή τους δύο στρατηγοί, δύο σύζυγοι αξιωματικών και δυο παιδιά.O Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιν Αλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε ότι οι τελευταίες εξελίξεις και ενδείξεις δείχνουν ότι η πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου ήρθε εξαιτίας της χαμηλής ορατότητας στην περιοχή της Κερασούντας. Το ελικόπτερο συνετρίβη σε απόσταση 40 χιλιομέτρων από κέντρο της επαρχίας.Ο κ. Γιλντιρίμ δηλώνει ότι οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι η πτώση του ελικοπτέρου δεν ήρθε εξαιτίας της επιθέσεις των ανταρτών.Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κάνει λόγο για πέντε τραυματίες. Ο αρχηγός της τοπικής ομάδας της χωροφυλακής ενδέχεται να είναι τραυματισμένος. Στο σημείο της συντριβής έχουν μεταβεί ασθενοφόρα, εθελοντές και κλιμάκια του στρατού.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το CNNTURK στο στρατιωτικό ελικόπτερο μετέβαιναν 15 άτομα. Πρόκειται για 8 υψηλόβαθμα στελέχη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Επίσης, στο ελικόπτερο μετέβαιναν οι σύζυγοι των στρατιωτικών ενώ γίνεται λόγος για ένα παιδί.Οι στρατηγοί επέστρεφαν από ένα στρατόπεδο όπου αντάλλαξαν ευχές Ραμαζανιού με τους στρατιώτες και τους υπαξιωματικούς τους.Τα τουρκικά μέσα εστιάζουν στην δράση των ένοπλων ομάδων στην περιοχή της Κερασούντας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του δυστυχήματος. Επίσης, ακόμη δεν υπάρχουν πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του πληρώματος και των επιβατών του αεροσκάφους.Ας σημειωθεί ότι στην περιοχή που σημειώθηκε η συντριβή έχουν αναπτύξει δράση το κουρδικό κίνημα και διάφορες μαρξιστικές ομάδες της Τουρκίας.

.. Οι ταυτότητες των 6 από τους 7 θανόντες είναι οι εξής : Υποδιοικητής της Στρατοχωροφυλακής Κερασούντας αντισυνταγματάρχης Σαντεττίν Σαχίν, πιλότος λοχαγός Χιλμί Οζέρ, Νουράν Ντογρού και Μπερίν Ντογρού (σύζυγος και κόρη του διοικητή της περιφέρειας ταξίαρχου Μουσταφά Ντογρού), Ντιντέμ Μπαϊχάν-σύζυγος του επιτελικού συνταγματάρχη Ουνάλ Μπαϊχάν και η Σεμά Καρά-σύζυγος του λοχία Αντέμ καρά.Σε βαριά κατάσταση νοσηλεύονται ο επιτελικός συνταγματάρχης Ουνάλ Μπαϊχάν στο νοσοκομείο του Ερζιντζάν, ο υπαξιωματικός Τζεμαλεττίν Τσομπάν στο νοσοκομείο Κερασούντας και ο υπολοχαγός-πιλότος Γιουξελ Καντεμίρ που μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Σεβάστειας.
http://kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=243482
http://www.militaire.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B2%CE%AE-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%80%CF%84%CE%AD%CF%81%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CE%B5-7-%CE%BD%CE%B5/