22 Ιουνίου 2016

Σε αδιέξοδο η τουρκική προσπάθεια για βοήθεια για την πυρκαγιά H απάντηση της Κυβέρνησης δυσαρέστησε την Άγκυρα Του Νίκου Στέλγια

http://www.dailystarscy.com/assets/components/phpthumbof/cache/212-0.lifestyle10125.f04d9f1af6327d7956ea351cc6aee9ec.jpg
Πριν από λίγο, στα πλαίσια μιας κοινής συνέντευξης τύπου με τον «Υπουργό Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγορύγολου, ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου άσκησε κριτική στην ηγεσία του Νίκου Αναστασιάδη για την στάση της στο ζήτημα της αποστολής βοήθειας. Ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε για το αν τελικά η τουρκική βοήθεια θα φτάσει στην χώρα του, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η στάση της κυβέρνησης Αναστασιάδης στο όλο ζήτημα έχει δυσαρεστήσει την τουρκική κυβέρνηση.
Ο κ. Τσαβούσογλου υπενθυμίζει ότι η χώρα του στο παρελθόν έχει παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια και υποστήριξη στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Ο ίδιος τονίζει ότι η χώρα του είναι πλέον μια «υπερδύναμη» στο ζήτημα της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Σε ότι αφορά την συμβολή της Τουρκίας στην προσπάθεια της αντιμετώπισης της πυρκαγιάς στο Τρόοδος, ο κ. Τσαβούσογλου ισχυρίζεται ότι η ε/κ πλευρά επιχειρεί να ενισχύσει την θέση της διπλωματικά (να επωφεληθεί πολιτικά) σε ένα τόσο ευαίσθητο, ανθρωπιστικό ζήτημα.

Ακόμη, ο κ. Τσαβούσογλου ασκεί κριτική στον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και σε ότι αφορά συνέβησαν πριν από λίγες ημέρες στην Κωνσταντινούπολη. Ο ίδιος αναφέρει ότι η χώρα του ήθελε να δει τους δυο ηγέτες να εκπέμπουν μήνυμα φιλίας στην Πόλη. Ο κ. Τσαβούσογλου ασκεί κριτική στις τελευταίες ανακοινώσεις της ε/κ πλευράς.

Ο κ. Τσαβούσογλου ζητά από την ε/κ πλευρά να μην «χρησιμοποιεί(εργαλιοποιεί)» τα μηνύματα συνεργασίας της χώρας του σε ανθρωπιστικά ζητήματα.
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=242373