22 Ιουνίου 2016

Κακοποιούνται σεξουαλικά τα προσφυγόπουλα στην Τουρκία Έκθεση-σοκ του κόμματος CHP για τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων, και ιδίως των παιδιών, στην Τουρκία.


Βία, σεξουαλική κακοποίηση και πείνα. Υπό αυτές τις απάνθρωπες συνθήκες διαβιούν τα προσφυγόπουλα στην Τουρκία, όπως αποκαλύπτει έκθεση του κόμματος CHP. Η ηλικία των παιδιών-προσφύγων που εκδίδονται ξεκινά από τα 12, καταγγέλλει ο συντάκτης της έκθεσης και βουλευτής του CHP, Βελί Αγάμπαμπα.«Η προσέγγιση του (κυβερνώντος κόμματος) ΑΚΡ δεν βασίζεται στα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι πρόσφυγες στη χώρα έρχονται αντιμέτωποι με παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και συχνά χρησιμοποιούνται ως διαπραγματευτικό όπλο από το ΑΚΡ για πολιτικό όφελος», τόνισε ο Βελί Αγάμπαμπα .


«Οικογένειες προσπαθούν να ζήσουν από τη βοήθεια των γειτόνων τους, διαμένουν σε δωμάτια χωρίς τουαλέτα ή ηλεκτρισμό. Τα μωρά πεθαίνουν από το κρύο, ενώ τα νεαρά κορίτσια υπόκεινται σε σεξουαλική εκμετάλλευση στο όνομα των επονομαζόμενων “γάμων” με αντάλλαγμα το ενοίκιο του σπιτιού, ενώ αρκετές αναγκάζονται να γίνουν οι “δεύτερες ή τρίτες” σύζυγοι. Αυτά τα γνωρίζει το κράτος», συμπλήρωσε ο βουλευτής του CHP .Σημειώνεται ότι το 16% των Σύρων προσφύγων παιδιών μεταξύ 12 και 17 χρονών είναι παντρεμένα. Εξ αυτών περίπου το 40% είναι έγκυες.http://www.antenna.gr/news/World/article/446891/kakopoioyntai-sexoyalika-ta-prosfygopoyla-stin-toyrkia