18 Απριλίου 2014

Γκιούλ: Δεν ενδιαφέρομαι για την πρωθυπουργία της Τουρκίας Πηγή: http://www.skai.gr/news/world/article/256220/gioul-den-endiaferomai-gia-tin-prothupourgia-tis-tourkias/#ixzz2zFtQvyrf Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Απορρίπτει το πρότυπο Πούτιν - Μεντβέντεφ ο Τούρκος πρόεδρος
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ φάνηκε να αποκλείει το ενδεχόμενο να αναλάβει πρωθυπουργός, λέγοντας πως δεν ταιριάζει στην Τουρκία μια ανταλλαγή ρόλων με τον πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν κατά το «πρότυπο Πούτιν-Μεντβέντεφ».«Δεν έχω οποιοδήποτε πολιτικό σχέδιο για το μέλλον υπό τις σημερινές συνθήκες», δήλωσε ο κ. Γκιουλ στους δημοσιογράφους στη δυτική επαρχία Κιουτάχεια, όταν ρωτήθηκε για τις προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, στις οποίες ο κ. Ερντογάν αναμένεται να είναι υποψήφιος.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσε να επινοηθεί ένα «πρότυπο Πούτιν-Μεντβέντεφ» και στην Τουρκία, ο κ. Γκιουλ είπε ότι μια τέτοια φόρμουλα δεν θα ήταν «κατάλληλη» για μια δημοκρατία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.Ο Ρώσος πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ διορίστηκε το 2012 από τον πρόεδρο και πρώην πρωθυπουργό της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν.
ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ