12 Απριλίου 2013

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΚΙΡΚΟΥΚ-YUMURTALIK

http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20080402101940/whatreallyhappened/images/e/e6/Iraq_export_pipes.png
Ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Taner Yıldız, δήλωσε πως η Τουρκία περιμένει να δουλέψει με μεγαλύτερη δυναμικότητα ο αγωγός ακατέργαστου πετρελαίου Κιρκούκ-Yumurtalık.
Προς απάντηση στα ερωτήματα των δημοσιογράφων σχετικά με το Θέμα, ο υπουργός Yıldız στην Κωνσταντινούπολη  είπε τα εξής: «Εμείς ξέρουμε πως αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί με πλήρη δυναμικότητα ο αγωγός Κιρκούκ-Yumurtalık που έχει δυνατότητα εβδομήντα εκατομμυρίων τόνων. Υπάρχει πολύ πετρέλαιο για να περάσει. Εμείς έχουμε μεγάλο δυναμικό για να μεταφέρουμε. Η κάθε συν ποσότητα που μεταφέρεται σημαίνει περισσότερα έσοδα για την ομαλοποίηση της κατάστασης στο Ιράκ.
Από αυτή την άποψη η Τουρκία υποστηρίζει αυτή την δομή και εμείς αναμένουμε να δουλέψει με μεγαλύτερη δυναμικότητα ο αγωγός πετρελαίου Κιρκούκ-Yumurtalık που παρατείναμε για άλλα δεκαπέντε χρόνια. Εάν δεν φτάσει αυτός ο αγωγός, τότε θα κάτσουμε να το ξανά συζητήσουμε. Το συζήτησα και με τον ιρακινό ομόλογο μου από την κεντρική κυβέρνηση, ότι βλέπω θετικά την μεταφορά μέσω Τουρκίας του πετρελαίου από την Βασόρα. Είπα ότι μπορούνε να φτιάξουμε εν κοινού τον αγωγό 1200 χιλιομέτρων ή και μπορούνε να το αναλάβουμε και μόνοι μας. Είμαστε θετικοί προς τέτοιου είδους έργα».
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT