04 Μαρτίου 2016

Ντεμίρτας: Ορατός ο κίνδυνος του εμφυλίου στην Τουρκία Προβλέπει κορύφωση της έντασης μέχρι το καλοκαίρι ο συνπρόεδρος του Δημ. Κόμματος των Λαών


Ο ηγέτης του τρίτου μεγαλύτερου κόμματος της Τουρκίας προειδοποιεί για τον κίνδυνο μιας γενικευμένης εμφύλιας σύρραξης υπό την σκιά των τελευταίων εξελίξεων.Μιλώντας στον αμερικανικό Τύπο, ο συνπρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών, Σελαχαττόν Ντεμίρτας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το πολιτικό μέλλον της Τουρκίας. Προβλέπει την κορύφωση της έντασης μέχρι το καλοκαίρι ενώ παράλληλα, ζητά την διαμεσολάβηση των ΗΠΑ για τον έλεγχο της έντασης.«Μέχρι το καλοκαίρι ενδέχεται να εντατικοποιηθεί η ένταση στις σχέσεις ΡΚΚ-κυβέρνησης. Ενδέχεται να πεθάνουν πολλοί Κούρδοι και Τούρκοι. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την έναρξη μιας εμφύλιας σύγκρουσης», προειδοποιεί ο κ. Ντεμίρτας.

Ακόμα δηλώνει ότι η Τουρκία δεν έχει άλλη επιλογή παρά την επιστροφή στο τραπέζι των συνομιλιών με απώτερο στόχο την τελική, ειρηνική διευθέτηση του Κουρδικού Ζητήματος.Ο κ. Ντεμίρτας αδυνατεί να κατανοήσει την παγκόσμια αδράνεια απέναντι στα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό της Τουρκίας και υπενθυμίζει ότι οι Κούρδοι δίνουν μάχες σώμα με σώμα με την «βαρβαρότητα» του Ισλαμικού Κράτους.
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=233332