24 Δεκεμβρίου 2015

ΡΚΚ: Είμαστε σε εμπόλεμη κατάσταση με το τουρκικό κράτος

Το ΡΚΚ δεν έχει πλέον καμία επικοινωνία με το τουρκικό κράτος, τόνισε ηγετικό στέλεχος του ΡΚΚ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γαλλική εφημερίδα Le Monde, σημειώνοντας πως "έχουμε επιστρέψει σε εμπόλεμη κατάσταση".

Ο Τζεμίλ Μπαγίκ μιλώντας από το προπύργιό τους στα όρη Καντίλ, στο βόρειο Ιρακινό Κουρδιστάν, κοντά στα σύνορα με το Ιράν, ανέφερε ότι "το τουρκικό κράτος δεν ακολουθεί πλέον τη λογική της διαπραγμάτευσης ή της λύσης αλλά της εξόντωσης του κουρδικού κινήματος", κάνοντας λόγο για “αγώνα ύπαρξης” που δίνει το ΡΚΚ.


Πρόσθεσε, δε, ότι το ΡΚΚ σκοπεύει να ανακοινώσει το επόμενο διάστημα τη δημιουργία ενός επαναστατικού μετώπου αντίστασης σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις του εσωτερικού της Τουρκίας αλλά και από το εξωτερικό, “που θα αγωνιστούν μαζί μας ενάντια στο καθεστώς" του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. "Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλουμε τέλος στον ένοπλο αγώνα, υπό την παρούσα κατάσταση. Αντιθέτως, τους επόμενους μήνες ο εμφύλιος πόλεμος στην Τουρκία θα ενταθεί", κατέληξε ο Μπαγίκ.http://www.megatv.com/megagegonota/article.asp?catid=27372&subid=2&pubid=35443677