21 Ιουλίου 2016

Ξεκινούν «εκκαθαρίσεις» στα κατεχόμενα Λίστα εκτελέσεων των πραξικοπηματιών έρχεται στο φως στην Τουρκία Του Νίκου Στέλγια

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το τουρκικό Πρακτορείο Ειδήσεων Τζιχάν, ξεκινούν επιχειρήσεις και «εκκαθαρίσεις» στους κόλπους των μονάδων του τουρκικού στρατού στα Κατεχόμενα.
Το Πρακτορείο δεν δίνει στη δημοσιότητα λεπτομέρειες. Ενημερώνει τους συνδρομητές του ότι θα ακολουθήσουν νέα δελτία σχετικά με αυτή την εξέλιξη. Νωρίτερα στη Γαλάτεια άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να καταστρέψουν έγγραφα και σκληρούς δίσκους που σχετίζονται με το Κίνημα Γκιουλέν.

«Λίστα εκτελέσεων» είχαν οι πραξικοπηματίες σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ
Την ίδια ώρα στην Τουρκία, οι αρχές έχουν εντοπίσει «λίστα εκτελέσεων» των πραξικοπηματιών και αυτή την ώρα, στο αρχηγείο της «αστυνομίας» λαμβάνει χώρα μια έκτακτη συνεδρίαση. Η συζήτηση αφορά τις νέες κινήσεις της Άγκυρας στα κατεχόμενα σχετικά με τον εντοπισμό των πραξικοπηματιών.Η πληροφορία έρχεται από τα Άδανα. Τα τουρκικά δημοσιεύματα τονίζουν ότι οι πραξικοπηματίες εκτός από την λίστα των συλλήψεων είχαν προετοιμάσει και μια λίστα για εκτελέσεις. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης δεν δίνουν στην δημοσιότητα τα ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στην λίστα των εκτελέσεων, ενώ η είδηση κάνει τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης.

Καταστρέφουν τεκμήρια του Γκιουλέν στα κατεχόμενα

Σύμφωνα με μια νέα πληροφορία από τον τουρκοκυπριακό τύπο, πριν από λίγο άγνωστοι επιχείρησαν να καταστρέψουν τεκμήρια και έγγραφα του Κινήματος Γκιουλέν στην περιοχή Γαλάτεια, στα Κατεχόμενα.Την πληροφορία επιβεβαιώνει και ο «δήμαρχος» της περιοχής. Συγκεκριμένα, πριν από λίγη ώρα, άγνωστοι πυρπόλησαν έγγραφα και σκληρούς δίσκους που εμπεριέχουν πληροφορίες που σχετίζονται με το Κίνημα Γκιουλέν. Η πυρκαγιά έλαβε διαστάσεις μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ωστόσο τέθηκε υπό έλεγχο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής.
Τα τ/κ ηλεκτρονικά μέσα αναφέρουν ότι στην περιοχή μεταβαίνουν δυνάμεις της «αστυνομίας».
Η όλη εξέλιξη έρχεται την στιγμή που τ/κ μέσα ενημέρωσης, που διατηρούν σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση, ξεκινούν έκτακτες εκπομπές που εστιάζουν στην δράση της Οργάνωσης Γκιουλέν στα Κατεχόμενα.
http://www.kathimerini.com.cy/index.php?pageaction=kat&modid=1&artid=244591