31 Μαΐου 2016

Κατέστρεψαν χιλιάδες σπίτια στις κουρδικές περιοχές οι Τούρκοι: Πολύνεκρες συγκρούσεις

http://kurdishdailynews.org/wp-content/uploads/2015/08/Cizre-clashes-civilians-death-toll-678x381.jpg Συνολικά 6,320 σπίτια, που αντιστοιχούν σε περίπου 11.000 οικιστικές μονάδες, έχουν καταστραφεί σε πέντε περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, όπου κατοικεί κυρίως κουρδικός πληθυσμός, κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού ενάντια στους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), δήλωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς. «Ο αριθμός των κατεστραμμένων σπιτιών στις περιοχές Σουρ, Σιλόπι, Τσιζρέ, Ιντίλ και Γιουκσέκοβα ανέρχεται σε 6,320. Είναι περίπου 11.000 οικιστικές μονάδες. Το προβλεπόμενο κόστος αποκαταστάσης των ζημιών των κτιρίων εκτιμάται περίπου σε 855 εκατομμύρια τουρκικές λίρες (περίπου 259 εκατομμύρια ευρώ)», δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου ο Κουρτουλμούς.

Οι Τούρκοι βγάζουν …αφρούς για το Βερολίνο: Τρέμουν την ψηφοφορία για Αρμενική Γενοκτονία

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTHjiYrrfmnw_j2Nhl4OFeBcuM3BJSoeOfVQyoR4lC78pZIl1nsiA
Η Γερμανία θα πρέπει να “είναι προσεκτική στις σχέσεις της με την Τουρκία”, δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, λίγες ημέρες πριν από την ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ επί της απόφασης με την οποία αναγνωρίζεται η γενοκτονία των Αρμενίων, την οποία αρνείται η Άγκυρα. “Η Γερμανία είναι φίλη μας και σύμμαχός μας, (χώρα) όπου ζουν πολλοί πολίτες τουρκικής καταγωγής”, δήλωσε ο Κουρτουλμούς, ο οποίος είναι και εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Αρχηγός ΓΕΑ προς Τουρκία: Θα μας βρίσκετε μπροστά σας...

Αρχηγός ΓΕΑ προς Τουρκία: Θα μας βρίσκετε μπροστά σας...
Της Αλεξίας Τασούλη-Λίγες ημέρες πριν συναντηθεί ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας με τον Τούρκο ομόλογό του στην Αγκυρα, ο αντιπτέραρχος Χρ. Βαΐτσης έστειλε μήνυμα στην Τουρκία για τις συνεχείς παραβιάσεις της στο Αιγαίο, ότι "θα μας βρίσκετε μπροστά σας κάθε φορά που προσπαθείτε να κατοχυρώσετε τις παράλογες και άνομες επιδιώξεις σας".Μιλώντας στο μνημόσυνο για τα 10 χρόνια από το θάνατο του σμηναγού Κωνσταντίνου Ηλιάκη στη Κάρπαθο, ο αρχηγός ΓΕΑ τόνισε ότι "οι λαοί πηγαίνουν μπροστά τιμώντας την ιστορία τους και ότι θα είμαστε εδώ όρθιοι και πιστοί στις επάλξεις για να φυλάξουμε τους ουρανούς που προστάτευσε με τη ζωή του ο Κωνσταντίνος Ηλιάκης" .Ο Σμηναγός Ηλιάκης σκοτώθηκε σε εμπλοκή με τουρκικά μαχητικά στις 23 Μαΐου το 2006 και το αεροσκάφος του κατέπεσε έξω από την Κάρπαθο.

Πόσο πιθανός είναι ένας νέος πόλεμος στη Μέση Ανατολή; Η εμπλοκή των “παικτών”…

https://si.wsj.net/public/resources/images/WO-AV292_ISRAEL_P_20150128173714.jpgΤου ΖΑΧΑΡΙΑ ΜΙΧΑ Ένα ενδιαφέρον ρεπορτάζ φιλοξένησε η εφημερίδα «al Akhbar» του Λιβάνου, σύμφωνα με το οποίο, Αμερικανοί αξιωματούχοι προχώρησαν σε προειδοποίηση προς τους Λιβανέζους, να μη δώσουν αφορμή στους Ισραηλινούς, αφού οι τελευταίοι φέρονται να αναζητούν πρόσχημα για να εξαπολύσουν επίθεση στον Λίβανο… Υποτίθεται, ότι οι Ισραηλινοί έχουν ευθυγραμμίσει την πολιτική τους με αυτή της Σαουδικής Αραβίας, αναφορά που ταιριάζει με άλλα δημοσιεύματα και πληροφορίες που θέλουν τις δυο χώρες να έχουν συγκλίνει στρατηγικά, ενώπιον του κοινού αντιπάλου, που είναι το σιιτικό Ιράν με τις πυρηνικές δραστηριότητες και τις φιλοδοξίες ανάδειξης σε ηγέτιδα δύναμη της Μέσης Ανατολής, οδηγώντας σε σύγκλιση τον σουνιτικό κόσμο με τον παραδοσιακό εχθρό, τους Ισραηλινούς…

Αποκωδικοποιώντας την επίσκεψη Πούτιν: Ρωσο-αμερικανική ενεργειακή σύγκρουση ή νέα Γιάλτα;

http://www.star-fm.gr/wp-content/uploads/2015/04/%CE%A4%CE%A3%CE%99%CE%A0%CE%A1%CE%91%CE%A3-%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%A4%CE%99%CE%9D.jpgΤου Βασίλη Κοψαχείλη* www.liberal.gr Τα ακριβά αρώματα μπαίνουν σε μικρές συσκευασίες! Αυτό προφανώς είχε κατά νου και ο Ρώσος Πρόεδρος, Vladimir Putin, επισκεπτόμενος τη μικρή χώρα μας, για να συζητήσει μια φαινομενικά ταπεινή ατζέντα θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και κρατώντας την ουσία των συζητήσεων επτασφράγιστο μυστικό μεταξύ των άμεσα ενδιαφερομένων παραγόντων. Από τον φιλόξενο χώρο του liberal.gr είχαμε έγκαιρα επισημάνει πως μετά από δυο δεκαετίες άγονων και υπερφίαλων ελληνορωσικών επαφών, είχε έρθει η ώρα οι διμερείς σχέσεις να τεθούν σε μια νέα ρεαλιστικότερη βάση, εξίσου σημαντική με το παρελθόν αλλά λιγότερο προκλητική, προκειμένου να αποδώσουν καρπούς. Η χρυσή τομή βρέθηκε, εγκαινιάζοντας μια χαμηλού προφίλ συνεργασία με προοπτική στρατηγικής εταιρικής σχέσης.

Ανοίγει ξανά ο φάκελος του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη

Ανοίγει ξανά ο φάκελος του σμηναγού Κώστα Ηλιάκη
Δέκα χρόνια μετά τον θάνατο του σμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας, Κώστα Ηλιάκη, που έχασε τη ζωή του στις 23 Μαΐου 2006, όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε κοντά στην Κάρπαθο, ύστερα από επεισόδιο με τουρκικά μαχητικά, η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας ξανανοίγει τον φάκελο της υπόθεσης, που είχε κλείσει ως «ατύχημα».

«Απλωτή» από το ΝΑΤΟ σε όλη τη Μεσόγειο

http://www.newstalk.com/content/000/images/000146/150604_54_news_hub_136972_656x500.jpg
Το Αιγαίο, όπως φαίνεται, ήταν το πρώτο κομμάτι στο στρατηγικό παζλ του ΝΑΤΟ, που ήρθε για να μείνει στην ευρύτερη περιοχή. Η Συμμαχία ενισχύει τις δυνάμεις της στο Αιγαίο, εξελίσσει τη συνεργασία της με την Ε.Ε. και εξαπλώνεται ουσιαστικά σε όλη τη Μεσόγειο, τη μεγαλύτερη «κλειστή» θάλασσα της Γης με την ύψιστη γεωστρατηγική σημασία.Δεν είναι μόνο το προσφυγικό, λοιπόν, ο λόγος που το ΝΑΤΟ βρέθηκε στο Αιγαίο, όπως αρχικά είχε ειπωθεί επισήμως. Έτσι κι αλλιώς η αποτελεσματικότητα του ΝΑΤΟ όσον αφορά τη μείωση των προσφυγικών ροών ελέγχεται – αν δεν αποτελεί απλώς ανέκδοτο. Και σίγουρα δεν εντυπωσιάζει ούτε θεωρείται καθοριστικής σημασίας.

Ο Ερντογάν κατηγορεί τη Μόσχα ότι εφοδιάζει με όπλα το PKK «Η αποσχιστική τρομοκρατική οργάνωση έχει εξοπλισθεί με τέτοιο οπλισμό.»


Για εφοδιασμό των Κούρδων ανταρτών του PKK με αντιαεροπορικό οπλισμό κατηγόρησε τη Ρωσία ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, οι οποίοι επιβεβαίωσαν έτσι σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου της χώρας.Μιλώντας σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού επιστροφής με το προεδρικό αεροσκάφος ύστερα από επίσκεψή του στο Ντιγιάρμπακιρ το Σαββατοκύριακο, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τη Μόσχα για διοχέτευση οπλισμού προς το PKK, μέσω Ιράκ και Συρίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Star.«Τη στιγμή αυτή, τρομοκράτες χρησιμοποιούν αντιαεροπορικά πυροβόλα και πυραύλους που προμηθεύτηκαν από τη Ρωσία. Η αποσχιστική τρομοκρατική οργάνωση έχει εξοπλισθεί με τέτοιο οπλισμό. Τα όπλα αυτά “μεταβιβάσθηκαν” σε αυτούς μέσω Συρία και Ιράκ», ανέφερε ο Ερντογάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η βρώμικη πολιτική της Τουρκίας: Θέλουν εγγυητή για τα κλεμμένα, όχι για την ασφάλεια

Ο Σερντάρ Ντενκτάς με τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Φωτογραφία ΚΥΠΕ
Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ Ξεσπάθωσε ξανά, διαβάζουμε, σε τουρκική εφημερίδα ο Σερντάρ Ντενκτάς (γιος του Ραούφ Ντενκτάς). “Και βέβαια δεν πρόκειται να καταργηθούν οι εγγυήσεις” φέρεται να δήλωσε, σχολιάζοντας την τοποθέτηση του εκπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας πως οι Ελληνοκύπριοι δεν πρόκειται να αποδεχθούν την οποιανδήποτε μορφή τουρκικών εγγυήσεων στην Κύπρο. Κατά τον Ντενκτάς τζούνιορ, οι εγγυήσεις της Τουρκίας χρειάζονται, αλλιώς οι Ελληνοκύπριοι θα τους ξανακάνουν “τα ίδια” όπως το 1963, δηλαδή θα τους ξανασφάξουν και θα τους ξανατρομοκρατήσουν όπως έκαναν και τότε. Και αναρωτήθηκε ρητορικά: “Εάν έλθουμε πάλι σε σημείο να ζήσουμε τα ίδια, ποιός θα προστατεύσει τους Τουρκοκύπριους που είναι μειονότητα; Ποιός θα προστατεύσει τα δικαιώματά μας; Ποιο σύστημα θα προστατεύσει την συνέχιση όσων κερδίσαμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων; Αυτό λοιπόν είναι το σύστημα των εγγυήσεων.”

«ΝΙΚΗ» 4: Συγνώμη της πολιτείας μετά από 42 χρόνια Επιστρέφουν στην Ελλάδα τα λείψανα 15 καταδρομέων της Α’ Μοίρας

Με τιμές ηρώων θα επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά από σαράντα δύο χρόνια, τα λείψανα 15 Καταδρομέων της Α’ Μοίρας που το 1974 προσέτρεξαν σε βοήθεια των Ελλήνων της Κύπρου.Με την ταυτοποίηση των λειψάνων που ανευρέθηκαν στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας συμπληρώνεται ένα μεγάλο μέρος του παζλ που έχει να κάνει με την ανθρωπιστική πτυχή μιας τραγικής πτυχής της τούρκικης εισβολής.
Με βάση τις ταυτοποιήσεις, σε ό,τι αφορά στο «ΝΙΚΗ» 4 έχουν εντοπισθεί συνολικά είκοσι οκτώ καταδρομείς και μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους. Υπολείπεται ο εντοπισμός άλλων τριών.Εκτιμάται ότι τα λείψανα αυτά είτε έχουν παραδοθεί σε άλλες οικογένειες στην Ελλάδα είτε συμπεριλαμβάνονται στα οστά τα οποία έχουν ραντιστεί με χημικά και είναι δύσκολο να εξαχθεί DNA.

Ανοικτή επιστολή προς τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο απευθύνει ο δρ Ζήνωνας Τζιάρρας.

http://www.xryshaygh.com/assets/images/preview/25456/elam-vouli_xl__article.jpgΜε τις (ενίοτε αμφιλεγόμενες) δηλώσεις σας έχετε κατά καιρούς απασχολήσει τον δημόσιο διάλογο αλλά και την ίδια την πολιτική σκηνή της χώρας μας. Εδώ όμως θα ήθελα να ασχοληθώ συγκεκριμένα με πρόσφατη δήλωσή σας που αφορούσε τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών. Όταν σας ζητήθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη να σχολιάσετε την είσοδο του ΕΛΑΜ στη Βουλή, είπατε αυτολεξεί: «Δεν επίστευα ότι θα μπουν μέσα αλλά μπορώ να πω ότι ικανοποιήθηκα. Να ακούγονται και οι άλλες φωνές. Πολλές φορές χρειάζονται και οι ακραίοι ούτως ώστε οι άλλοι να είναι προσεκτικοί…»

Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν σημαίνει… κράτος- «Παραλειπόμενα» από το έκτακτο συνέδριο του ΑΚΡ


Ο Ερντογάν “σβήνει” τον Κεμάλ και λατρεύει τον Πορθητή που έψελνε το Πάτερ Ημών!

erdogan_poli
Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Ο σουλτάνος ξεπέρασε τον εαυτό του.  Οργάνωσε μια μεγάλη φιέστα για να γιορτάσει την επέτειο της  Αλώσεως.  Η προσφορά θεάματος στα πλήθη είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των δικτατόρων.
Για τη φιέστα του κινητοποιήθηκαν  9.000 Αστυνομικοί, 5 ελικόπτερα, 1 φρεγάτα, 1 υποβρύχιο και 3 ταχύπλοα του Λιμενικού.  Στο τόπο της εκδήλωσης είχαν ακροβολιστεί 40 άριστοι σκοπευτές. Οι πολίτες που ήθελαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση περνούσαν από τρεις διαδοχικούς ελέγχους….

Η Γερμανία ψάχνει ρόλο στη Συρία και “παίζει” με τον Άσαντ

merkel
Της ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ
Οι συνεργάτες της Die Welt , Manuel Bewarder   και  Florian Flade σε άρθρο τους υποστηρίζουν ότι η γερμανική  Υπηρεσία Πληροφοριών BND ξεκίνησε συνομιλίες με το καθεστώς  Άσαντ.
Τελικά ο Άσαντ είναι φίλος ή εχθρός;  Έντονος προβληματισμός διακατέχει την Ευρώπη για την κρίση της Συρίας.Η Καγκελάριος είχε δηλώσει πριν από μερικούς μήνες ότι πρέπει να συνομιλήσουμε με όλους τους πρωταγωνιστές της κρίσης ακόμα και με τον Άσαντ.Η γερμανική κυβέρνηση προτίθεται να  βοηθήσει  τον Άσαντ και αυτό θεωρείται στροφή 180ο .