29 Ιουλίου 2014

ΟΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΟΝ «ΕΘΝΙΚΟ ΗΡΩΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ» Πολυτελή αυτοκίνητα και λεωφορεία μετέφεραν τους τεθλιμμένους!

http://xronos.gr/upload/iblock/079/352345235234623%20(34).jpg
Η χήρα Ισίκ Σαδίκ προσευχήθηκε και στο πλευρό της είχε τον Τούρκο πρόξενο Ιλχάν Σενέρ μαζί με την σύζυγο του Από την Τουρκία εξασφαλίστηκε υψηλή εκπροσώπηση, αφού ο υπουργός Αθλητισμού Suat Kılıç έδωσε το παρόν, ενώ από τη Βουλγαρία συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί Ρεπορτάζ Όλγα Τσιούλφα Η εντυπωσιακή πορεία στις ευρωεκλογές του 2014 προμήνυε και ένα εντυπωσιακό μνημόσυνο για τα 19 χρόνια από το θάνατο του Αχμέτ Σαδίκ, για το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (DEB) που είχε την ευθύνη της διοργάνωσης. Ο στόχος δεν επετεύχθη αν και οι προσπάθειες ήταν φιλότιμες και η κινητοποίηση μεγάλη.
Μία εικόνα ισούται με χίλιες λέξεις και αυτή που εξασφάλισε για τους αναγνώστες του ο «Χ» σίγουρα επιτελεί το σκοπό της. Πρόκειται για τη φωτογραφία που δείχνει την μεγάλη κινητοποίηση που έγινε ώστε να μεταφερθούν έξω από τον τάφο κάτοικοι της Ξάνθης και της Ροδόπης. Οκτώ λεωφορεία παρκαρισμένα σε απόσταση αναπνοής από τον τάφο και δεκάδες Ι.Χ. Φυσικά τα πολυτελή οχήματα μετέφεραν επισήμους από την Τουρκία και τη Βουλγαρία.
Χθες στις 5:30 ξεκίνησε το μνημόσυνο και σε πρώτο πλάνο ήταν η χήρα του Α. Σαδίκ, Ισίκ καθώς και ο γιος Λεβέντ μαζί με την οικογένεια του. Με βουρκωμένα μάτια η Ισίκ Σαδίκ προσευχήθηκε και στο πλευρό της είχε τον Τούρκο πρόξενο Ιλχάν Σενέρ μαζί με την μαντηλοφορεμένη σύζυγο του. Από την Τουρκία εξασφαλίστηκε υψηλή εκπροσώπηση αφού ο υπουργός Αθλητισμού Suat Kılıç έδωσε το παρόν, ενώ από τη Βουλγαρία συμμετείχαν αυτοδιοικητικοί. [Με βουρκωμένα μάτια η Ισίκ Σαδίκ προσευχήθηκε και στο πλευρό της είχε τον Τούρκο πρόξενο Ιλχάν Σενέρ μαζί με την μαντηλοφορεμένη σύζυγο του καθώς και τον υπουργό Αθλητισμού της Τουρκίας]


Τον παρόν στο μνημόσυνο έδωσαν μέλη της μειονότητας, μεταξύ των οποίων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αχμέτ Χατζηοσμάν, ο δήμαρχος Ιάσμου Κ. Ισμέτ, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Καπνοπαραγωγών Θράκης Εσάτ Χουσεΐν, οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης και Κομοτηνής. Μεγάλη ήταν η προσέλευση γυναικών της μειονότητας οι οποίες δημιούργησαν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό γύρω από τον τάφο του Α. Σαδίκ. Η έντονη παρουσία και των δημοσιογράφων κυρίως του μειονοτικού Τύπου καθώς και απεσταλμένων από την Τουρκία δυσανασχέτησε τη χήρα η οποία ευγενικά μεν, αλλά αρκετές φορές ζήτησε να φύγουν οι παριστάμενοι μπροστά από τον τάφου του συζύγου της. Εισακούστηκε, αλλά τα φλας δε έγινε κατορθωτό να σταματήσουν. Σημειώνεται ότι το Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας με πρόσκληση και στην ελληνική γλώσσα απεύθυνε κάλεσμα για την τελετή του μνημόσυνου. «Θα μας τιμήσει ιδιαίτερα η συμμετοχή σας, στο μνημόσυνο του ιδρυτή και πρώτου προέδρου του Κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας ιατ. Σαδίκ Αχμέτ, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 19 χρόνων από το θάνατό του, που θα γίνει στον τάφο του στην Κομοτηνή», έλεγε η πρόσκληση στα ελληνικά. Οι τελετές μνήμης ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στη Φιλύρα όπου παρατέθηκε δείπνο.

Πηγή: http://xronos.gr/detail.php?ID=93828