20 Οκτωβρίου 2013

Θέση Η τουρκοποίηση ε/κ περιουσιών

http://www.aktifhaber.com/images/other/5.20110201081856.jpg
Ένα μέγιστο έγκλημα συντελείται υπό τα όμματα της Κυβέρνησης και της κομματικής ηγεσίας, και ουδείς συγκινείται ή αντιδρά. Πρόκειται για τη μεθοδευμένη τουρκοποίηση των περιουσιών Ελλήνων στα κατεχόμενα, για τα οποία οι στήλες αυτές έχουν κατ’ επανάληψιν επισύρει την προσοχή μιας αδιάφορης Κυβέρνησης και μιας αποχαυνωμένης κομματικής ηγεσίας. Στοιχεία που δημοσίευσε χθες ο «Φιλελεύθερος» επιβεβαιώνουν τα τουρκικά σχέδια και μεθοδεύσεις για σταδιακή, σχεδιασμένη τουρκοποίηση όσων ελληνικών περιουσιών απέμειναν στα κατεχόμενα εδάφη μας.
Να θυμίσουμε προς ανιστόρητους πολιτικούς ηγέτες: Επί τουρκοκρατίας, οι Έλληνες της Κύπρου, για να γλιτώσουν τις περιουσίες τους από τους Οθωμανούς κατακτητές, τις κοτσιάνιαζαν στην Εκκλησία. Σήμερα, με ανευθυνότητα, επιπολαιότητα και ελαφρότητα, Έλληνες ξεπουλούν κυριολεκτικά τις περιουσίες τους στον Τούρκο κατακτητή. Η Κυβέρνηση και τα κόμματα απλώς θεώνται ως απαθείς τρίτοι αυτό το ξεπούλημα και δεν ιδρώνει το αφτί τους.

Την περ. Κυριακή, στην πορεία των Μορφιτών και την περ. Τετάρτη, στο «Σίγμα», ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έθιξε το θέμα του ξεπουλήματος ε/κ περιουσιών στον Αττίλα. Και διερωτήθηκε, με έκδηλη αφέλεια, τι να συζητήσει για το εδαφικό και το περιουσιακό, όταν όλα θα ξεπουληθούν. Αυτή δεν είναι θέση υπεύθυνου ηγέτη και δη Προέδρου της Δημοκρατίας. Ούτε είναι σοβαρή στάση σε ένα τόσο μεγατονικής σημασίας ζήτημα να διερωτάται τι να κάνει. Τι να κάνει; Ρωτά τους πολίτες τι να κάνει; Μα, αν ξέρουμε καλά, αυτός είναι Πρόεδρος και αυτός δεσμεύτηκε, στις 12/2/2013, ενώπιον αντιπροσωπίας κατεχόμενων κοινοτήτων Καρπασιτών, υπό τον Μητροπολίτη Χριστοφόρο, ότι αν εκλεγόταν στην προεδρία, θα μελετούσε το ζήτημα και θα κατέθετε λύσεις. Πού είναι αυτές; Πώς ο Ν. Αναστασιάδης σκέφτηκε να αντιμετωπίσει το ξεπούλημα ε/κ περιουσιών στους Τούρκους; Επειδή προφανώς δεν σκέφτηκε ούτε θέλει να σκεφτεί, θα καταθέσουμε μια δική μας πρόταση: Το κράτος να αναλάβει να αγοράσει όσες περιουσίες τους στα κατεχόμενα, Έλληνες Κύπριοι θέλουν να πουλήσουν.


Όσοι έχουν οικονομική ανάγκη, να δανειοδοτηθούν και οι άλλοι να πάρουν ομόλογα για το φυσικό αέριο. Όταν και εφόσον αρχίσουν να αποπληρώνονται, να έχουν το δικαίωμα να ανακτήσουν τις περιουσίες τους. Οι ειδήμονες της Κυβέρνησης ας κάτσουν να σκεφτούν. Σκέφτηκε κανένας ποτέ πώς να αντιμετωπίσουμε το ξεπούλημα; Μάλλον όχι. Αρκετοί πολίτες έχουν ανάγκες, οικονομικές, επαγγελματικές, υγείας, κτλ. Γι’ αυτό βρίσκουν εύκολη αλλ’ ολέθρια, εθνικά, λύση, να ξεπουλούν την περιουσία τους στον Τούρκο κατακτητή. Αυτό τι συνιστά; Πράξη εσχάτης προδοσίας, επειδή κανείς, μα κανείς δεν νομιμοποιείται να ξεπουλά κρατική κυριαρχία, εδαφική ακεραιότητα και ανεξαρτησία, και συλλογική ελευθερία στον κατακτητή και εχθρό μας. Επίσης, να μην ξεχνά κανείς ότι η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με την Τουρκία. Όπως δημοσίευσε χθες ο «Φιλελεύθερος», ήδη η Τουρκία έχει τουρκοποιήσει γύρω στα 12 χλμ ε/κ περιουσίας.

Με απλά λόγια, η κατοχική δύναμη επιδιώκει να λύσει το περιουσιακό και Έλληνες τη βοηθούν, με τη συνέργεια και την ανοχή της κυβέρνησης Αναστασιάδη και των κομμάτων! Ξαναρωτάμε τον Πρόεδρο και την Κυβέρνηση: Πότε θα αποφασίσει συγκεκριμένα νομικά και άλλα μέτρα, για να τερματίσει αμέσως το ξεπούλημα ε/κ περιουσιών και να προστατεύσει την εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας; Ποια είναι η συγκεκριμένη πολιτική τους; Έχουν τέτοια πολιτική; Όχι, βέβαια. Μπορεί ο Ν. Αναστασιάδης να διασαλπίζει καθημερινά την ετοιμότητά του για λύση, αλλ’ ήδη η Τουρκία επιβάλλει λύσεις επί του εδάφους. Και δημιουργεί τετελεσμένα. Πώς ο Πρόεδρος σκέφτεται να τα ανατρέψει… προχτές; Ή απλώς τα αφήνει να συντελεστούν για να ολοφύρεται για μια νέα «αδήριτη ανάγκη»;
http://www.sigmalive.com/simerini/columns/thesi/579820