23 Σεπτεμβρίου 2013

Βούλγαροι εθνικιστές απέκλεισαν τα σύνορα με την Τουρκία Διαμαρτύρονται για το προσφυγικό κύμα από τη Συρία.

Βούλγαροι εθνικιστές απέκλεισαν τα σύνορα με την Τουρκία
Μέλη και υποστηρικτές του βουλγαρικού εθνικιστικού κόμματος VMRO απέκλεισαν την Κυριακή ένα από τα συνοριακά σημεία ελέγχου της Βουλγαρίας με την Τουρκία ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το αυξανόμενο προσφυγικό κύμα από τη Συρία. Οι διαδηλωτές απέκλεισαν τη συνοριακή διάβαση "Καπιτάν Αντρέεβο" και ο αναπληρωτής πρόεδρος του κόμματος Ανγκέλ Τζαμπάσκι δήλωσε ότι η Τουρκία σκόπιμα μεταφέρει παράνομους μετανάστες στη Βουλγαρία.
Σύμφωνα με το βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων Novinite, o αναπληρωτής πρόεδρος του VMRO είπε ότι, καθημερινά, περνούν τα σύνορα 90 παράνομοι πρόσφυγες και ότι για την ασφάλεια στη μεθόριο είναι υπεύθυνοι μόνον 45 συνοριακοί αστυνομικοί. Την περασμένη Παρασκευή, ο κ. Τζαμπάσκι είπε ότι οι πρόσφυγες από τη Συρία αξίζουν να βοηθηθούν, αλλά όχι άνθρωποι που έρχονται από την Αφρική, "άτομα χαμηλής κοινωνικής κουλτούρας", όπως υποστήριξε, "που οργανώνουν εγκληματικές συμμορίες", όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

"Η Βουλγαρία πρέπει να θέσει το θέμα στην ΕΕ. Εκείνοι που θέλουν πόλεμο πρέπει να είναι έτοιμοι να πληρώσουν το τίμημα" ανέφερε. Το VMRO ζήτησε να κλείσουν τα σύνορα της Βουλγαρίας με την Τουρκία και να αυξηθεί ο έλεγχος σε όσους περνούν τα σύνορα ώστε να υπάρξει ασφάλεια και ειρήνη για τους Βούλγαρους και ανήγγειλε ότι θα συνεχίσει τις διαμαρτυρίες μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά του. 
http://www.euro2day.gr