29 Μαΐου 2013

Γιατί ανεβαίνουν τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQxKFmS_5ppLyLupWEidZLKn1FN9EYfcWYmov5YvDHyXSb7HVq8Η Χρυσή Αυγή είναι το μόνο κόμμα που ανεβαίνει σε σχέση με τις περυσινές εκλογές -πράγμα που επιβεβαιώνεται και από το γκάλοπ της GPO (τη φέρνει στο 10,1% έναντι 9% τον Απρίλη).
Και αυτό παρότι δέχεται συντονισμένες επιθέσεις από τα άλλα κόμματα -ή μήπως γι αυτό, όπως ισχυρίζονται ορισμένοι;Το γκάλοπ της GPO για το Mega προσφέρει ορισμένες απαντήσεις στο «γιατί»…Πρώτον, ένας στους τρεις πολίτες δε θεωρεί το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου «απειλή για τη Δημοκρατία»- δυο στους τρεις το θεωρούν. Συνεπώς, τα κόμματα δεν έχουν πείσει την κοινή γνώμη γι αυτό. Ούτε καν την εκλογική τους βάση.

Σημειώστε ότι το ποσοστό αυτό είναι 32,3% μέσα στη ΝΔ, 21% στον ΣΥΡΙΖΑ, 21,5% στη ΔΗΜΑΡ, 15,8% στο ΠΑΣΟΚ, 22,7% στο ΚΚΕ και 50% στο κόμμα του Πάνου Καμμένου.
Αν συνυπολογιστεί και το στοιχείο ότι οι Χρυσαυγίτες υποκαθιστούν σε πολλές γειτονιές το κράτος -ως προς την ασφάλεια, αλλά ακόμη και ως προς τις διατροφικές ανάγκες- και εμφανίζονται ως η μόνη αντισυστημική δύναμη, μπορεί να αντιληφθεί κανείς πού οφείλεται η ανοδική τάση τους.
Δεύτερον, μια σημαντικότατη μερίδα (44,4%) λέει «όχι» σε νέο αντιρατσιστικό νόμο.
Στη ΝΔ, μάλιστα, το ποσοστό αυτό πλειοψηφεί (53,5%) -στοιχείο που ερμηνεύει και το απόλυτο «όχι» Σαμαρά στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Το ενδιαφέρον είναι ότι εναντίον του αντιρατσιστικού νόμου τάσσονται και τέσσερις στους δέκα ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ. Σχεδόν ανάλογο είναι και το ποσοστό στη ΔΗΜΑΡ.
Κάπως έτσι διαμορφώνεται σε ένα σημαντικό κομμάτι Ελλήνων, κλίμα ανοχής της δράσης των Χρυσαυγιτών -ή μήπως και συμπάθειας;
http://www.aixmi.gr/index.php/giatianevainounposostaxa/