13 Νοεμβρίου 2015

Τουρκική εφημερίδα έστειλε τον Ερντογάν στο Μυστικό Δείπνο Δημοσιεύτηκε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet

Τουρκική εφημερίδα έστειλε τον Ερντογάν στο Μυστικό Δείπνο
Δεν μπορούσε να «μαζέψει» την γκάφα της η τουρκική εφημερίδα Hurriyet.-Σήμερα ήταν «Παρασκευή και 13» και με αφορμή αυτή τη σύμπτωση η εφημερίδα δημοσίευσε ένα κείμενο για τις προλήψεις που υπάρχουν γύρω από αυτή την ημέρα. Ο συντάκτης του κειμένου θέλησε να το συνοδεύσει από μία φωτογραφία του έργου του Ντα Βίντσι, «Μυστικός Δείπνος». Και ως «καλός δημοσιογράφος» αναζήτησε τη φωτογραφία -που αλλού;- στο Google. Και στο σημείο αυτό χτύπησε ο δαίμων του Διαδικτύου.

Κώστας Γαβράς: Απέναντι στις τράπεζες, οι πολιτικοί δεν έχουν καμία δύναμη


Ο Ελληνογάλλος σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς. Φωτογραφία La digna metáfora
Της Guadalupe Flores Liera-Στο τελευταίο της τεύχος που κυκλοφόρησε τη Δευτέρα, με τον τίτλο Ante los bancos, los políticos carecen de fuerza» (=Απέναντι στις τράπεζες, οι πολιτικοί δεν έχουν καμία δύναμη) η δισεβδομαδιαία πολιτιστική επιθεώρηση του Μεξικού «La digna metáfora» (=Η Αξιοπρεπής Μεταφορά) δημοσιεύει συνέντευξη που έδωσε ο Έλληνας σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς στη Μεξικανή συγγραφέα και μεταφράστρια Guadalupe Flores Liera.

Τα ευρωτουρκικά δεν είναι στα δώρα: Η Λευκωσία “μπλοκάρει” την Τουρκία


http://assets.philenews.com/data/2015/11/11/skitso-11112015.jpgΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-Η ΛΕΥΚΩΣΙΑ πρόβαλε έντονες ενστάσεις στις προσπάθειες κάποιων στην Ένωση, στη διάρκεια της χθεσινής έκτακτης συνόδου για το μεταναστευτικό, να ξεπαγώσουν ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας εντάσσοντας το ζήτημα αυτό στα πλαίσια των ανταλλαγμάτων που θα δοθούν προς την Άγκυρα.Στην Άτυπη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες στη Βαλέτα της Μάλτας,συζητήθηκε ενδελεχώς η ανάγκη στήριξης της τουρκικής κυβέρνησης σε σχέση με την αντιμετώπιση του προσφυγικού. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκαθάρισε ως προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας ότι η όποια πρόοδος προς την κατεύθυνση αυτή και, πιο συγκεκριμένα, το άνοιγμα κεφαλαίων εξαρτάται αποκλειστικά από την Άγκυρα. Επανέλαβε πως τα βήματα προς τα εμπρός στα ευρωτουρκικά περνούν μέσα από την εκπλήρωση από μέρους της Άγκυρας των υποχρεώσεων της. Μια θέση που βρήκε υποστήριξη από ισχυρούς εταίρους μας στην Ε.Ε.

Τρομακτικό: O Τσίπρας θα πάει στην Τουρκία!;


Τι λέει ο Τσίπρας στη Μέρκελ και ξεκαρδίζεται; Μαλούχος Γεώργιος Π.  -Τρόμος οφείλει να καταλάβει όποιον συνειδητοποιήσει ότι επίκειται ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία.Τρόμος, επειδή έχουμε πια την εμπειρία του πώς διαπραγματεύθηκε με τους δανειστές.Τρόμος καθώς είδαμε τι υπέγραψε τελικά στην προηγούμενη, την ευρωπαική, έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών για τους πρόσφυγες.Αλλά τρόμος και γιατί είναι γνωστό το πόσο ευνοικές είναι για την Αγκυρα οι σχετικές αποφάσεις του Βερολίνου και των Βρυξελλών: έχει πάρει ήδη τόσα πολλά και δεν έχει κάνει, επί της ουσίας, τίποτα.Τρόμος για την απίθανη ηθική ευκολία με την οποία κοροιδεύει ακόμα τον κόσμο, με αποκορύφωμα το χθεσινό: το κόμμα του να διαδηλώνει εναντίον της κυβέρνησής του!...

Τουρκική ακταιωρό συνοδεύει πρόσφυγες Μουζάλας: Έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τα «όργια» των διακινητών στην Τουρκία!!!

http://www.vimatisko.gr/timthumb.php?src=images/items/56462aa3a32b2_3.jpg&q=100&cz=1&h=500«Πρώτα θα μιλάει μαζί μας η Τουρκία και μετά με την Ευρώπη» ξεκαθαρίζει ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής

Η Τουρκία είναι το «κλειδί» για την ανάσχεση των ανεξέλεγκτων προσφυγικών ροών και η ελληνική κυβέρνηση επιχείρησε, μέσα από την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα, να στείλει επ' αυτού ένα τριπλό μήνυαμ προς την ΕΕ. Πρώτον, ότι η Ελλάδα δεν θα γίνει αποθήκη προσφύγων, δεύτερον, ότι η συνεννόηση με τη γείτονα χώρα δεν θα πραγματοποιείται απουσία μας και τρίτον, ότι οι περιπολίες θα είναι συντονισμένες, όχι κοινές. 

Ενισχύεται η στρατιωτική συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ

Σημαία της Κύπρου
Στο επίκεντρο της συνάντησης ήταν η ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, τα οποία αφορούν στα τρέχοντα ζητήματα ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και ειδικότερα της ανατολικής Μεσογείου.

Τρέχουν να βρουν 3 δισ. για τον Ερντογάν

Βίκτορ Ορμπάν, Άνγκελα Μέρκελ, Μαριάνο Ραχόι
Στην άτυπη σύνοδο κορυφής των κρατών-μελών της Ε.Ε. για το προσφυγικό, στη Βαλέτα της Μάλτας, οι ηγέτες άκουσαν από τους διαπραγματευτές τους ότι η Άγκυρα ζητάει να γίνουν δύο γρήγορες κινήσεις από τους Ευρωπαίους προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για μια συμφωνία μεταξύ τους για τους πρόσφυγες:
  • να λάβει τρία δισ. ευρώ μέσα σε δύο χρόνια
  • να γίνει σύνοδος κορυφής.
Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν ότι το μήνυμα από την Τουρκία ήταν πως η τιμή μπορεί να αυξηθεί αν δεν γίνει δεκτή η προσφορά τώρα.

Το Τουρκικό Κράτος πυροβολεί τον λαό του: Δώσε μια φωνή για το #silvan

Της Esra Dogan- Το Σιλβάν (Φαρκίν), μία κουρδική περιοχή του Ντιγιάρμπακιρ, στην ΝΑ Τουρκία, βρίσκεται υπό καθεστώς απαγόρευσης της κυκλοφορίας, τις τελευταίες 11 ημέρες, γεγονός που, ως τώρα, έχει προκαλέσει το θάνατο τουλάχιστον 8 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων ενός στρατιώτη και ενός αστυνομικού.

G20 κι ο Ερντογάν τη ζώνη του

«Να ανακηρύξουμε μια ζώνη εκκαθαρισμένη από τρομοκράτες, μια ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού, να ρυθμίσουμε αυτό το θέμα, έτσι ώστε οι άνθρωποι από τη Συρία να μη μετακινούνται στην Ευρώπη ή αλλού.Θα τους εγκαταστήσουμε εκεί, σε σπίτια που θα φτιαχτούν στην περιοχή», τόνισε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του ενώπιον επιχειρηματιών και πρέσβεων στην Αγκυρα, επιχειρώντας να προκαταβάλει την ατζέντα των ηγετών του G20, που θα συνεδριάσουν την Κυριακή και τη Δευτέρα στην Αττάλεια, αλλά και του δεύτερου γύρου των συνομιλιών για το Συριακό, που θα διεξαχθεί αυτό το Σάββατο στη Βιέννη.

Καμιά φορά φεύγουν κι οι αριστεροί με ελικόπτερο

Προφανώς κι η ιστορία δεν κάνει κύκλους, ούτε επαναλαμβάνεται. Υπάρχουν όμως ομοιότητες που μόνο τυχαίες δεν είναι.
http://www.tanea.gr/files/1/2015/03/skaravaios.jpg
Του Λεωνίδα Βατικιώτη
Στον Ισημερινό η ριζική αλλαγή που συμβόλιζε ο Αλφρέντο Παλάσιο, ο οποίος κυβέρνησε από τον Απρίλιο του 2005 μέχρι τον Ιανουάριο του 2007, σε σχέση με τον προκάτοχο του Λούτσιο Γκουτιέρες, συμπυκνώνεται σε μια φωτογραφία, στην οποία ο Παλάσιο φοράει λευκή ιατρική ποδιά (κι εδώ οι συμβολισμοί πρέπει να ερμηνευθούν στο ειδικό πλαίσιο μιας φτωχής, αναπτυσσόμενης χώρας) ενώ δίπλα του βρίσκεται ο Γκουτιέρες φορώντας στρατιωτική στολή. Ο καρδιολόγος Παλάσιο, υπουργός Υγείας τη δεκαετία του ’90 και με διεθνή καριέρα στην καρδιοχειρουργική, ανέλαβε τα πρωθυπουργικά καθήκοντα υποσχόμενος γενναίες επενδύσεις σε κοινωνικά προγράμματα. Τον αντίλογο που κάθε φορά διατυπωνόταν ότι αυτές οι υποσχέσεις έρχονται σε σύγκρουση με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Ισημερινός στο πλαίσιο της επιτήρησης από το ΔΝΤ τις προσπερνούσε δια της σιωπής. Μέχρι που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου κι αποδείχθηκε ότι όλες εκείνες οι φιλολαϊκές υποσχέσεις που του χάρισαν το χαρακτηρισμό «λαϊκιστής» από τη δεξιά αντιπολίτευση απλώς αδυνατούσαν να εφαρμοστούν εφ όσον προτεραιότητα είχαν οι δεσμεύσεις στο ΔΝΤ.

Τούρκος Α/ΓΕΝ: Η Συνθήκη της Λωζάνης περιορίζει τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο


Τούρκος Α/ΓΕΝ: Η Συνθήκη της Λωζάνης περιορίζει τα δικαιώματά μας στο Αιγαίο
Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος -Ελάχιστα 24ωρα πριν από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην Κωνσταντινούπολη και στην Άγκυρα «χτύπησε» ο Αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου.