22 Οκτωβρίου 2015

Ο Κέλτικος Φοίνιξ στη θέση του Τίγρη απογειώνει την ιρλανδική οικονομία

Στα τέλη του 2013 η Ιρλανδία βγήκε από το Μνημόνιο και η ύφεση μαζί με το σκληρό πρόγραμμα λιτότητας που είχε ξεκινήσει στη χώρα από το 2008 για να κορυφωθεί το 2010 ως αντάλλαγμα για το πακέτο διάσωσης ύψους 78 δισεκατομμυρίων ευρώ που έλαβε από την ΕΚΤ, το ΔΝΤ και την ΕΕ ανήκει οριστικά στο παρελθόν.
http://www.ertopen.com/media/k2/items/cache/7ba0e7aaf8b5d252b94046b2c1dd8993_L.jpg?t=1444836237 Από τη Μαρία Λίλα
Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μάικλ Νούναν ανακοίνωσε με την κατάθεση προϋπολογισμού μειώσεις σε φόρους καθώς η ανάπτυξη στη χώρα τρέχει πιο μπροστά από όλες τις άλλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ρυθμούς κοντά στο 6% για φέτος και η ανεργία μειώθηκε από 14% που ήταν το 2012, στο 9,4% σήμερα.
Το πιο πικρό, ωστόσο, χάπι της συνταγής του Μνημονίου ήταν οι περικοπές στην υγεία, των φαρμάκων μηδέ εξαιρουμένων ενώ ακόμη πιο βαριά ήταν η φορολογία στα καλλυντικά που έριξε κατακόρυφα τα έσοδα από τις λιανικές πωλήσεις τους στη χώρα και οδήγησε σε λουκέτο εκατοντάδες καταστήματα και φαρμακεία.

Ποιοί Νεότουρκοι;

https://kars1918.files.wordpress.com/2015/04/armenian-genocide.jpg
Αγτζίδης Βλάσης- Ένα από τα ιστορικά ζητήματα για τα οποία υπάρχει αμφισημία είναι αυτό που σχετίζεται με το κίνημα των Νεότουρκων. Συνήθως δεν υπάρχει η διάκριση μεταξύ των φιλελεύθερων Νεότουρκων, που ήταν επηρεασμένοι από τον Διαφωτισμό, και την ακροδεξιά τάση τους, που τελικά επικράτησε και αντλούσε την ιδεολογική νομιμοποίηση από το γερμανικό φυλετικό ρομαντισμό.Το 1908 είναι το σημείο κατά το οποίο το πνεύμα του ακραίου φυλετισμού, που κόμιζε η τριανδρία της Θεσσαλονίκης των Τζεμάλ, Εμβέρ και Ταλαάτ πασά, υπερίσχυσε του ευρύτατου μεταρρυθμιστικού κινήματος που είχε αναφανεί στην Οθωμανική Αυτοκρατορία από τα τέλη του 19ου αιώνα (το 1891 είχε δημιουργήσει το Κομιτάτο «Ένωση και Πρόοδος») και προσδοκούσε στη μετεξέλιξη της Αυτοκρατορίας σε κράτος δικαίου.

Ο ιστορικός λόγος του Άρη Βελουχιώτη στη Λαμία

Στις 19 Οκτωβρίου απελευθερώνεται η Λαμία, ενώ οι ναζιστικές κατοχικές δυνάμεις αποχωρούν από την Ελλάδα. Δυνάμεις του ΕΛΑΣ, αντιπροσωπεία της ΠΕΕΑ και του ΕΑΜ, καταφτάνουν στην πόλη και συγκαλείται στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης συγκέντρωση του ΕΑΜ. Ο Άρης Βελουχιώτης θα εκφωνήσει από το μπαλκόνι τον περίφημο λόγο του που σηματοδοτεί το τέλος του αντάρτικου της κατοχής και παρουσιάζει ουσιαστικά τους βασικούς άξονες των θέσεων του ΚΚΕ για την μεταπολεμική ελληνική κοινωνία.Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον Ριζοσπάστη. Το tvxs.gr αναδημοσιεύει ολόκληρο τον ιστορικό λόγο του Άρη Βελουχιώτη από το «Ελληνικό Αρχείο Μαρξιστών»

Οι μεταρρυθμίσεις στη μέγγενη του λαϊκισμού και της παρατεταμένης κρίσης

Από την Πορτογαλία μέχρι τη Σουηδία γίνεται όλο και δυσκολότερο να κυβερνηθούν οι ευρωπαϊκές χώρες και πιο δύσκολο να εφαρμοσθούν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις, καθώς η παρατεταμένη οικονομική κρίση μας κληροδοτεί ένα κατακερματισμένο πολιτικό τοπίο με πιο ανίσχυρες και διχασμένες κυβερνήσεις.Η άφιξη του προσφυγικού κύματος και των μεταναστών που προσπαθούν να αποδράσουν από τον πόλεμο, την καταπίεση και τη φτώχεια της Μέσης Ανατολής, της Ασίας και της Αφρικής ίσως εντείνει αυτήν την πολιτική δυναμική, ενισχύοντας τον λαϊκισμό και τη ρητορική κατά των μεταναστών και πολιορκώντας, έτσι, τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας. Η κεντροδεξιά ήταν η δύναμη που ωφελήθηκε εκλογικά από την κρίση της Ευρωζώνης προτού χτυπήσει την Ευρώπη το προσφυγικό κύμα.

Νουράι Μερτ: Η Τουρκία του Ερντογάν είναι παράδεισος για συκοφάντες και καιροσκόπους-Τι αναφέρει η αρθρογράφος της «Χουριέτ»

«Τώρα γνωρίζω τί σημαίνει να είναι κανείς απελπισμένος! Δεν υπάρχουν άλλα λόγια: η Τουρκία κατευθύνεται ολοταχώς προς την καταστροφή. Ακόμη και μετά από την τελευταία τραγωδία στην Άγκυρα, δεν άλλαξε τίποτα. Δεν υπάρχει καμία τύψη, καμία ευαισθησία, καμία υπευθυνότητα και καμία αξιοπρέπεια από την πλευρά του προέδρου και του κόμματός του. Η κατάσταση παραμένει η ίδια. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης την ευθύνη για τη θηριωδία τη φέρουν όλοι εκτός από την κυβέρνηση».  Αυτά γράφει σε πρόσφατο άρθρο της η Νουράι Μερτ, αρθρογράφος της «Χουριέτ», περιγράφοντας την κατά την άποψή της εξαιρετικά κρίσιμη, αν όχι τραγική, κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον η όμορη χώρα, μετά τη διπλή βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που κόστισε τη ζωή σε περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Τουρκία: Ναι σε πολιτική μετάβαση στη Συρία με συμμετοχή Άσαντ «Μπορεί να μείνει στην εξουσία συμβολικά για έξι μήνες»

Τουρκία: Ναι σε πολιτική μετάβαση στη Συρία με συμμετοχή Άσαντ
Ανοιχτό ενδεχόμενο να αποδεχθεί μία πολιτική μετάβαση στη Συρία, στη διάρκεια της οποίας ο Μπασάρ αλ-Άσαντ θα παραμείνει στην εξουσία συμβολικά για έξι μήνες, αφήνει η Τουρκία, σύμφωνα με ανώτερους τούρκους αξιωματούχους.

Το νερό του Ερντογάν. Του Αντώνη Στ. Στυλιανού

erdowaterΤα «εγκαίνια» του παράνομου αγωγού νερού από την Τουρκία στα κατεχόμενα αποτελούν μια ακόμη πρόκληση της Τουρκίας, που ως κατοχική δύναμη στην Κύπρο δημιουργεί διάφορα τετελεσμένα επί του εδάφους, σε μια περίοδο μάλιστα που οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του Κυπριακού βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο αγωγός φυσικά δεν κατασκευάστηκε εν μια νυχτί και η παραβίαση της Τουρκίας αποτελεί συνεχή παραβίαση των κανόνων του διεθνούς δικαίου ούτως ή άλλως από το 1974 με την παράνομη τουρκική εισβολή και κατοχή του βορείου τμήματος της ανεξάρτητης και κυρίαρχης Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Μυστικό σχέδιο» για γερμανικό τείχος

ΔΡΕΣΔΗ. Ενώ χιλιάδες πρόσφυγες πέρασαν χθες άλλη μία βασανιστική ημέρα εκτεθειμένοι στο τσουχτερό κρύο και στη βροχή στα σύνορα Σλοβενίας - Κροατίας και Κροατίας - Σερβίας, δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου αναφέρουν ότι στελέχη των Γερμανών  Χριστιανοδημοκρατών προωθούν «μυστικό σχέδιο» για την κατασκευή τείχους στα γερμανικά σύνορα.
Παιχνίδι με τις λέξεις, «Η Μέρκελ πρέπει να φύγει», στη συγκέντρωση της Pegida τη Δευτέρα στη Δρέσδη.Η εχθρότητα προς τους πρόσφυγες εκφράστηκε το βράδυ της Δευτέρας στη διαδήλωση της αντιισλαμικής οργάνωσης Pegida στη Δρέσδη, στην οποία ακούστηκε από μικροφώνου η φράση: «Δυστυχώς, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης βρίσκονται εκτός λειτουργίας». Ο ομιλητής, ο Γερμανοτούρκος συγγραφέας Ακίφ Πιριντσί, αναφερόταν στη γερμανική κυβέρνηση και στην υποτιθέμενη δυσανεξία της προς τους επικριτές της, τους οποίους, σύμφωνα με τον Πιριντσί, η κυβέρνηση ευχαρίστως θα εξολόθρευε. Ο ιδρυτής της Pedida, Λουτς Μπάχμαν, ζήτησε συγγνώμη για το γεγονός ότι «δεν έκλεισε νωρίτερα το μικρόφωνο του Πιριντσί», ενώ η Εισαγγελία της Δρέσδης εξετάζει το σύνολο της ομιλίας προκειμένου να διαπιστώσει εάν υπάρχει κάποιο αδίκημα. Στα περιθώρια της διαδήλωσης, δημοσιογράφοι, πρόσφυγες και αστυνομικοί δέχθηκαν επιθέσεις από τους συγκεντρωμένους της Pegida, την οποία ο Γερμανός αντικαγκελάριος Γκάμπριελ χαρακτήρισε «δεξιό λαϊκιστικό και εν μέρει ανοικτά ακροδεξιό κίνημα».

Δεν «δείχνουν» αυτοδυναμία οι δημοσκοπήσεις στην Τουρκία

Δέκα ημέρες απομένουν για τις βουλευτικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου στην Τουρκία και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι δύσκολα θα προκύψει αυτοδυναμία, όπως είχε συμβεί και μετά τις εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015.
Επαναληπτικές είναι ουσιαστικά οι εκλογές αυτές, αφού στο διάστημα που ακολούθησε μετά τις τελευταίες εκλογές δεν κατέστη δυνατό να σχηματιστεί κυβέρνηση συνασπισμού.
Στις εκλογές της 7ης Ιουνίου το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είχε συγκεντρώσει ποσοστό 40,87%, εκλέγοντας 258 βουλευτές. Ο απαιτούμενος αριθμός εδρών για την αυτοδυναμία είναι 276 έδρες. Είχαν ακολουθήσει το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα με 24,95% και 132 έδρες, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 16,29% και 80 έδρες και το φιλοκουρδικό Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών με 13,12% και επίσης 80 έδρες.

Τουρκία: ισορροπία σε τεντωμένο σχοινί...

moudousinttteeeeΤο CyTalks είναι η νέα στήλη του CyprusNews.eu όπου ως στόχο έχει την δημοσίευση συνεντεύξεων, με πρόσωπα που έχουν πράγματα να πουν...

Λίγες μέρες πριν, στις 10 Οκτωβρίου, το παγκόσμιο συγκλονίστηκε από την είδηση για τις δύο εκρήξεις που σκότωσαν και τραυμάτισαν πολλά άτομα στην Άγκυρα σε πορεία ειρήνης.
Η υπόθεση αυτή άνοιξε για άλλη μια φορά τους ασκούς του Αιόλου για να συζητηθεί πιο έντονα το ζήτημα των σχέσεων του ISIS μαζί με την τούρκικη κυβέρνηση και ποια πραγματικά είναι η ισχύς του Ισλαμικού κράτους.

«Πέρασε» από τους σκληροπυρηνικούς του Ιράν η συμφωνία με τη Δύση

ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΜΕΝΕΙ
Ο ανώτατος ηγέτης της Ισλαμικής Δημοκρατίας Χαμενεΐ (δεξιά) και ο νυν πρόεδρος του Ιράν Ρουχάνι (αριστερά) μαζί με τον προκάτοχό του Ραφσαντζανί (στη μέση) συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο.

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ την Τετάρτη ενέκρινε την συμφωνία μεταξύ της ιρανικής κυβέρνησης και της Δύσης για τον έλεγχο του πυρηνικού του προγράμματος, αλλά την ίδια ώρα έθεσε όρους ως προς την εφαρμογή της.

Τρεις απέναντι στον Σόιμπλε...

Αν αφήσουμε κατά μέρος τη Λευκωσία, που η συμπαράταξή της με την Αθήνα ήταν αυτονόητη, η στήριξη της χώρας μας στο Eurogroup απέναντι στην πρόταση Σόιμπλε για πενταετές «time out» από την Ευρωζώνη εξαντλήθηκε, όπως επισημαίνει ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας στη συνέντευξή του στη Λιμπερασιόν, στη Γαλλία και στην Ιταλία.
Πρόκειται για μια μειοψηφική αλλά βαρύνουσα, αν όχι συνθλιπτική, στήριξη από τη δεύτερη και την τρίτη κατά σειρά σε οικονομική ισχύ χώρες της Ευρωζώνης, μια κατάσταση πραγμάτων που περισσότερο αποτυπώνει την απομόνωση του Βερολίνου παρά την έλλειψη στήριξης της Αθήνας. Ας προσπαθήσουμε να δούμε από κοντά τους δεκαπέντε που στήριξαν τον Σόιμπλε:

ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΟΚΤΩ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΕΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΓΔΜ ΚΑΙ ΤΗ ΣΕΡΒΙΑ Τρίτη Σύνοδος σε ένα μήνα για συντονισμό στο προσφυγικό

ΝΕΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ  Η ανακοίνωση της Συνόδου για το Προσφυγικό έγινε την ώρα που στο Αιγαίο, κοντά στη Σάμο διεξάγετο επιχείρηση για τον εντοπισμό 15 αγνοούμενων προσφύγων, ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά.

Εγκλωβισμένη μεταξύ σφύρας (προσφυγικών πιέσεων από το εξωτερικό) και άκμονος (έντονων αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό), η Ευρώπη τρέχει από έκτακτη σύνοδο σε έκτακτη σύνοδο αναζητώντας απεγνωσμένα τρόπους ώστε να αντιμετωπίσει την επιδεινούμενη κρίση.

Συρία: Οι εντός, οι εκτός, οι εναλλάξ και οι επί τ’ αυτά.

usa-cia-train-syria-rebels «…οι χώρες οι οποίες συμμορφώθηκαν με τους αναπτυξιακούς στόχους όπως, η Συρία, η Λιβύη και το Ιράκ ,υπέστησαν επεμβάσεις και καταστράφηκαν από ενέργειες τρομοκρατών οι οποίες υποστηρίχθηκαν προκειμένου να διεξαχθούν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πόλεμοι…μεταμφιεσμένοι ως εμφύλιες συρράξεις..»1.

Συνδυασμούς σε όλη τη χώρα σχεδιάζει το τούρκικο προξενείο της Κομοτηνής

Συνδυασμούς σε όλη τη χώρα σχεδιάζει το τούρκικο προξενείο της Κομοτηνής  - Κεντρική Εικόνα
Τα τούρκικα σχέδια για τη μετεξέλιξη του DEB σε πανελλαδικό κόμμα
Του Σωτήρη Ξενάκη - εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τουρκία: “Αναγνωρίστε όλοι τους Κούρδους ως τρομοκράτες”


Members of Kurdish People Defence Units (YPG) in Syria. Kurdish fighters backed by US-led airstrikes. EPA/SEDAT SUNA
Πρέπει να όλοι να υποκύψουν στις απαιτήσεις της Άγκυρας και να αναγνωρίσουν ως τρομοκράτες τους Κούρδους της Συρίας!Αυτό ζητά το Ανώτατο Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας από τη διεθνή κοινότητα, συνδέοντας το PYD των Κούρδων της Συρίας με τους ΡΚΚ, μερικές μόνο ημέρες μετά την «προειδοποίηση» της Άγκυρας προς ΗΠΑ και Ρωσία να μην εξοπλίσουν το PYD.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΘΥΕΛΛΑ ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΔΕΞΙ ΧΕΡΙ» ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ Από το ΥΠΕΞ της Αλβανίας στην Ελλάδα για θητεία...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Ντ. Μπουσάτι με τον στενό συνεργάτη του, Πίρο Βένγκου (δεξιά), ο οποίος έχει κληθεί από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις για 6μηνη θητεία

Πολιτικό θέμα έχει δημιουργήσει στην Αλβανία η κλήση στράτευσης που πήρε από τις ελληνικές Eνοπλες Δυνάμεις ο διευθυντής του γραφείου του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Ντιμίτρι Μπουσάτι, Πίρο Βένγκου, ο οποίος θεωρείται ως το «δεξί χέρι» του Αλβανού υπουργού τα τελευταία δύο χρόνια.

Ευπειθείς και ανελέητοι

«Μάθημα ανατομίας του γιατρού Τουλπ», Ρέμπραντ

Υποτακτικοί - Ανελέητοι

 Υποτακτικοί στους Ισχυρούς,Ανελέητοι στους Ανυπεράσπιστους,δεν το λές παράθυρο στην Ελπίδα,ούτε αριστερή πολιτική σκέψη

Κάλεσμα HDP στους Τούρκους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα

Βερολίνο: Συντονισμός με Τουρκία «δεν σημαίνει κοινές περιπολίες» στο Αιγαίο Μεταστροφή


Το Βερολίνο φαίνεται πως αποσύρει την αρχική του πρόταση για κοινές περιπολίες Ελλάδας - Τουρκίας στο Αιγαίο, θέση την οποία υποστήριζε μαζί με τις Βρυξέλλες στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης. Τα σενάρια κοινών περιπολιών είχε απορρίψει κατηγορηματικά η ελληνική κυβέρνηση. Συντονισμός με την Τουρκία «δεν σημαίνει κοινές περιπολίες», τόνισε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

«ΚΟΥΦΙΑ» ΑΠΕΙΛΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΙΑ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ


https://lh3.googleusercontent.com/-pxNke3rrJv8/TW6m0cQfCyI/AAAAAAAAIrk/g2vTdhJe5n4/s1600/2011-03-02.%25CE%2591%25CE%25A6%25CE%25A1%25CE%2599%25CE%259A%25CE%2591--has___tir---+%25C2%25AB+%25CE%259C%25CE%25B1%25CF%2582+%25CE%25B5%25CE%25BB%25CE%25B5%25CF%2585%25CE%25B8%25CE%25B5%25CF%2581%25CF%258E%25CF%2583%25CE%25B1%25CF%2584%25CE%25B5%253B+-%25CE%2586%25CE%25BD%25CF%2584%25CE%25B5+%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25BF+%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BB%25CF%258C%25C2%25BB.jpgΗ διχοτόμηση με την οποία απειλεί την Κύπρο ο Ταγίπ Ερντογάν είναι επιζήμια μόνο για την Τουρκία και δεν πρέπει να φοβίζει.Εδώ και χρόνια, οι τουρκικές κυβερνήσεις, και προ του κ. Ερντογάν, καταθέτουν το εκβιαστικό χαρτί της διχοτόμησης της Κύπρου, αν δεν επέλθη συμφωνία για το Κυπριακό συμφώνως προς τις απαιτήσεις τους. Και πρόκειται περί εκβιασμού, επειδή η ελληνική πλευρά, έχει εκφραστεί δημοσίως κατά αυτής της εκδοχής, και μάλιστα με απόλυτο τρόπο.Είναι φυσικό επομένως, να παίζει το χαρτί της διχοτόμησης η Άγκυρα, με δεδομένο ότι έτσι εκφοβίζει Κυπρίους και Ελλαδίτες, οι οποίοι συνεχώς υποχωρούν. Μόνον που τα πράγματα είναι εντελώς αντίστροφα.

Πώς σκίστηκε το κοινωνικό συμβόλαιο του Ερντογάν

Πώς σκίστηκε το κοινωνικό συμβόλαιο του Ερντογάν
Kiniklioglu Swat -Στις 10 Οκτωβρίου, διπλή επίθεση αυτοκτονίας σκότωσε περισσότερα από 100 άτομα στο κέντρο της Αγκυρας. Πιθανώς οι βομβιστές να ανήκαν σε θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία. Το χειρότερο είναι ότι πολλοί περίμεναν να συμβεί κάτι τέτοιο. Δυστυχώς όμως η τουρκική κυβέρνηση ενδιαφέρεται περισσότερο να τιμωρήσει όσους προσβάλλουν τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Twitter παρά να εντοπίσει τους θύλακες του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα. Από το 2013 ο τούρκος πρόεδρος έχει δημιουργήσει ένα κλίμα στο οποίο η τρομοκρατία μπορεί εύκολα να ανθήσει.  Οσο δημοσιοποιούνται πληροφορίες για την επίθεση στην Αγκυρα, τόσο γίνεται σαφές ότι διαπράχθηκαν σοβαρά λάθη. Ο πατέρας ενός από τους βομβιστές αυτοκτονίας είχε παρακαλέσει τις Αρχές να συλλάβουν τον γιο του, αλλά η αστυνομία αδιαφόρησε.

Οι τέσσερις επιλογές των ΗΠΑ στη Συρία

Stratfor: Οι τέσσερις επιλογές των ΗΠΑ στη ΣυρίαΔεν ζηλεύω τους αξιωματούχους της Ουάσινγκτον που έχουν επιφορτιστεί την κατάρτιση σχεδίου για επίλυση, ή τουλάχιστον περιορισμό, της κρίσης στη Συρία. Όμως, δεν θα είχε όφελος να πούμε πως ο χρόνος για δράση ήταν πριν από τρία χρόνια.
Η Συρία, ο πληθυσμός της οποίας αριθμεί λιγότερο από 23 εκατομμύρια ανθρώπους, έχει πάνω από 7,5 εκατομμύρια εκτοπισμένους στο εσωτερικό της. Ένας στους τέσσερις πρόσφυγες στον κόσμο είναι Σύριος. Ο ΟΗΕ υπολογίζει πως πάνω από 200.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στον πόλεμο, ενώ το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας υποστηρίζει πως ο αριθμός αυτός ξεπερνά τους 320.000.