19 Αυγούστου 2015

Στην Τουρκία για να... εκπαιδευτούν

Ταξιδάκι-δώρο θα πραγματοποιήσουν την επόμενη εβδομάδα έξι δάσκαλοι από τη Θράκη στην Τουρκία, με... βιτρίνα τη διεξαγωγή σεμιναρίων για εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας! Η Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων (YTB), ένας από τους πλέον σκληροπυρηνικούς φορείς της Ημισελήνου, που προωθεί τα τελευταία χρόνια τον εκτουρκισμό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλα τα Βαλκάνια, διοργανώνει στην Ανδριανούπολη το υποτιθέμενο συνέδριο για «Εκπαίδευση στα τουρκικά σε ομογενείς δασκάλους από πέντε χώρες».

305 e-mails απειλούν την υποψηφιότητα της Χίλαρι

305 e-mails απειλούν την υποψηφιότητα της Χίλαρι
Εκτός προεδρικής κούρσας κινδυνεύει να θέσει τη βασική υποψήφια των Δημοκρατικών για τις εκλογές του 2017, Χίλαρι Κλίντον, η υπόθεση με τα e-mails, στα οποία σύμφωνα με τον πρώτο έλεγχο η πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ είναι πιθανόν να συμπεριέλαβε διαβαθμισμένες πληροφορίες.Οπως έγινε γνωστό, τουλάχιστον 305 μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι πιθανό να περιέχουν διαβαθμισμένες πληροφορίες
ΕΘΝΟΣ

ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Die Linke: Ποια ιδιωτικοποίηση; Τα 14 αεροδρόμια πάνε υπέρ του γερμανικού δημοσίου

Die Linke: Ποια ιδιωτικοποίηση; Τα 14 αεροδρόμια πάνε υπέρ του γερμανικού δημοσίου
«Όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις έως τώρα ουδέποτε καταπολέμησαν τη διαφθορά και τη φοροδιαφυγή», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Κ.Ο. του κόμματος «Η Αριστερά» (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι. Ο Γκίζι, ο οποίος άσκησε κριτική στην συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα, δηλώντας ότι το κόμμα του την καταψηφίζει, αναφέρθηκε και στην συμφωνία του ελληνικού δημοσίου με τη Fraport και την εκποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων.

Το “τσεχικό Μνημόνιο” του Χίτλερ (1938), Γαλλία-Ιταλία… και το ελληνικό deja vu


Αττίλας ΙΙ, 41 χρόνια μετά: Ο Ντε Γκωλ, ο Καραμανλής και η Ευρωζώνη


Αττίλας ΙΙ, 41 χρόνια μετά: Ο Ντε Γκωλ, ο Καραμανλής και η Ευρωζώνη
Του Χρίστου X. Λιάπη, MD, MSc, PhD-Η 14η Αυγούστου, εκτός από παραμονή του «Πάσχα του Καλοκαιριού» όπως έχει επικρατήσει να ονομάζεται η εορτή της κοιμήσεως της Θεοτόκου, αποτελεί και τη θλιβερή και αποφράδα επέτειο του Αττίλα ΙΙ, της δεύτερης, δηλαδή, τουρκικής εισβολής που ολοκλήρωσε το καταστροφικό έργο του ακρωτηριασμού της Κύπρου. Φαίνεται πως οι ημέρες του Δεκαπενταυγούστου δεν αποδεικνύονται και τόσο «τυχερές» για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, παρά την εορτή της Θεομήτορος ποστάτιδός των, καθώς Δεκαπενταύγουστο του  1940 τορπιλίστηκε από ιταλικό υποβρύχιο και η φρεγάτα «Έλλη», την ώρα που απέδιδε τιμές στο λιμάνι της Τήνου.

"Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΒΟΗΑΘΕΙ ΑΘΕΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΥΣ" Τζιχαντιστές καλούν σε κατάκτηση της Πόλης


Μέλος του Ισλαμικού Κράτους, μιλώντας σε βίντεο που ανέβηκε σε ιστοσελίδες που συνδέονται με τους τζιχαντιστές, κάλεσε σε «κατάκτηση» της Κωνσταντινούπολης, κατηγορώντας τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι βοηθά τους δυτικούς «σταυροφόρους» και τους «άθεους» του PKK, καθώς και τους «κοσμικούς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.Στο βίντεο, ένας άνδρας που δεν κατονομάζεται, μιλά πολύ καλά τούρκικα, αναφέρει η Hurriyet.

"Θύμα" του Erdogan και η τουρκική λίρα


Του Κώστα Ράπτη-Τη Δευτέρα, η αφομοίωση του γεγονότος ότι οι μετεκλογικές συνομιλίες για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού στην Τουρκία έχουν καταρρεύσει, ανοίγοντας το δρόμο σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες (πιθανότατα στις 22 Νοεμβρίου), ήταν αρκετή για να οδηγήσει την τουρκική λίρα σε νέο χαμηλό έναντι του δολαρίου -καθώς στην εν γένει συμπίεση των αναδυόμενων αγορών και στην αναζωπύρωση των συγκρούσεων με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (ΡΚΚ) ερχόταν να προστεθεί και η πολιτική αβεβαιότητα.

Παρά την απόφαση του ΚΥΣΟΙΠ Στον «αέρα» η σύμβαση με τους Γερμανούς για τα περιφερειακά αεροδρόμια

ΗΛΙΑΣ ΜΠΕΛΛΟΣ-Μπορεί η κυβέρνηση να ενέκρινε με καθυστέρηση πολλών μηνών την σύμβαση παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, ωστόσο η ολοκλήρωση της αποκρατικοποίησης, από την οποία αναμένονται έσοδα 1,234 δισ. ευρώ, είναι στον «αέρα» λόγω προσκομμάτων που θέτει πλέον η πλευρά του αναδόχου.Το σχήμα υπό τη γερμανική Fraport αφενός μεν ζητεί να της παρασχεθούν αδιαμφισβήτητες εγγυήσεις για την παραχώρηση, αλλά επίσης, σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, δυσκολεύεται να εξασφαλίσει χρηματοδότηση εξαιτίας του ρίσκου της χώρας. Η σύμβαση για την παραχώρηση των αεροδρομίων δεν έχει ακόμη υπογραφεί, αν και πηγές με γνώση των λεπτομερειών της υπόθεσης διαβεβαιώνουν την «Κ» πως θα καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια, με επισπεύδοντα το ΤΑΙΠΕΔ, ώστε αυτό να καταστεί δυνατόν ενδεχομένως έως τα τέλη Νοεμβρίου. Θα χρειαστεί βέβαια για κάτι τέτοιο και η παράταση ισχύος της εγγυητικής επιστολής, συμπληρώνουν οι ίδιες πληροφορίες. Ακόμη και έτσι, όμως, αρμόδιοι παράγοντες εκφράζουν επιφυλάξεις για το κατά πόσο το τίμημα του 1,234 δισ. ευρώ θα μπορέσει να εισπραχθεί εντός του 2015, όπως προβλέπεται στο νέο μνημόνιο.

«Τρικλοποδιά» στον Ερντογάν από τ’ακροδεξιά

Ο... γερόλυκος της τουρκικής ακροδεξιάς Ντεβλέτ Μπαχτσελί είπε τελικά «όχι» στις επιλογές που πρότεινει ο Αχμέτ Νταβούτογλου | 
Εβδομήντα ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, η Τουρκία μπήκε από χθες και πάλι σε προεκλογική περίοδο, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών που είχαν στην Αγκυρα ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου και ο αρχηγός των Γκρίζων Λύκων, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, σε μία ύστατη -όπως χαρακτηρίστηκε- προσπάθεια για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου.Επειτα από δυόμισι ώρες διαβουλεύσεων, οι ηγέτες του ισλαμοσυντηρητικού AKP και του εθνικιστικού MHP δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε καμία από τις τέσσερις επιλογές που -σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική «Sabah»- έβαλε ο Νταβούτογλου στο τραπέζι: