20 Μαΐου 2015

Ερχεται διάγγελμα Μέρκελ για την Ελλάδα

Ερχεται διάγγελμα Μέρκελ για την Ελλάδα - Μετράει 100 «όχι» από βουλευτές της Προσπάθειες για να καταρρίψει τις αντιδράσεις στο κόμμα της κάνει η καγκελάριος. «Αντάρτες» 100 στους 311 βουλευτές της. Επιδιώκει συμβιβασμό ακόμη και με το ένα τρίτο των δεσμεύσεων του υφιστάμενου προγράμματος, λένε Γερμανοί αξιωματούχοι.
H Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να προβεί σε διάγγελμα για να υποστηρίξει την περαιτέρω βοήθεια στην Ελλάδα, καθώς αντιμετωπίζει πιθανή εξέγερση από το περίπου ένα τρίτο των βουλευτών της, αναφέρει σήμερα το πρακτορείο Bloomberg.Σύμφωνα με πληροφορίες δύο κυβερνητικών παραγόντων, η Α. Μέρκελ θα απευθυνθεί στους βουλευτές της αφού η Ελλάδα και οι πιστωτές φτάσουν σε μια συμφωνία με όρους που θα θεωρήσει αρκετούς ώστε να μπορεί να τους παρουσιάσει στο γερμανικό κοινοβούλιο και στη γερμανική κοινή γνώμη. Θα ισχυριστεί ότι η ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη θα προκαλούσε γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή, ανέφεραν οι αξιωματούχοι, ζητώντας να παραμείνουν ανώνυμοι, καθώς οι σχετικές συνομιλίες γίνονται εμπιστευτικά.

Γιατί η Αλβανία ανεβάζει τους τόνους


https://mightynose.files.wordpress.com/2013/03/thank_you_mr_bush_w438.pngΤου Κώστα Ράπτη Η συμπεριφορά της κυβέρνησης της Αλβανίας το τελευταίο διάστημα έναντι της Ελλάδας, και όχι μόνο, χρήζει ερμηνείας. Πολλοί έσπευσαν ήδη να συσχετίσουν την αμφισβήτηση, με την υποβολή μάλιστα ρηματικής διακοίνωσης, της ελληνικής θαλάσσιας δικαιοδοσίας στο βόρειο Ιόνιο με τουρκική “παρεμβολή” - πόσω μάλλον που η κίνηση αυτή συνέπεσε χρονικά με την “αυτοκρατορική” επίσκεψη Erdogan στα Τίρανα και “αντιγράφει” στην περίπτωση των Διαποντίων Νήσων το επιχείρημα της Τουρκίας ότι τα νησιά δεν έχουν πλήρη επήρεια στην υφαλοκρηπίδα. Στην πραγματικότητα, το θέμα έχει μεγάλο παρελθόν αλλά και επίκαιρες αφορμές. Ανάγεται στην προκήρυξη από αλβανικής πλευράς οικοπέδων για έρευνες υδρογονανθράκων (εντός και ελληνικής υφαλοκρηπίδας) το 2006, περνά στην θεωρούμενη ως ιδιαίτερα επιτυχημένη ελληνοαλβανική συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες, με βάση την αρχή της μέσης γραμμής, το 2009 και καταλήγει στην αμφιλεγόμενη απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της γειτονικής χώρας το 2010 περί αντισυνταγματικότητας της εν λόγω συμφωνίας, έπειτα από προσφυγή του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης και νυν πρωθυπουργού Έντι Ράμα.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Κίναρο

http://voicenews.gr/images/eidisis/2015/Aprilios/27-04__03-05-2015/30-4-2015/tourkiko_maxhtiko.jpg
Ένας σχηματισμός αποτελούμενος από τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μπήκε στις 11:23 το πρωί στον εναέριο χώρο του FIR Αθηνών μεταξύ Χίου και Σάμου.Ο σχηματισμός διασπάστηκε σε δύο ζεύγη και και το ένα εξ αυτών πραγματοποίησε υπερπτήση στις 11:41 πάνω από τη νησίδα Κίναρος, στα 24.000 πόδια.Σύμφωνα με το ΓΕΕΘΑ, ο σχηματισμός εξήλθε εξήλθε του FIR Αθηνών στις 12:24, νοτίως της Χίου.    Τα τουρκικά αεροσκάφη-σύμφωνα με την ενημέρωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης-αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και κατά πάγια πρακτική. http://www.antenna.gr

Εκ παιδείας άρξασθαι, αλλιώς τετέλεσται...


Εκ παιδείας άρξασθαι, αλλιώς τετέλεσται...
Στις εξετάσεις στη νέα ελληνική γλώσσα (κάποτε «έκθεση ιδεών») ετέθη στους νεαρούς βλαστούς του έθνους το θέμα της «Προστασίας κι αξιοποίησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», και ετέθη από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που έχει θέσει εκτός πεδιάς και παιγνιώδους διδασκαλίας ακόμα και τον «Επιτάφιο» του Περικλή, έτσι όπως τον κατέγραψε ο Θουκυδίδης, ως την πρώτη και τέλεια δήλωση (διακήρυξη, αν προτιμάτε) της Δημοκρατίας για τον εαυτόν της. Ετέθη από ένα σύστημα (όχι μόνον το εκπαιδευτικό) προς πραγμάτευσιν στους παίδες, κορίτσια κι αγόρια, ένα θέμα που αυτό το σύστημα δολοφονεί καθημερινώς, όταν στο κρατούν γλωσσάρι η λέξη «μουσείο» δηλώνει τόπον αραχνώδη κι αποστεωμένον, όταν στην κρατούσα πρακτική η επίσκεψη σε έναν αρχαιολογικό χώρο (συνήθως εκπάγλου ομορφιάς) θεωρείται μπανάλ τε και πασέ.

Τουρκία: Η Αρμενική εκκλησία διεκδικεί τις περιουσίες που κατασχέθηκαν Κατέθεσε αγωγή για να ανακτήσει την αρχαία έδρα της

Τουρκία: Η Αρμενική εκκλησία διεκδικεί τις περιουσίες που κατασχέθηκαν
Αγωγή που κατέθεσε η Αρμενική Εκκλησία στην Τουρκία για να ανακτήσει την αρχαία έδρα της, η οποία κατασχέθηκε πριν από έναν αιώνα, κατά τη διάρκεια της γενοκτονίας των Αρμενίων, είναι το «πρώτο νομικό βήμα» για την διεκδίκηση όλων των χαμένων περιουσιών των Αρμενίων που κατασχέθηκαν από τους Τούρκους.Ο Αρμένιος Καθολικός της Κιλικίας Αράμ Α' είπε επίσης ότι αν οι τουρκικές δικαστικές αρχές απορρίψουν την αγωγή θα  «βαθύνει το χάσμα» ανάμεσα στην Τουρκία και τα 10 εκατομμύρια ανθρώπους της αρμενικής διασποράς.Ο ηγέτης της Αρμενικής εκκλησίας έδωσε συνέντευξη στους New York Times, στη διάρκεια επίσκεψης στις κοινοτήτες της διασποράς στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ, μετά τη συμμετοχή του σε εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 ετών από την γενοκτονία, στην Ουάσιγκτον.

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΡ…


22886697
Αποκαλύφθηκε πως τα αυτοκίνητα τα οποία οδηγούσαν τα μέλη της ΜΙΤ συνοδεύοντας τα φορτηγά TIR που μετέφεραν όπλα στις συμμορίες της Συρίας, ανήκαν στην Αλ Κάιντα.
Οι δύο δικαστικοί οι οποίοι συνελήφθησαν και αργότερα προφυλακίστηκαν, σχετικά με την έρευνα που διεξήγαγαν σχετικά με τα φορτηγά της ΜΙΤ που μετέφεραν στα Άδανα όπλα, κατά τις καταθέσεις τους που δόθηκαν και καταγράφηκαν με βίντεο, έδωσαν εντυπωσιακές πληροφορίες. Σύμφωνα με το κείμενο της Αρζού Γιλντίζ από την Grihat, οι εισαγγελείς είπαν πως το αυτοκίνητο τύπου Fiat Linea με αρ. κυκλ. 31 Y 5060 με το οποίο στις 1 Ιανουαρίου 2014 τα μέλη της ΜΙΤ συνόδευαν τα φορτηγά TIR, ήταν καταχωρημένο στο όνομα του Αχμέτ Ντεμίρ που δραστηριοποιείται στα Άδανα υπέρ της Αλ Κάιντα. Το όχημα αυτό πέρασε στο όνομα του στις 18/12/2013.

Συρία: Ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση στην επαρχία Ιντλίμπ

Συρία: Ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν τη μεγαλύτερη στρατιωτική βάση στην επαρχία Ιντλίμπ Άλλη μια ήττα για το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, σύμφωνα με τους ακτιβιστές και την οργάνωση του Συριακού Παρατηρητήριου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Στα χέρια των Ισλαμιστών ανταρτών και μελών του παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία, Αλ Νούσρα, είναι πλέον η μεγαλύτερη βάση των Συριακών ενόπλων δυνάμεων στην επαρχία Ιντλίμπ.Η επίθεση των ισλαμιστών ανταρτών ξεκίνησε το βράδυ της Κυριακής και σε λιγότερες από 48 ώρες το στρατόπεδο είχε καταλειφθεί.Το Αλ Μαστούμα, ήταν το μεγαλύτερο στρατόπεδο της περιοχής και φιλοξενούσε χιλιάδες στρατιώτες καθώς και  σημαντικό αριθμό όπλων.

Ενισχύεται η συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής

Ενισχύεται η συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας σε θέματα εξωτερικής πολιτικής
Την ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ Τουρκίας σε θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ιδίως ενόψει «των πολύ σοβαρών εξελίξεων στην περιοχή, ιδιαίτερα στη Συρία και το Ιράκ» αποφάσισε το 53ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας.
Την ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ Τουρκίας σε θέματα της εξωτερικής πολιτικής, ιδίως ενόψει «των πολύ σοβαρών εξελίξεων στην περιοχή, ιδιαίτερα στη Συρία και το Ιράκ» αποφάσισε μεταξύ άλλων χθες το 53ο Συμβούλιο Σύνδεσης ΕΕ-Τουρκίας που συνεδρίασε στις Βρυξέλες.Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να προετοιμάσουν ένα σχέδιο για την ενίσχυση της συνεργασίας τους, με σκοπό την εφαρμογή των συμπερασμάτων του έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 23ης Απριλίου, βάσει των οποίων ζητείται η ενίσχυση της συνεργασίας ΕΕ-Τουρκίας στο θέμα της διαχείρισης των παράνομων μεταναστευτικών ροών.

«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει διμερώς το παλαιστινακό κράτος» Τι είπε ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην επέτειο της καταστροφής του 1948


«Η Ελλάδα να αναγνωρίσει διμερώς το παλαιστινακό κράτος»
Την ημέρα της «Νάκμπα» (καταστροφή της Παλαιστίνης το 1948) θυμάται αυτές τις μέρες ο παλαιστινιακός λαός. Σήμερα, 67 χρόνια αργότερα, το παλαιστινιακό κράτος είναι ακόμη άπιαστο όνειρο ενώ οι Παλαιστίνιοι έχουν απογοητευθεί από 20 και πλέον χρόνια άκαρπων διαπραγματεύσεων με τους Ισραηλινούς. Από την Ελλάδα, ζητούν τη διμερή αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης.Το 1948 «σιωνιστικές οργανώσεις με τη στήριξη των κατοχικών δυνάμεων της Μεγάλης Βρετανίας εξαπέλυσαν επιθέσεις κατά των παλαιστινιακών χωριών και πόλεων με σκοπό τον διωγμό του λαού μας από τις εστίες του. Ως αποτέλεσμα, σκοτώθηκαν 15.000 Παλαιστίνιοι, δεκάδες χιλιάδες τραυματίστηκαν, 415 παλαιστινιακά χωριά καταστράφηκαν ολοσχερώς, το 70% του παλαιστινιακού πληθυσμού εκτοπίστηκε διά της βίας από την πατρίδα του για να καταλήξει πρόσφυγας στις γύρω χώρες και στο 78% των εδαφών της ιστορικής Παλαιστίνης κηρύχθηκε το κράτος του Ισραήλ» θύμισε την Τρίτη ο πρέσβης της Παλαιστίνης στην Αθήνα Μαρουάν Τουμπάσι.

Οι διαφορές μεταξύ εταίρων λύνονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δηλώνει ο ιστορικός Χ. Φλάισερ


Ο Γερμανός ιστορικός Χάγκεν Φλάισερ αναφερόμενος στο θέμα της ελληνικής διεκδίκησης αποζημιώσεων από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο δήλωσε ότι οι περισσότεροι Έλληνες θα ήταν διατεθειμένοι να υποχωρήσουν από τις μαξιμαλιστικές απαιτήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι η Γερμανία θα εγκατέλειπε την αδιάλλακτη στάση της. Για να το κάνει αυτό η Γερμανική κυβέρνηση θα μπορούσε, σύμφωνα με τον Φλάισερ, να το αποδείξει με το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο, το οποίο  αναγνωρίστηκε από το ναζιστικό καθεστώς ως δάνειο.''Οι διαφορές μεταξύ εταίρων με αντίθετες αντιλήψεις περί δικαίου δεν επιλύονται μονομερώς, με το δίκαιο του ισχυρότερου, αλλά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων'', τονίζει ο κ. Φλάισερ στο Spiegel, ενώ σε ό,τι αφορά το ελληνογερμανικό ''Ταμείο για το Μέλλον'', σημειώνει ότι ένα Ταμείο για το Μέλλον δεν θα πρέπει να είναι άλλοθι, αλλά να αξίζει το όνομά του. ''Απαιτείται, άρα, ένα γενναιόδωρο ίδρυμα που θα επεξεργαστεί από επιστημονική και επικοινωνιακή άποψη το θέμα της γερμανικής κατοχής και θα χρηματοδοτήσει μέτρα υποδομής με συμβολική και πρακτική σημασία για τις κοινότητες των θυμάτων'', δηλώνει.

Βαλκανική «Μαύρη Τρύπα»

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=710066&v=0&q=80&w=300&h=225
Την άνοιξη του 1991 ο τελευταίος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ενιαία Γιουγκοσλαβία Τσίμερμαν, προειδοποίησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, αλλά και τις τοπικές ηγεσίες, ότι η χώρα τους είχε χάσει τη γεωπολιτική της αξία ως ενδιάμεση ζώνη ανάμεσα στα δύο μπλοκ, μια θέση που είχε κατοχυρωθεί μετά τη σύγκρουση του Τίτο με τον Στάλιν το 1948. Μια θέση που ο Στρατάρχης αξιοποίησε για να διαδραματίσει το Βελιγράδι ηγετικό ρόλο στο Κίνημα των Αδεσμεύτων.
Αν αποφασίσετε να συγκρουσθείτε κανείς δεν πρόκειται να σας σταματήσει, ήταν το κυνικό αλλά ειλικρινές μήνυμα του Αμερικανού διπλωμάτη. Πιο ευγενικά επανέλαβε τη γνωστή φράση του καγκελαρίου της Γερμανίας Μπίσμαρκ που κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού Πολέμου το 1876-1877 δήλωνε ότι «τα Βαλκάνια δεν αξίζουν ούτε τα κόκαλα ενός Πομερανού Γρεναδιέρου».

Ιράκ: Ανησυχίες στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη σιιτικών πολιτοφυλακών


Φόβους για νέα αιματοχυσία στο Ιράκ εκφράζουν Αμερικανοί αξιωματούχοι, προειδοποιώντας ότι η χρησιμοποίηση σιιτικών πολιτοφυλακών για την ανακατάληψη της πόλης Ραμάντι από τις δυνάμεις της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μπορεί να πυροδοτήσει περαιτέρω τη θρησκευτική βία.

Τουρκία: Αυξήσεις μισθών ζητούν οι εργαζόμενοι στην αυτοκινητοβιομηχανία


Απεργιακές κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις της Renault καθώς και στη μονάδα παραγωγής της αυτοκινητοβιομηχανίας Tofas στην Τουρκία, διεκδικώντας μισθολογικές αυξήσεις.
H Tofas συγκροτήθηκε με τη μορφή κοινοπραξίας μεταξύ της ντόπιας αυτοκινητοβιομηχανίας και της ιταλικής Fiat και αποτελεί τον έκτο μεγαλύτερο βιομηχανικό όμιλο στην Τουρκία, με δυνατότητα παραγωγής 400.000 αυτοκινήτων ετησίως, δίνοντας δουλειά σε 6.500 εργαζόμενους.Η αυτοκινητοβιομηχανία παράγει για λογαριασμό της Fiat, το μοντέλο Linea, το βαν Doblo, καθώς επίσης και άλλα μοντέλα αυτοκινήτων, για λογαριασμό των αυτοκινητοβιομηχανιών Peugeot, Citroen και Opel.Η Tofas εμφάνισε πωλήσεις ύψους 2,9 δισ. δολαρίων το 2014 και καθαρά κέρδη 221,9 εκατ. δολαρίων. NAYTEMΠΟΡΙΚΗ

Αγώνας δρόμου

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20150520/engine/newego_LARGE_t_420_54507939_type12713.jpg
Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός περί Grexit- Graccident δίνει απ' ό,τι φαίνεται τη σκυτάλη στο σίριαλ του Brexit και έτσι περνούν σε δεύτερο πλάνο αγωνιώδη ερωτήματα για το μέλλον της ΕΕ-Ευρωζώνης συνολικά. Βρισκόμαστε στην αρχή μιας έστω αναιμικής και υποτονικής επιστροφής στην ανάπτυξη; Λειτούργησε ήδη σαν μαγικό ραβδί η ποσοτική χαλάρωση του Ντράγκι ή χρωστάμε τη σχετική αισιοδοξία στην κατακρήμνιση της τιμής του πετρελαίου που προκάλεσαν η Σαουδική Αραβία και τα Εμιράτα του Κόλπου;Ακόμη κι αν δεχθούμε ως υπόθεση εργασίας την αισιόδοξη εκδοχή που θέλει την Ευρωζώνη να απομακρύνεται από το σπιράλ αποπληθωρισμού, τη χαμένη δεκαετία τύπου Ιαπωνίας, ένα άλλο ερώτημα τίθεται: Η προεξόφληση της επιστροφής στην ανάπτυξη μπορεί να επιδράσει σταθεροποιητικά στην πολιτική σκηνή της Γαλλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας και να πνίξει εν τη γενέσει του τη διόγκωση του ευρωσκεπτικισμού στη Γερμανία; Η πείρα του παρελθόντος δεν επιτρέπει αισιοδοξία, καθώς υπάρχει πάντοτε χρονικό χάσμα μεταξύ αρνητικών ή θετικών εξελίξεων στην οικονομία και των επιπτώσεών τους στην πολιτική.

Αλβανικά «τσαλίμια» για την ΑΟΖ

Αλβανικά «τσαλίμια» για την ΑΟΖ
Η αγωνία ορισμένων στο υπουργείο Εξωτερικών να βγάλουν... «ειδήσεις» τούς οδηγεί σε υπερβολές και λανθασμένες εκτιμήσεις.Τα γεγονότα έχουν ως εξής: τα Τίρανα έχουν αμφισβητήσει την προκήρυξη άδειας ερευνών για το Οικόπεδο 1 της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στην Ερείκουσα, καθώς η αλβανική κυβέρνηση δεν αποδέχεται τη Συμφωνία Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών, την οποία υπέγραψαν οι δύο χώρες το 2008. Για όλες τις προκηρύξεις οι Αλβανοί έχουν ζητήσει ηλεκτρονικούς χάρτες και συντεταγμένες. Με ρηματική διακοίνωσή τους προς την Αθήνα υποστήριξαν ότι το συγκεκριμένο Οικόπεδο επικαλύπτει αλβανικές περιοχές...

«Την πατρίδαμ έχασα άκλαψα και πόνεσα». Τουρκάλα ερμηνεύει το ποντιακό τραγούδι- θρήνο για τη γενοκτονία και καταχειροκροτείται

Ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά τραγούδια της γενοκτονίας του Πόντου και του αιματοβαμμένου ξεριζωμού των Ελλήνων από τις προαιώνιες πατρίδες του είναι το «Την πατριδαμ έχασα άκλαψα και πόνεσα». Το τραγούδι – θρήνος, απέκτησε ξεχωριστή διάσταση όταν το ερμήνευσε η γνωστή και εντυπωσιακή Τουρκάλα τραγουδίστρια και ηθοποιός Şevval Sam.

Αλβανία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με το κίνημα Γκιουλέν

Αλβανία: Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Ερντογάν σχετικά με το κίνημα Γκιουλέν
Αντιδράσεις συνεχίζουν να προκαλούν, στα Τίρανα, οι δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το κίνημα Γκιουλέν. Ο Τούρκος πρόεδρος, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλβανία, ζήτησε από τις αρχές της χώρας να απαγορεύσουν τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου κινήματος, το οποίο και χαρακτήρισε "τρομοκρατική οργάνωση". Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας Σαϊμίρ Ταχίρι έκανε λόγο για "πολιτικά αιτήματα" από την πλευρά του Τούρκου προέδρου. "Το αίτημα αυτό τού Τούρκου προέδρου έλαβε την πρέπουσα απάντηση από τις αρμόδιες αλβανικές αρχές" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταχίρι, σε μια έμμεση αναφορά στην αντίδραση της υπουργού Παιδείας της Αλβανίας, η οποία δήλωσε ότι το "δίκτυο των τουρκικών κολεγίων και των σχολείων που χρηματοδοτείται από το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Αλβανία τηρεί όλους τους κανόνες και λειτουργεί εντός του πλαισίου της αλβανικής νομοθεσίας".

Δεν βρέθηκαν τα οστά Ελλήνων καταδρομέων από το 1974

Κύπρος Συντάκτης: Ακης Φάντης
Ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη η διαδικασία ανασκαφής για ανεύρεση των οστών των Ελλήνων καταδρομέων, οι οποίοι επέβαιναν στο μοιραίο ελληνικό μεταγωγικό αεροσκάφος Noratlas, που κατέπεσε στην περιοχή του Τύμβου της Μακεδονίτισσας, στις 22 Ιουλίου του 1974. Η διαδικασία διενεργήθηκε στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Λακατάμιας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες που είχαν δοθεί, στο συγκεκριμένο χώρο ενδεχομένως να ήταν θαμμένοι κάποιοι από τους Έλληνες καταδρομείς.Σε δηλώσεις του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο προεδρικός επίτροπος για Ανθρωπιστικά Θέματα και Θέματα Αποδήμων, Φώτης Φωτίου, είπε πως η διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα από την ομάδα επιστημονικού προσωπικού των Physicians Human Rights (PHR), αλλά δυστυχώς χωρίς κανένα αποτέλεσμα.