12 Μαΐου 2015

Ζιγκ ζαγκ, γκαπ


Ζιγκ ζαγκ, γκαπ
Ο τρόπος που η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας (σ.σ.: ένας όρος που δεν πολυακούγεται τελευταίως) διαπραγματεύθηκε με τους δανειστές (τοκογλύφους) μετά τις εκλογές και έως σήμερα
την οδήγησε σε θέσεις ασθενέστερες από εκείνες που κατείχε την επαύριο των εκλογών. Το συμπέρασμα αυτό βγαίνει αβίαστο και στέκει εδραίο, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος - και στην πολιτική εκείνο που μετράει είναι το αποτέλεσμα.
Εις ό,τι αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης και την εντολή που με βάση αυτές τις προθέσεις έλαβε δεν τίθεται θέμα (αν εξαιρέσουμε το ΚΚΕ, που κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για συνειδητή εξαπάτηση του λαού). Οταν όμως το αποτέλεσμα της τακτικής σου δεν δικαιώνει τις προθέσεις, τις διακηρύξεις και τους στόχους σου, το πρόβλημά σου είναι μεγαλύτερο από το πρόβλημα του αντιπάλου σου να σε οδηγήσει σε δυσχερή θέση κι από ’κεί σε δυσχερέστερη.

Ασκήσεις επί χάρτου για το αεροδρόμιο Τύμπου στα κατεχόμενα


Ανταπόκριση: Λευκωσία
Ο κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει αναφορές του υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη αναφορικά με το θέμα του αεροδρομίου Τύμπου (που βρίσκεται στα κατεχόμενα), είπε ότι «ο υπουργός Εξωτερικών απαντούσε σε σχετικό ερώτημα Τούρκου συναδέλφου σας για το συγκεκριμένο θέμα και απάντησε ότι σε περίπτωση μιας τέτοιας προοπτικής πριν την επίλυση του Κυπριακού θα πρέπει να διασφαλίζεται το θέμα της νομιμότητας της μιας και μόνο κυριαρχίας, κάτι που σας έχω αναφέρει και εγώ την προηγούμενη βδομάδα».Σε ερώτηση είπε ότι για το θέμα «υπάρχουν ασκήσεις επί χάρτου. Αυτή τη στιγμή εκείνο που υπάρχει στο τραπέζι είναι η πρόταση του προέδρου της Δημοκρατίας. Εμείς επίσημα δεν έχουμε την όποια ενημέρωση για τις προθέσεις ή θέσεις της τουρκικής πλευράς.

Συνέντευξη – Γιάννης Πανούσης: Η ισορροπία όταν είναι αυτοσκοπός είναι καταστροφική

Συνέντευξη – Γιάννης Πανούσης: Η ισορροπία όταν είναι αυτοσκοπός είναι καταστροφικήΣύνταξη  ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στους Σταμάτη Μαυροειδή – Μιχάλη Σιάχο

Με την ανάληψη των καθηκόντων σας βρεθήκατε αντιμέτωπος με τρία κρίσιμα ζητήματα: Μεταναστευτικό-Σκουριές-Κατάληψη της Πρυτανείας. Πώς αξιολογείτε την εξ αριστερών κριτική, αλλά και τις γενικότερες αντιδράσεις που ανέκυψαν;Να τα πάρουμε ένα-ένα, αλλά επιτρέψτε μου να ξεκινήσουμε από δύο βασικές αρχές: Η κυβέρνηση δεν κυβερνάει τον ΣΥΡΙΖΑ, κυβερνάει την Ελλάδα. Όταν λοιπόν είσαι κυβέρνηση των Ελλήνων, συνεκτιμάς προφανώς τις αξίες, τις αρχές, τις δηλώσεις, την ηθική σου. Ταυτόχρονα, όμως, συνεκτιμάς ότι έχεις να ρυθμίσεις ζητήματα που δεν τα καταγγέλλεις, ούτε τα ιδεολογικοποιείς. Αν κάποιος πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, έκανε κυβέρνηση και αυτή η κυβέρνηση δεν έχει τι άλλο να κάνει παρά να ικανοποιεί τα αιτήματα του ΣΥΡΙΖΑ, έχουμε μια βασική διαφορά. Δεν έγινε επανάσταση όπου η επαναστατική ομάδα, επιβάλλει την άποψή της στην πλειοψηφία. Όλα γίνονται με δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν μπορεί μια επιτροπή αγώνα να ξεπερνάει τους θεσμούς.

Γνώριμα πρόσωπα, παλιές συνταγές

Γνώριμα πρόσωπα, παλιές συνταγέςΣύνταξη  Τι σηματοδοτούν οι επιλογές στελεχών από το παλιό πολιτικό και οικονομικό σύστημα για κρίσιμα κυβερνητικά πόστα -Του Ειδικού Συνεργάτη

Πέρα από τις εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης και του (έντιμου ή λιγότερο έντιμου) συμβιβασμού, υπάρχει ένα ακόμα θέμα στο οποίο οι επιλογές που έχουν γίνει ακυρώνουν τις προσδοκίες για μια σημαντική τομή στην πορεία της χώρας.Ο λόγος για τη στελέχωση του κρατικού μηχανισμού. Αξίζει τον κόπο να εξετάσουμε ορισμένες από τις επιλογές που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, ξεκινώντας από το ίδιο το κυβερνητικό σχήμα και κάνοντας μια σύντομη επισκόπηση της κατάστασης που επικρατεί σε μια σειρά τομείς.

Απίστευτη πρόταση: Οι Ρώσοι τουρίστες να κάνουν τις συναλλαγές στην Ελλάδα σε... ρούβλι

Μια απίστευτη πρόταση, που έκανε αίσθηση, κατέθεσε Ρώσος υφυπουργός. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας και εκπρόσωπος - αντιπρόσωπος της νέας αναπτυξιακής τράπεζας Σεργκέι Στορτσακ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ τόνισε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να πληρώνεται από τους Ρώσους τουρίστες σε... ρούβλι. Συγκεκριμένα είπε:

«Καθώς εργάζομαι κυρίως στον διεθνή χρηματοοικονομικό τομέα, πιστεύω ότι οι δυο λαοί μπορούν να συνεργασθούν και να προβλέψουν τη χρήση του εθνικού νομίσματος, τουλάχιστον στην περίπτωση της Ρωσίας, με τη χρήση του ρωσικού ρουβλίου στις πληρωμές για αγαθά και υπηρεσίες. Για παράδειγμα, μπορώ να φαντασθώ ότι οι δυο χώρες θα θεωρήσουν αμοιβαία επωφελή τη χρήση του ρουβλίου όσον αφορά στην ανάπτυξη του τουρισμού. Οι Ρώσοι πολίτες, που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα κυρίως την άνοιξη ή στις αρχές του καλοκαιριού που δεν έχει τόσο ζέστη, είναι ευαίσθητοι στην αλλαγή των ρουβλίων σε άλλο νόμισμα.

Το ημερολόγιο ενός οδοιπορικού στα Σκόπια και ο διάλογος με την Αθήνα

Το ημερολόγιο ενός οδοιπορικού στα Σκόπια και ο διάλογος με την ΑθήναΤου ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΛΛΙΑ
Δεν το κρύβω. Οι τακτικές μου επισκέψεις στην πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν είναι συμπτωματικές. Αντιθέτως, είναι το αποτέλεσμα και η συνέπεια των επαφών που διατηρώ ζωντανές.
Η πρόσφατη επίσκεψη προέκυψε απο μια πρόσκληση του Αλί Αχμέτι, προέδρου του αλβανικού κόμματος «Δημοκρατική Ένωση για την Ενσωμάτωση» (Baskimi Democratik per Integrim, DUI), και αποτελεί μια δικαίωση. Θυμίζω ότι πρόκειται για τον αρχηγό της ένοπλης εξέγερσης του NLA (National Liberation Army) που εκδηλώθηκε, στις αρχές του 2001, στο έδαφος της πΓΔΜ. Ο θείος του, Fazli Veliu, κατείχε, επίσης, ηγετική θέση στην ιεραρχία του NLA.
Τις λεπτομέρειες της ελληνικής πολιτικής, προ και κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης του 2001, έχω λεπτομερώς καταγράψει στο βιβλίο μου «Η Άλλη Κρίση- Η Μαρτυρία Ενός Πρέσβη» (Αθήνα, 2013).

Η Japonica Partners επιμένει: Αλλάξτε τρόπο υπολογισμού του ελληνικού χρέους!

Η Japonica Partners επιμένει: Αλλάξτε τρόπο υπολογισμού του ελληνικού χρέους!
«Μία άλλη ματιά στην Ελλάδα» (Ein anderer Blick auf  Griechenland). Το ελληνικό χρέος είναι πολύ μικρότερο απ’ ό,τι νομίζεται, υποστηρίζει ο διάσημος επενδυτής Paul B. Kazarian, ιδρυτής και επικεφαλής της επενδυτικής εταιρίας Japonica Partners. Στο πλαίσιο συνεδρίου στο Μόναχο, ο Kazarian επισημαίνει ότι με την εφαρμογή του διεθνούς λογιστικού προτύπου για δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις IPSAS/IFRS – οι οποίες όμως δεν εφαρμόζονται, σύμφωνα με τη Συνθήκη του Maastricht- το ελληνικό χρέος το 2013 δεν ήταν 319 δις Ευρώ (175% του ΑΕΠ) αλλά μόλις 33 δις (18% του ΑΕΠ).Το πρόβλημα κατά τον Kazarian είναι ότι, σύμφωνα με τα κριτήρια του Maastricht κάτι λογίζεται ως χρέος ακόμα και όταν δεν πρόκειται να αποπληρωθεί ποτέ. Επιπλέον, το 2013 η ελληνική κυβέρνηση διέθετε 91 δις Ευρώ σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία πρέπει να ληφθούν υπόψη κατά τον υπολογισμό του καθαρού χρέους της χώρας, ενώ έχει να πληρώσει για τα δάνεια της χώρας το πολύ μικρό επιτόκιο του 0,6%.

Ο Ρήγας στα χέρια των Τούρκων. Ο σκοτεινός ρόλος του Πατριαρχείου

RHGAS
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ • Στις 10 Μαΐου 1798 η αστυνομία της αυστροουγγρικής αυτοκρατορίας παρέδωσε στους Τούρκους τον βάρδο της ελευθερίας των λαών της βαλκανικής Ρήγα Φεραίο και εφτά συντρόφους του. Ενάμισι μήνα μετά, στις 24 Ιουνίου του 1798 ο Ρήγας και οι σύντροφοί του αφού βασανίστηκαν φρικτά στραγγαλίστηκαν και τα άψυχα σώματά τους ρίχτηκαν στο Δούναβη. Με την ευκαιρία της επετείου της παράδοσης του Ρήγα στους Τούρκους ας θυμηθούμε πώς αντιμετώπισε τον αγωνιστή Ρήγα και τα κηρύγματά του η εκκλησιαστική ηγεσία ,το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης αλλά και το ρόλο που έπαιξε αυτός ο επίσημος, λόγω των προνομίων του, «εκπρόσωπος του γένους» στην παράδοσή του στους Τούρκους που τον εκτέλεσαν.

Μακρόνησος: Τόπος μαρτυρίου και εξορίας


Η Μακρόνησος άρχισε να λειτουργεί ως Στρατόπεδο Συγκέντρωσης «εθνικής αναμορφώσεως» για χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, κομμουνιστές, πολιτικούς κρατούμενους και στρατιώτες σαν σήμερα, στις 12 Μαΐου του 1947.

Και στο βάθος η Μεγάλη Αλβανία;

Βαθαίνει η πολιτική κρίση στην ΠΓΔΜ μετά τις συγκρούσεις στο Κουμάνοβο με κίνδυνο διάλυσης της χώρας. Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για κινήσεις αντιπερισπασμού. Μεγάλη διαδήλωση την ερχόμενη Κυριακή.
Οι ένοπλες συγκρούσεις του Σαββατοκύριακου στο Κουμάνοβο οδηγούν στην αποσταθεροποίηση της χώρας, που είναι διαιρεμένη ανάμεσα στην κυβέρνηση στην αντιπολίτευση, ενώ τελευταία έχουν προστεθεί και οι Αλβανοί. Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Απρίλιο, όταν έγινε ξαφνικά κατάληψη ενός αστυνομικού σταθμού στα βόρεια της χώρας. Υπήρχαν φήμες ότι ολιγάριθμη ομάδα Αλβανών θέλει με χρήση βίας να τραβήξει την προσοχή και κυρίως να επιτύχει τη βίαιη αποκοπή των νοτιοδυτικών τμημάτων με συμπαγές αλβανικό πληθυσμό από τον κρατικό ιστό.

ΑΛΛΗ ΕΚΔΟΧΗ... Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εμπνευστής των αιματηρών γεγονότων στο Κουμάνοβο;

Ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα εμπνευστής των αιματηρών γεγονότων στο Κουμάνοβο;
Μια άλλη εκδοχή για το τι συνέβη στο Κουμάνοβο της ΠΓΔΜ, αποδίδοντας ευθύνες για τα αιματηρά επεισόδια στις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, παρουσίασε ο γνωστός δικηγόρος, πολιτικός και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Σπαρτάκ Νγκιέλα.Σύμφωνα με τον αμφιλεγόμενο πολιτικό, οι ένοπλες συγκρούσεις στο Κουμάνοβο εμπνεύστηκαν και προκλήθηκαν από τις δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα περί εθνικής ενοποίησης των Αλβανών του Κοσόβου και της Αλβανίας."Υπάρχει μια κάποια σχέση. Στα μέσα ενημέρωσης πέρασε απαρατήρητη η δήλωση του πρωθυπουργού για την εθνική ενοποίηση. Ήταν καθαρά πολιτική. Και ίσως σωστά να έπραξε. Ότι έχει την υποστήριξη των στρατηγικών συμμάχων της χώρας, αυτό δεν σηκώνει συζήτηση. Ίσως αυτή (η στήριξη) να μην είναι τόσο ένθερμη, όμως υπάρχει" δήλωσε ο Σπαρτάκ Νγκιέλα σε τηλεοπτική εκπομπή.http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26511&subid=2&pubid=113522603

Αγώνας δρόμου Κύπριων ευρωβουλευτών για την έκθεση για την Τουρκία

Σε αγώνα δρόμου επιδίδονται από σήμερα οι Κύπριοι Ευρωβουλευτές, για να αποτρέψουν αρνητικές για την Κύπρο αναφορές που περιλαμβάνονται στην έκθεση προόδου της Τουρκία, την οποία ενέκρινε το απόγευμα η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και πλέον παραπέμπεται στην Ολομέλεια. Κάθε θετική μία αρνητική αναφορά περιλαμβάνει το ψήφισμα για την Τουρκία, που συνοδεύει την έκθεση προόδου που προωθείται στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για έγκριση.Το ψήφισμα, το οποίο ενέκρινε η Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ζητά μεν την επιστροφή της Αμμοχώστου και απορρίπτει την τουρκική πρόταση για τοποθέτηση Τουρκοκύπριων παρατηρητών, ωστόσο αναφέρεται σε επιστροφή στα Ηνωμένα Εθνη, αντί στους νόμιμους κατοίκους της.

Το βαλκανικό «Μεγάλο Παιχνίδι» των αγωγών

Δεν είναι διόλου τυχαίο ότι ο φιλοδυτικός πρόεδρος της Σερβίας Tομισλάβ Nίκολιτς δήλωσε προχθές στο ρωσικό πρακτορείο Interfax ότι θεωρεί «οικονομικά ασύμφορη» την κατασκευή της επέκτασης του Turkish Stream μέσω του σερβικού εδάφους 
 Συντάκτης: Γιώργος Τσιάρας
Η νέα ανάφλεξη του αλβανικού εθνικισμού φαινομενικά εντάσσεται στα γνωστά αλυτρωτικά σχέδια των Τιράνων περί «Μεγάλης Αλβανίας», που στα μυαλά των γειτόνων μας περιλαμβάνουν -εκτός από το Κοσσυφοπέδιο- και τμήματα της δυτικής ΠΓΔΜ, της νότιας Σερβίας και της ελληνικής Ηπείρου.

Εικονική αερομαχία ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο

http://www.902.gr/sites/default/files/styles/902-lightbox/public/Media/20150511/jawtex-9.jpg?itok=Hjk3h20A
Την ώρα που ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς, βρίσκεται στην Τουρκία, για να συζητήσει τα ΝΑΤΟϊκής έμπνευσης «Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης», η Άγκυρα, «φροντίζει», να θέτει τις αιτιάσεις της επί των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο.Σε δύο παραβιάσεις του εναέριου χώρου προχώρησαν συνολικά οχτώ τουρκικά αεροσκάφη εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα και ενεπλάκησαν σε εικονική αερομαχία με ζεύγος ελληνικών F-16.Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, έξι τουρκικά αεροσκάφη που πετούσαν σε σχηματισμό και δύο μεμονομένα πραγματοποίησαν τέσσερις παραβά\σεις και δύο παραβιάσεις του εναέριου χώρου στην περιοχή του βόρειοανατολικού, κεντρικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Ανανεώνεται η τελωνειακή ένωση Τουρκίας και ΕΕ Επέκταση της συμφωνίας που ισχύει από το Δεκέμβριο του 1995

Ανανεώνεται η τελωνειακή ένωση Τουρκίας και ΕΕ
Την ανανέωση της τελωνειακής ένωσης μεταξύ της Τουρκίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπογράφει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Τούρκος υπουργός Οικονομικών Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί.
Η Τελωνειακή Ένωση Τουρκίας - ΕΕ εφαρμόζεται από τον Δεκέμβριο του 1995 και προβλέπει την εφαρμογή πολιτικής κοινών εξωτερικών δασμών τόσο στα βιομηχανικά, όσο και στα επεξεργασμένα αγροτικά προϊόντα.
Στην εφαρμογή της συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης, η Τουρκία και η ΕΕ έχουν συμφωνήσει:
-Για τον ενεργό ρόλο της Τουρκίας στη λήψη αποφάσεων.
-Για τη συμμετοχή της Τουρκίας σε οποιαδήποτε φόρμα ελεύθερης συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ και τρίτων χωρών.
-Για την κατάργηση, από την ΕΕ, όλων των δασμών και εμπορικών περιορισμών που δημιουργούν πρόβλημα στην ελεύθερη εμπορική διακίνηση των τουρκικών προϊόντων στις ευρωπαϊκές αγορές, υπό το πλαίσιο της Τελωνειακής Ένωσης.
-Για τη συμμετοχή στο πλαίσιο που διέπει την Τελωνειακή Ένωση των τομέων της αγροτικής οικονομίας, του τομέα της προσφοράς υπηρεσιών, αλλά και των δημοσίων προμηθειών, που είχαν εξαιρεθεί το 1996.

Παιχνίδια με τη φωτιά ΑΠΟ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

Οτι «παίζει με τη φωτιά» κατηγορούν τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι πολιτικοί παράγοντες εντός και εκτός της χώρας, στη σκιά των σοβαρών γεγονότων του Κουμάνοβο και των αιματηρών συγκρούσεων των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας με ομάδα περίπου 45 ένοπλων Αλβανόφωνων.

<p>Μία γυναίκα θρηνεί μέσα στο σπίτι της που καταστράφηκε από τις φονικές μάχες στο Κουμάνοβο</p>
Μία γυναίκα θρηνεί μέσα στο σπίτι της που καταστράφηκε από τις φονικές μάχες στο Κουμάνοβο

Κλίνατε επί Δεξιά

http://cdn.i0.cz/public-data/ee/ae/63e1f6b437ea82036fa0bdcb338e_r16:9_w480_h270_g5f206f18f7c011e4bc3a0025900fea04.jpg?hash=b87f538b0d2034542de5269c3ed97fcc
Η Πολωνία είναι δίχως υπερβολή ένα πραγματικό "success story" στη μετακομμουνιστική Ανατολική Ευρώπη. Η χώρα είναι το μόνο μέλος της Ε.Ε. που δεν επλήγη από την ύφεση μετά την έκρηξη της Παγκόσμιας Χρηματοπιστωτικής Κρίσης του 2008, έχει αναδειχθεί σε υποδειγματικό και προνομιακό ευρωπαϊκό εταίρο της Γερμανίας, σε σημείο που στη Γαλλία να μιλούν για υποκατάσταση του γαλλογερμανικού άξονα. Αλλωστε η ανάδειξη του πρωθυπουργού της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ σε πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου τι άλλο ήταν παρά η πανηγυρική επιβεβαίωση του κεντρικού ρόλου της χώρας στους ενδοευρωπαϊκούς συσχετισμούς.Την ίδια στιγμή η σύγκρουση στην Ουκρανία αναβάθμισε ακόμη περισσότερο τις διμερείς σχέσεις ΗΠΑ - Πολωνίας και ανέδειξε τη Βαρσοβία σε περιφερειακή δύναμη με επιρροή στις Βαλτικές Χώρες αλλά και στη Σκανδιναβία, μια εξέλιξη όχι ιδιαίτερα ευχάριστη για το Βερολίνο: την ώρα που η Πολωνία πρωτοστατεί στην υιοθέτηση σκληρής στάσης απέναντι στη Μόσχα, η Γερμανία, όπως έδειξε η παρουσία της Μέρκελ την Κυριακή στη Μόσχα, προσπαθεί να αποκλιμακώσει την ένταση.

«Πολύ αναβαθμισμένη η συνάντηση» Κοτζιά - Νταβούτογλου

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στην Τουρκία
Κατά τη συνάντηση του Έλληνα υπουργού με τον Τούρκο πρωθυπουργό συζητήθηκε η έναρξη των διερευνητικών επαφών και η επέκταση των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, ενώ ορίστηκε συνάντηση του κ. Κοτζιά με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν -εκτός προγράμματος- σήμερα στην Άγκυρα.Ενημερώνοντας αργότερα τους δημοσιογράφους, ο κ. Κοτζιάς εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «πολύ αναβαθμισμένη συνάντηση» όπως την χαρακτήρισε, τόσο ως προς το υψηλό επίπεδο της τουρκικής αντιπροσωπείας, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου ο υφυπουργός Φεριτούν Σινιρλίογλου και ο Τούρκος πρέσβης στην Αθήνα -οι οποίοι ήρθαν στην Κωνσταντινούπολη ειδικά γι αυτήν- όσο και ως προς το περιεχόμενο.

Εγκλειστοι στο «Μυτιλήνη»

Το πλοίο «Μυτιλήνη» της ΝΕΛ «Ζούμε σαν φυλακισμένοι, σε καμπίνες ανήλιαγες, χωρίς επαρκή εξαερισμό και χώρους υγιεινής που δεν λειτουργούν» λένε με απόγνωση οι ναυτικοί του πλοίου στην «Εφ.Συν.»