27 Φεβρουαρίου 2015

Πήραν τον… αέρα των τζιχαντιστών οι Πεσμεργκά

Πήραν τον… αέρα των τζιχαντιστών οι Πεσμεργκά
Οι Κούρδοι μαχητές Πεσμεργκά κατέλαβαν σήμερα τα νότια και τα ανατολικά προάστια ενός προπυργίου της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία Χασάκα, στη βορειοανατολική Συρία, γνωστοποίησε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (OSDH.Σύμφωνα με αυτή την κυβερνητική οργάνωση, πολιτοφύλακες της Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) εισήλθαν στο Ταλ Χάμις και κατέλαβαν τμήματα της πόλης έπειτα από συγκρούσεις διάρκειας 6 ημερών με τους μαχητές της τζιχαντιστικής οργάνωσης.Η περιοχή, που βρίσκεται στα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Χασάκα, τελεί υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους εδώ και 1 χρόνο. Το Ταλ Χάμις είναι «ένας από τα σημαντικότερα προπύργια» της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην περιοχή, σύμφωνα με τον διευθυντή του OSDH Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.Η προέλαση των κουρδικών δυνάμεων επετεύχθη μετά τις πολυήμερες συγκρούσεις κατά τη διάρκεια των οποίων οι μαχητές των YPG κατέλαβαν τουλάχιστον 103 χωριά στην περιοχή.

Η Ελλάδα και οι Τζιχαντιστές: Μια σαφής απειλή;

Η Ελλάδα και οι Τζιχαντιστές: Μια σαφής απειλή;

ISLAMIC STATE JORDANIAN CAPTURE
H νέα ελληνική Κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει μια πληθώρα προκλήσεων που δεν εξαντλούνται μόνο στα χρηματοπιστωτικά προβλήματα του κράτους, την ανεργία και τις σχέσεις με τους πιστωτές της. Ένα ανάλογα σοβαρό πρόβλημα όμως είναι το θέμα της εθνικής ασφάλειας της χώρας. Όταν δε αναφερόμαστε σε «εθνική ασφάλεια» αυτή έχει να κάνει με το πρόβλημα του Ισλαμικού Κράτους και την παρουσία του στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.

Ως τώρα ίσχυε στην Αυστρία ένας «νόμος περί Ισλάμ» από το… 1912 H Βιέννη βάζει φρένο στο Ισλάμ

H Βιέννη βάζει φρένο στο Ισλάμ
Το τζαμί στο Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο της Βιέννης. Από εδώ και μπρος οι ιμάμηδες θα πρέπει να μιλάνε άπταιστα γερμανικά.
Η Αυστρία είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που βάζει φραγμούς στον εισαγόμενο ισλαμικό φονταμενταλισμό, απαγορεύοντας τη χρηματοδότηση μουσουλμανικών ιδρυμάτων από ξένες χώρες και επιβάλλοντας στους ιμάμηδες να μιλάνε γερμανικά. 
Εξαρχής φάνηκε ότι βασικός στόχος είναι η Τουρκία. Δεν ήταν τυχαία η άμεση αντίδραση της Αγκυρας, καθότι απειλείται η διείσδυσή της στην Κεντρική Ευρώπη. Την καλλιεργεί άλλωστε εδώ και χρόνια, με όχημα τους εκατομμύρια Τούρκους και άλλους μουσουλμάνους της Αυστρίας, της Γερμανίας, ακόμη και της Ελβετίας. «Ο νόμος αυτός μας γυρίζει 100 χρόνια πίσω», διαμαρτυρήθηκε εντόνως ο ανώτατος κληρικός της Τουρκίας, Μεχμέτ Γκιορμέζ, ισχυριζόμενος  ότι «ως τώρα δεν διατυπώθηκε κανένα παράπονο για τους ιμάμηδες που χρηματοδοτούμε στην Αυστρία». Λες και αναφερόταν στη Δυτική Θράκη.

«ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ» Κοτζιάς: Δεν είμαστε πια η... «Ελλάδα της φάπας»

Κοτζιάς: Δεν είμαστε πια η... «Ελλάδα της φάπας»«Είμαστε ισότιμοι εταίροι στην Ευρωπαϊκή Ένωση» και «τηρώντας τους κανόνες της, βεβαίως, έχουμε κι εμείς δικαίωμα να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις μας με οποιαδήποτε τρίτη χώρα, αν αυτό συμφέρει την πατρίδα μας. Δε θα σηκώνουμε το χέρι σαν μαθητές που ζητούν άδεια...».
Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Ν. Κοτζιάς, σε συνέντευξή του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, προσθέτοντας ότι η Τουρκία «μια ΝΑΤΟϊκή χώρα που όμως δεν εφάρμοσε τις κυρώσεις στη Ρωσία είναι η μόνη κερδισμένη ως τώρα. Και δε μιλάει κανείς γι αυτό. Εμείς, δηλαδή, θα τρώμε μόνο "φάπες"; Κάποιοι νόμιζαν ότι η Ελλάδα της φάπας των τελευταίων πέντε ετών έπρεπε να συνεχίσει να είναι της φάπας. Ε, δεν είμαστε!».

Ρήξη Λιβύης - Τουρκίας, με κατηγορίες ότι η Άγκυρα εξοπλίζει ισλαμιστές

Ο αναγνωρισμένος από τη διεθνή κοινότητα πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντάλα Αλ Θίνι δήλωσε ότι η κυβέρνησή του θα σταματήσει τις δοσοληψίες με την Τουρκία, υποστηρίζοντας ότι η χώρα εξοπλίζει τους ισλαμιστές οι οποίοι έχουν καταλάβει την Τρίπολη, έτσι ώστε «οι Λίβυοι να αλληλοσκοτώνονται».

Κρούγκμαν: Η Ελλάδα έκανε χάρη στην Ευρώπη - Οι μεγάλες μάχες δεν έχουν έρθει ακόμη

Με νέο άρθρο του στους New York Times, o Νομπελίστας οικονομολόγος Πολ Κρούγκμαν , δηλώνει πως η Ελλάδα δεν είναι η μεγάλη χαμένη της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.
  Υπό τον τίτλο: «Τι κέρδισε η Ελλάδα» αναλύει τους τομείς που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να επιχαίρει, αλλά τους άλλους για τους οποίους δέχεται έντονη κριτική. Γράφει συγκεκριμένα: «Την περασμένη εβδομάδα, μετά από πολύ δράμα, η ελληνική κυβέρνηση κατέληξε σε συμφωνία με τους πιστωτές της. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, οι Έλληνες συμπλήρωσαν κάποιες λεπτομέρειες για το πώς σκοπεύουν να εκπληρώσουν τους όρους. Αν πιστέψουμε τα δελτία ειδήσεων και την αρθρογραφία των ημερών, θα πρέπει να σκεφτούμε πως συνέβη μια καταστροφή ή μια παράδοση από πλευράς της νέας κυβέρνησης. Ακόμη και ορισμένες παρατάξεις μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ το πιστεύουν. Κι όμως, όχι! Η Ελλάδα τα πήγε πολύ καλά στις διαπραγματεύσεις, αν και οι μεγάλες μάχες δεν έχουν έρθει ακόμη. Πιστεύω πως η Ελλάδα έκανε μια χάρη στην υπόλοιπη Ευρώπη».
  Το κύριο θέμα της έριδος

Νικολούδης: Κρυμμένος θησαυρός 120 δισ. στο εξωτερικό!

Πρώτος στόχος η πάταξη της φοροδιαφυγής σε όλα τα επίπεδα, λέει ο Π. Νικολούδης στους New York Times. Ερχονται έλεγχοι σε 3.500 + 22.000 υποθέσεις. Στα 120 δισ. υπολογίζονται assets που υπάρχουν στο εξωτερικό Οι ολιγάρχες και οι «κραχτές» περιπτώσεις.
Νικολούδης: Κρυμμένος θησαυρός 120 δισ. στο εξωτερικό!-Ελεγχοι σε 3.500+22.000 υποθέσεις Περνώντας από κόσκινο μια στοίβα ελληνικών τραπεζικών λογαριασμών ανώτατων στελεχών, πολιτικών και άλλων μελών της ελληνικής ελίτ, ο Παναγιώτης Νικολούδης, ο νέος «τσάρος» κατά της διαφθοράς, βρήκε κάποια ανησυχητικά νούμερα.
Άνδρας ο οποίος ζητούσε επίδομα ανεργίας και δήλωνε μηδενικό εισόδημα στη φορολογική του δήλωση, είχε πάνω από 300.000 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό. Άλλος, ο οποίος δήλωνε στην εφορία ότι το ετήσιο εισόδημά του ήταν μόλις 15.000 ευρώ, είχε 1,5 εκατ. ευρώ σε διάφορους τραπεζικούς λογαριασμούς.Ο κ. Νικολούδης εκτιμά πως ο οι δυο προαναφερθέντες είχαν στερήσει φορολογικά έσοδα χιλιάδων ευρώ από τα δημόσια ταμεία, την ώρα που άλλοι έλληνες αγωνίζονται να γα φέρουν βόλτα λόγω των προϋπολογισμών λιτότητας και της καταρρακωμένης οικονομίας.
«Δεν έχω τίποτα εναντίον των πλουσίων», δηλώνει ο κ. Νικολούδης σε συνέντευξή του στους New York Times. «Είμαι εναντίον των ανέντιμων πλουσίων. Και είμαι εδώ για να τους πιάσω».

Εντυπωσίασαν οι »Κουδουναραίοι Διστόμου» – Καυτή σάτιρα


Kέρδισαν τις εντυπώσεις – και τα θερμά χειροκροτήματα – οι Κουδουναραίοι Διστόμου στο Σύνταγμα, στην Βουλή, στην Ερμού και στο Μοναστηράκι και στο Μετρό το βράδυ της Κυριακής από τις χιλιάδες των συγκεντρωμένων για την στήριξη των ελληνικών διεκδικήσεων από την ΕΕ, αλλά και τους Αθηναίους που έκαναν την αποκριάτικη βόλτα τους στο κέντρο της Αθήνας.

Ελληνογερμανικές εμμονές και μνήμες

«Ουάου»..!
Γράφει: Θανάσης Γκότοβος Το γερμανικό βέτο στην Ευρωζώνη, και την Ευρώπη γενικά, μπορεί να το δει κανείς με πολλούς τρόπους. Θετικά, για όσους θαυμάζουν την ισχύ της γερμανικής ελίτ και εύχονται την πλήρη επικράτησή της στην Ευρώπη. Μοιρολατρικά, για όσους είναι «ρεαλιστές» με ολίγη κοτσαμπάσικη νοοτροπία, διότι ρεαλισμός που δεν προωθεί τις «ημέτερες» υποθέσεις, είναι αντιπαραγωγικός. Κριτικά (έως και πολεμικά), για όσους είχαν φανταστεί μια άλλη Ευρώπη, η οποία κατέρρευσε με το τείχος του Βερολίνου, και μάλιστα με …κομμουνιστικό δάκτυλο.Η διαφοροποίηση των στάσεων των Ελλήνων απέναντι στη γερμανική ισχύ δεν είναι κάτι νέο. Απλώς η κρίση την έβγαλε καθαρά στην επιφάνεια και μαζί της έβγαλε τις αμοιβαίες εμμονές και τις μνήμες. Πολλοί απορούν γιατί τόση εμμονή των Ελλήνων με το ελληνογερμανικό παρελθόν. Πέρασαν, λένε, πάνω από εβδομήντα χρόνια από την κατοχή.

Ιρλανδικές συστάσεις προς… διαπραγματευόμενους Έλληνες

Ιρλανδικές συστάσεις προς… διαπραγματευόμενους Έλληνες
Ο Ιρλανδός υπουργός Οικονομικών, Michael Noonan, σε δηλώσεις στην τηλεόραση του Bloomberg και στην εκπομπή Money Clip (δημοσιογράφοι Francine Lacqua και Guy Johnson) προέβη σε συστάσεις προς την Ελλάδα, για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να χειριστεί το ζήτημα του χρέους της, προφανώς βασιζόμενος και στην εμπειρία από το ομοειδές πρόβλημα που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η χώρα του…Οι συστάσεις του Ιρλανδού υπουργού, είναι ότι η Ελλάδα θα πρέπει να επιδιώξει τη μείωση των επιτοκίων των χρεών της και να πιέσει για την αποπληρωμή τους σε μεταγενέστερες ημερομηνίες αντί των «πυρηνικών» προοπτικών εγκατάλειψης της ευρωζώνης και της διαγραφής των χρεών της.

Θράκη: Η οργή των Πομάκων!

Κόκκινο πανί για τους χιλιάδες Πομάκους της Θράκης αποτελεί πλέον ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον νομό Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ. Αιτία, η η προκλητική δήλωσή του αναφορικά με τον όρο Πομάκος. Χωρίς υπεκφυγές ζήτησε όλοι οι μουσουλμάνοι να ονομάζονται Τούρκοι! «Ο κ. Καραγιουσούφ επέλεξε να συνταχθεί με τις πλέον σκοταδιστικές και ακροδεξιές αντιλήψεις μερίδας των μουσουλμάνων της Θράκης. Εξεδήλωσε την αντίθεσή του στη χρήση της λέξης Πομάκοι, σαν να μην υπάρχουν 40.000 Πομάκοι στην ελληνική Θράκη.Με τη στάση του συνεχίζει την πολιτική της πολιτισμικής και της γλωσσικής μας γενοκτονίας, τη στιγμή που και ο ίδιος ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ρετζέπ Ερντογάν έχει κατ' επανάληψιν αναγνωρίσει επισήμως τους Πομάκους της χώρας του» ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Πομάκων Ιμάμ Αχμέτ.

Κερδίσαμε χρόνο για μια καλύτερη Ελλάδα


H κρισιμότητα των εξελίξεων δεν αντέχει άλλες κομματικές «αναλύσεις». Φτάνει, μπαφιάσαμε από τον άκριτο κομματισμό σε μια στιγμή που διακυβεύεται η συλλογική μας επιβίωση. Ας δούμε τα δεδομένα, όπως πάντα από αυτή τη στήλη, ρεαλιστικά και υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Μπορούμε να πανηγυρίζουμε για το αποτέλεσμα της Παρασκευής στο Eurogroup; Ασφαλώς και όχι, αλλά όποιος θεωρούσε ή θεωρεί ότι το ελληνικό ζήτημα κόβεται όπως ο γόρδιος δεσμός μάλλον δεν έχει κατανοήσει την πολυπλοκότητά του. Από την άλλη όμως, οι εξελίξεις δεν συνάδουν με απαισιόδοξα σενάρια.
Επειτα από καιρό κοιτάμε τους εταίρους μας στα μάτια. Αντιλαμβάνομαι ότι η συγκεκριμένη παρατήρηση έχει μια ισχυρή δόση αφαιρετικής μεταφυσικής προσέγγισης, αλλά την ίδια στιγμή ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι μέσα στις λίγες αυτές εβδομάδες έχει τονωθεί το συλλογικό θυμικό. Κι αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για έναν λαό που τα τελευταία χρόνια βιώνει μια μακρά περίοδο συλλογικής κατάθλιψης. Θεωρώ τη συγκεκριμένη εξέλιξη προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, αφού κινήθηκαν ευφυώς στο ρευστό πεδίο της Ευρώπης. Ασφαλώς και υπάρχει απόκλιση από το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης». Αλλά εδώ συζητάμε για τις τοποθετήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στο απαιτητικό διεθνές προσκήνιο και όχι για τις ιδεολογικές αυτοαναφορές του ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό, που στο τέλος της ημέρας αφορά το κομματικό του ακροατήριο.

Προβλέψεις και επιθυμίες


http://www.globalresearch.ca/wp-content/uploads/2014/11/russia-usa-bomb.jpg
Ποια είναι η μεγαλύτερη απειλή για τις ΗΠΑ στην επόμενη δεκαετία; Η Κίνα και οι άλλες χώρες της ομάδας BRICS; Ο ισλαμικός φονταμενταλισμός;
Μια προσεκτική ανάγνωση της πρόγνωσης δεκαετίας 2015-25 του γνωστού ημιεπίσημου αμερικανικού Think Tank Stratfor όπου προβλέπεται βαρύνουσας σημασίας αποδυνάμωση - αποσταθεροποίηση της Ρωσίας και βραχυκύκλωμα διαρκείας στην περαιτέρω πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης μας αποδεικνύει ότι εδώ και πολλούς αιώνες οι σταθερές της γεωπολιτικής παραμένουν αναλλοίωτες και έγκυρες.Το ίδιο ισχύει και για ένα βασικό αξίωμα της ψυχανάλυσης, που μας λέει ότι προβλέπουμε αυτό που συνήθως επιθυμούμε να συμβεί.

Και η Γαλλία στη... μέγγενη της μείωσης του δημοσιονομικού του ελλείμματος το 2015

Και η Γαλλία στη... μέγγενη της μείωσης του δημοσιονομικού του ελλείμματος το 2015
O υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν διαβεβαίωσε σήμερα από τη Βιέννη ότι θα ληφθούν «πρόσθετα μέτρα» προκειμένου το Παρίσι να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις του προς την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τη μείωση του δημοσιονομικού του ελλείμματος το 2015, εφόσον βέβαια κριθεί απαραίτητο.
«Εάν κατά τη διάρκεια του ανοιχτού διαλόγου μας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κριθεί απαραίτητη η επιβολή πρόσθετων μέτρων, εμείς θα τα λάβουμε έως τα μέσα της χρονιάς» δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου στη Βιέννη, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το αίτημα των Βρυξελλών για εξοικονόμηση 4 επιπλέον δισεκατομμυρίων ευρώ το 2015.«Εμείς θα κάνουμε αυτό που οφείλουμε να κάνουμε επειδή η Γαλλία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της να μειώσει το διαρθρωτικό της έλλειμμα κατά 0,5% του ΑΕΠ το 2015» συνέχισε ο Γάλλος υπουργός αναφερόμενος σε ένα έλλειμμα που υπολογίζεται με βάση μια πολιτική απόφαση και δεν συνδέεται με την οικονομική συγκυρία.

Από τους βομβαρδισμούς του 1999, στο πλευρό του Α. Βούτσιτς Ο Τόνι Μπλερ, σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης

Ο Τόνι Μπλερ, σύμβουλος της σερβικής κυβέρνησης
Ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τόνι Μπλερ επισκέφθηκε την Τετάρτη το Βελιγράδι και έδωσε διάλεξη σε υπουργούς της σερβικής κυβέρνησης, σύμφωνα με το σερβικό τηλεοπτικό σταθμό B92. Ούτε η σερβική κυβέρνηση ούτε κάποιος υπουργός ή αξιωματούχος επιβεβαίωσαν τις επαφές του Τόνι Μπλερ στη σερβική πρωτεύουσα. "Η επίσκεψή του πραγματοποιήθηκε υπό το πέπλο του μυστηρίου" μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός, σημειώνοντας ότι κανένας από τους υπουργούς δεν θέλησε να αναφέρει ποιο ήταν το θέμα της διάλεξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Β92, τη διάλεξη στη Λέσχη των Αντιπροσώπων, στη συνοικία Ντέντινιε του Βελιγραδίου, παρακολούθησαν οι υπουργοί Οικονομικών Ντούσαν Βούγιοβιτς, Πολιτισμού Ίβαν Τάσοβατς, Δικαιοσύνης Νίκολα Σελάκοβιτς, η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Μεταφορών Ζόρανα Μιχαΐλοβιτς και ο δήμαρχος Βελιγραδίου Σίνισα Μάλι.

Η Κύπρος είπε «όχι» στη μονοδιάστατη εξωτερική πολιτική

Ο Νίκος Αναστασιάδης και ο Βλαντίμιρ Πούτιν

ΟΠΩΣ ΟΙ «16 ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ» ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Οθωμανική φρενίτιδα σε αφίσες Τούρκων υποψηφίων

Λίγες εβδομάδες αφότου έκαναν την εμφάνισή τους οι «16 πολεμιστές» που συνόδευαν τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο Λευκό Παλάτι και έγιναν διεθνές πρωτοσέλιδο, εν όψει των τουρκικών εκλογών αρκετοί υποψήφιοι του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) επέλεξαν να προσθέσουν μία... οθωμανική πινελιά στην προεκλογική τους εκστρατεία

Φωτογραφίες: Hurriyet
Υπό το σύνθημα «Όλοι μαζί, Νέα Τουρκία», ο Οσμάν Γιαβούζ, υποψήφιος του ΑΚΡ στην κεντρική επαρχία της Ανατολίας, Ικόνιο, απεικονίζεται στην αφίσα του φορώντας ένα börk, ένα υφασμάτινο κάλυμμα του κεφαλιού που συνήθιζαν να φορούν οι Σελτζούκοι μαχητές και οι πρώτοι Οθωμανοί σουλτάνοι του 14ου αιώνα.Το börk έγινε και προσφάτως οικείο στο τουρκικό κοινό ξανά, μέσω τηλεοπτικής δραματικής σειράς για εκείνη την εποχή.
Αφού έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθες, με άλλους χρήστες να τον περιπαίζουν και άλλους να τον υποστηρίζουν, ο Γιαβούζ δήλωσε στην εφημερίδα Hürriyet ότι το Ικόνιο ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της Σελτζουκικής Αυτοκρατορίας της Ανατολίας. «Είμαι ένας διαφημιστής που θα υπηρετήσει την πόλη αποτελεσματικά εάν εκλεγώ», πρόσθεσε.

Τουρκία: Νέα σύλληψη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Χρ. Ντινκ Υπό προσωρινή κράτηση πρώην διοικητής της τουρκικής αστυνομίας

Τουρκία: Νέα σύλληψη για την δολοφονία του δημοσιογράφου Χρ. Ντινκ
Πρώην διοικητής της υπηρεσίας πληροφοριών της τουρκικής αστυνομίας συνελήφθη την Πέμπτη στο πλαίσιο της νέας έρευνας που έχει ανοίξει για τη δολοφονία του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου αρμένικης καταγωγής Χραντ Ντινκ το 2007, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.Ο διοικητής της υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας από το 2006 ως το 2009 Ραμαζάν Ακιουρέκ συνελήφθη και τέθηκε υπό προσωρινή κράτηση στην Άγκυρα έπειτα από ένταλμα που εξέδωσε η εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε το πρακτορείο Ανατολή.Ο Χραντ Ντινκ, 52 ετών, διάσημη φυσιογνωμία της μικρής αρμενικής κοινότητας της Τουρκίας, σκοτώθηκε μέρα μεσημέρι στις 19 Ιανουαρίου 2007 με δύο σφαίρες στο κεφάλι από ένα 17χρονο υπερεθνικιστή μπροστά από τα γραφεία της Agos, της δίγλωσσης τουρκοαρμενικής επιθεώρησης την οποία διηύθυνε.

ΗΠΑ: Η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι προτεραιότητα για την Τουρκία

ΗΠΑ: Η καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους δεν είναι προτεραιότητα για την Τουρκία
«Περίπου το 60% των ξένων μαχητών μεταβαίνουν στη Συρία μέσω της Τουρκίας», είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των ΗΠΑ - Ωστόσο η Τουρκία «έχει άλλες προτεραιότητες και άλλα συμφέροντα», δήλωσε Η μάχη ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους δεν αποτελεί προτεραιότητα για την Τουρκία, και αυτό διευκολύνει την προώθηση μέσω του εδάφους της των ξένων μαχητών με κατεύθυνση προς τη Συρία, δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζέιμς Κλάπερ.

ΠΓΔΜ: Πολιτικός «σεισμός» από τις παρακολουθήσεις μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών

ΠΓΔΜ: Πολιτικός «σεισμός» από τις παρακολουθήσεις μέσω τηλεφωνικών υποκλοπών
Την παραίτηση του πρωθυπουργού της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι, της υπουργού Εσωτερικών Γκορντάνα Γιανκούλοφσκα (στην αρμοδιότητα της οποίας βρίσκεται η λειτουργία της αστυνομίας) και του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών Σάσο Μιγιάλκοφ ζήτησε, σήμερα, η Ένωση Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ, μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις της αντιπολίτευσης, ότι παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές συνομιλίες πάνω από 100 δημοσιογράφων στη χώρα.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων της ΠΓΔΜ Νάσερ Σελμάνι (ο οποίος είναι μεταξύ των δημοσιογράφων που παρακολουθούνταν οι τηλεφωνικές τους συνομιλίες) επισήμανε ότι ανεξαρτήτως του ποιος ευθύνεται για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, οι παραιτήσεις του πρωθυπουργού, της υπουργού Εσωτερικών και του αρχηγού των μυστικών υπηρεσιών θα συμβάλουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

«Η ΠΙΟ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ ΛΥΣΗ» Spiegel: Να γιατί πρέπει να κουρευτεί το ελληνικό χρέος

Spiegel: Να γιατί πρέπει να κουρευτεί το ελληνικό χρέος
Το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους ως μονόδρομο για την αντιμετώπηση της ελληνικής κρίσης προτείνει σε σημερινό δημοσίευμά του στην ηλεκτρονική του έκδοση το γερμανικό περιοδικό Spiegel, ενώ η γερμανική Βουλή ψηφίζει για την έγκριση της παράτασης του ελληνικού προγράμματος.Όπως τονίζεται στο άρθρο γνώμης, τα 227 δισεκ. ευρώ που έχουν εισρεύσει στην Ελλάδα τα τελευταία πέντε χρόνια δεν ήταν δώρα, ήταν δάνεια. Ωστόσο είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουν οι χώρες - πιστωτές, με πρώτη απ' όλες τη Γερμανία ότι τα χρήματα αυτά θα επιστρέψουν στα ταμεία τους.