12 Φεβρουαρίου 2015

Δέστε, ἀκουμπᾶμε ἀπάνω τοῦ ὁμοαίματοι ἀδελφοί του.

Προς συμμαχία Ελλάδας - Ρωσίας και στις έρευνες για πετρέλαια

Προς συμμαχία Ελλάδας - Ρωσίας και στις έρευνες για πετρέλαια
Ανοιγμα στη Ρωσία για τις έρευνες υδρογοναθράκων φέρεται να κάνει η Ελλάδα σύμφωνα με δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου ΡΙΑ-Νοβόστι. Σε τηλεγράφημά του υποστηρίζει ότι σε συνάντηση που είχαν προ ημερών στην Αθήνα με τον υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Ενέργειας και περιβάλλοντος Παναγιώτη Λαφαζάνη ο γενικός διευθυντής της ρωσικής εταιρίας OAO Rosgeologia Ρομάν Πάντοφ, παρουσία του επικεφαλής της Copelouzos Group Δ. Κοπελούζου και του εμπορικού ακολούθου της χώρας, συμφωνήθηκε να προχωρήσει η συνεργασία στους τομείς των γεωλογικών ερευνών για υδρογονάνθρακες. Η ρωσική εταιρεία εμφανίζεται πρόθυμη να πραγματοποιήσει τρισδιάστατες σεισμικές έρευνες σε περιοχές που έχουν ερευνηθεί από το 2013, για τις οποίες όπως γράφει το πρακτορείο χρησιμοποιήθηκαν δισδιάστατα σεισμικά δεδομένα από τη νορβηγική εταιρεία PGS, δηλαδή «επιφανειακά», χωρίς αυτά να διαθέτουν μεγάλη αξιοπιστία, και με χαμηλότερης σημασίας αποτελεσματικότητα.

Οι εργαζόμενοι στο “Παλάτι” του Ερντογάν πάσχουν από το “Σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου”

 Ένας κορυφαίος αρχιτέκτονας της Άγκυρας ισχυρίζεται πως το προσωπικό των νέων προεδρικών συγκροτημάτων υποφέρει από το «σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου (SBS)».

Οι εργαζόμενοι στο “Παλάτι” του Ερντογάν πάσχουν από το “Σύνδρομο του άρρωστου κτιρίου”«Το προσωπικό του παλατιού είναι πιθανό να πάσχει από το σύνδρομο των άρρωστων κτιρίων, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά, εξαιτίας του πυκνού μαγνητισμού» δήλωσε ο Tezcan Karakuş Candan, τοπικός επικεφαλής του Επιμελητηρίου Αρχιτεκτόνων και Μηχανικών στην εφημερίδα Hurriyet. «Τα δέντρα που φυτεύτηκαν στο συγκρότημα εξαφανίζονται. 3.000 εξ αυτών έχουν ήδη κοπεί», πρόσθεσε.Περίπου 3.000 κάμερες ασφαλείας λειτουργούν στο συγκρότημα. Σύμφωνα με το Επιμελητήριο Ηλεκτρολόγων Μηχανικών της Άγκυρας, στο συγκρότημα έχουν χτιστεί 50 ανελκυστήρες ενώ προβλέπονται άλλοι 20.

Stratfor: Οι κρίσιμες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής

Ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε το παράδειγμα της Αργεντινής στην προεκλογική του εκστρατεία, όμως η Αθήνα έχει σημαντικά μικρότερα περιθώρια ενεργειών απ' ό,τι το Μπουένος Άιρες. Οι ομοιότητες και οι κρίσιμες διαφορές.
Stratfor: Οι κρίσιμες διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Αργεντινής
Η οικονομική κρίση της Ελλάδας μπαίνει σε μία ακόμα σοβαρή φάση από σήμερα, που ξεκινούν οι επίσημες διαπραγματεύσεις της για το χρέος στο Eurogroup και στη Σύνοδο Κορυφής. Αν και η Ελλάδα και οι δανειστές της έχουν εκφράσει επιθυμία να καταλήξουν σε συμφωνία, οι θέσεις τους εξακολουθούν να απέχουν και υπάρχει πραγματική πιθανότητα, ως αποτέλεσμα, η χώρα να κηρύξει χρεοστάσιο και να βγει από την ευρωζώνη.Χρεοκοπία της Ελλάδας θα προκαλούσε τεράστιο σοκ σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως δεν θα ήταν ένα γεγονός χωρίς προηγούμενο. Πολλοί Έλληνες γνωρίζουν τη χρεοκοπία της Αργεντινής και την υποτίμηση του 2002 και αναρωτιούνται αν η Ελλάδα θα μπορούσε να ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο. Αν και οι δύο περιπτώσεις έχουν αρκετά κοινά σημεία, έχουν και κρίσιμες διαφορές που εγείρουν σημαντικά ερωτήματα.

12 Φεβρουαρίου 1945: Η υπογραφή της Συμφωνίας της Βάρκιζας

Του Μάνου Ιωαννίδη («Αυγή» 11/02/2012)
12 Φεβρουαρίου 1945. Αποφράδα μέρα για το ΚΚΕ, το ΕΑΜ και γενικά την αριστερά. Είναι η μέρα υπογραφής της Συμφωνίας της Βάρκιζας.
Ας δώσουμε μερικά στοιχεία της για τους νεότερους.Υπεγράφη στη βίλα Κανελλόπουλου στη Βάρκιζα Αττικής για τον τερματισμό της δεκεμβριανής αιματοχυσίας και τη συμφιλίωση του ελληνικού λαού -όπως λεει στο προοίμιό της- μεταξύ των εκπροσώπων του ΚΚΕ (Γ. Σιάντου), του ΕΑΜ (Μ. Παρτσαλίδη), της ΕΛΔ (Η. Τσιριμώκου) και των εκπροσώπων της δοτής από τους Άγγλους και τον αντιβασιλέα αρχιεπίσκοπο Δαμασκηνό κυβέρνησης του Νικ. Πλαστήρα (Ι. Στεφανόπουλου, Π. Ράλλη και Ι. Μακρόπουλου), με την ενεργό συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις και των Άγγλων Μακ Μίλαν (υπουργού Μεσογείου) και Ρ. Λήπερ (πρεσβευτή στην Αθήνα).

To σκίτσο του Latuff που δείχνει τη δραματική διαπραγμάτευση Ελλάδας-Ευρώπης

http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2015/02/skitso.jpg
Με φόντο την κρίσιμη διαπραγμάτευση της ελληνικής κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους για χαλάρωση της λιτότητας, το γύρο του κόσμου μέσω των social media κάνει ένα σκίτσο που ανέβασε ο Carlos Latuff στο Twitter με την παράκληση να διαδοθεί."Παρακαλώ κάντε retweet! Ο Αλέξης Τσίπρας στέλνει ένα καθαρό μήνυμα στην ΕΕ" αναφέρει ο σκιτσογράφος στο μήνυμά του.Το σκίτσο δείχνει τον πρωθυπουργό να υποβαστάζει την εξουθενωμένη "Ελλάδα" και να την παρουσιάζει σε κάποιον που κάθεται σε ένα γραφείο. Ο άγνωστος συμβολίζει το "καθεστώς" των Βρυξελλών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κοινές ασκήσεις Ελλάδας- Κύπρου - Ισραήλ και Αιγύπτου εξήγγειλε ο Π. Καμμένος

Η Κύπρος δεν είναι μακριά, είπε κατά την επίσκεψή του στη Λευκωσία
Κοινές ασκήσεις Ελλάδας- Κύπρου - Ισραήλ και Αιγύπτου εξήγγειλε ο Π. Καμμένος
Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις Ελλάδας- Κύπρου και Ισραήλ (και πιθανότατα με την Αίγυπτο) εξήγγειλε ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος από τη Λευκωσία, όπου έτυχε θερμής υποδοχής. Ακόμα έδωσε  διαβεβαίωση προς τον κυπριακό ελληνισμό ότι «η Ελλάδα είναι εδώ», προσθέτοντας παράλληλα ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά».Μιλώντας μετά από συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας, Χριστόφορο Φωκαΐδη, στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς, όπου έγινε νωρίτερα η υποδοχή του στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στην Κύπρο, ο κ. Καμμένος είπε ότι το Κυπριακό παραμένει για την ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής.

Βάρκιζα

http://1.bp.blogspot.com/-nfN5HhzewDM/Uvvu2hrdSlI/AAAAAAAARpw/rYuhEmkWH5M/s1600/hsymfoniatisvarkizas.jpg
 Το τι θα ακολουθούσε για το λαό και το κίνημά του από τις διαπραγματεύσεις στη Βάρκιζα κι από εκείνον τον απαράδεκτο συμβιβασμό, το είχε προβλέψει ο πρωτοκαπετάνιος του ΕΛΑΣ, ο Άρης Βελουχιώτης. Ο Άρης, αρνούμενος να εφαρμόσει την συμφωνία της Βάρκιζας, στην επιστολή του προς την ΚΕ του ΚΚΕ, στις 24 Μάρτη 1945, έγραφε: «Όπως πιστεύω, θα έχετε πειστεί και εσείς τώρα πως οι Έλληνες αντιδραστικοί και οι Άγγλοι κατακτητές δεν έχουν καμιά πρόθεση να εφαρμόσουν έστω κι αυτή την ετεροβαρή,επιζήμια στα συμφέροντα του λαού μας και μη δίδουσα καμιά εγγύηση (…) για το σεβασμό των ελευθεριών του λαού μας, συμφωνία της Βάρκιζας. Οι παραβάσεις είναι καθημερινές και σοβαρές». Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας ένα πρωτοφανές όργιο τρομοκρατίας σαρώνει όλη τη χώρα.

Πραγμάτευση της διαπραγμάτευσης

Ο Στάθης στον eniko
Πραγμάτευση της διαπραγμάτευσης

Π. Καμμένος: Ξεκάθαρη πρόκληση η παρουσία του Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ

Τη διαβεβαίωση προς τον κυπριακό ελληνισμό ότι «η Ελλάδα είναι εδώ» έδωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, προσθέτοντας ότι «η Κύπρος δεν είναι μακριά». Οι δηλώσεις έγιναν μετά τη συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Χριστόφορο Φωκαΐδη στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο. Ο κ. Καμμένος είπε ότι το Κυπριακό παραμένει για την ελληνική κυβέρνηση πρόβλημα εισβολής και κατοχής, ενώ χαρακτήρισε «ξεκάθαρη πρόκληση» την παρουσία του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Barbaros στην κυπριακή ΑΟΖ. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει κοινές ασκήσεις, τους επόμενους μήνες, με την Κύπρο, το Ισραήλ και πιθανότατα με την Αίγυπτο.

Η Μαριούπολη προετοιμάζεται για το χειρότερο RICK LYMAN / THE NEW YORK TIMES

Μαθητές της 4ης Δημοτικού κάθονται με την πλάτη στον τοίχο, μακριά από παράθυρα, κατά τη διάρκεια άσκησης προστασίας από βομβαρδισμό, στο Δημοτικό Σχολείο 68 της Μαριούπολης.
Μαθητές της 4ης Δημοτικού κάθονται με την πλάτη στον τοίχο, μακριά από παράθυρα, κατά τη διάρκεια άσκησης προστασίας από βομβαρδισμό, στο Δημοτικό Σχολείο 68 της Μαριούπολης.
Η πρωινή ρουτίνα στο Δημοτικό Σχολείο 68 περιλαμβάνει σύντομη γυμναστική και άσκηση καταφυγίου για πυρά πυροβολικού. Το κουδούνι ηχεί και σκυθρωποί μικροί μαθητές βγαίνουν από τις τάξεις, σε καλά σχηματισμένες γραμμές, σκυφτοί, με τα χέρια να καλύπτουν τα αυτιά τους, περπατώντας σύριζα στον τοίχο και πάντα μακριά από τα παράθυρα.«Δεν το αντιμετωπίζουν ως αστείο. Παίρνουν την καθημερινή άσκηση πολύ στα σοβαρά. Αν κοιτάξετε στους δρόμους της πόλης, θα καταλάβετε γιατί», λέει η δασκάλα της 4ης Δημοτικού, Ελένα Κλέμαντσουκ.Με τις μάχες για τον έλεγχο της στρατηγικά κρίσιμης κωμόπολης Ντεμπάλτσεβε να μαίνονται και τους αυτονομιστές να μοιάζουν έτοιμοι να την καταλάβουν, η προσοχή στρέφεται τώρα στη Μαριούπολη, τη βιομηχανική πόλη με το σημαντικό λιμάνι στη Μαύρη Θάλασσα, που παραμένει υπό τον έλεγχο του Κιέβου.

«Πολιτική λύση στο θέμα των γερμανικών επανορθώσεων»

Το ελληνικό αίτημα περί καταβολής πολεμικών επανορθώσεων συνεχίζει να απασχολεί ειδικούς και σχολιαστές στη Γερμανία. Πολιτικό πλέον το ζήτημα και όχι νομικό, εκτιμά ο Γερμανός διεθνολόγος, Ματίας Χάρτβιγκ. Κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, έθεσε στο Γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ μεταξύ άλλων και τα αιτήματα που προκύπτουν από τη γερμανική κατοχή της Ελλάδας, δηλαδή επανορθώσεις, αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο. Η ελληνική πλευρά έλαβε για άλλη μια φορά αρνητική απάντηση, με το Βερολίνο να επαναλαμβάνει, ότι για τη Γερμανία τα θέματα αυτά έχουν «κλείσει νομικά».

NYT: «Ενοχοποιεί» την Σαουδική Αραβία τμήμα έκθεσης για την 9/11 Φέρεται να ήταν ο κύριος χρηματοδότης της τρομοκρατικής επίθεσης


NYT: «Ενοχοποιεί» την Σαουδική Αραβία τμήμα έκθεσης για την 9/11
«Ενα απόρρητο ακόμα τμήμα της έρευνας από επιτροπές του Κογκρέσου για τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, έχει λάβει σχεδόν μυθικές διαστάσεις τα τελευταία 13 χρόνια - είναι 28 σελίδες που εξετάζουν την ζωτικής σημασίας υποστήριξη προς τους αεροπειρατές, και που όπως φαίνεται εμπλέκουν εξέχοντες Σαουδάραβες στη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας», γράφουν οι New York Times.Τώρα νέες καταγγελίες από τον Ζακάριας Μουσάουϊ, καταδικασμένο πρώην μέλος της Αλ Κάιντα, ότι είχε υψηλού επιπέδου επαφή με αξιωματούχους της Σαουδαραβικής κυβέρνησης στο προοίμιο της 11ης Σεπτεμβρίου έφεραν πάλι στο προσκήνιο τα απόρρητα πορίσματα της έρευνας, τα οποία βουλευτές και συγγενείς εκείνων που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις έχουν προσπαθήσει ανεπιτυχώς να αποχαρακτηριστούν.Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου λένε ότι η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει το αν θα αποχαρακτηρίσει τις σελίδες, αλλά δεν έχει κανένα χρονοδιάγραμμα για το πότε θα μπορούσαν να δημοσιοποιηθούν.

Πεδίο δοκιμής ρωσικών όπλων η Ουκρανία

Drones, ηλεκτρονικός πόλεμος, πυραύλοι Grad και παρενόχληση των ουκρανικών επικοινωνιών είναι μερικά από τα μέσα που χρησιμοποιεί η Μόσχα
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν διαψεύδει ότι έχει αναπτύξει στρατιώτες στην Ανατολική Ουκρανία. Αλλά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την παρουσία ρωσικών όπλων, και μάλιστα των πιο σύγχρονων, εκεί. Σε τέτοιο σημείο που πολλοί ειδικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Ανατολική Ουκρανία έχει γίνει ένα πεδίο δοκιμών για τις νέες στρατιωτικές ικανότητες της Ρωσίας.Την τελευταία φορά που έκανε πόλεμο, το 2008, η Ρωσία κατάφερε μια εύκολη νίκη στη Γεωργία. Αλλά οι στρατηγοί της μετέφεραν στο Κρεμλίνο μια βαθιά ανησυχία για το πόσο άσχημα τα πήγαν οι δυνάμεις τους σε ορισμένους βασικούς τομείς του σύγχρονου πολέμου. Η Ρωσία έχει περάσει τα τελευταία επτά χρόνια εξοπλίζοντας και εκπαιδεύοντας εκ νέου τον στρατό της προκειμένου να αντιμετωπίσει αυτές τις ελλείψεις και να κλείσει το χάσμα με τις σύγχρονες δυτικές δυνάμεις. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε σήμερα στην Ανατολική Ουκρανία, όπου φιλορώσοι αυτονομιστές έχουν κερδίσει έδαφος έναντι του κυβερνητικού στρατού.

Αποδομώντας το «Στρατηγικό Βάθος» του Αχμέτ Νταβούτογλου Το βιβλίο του τούρκου πρωθυπουργού χαρακτηρίζεται ως «μη επιστημονικό»

Αποδομώντας το «Στρατηγικό Βάθος» του Αχμέτ Νταβούτογλου
Το βιβλίο «Στρατηγικό Βάθος» του Αχμέτ Νταβούτογλου, πρώην υπουργού Εξωτερικών και νυν πρωθυπουργού της Τουρκίας, μπήκε στο μικροσκόπιο: αυτή τη φορά από τον Ουμίτ Κουβάντς, έναν τούρκο συγγραφέα και σκηνοθέτη ντοκιμαντέρ, του οποίου το βιβλίο «Pan - Islamcinin Macera Kilavuzu» (Οδηγός Περιπέτειας του Παν-Ισλαμιστή) κυκλοφόρησε στα βιβλιοπωλεία της Τουρκίας την περασμένη εβδομάδα. Σε αυτό, ο Κουβάντς αποδομεί τις θέσεις που εκφράζει ο Νταβούτογλου στο διάσημο και πολυδιαβασμένο βιβλίο του, χαρακτηρίζοντάς το «μη επιστημονικό» και «καθόλου βαθύ».«Δεν αποδεικνύει τους ισχυρισμούς του. Δεν είναι επιστημονικός. Αυτό που προσπαθεί να κάνει είναι να διαδώσει τον πανισλαμισμό, αλλά το βιβλίο δεν είναι καθόλου βαθύ σε αντίθεση με τον τίτλο του» είπε ο ίδιος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη τουρκική εφημερίδα Today's Zaman. «Με το βιβλίο του Νταβούτογλου, μία χώρα μπορεί να μπει σε περιπέτειες, σε επικίνδυνες περιπέτειες. Ο λόγος που το αποκαλώ περιπέτεια είναι επειδή τα μέσα που έχει στη διάθεσή της η χώρα δεν είναι συμβατά με τον στόχο που θέλει να επιτύχει ο συγγραφέας. Το βιβλίο του Νταβούτογλου είναι ένα ιδεολογικός οδηγός δράσης, δεν είναι ένα ακαδημαϊκό βιβλίο που βασίζεται σε μία θεωρία» σχολίασε ο Κουβάντς.

Ραγιάδες κι Εφιάλτες

Το βάπτισμα του πυρός πήρε, περίπου κυριολεκτικά χθες η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, αλλά θα απαιτηθούν ακόμα μερικές ημέρες μέχρι να φανεί με ασφάλεια η πορεία των πραγμάτων.
Εν τω μεταξύ όμως, μπορεί η κυβέρνηση να είναι αποτέλεσμα μιας πολύ ισχυρής μόλις εκπεφρασμένης θέλησης της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού, μπορεί μόλις προχθές να πήρε και την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, μπορεί αυτή την ώρα να παλεύει, να διαπραγματεύεται με θεούς και δαίμονες, δίνοντας μια πολύ σκληρή εθνική μάχη, μα, δυστυχώς, την ίδια στιγμή, συμβαίνουν ορισμένα εξαιρετικά θλιβερά, νοσηρά για το πολιτικό μας σύστημα, γεγονότα.
Υψηλοί κύκλοι της παλιάς κυβέρνησης στέλνουν όπου μπορούν και δεν μπορούν, εντός κι εκτός Ελλάδος, το μήνυμα ότι η αποχώρησή τους είναι… προσωρινή και ότι σύντομα, δήθεν, θα επιστρέψουν ως παράκλητοι. Δεν είναι μόνον ότι δεν σέβονται τη δημοκρατία. Είναι και ότι υπονομεύουν έτσι ευθέως τη χώρα διεθνώς ποντάροντας σε καταστροφή, που, όσο κι αν την ελπίζουν, δεν έρχεται.

Γιατί οι Βρυξέλλες θα συμβιβαστούν με τον κ. Τσίπρα και τη Νέα Ευρωπαϊκή Αριστερά

Όσοι έχουν παρακολουθήσει την πορεία του κ.Τσίπρα και την εξέλιξή του κόμματος που ηγείται και σήμερα κυβερνά τη χώρα, γνωρίζουν ότι βάση της πολιτικής τους αποτέλεσε η αμφισβήτηση της κυρίαρχης άποψης στον κόσμο για την οικονομία, την λειτουργία των αγορών και ιδιαιτέρως των κερδοσκοπικών του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού τομέα, που δίνουν τον τόνο στα διεθνή οικονομικά πράγματα και ορίζουν τον κύκλο των πρωτοφανών στην Ιστορία εισοδηματικών ανισοτήτων.Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του έχουν γαλουχηθεί και ορίζονται από την συγκεκριμένη αμφισβήτηση.Στην αρχή, όταν κινούνταν στη ζώνη του 4%, ακολούθησαν το πολύχρωμο διεθνές κίνημα κατά της παγκοσμιοποίησης κι αργότερα, μετά τη μεγάλη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008, επηρεάσθηκε από τις πολλές νεωτερικές εκδοχές του, όπως το αμερικανικό κίνημα κατά της Γουόλ Στρήτ.

Διαπραγμάτευση με όρους αερομαχίας

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΤΕΛΑΣΣτις αερομαχίες, μία θέση που φέρνει σε πραγματική θέση αδυναμίας τη μία από τις δύο εμπλεκόμενες πλευρές είναι όταν στην κατά μέτωπο επίθεση που επιχειρούν, την τελευταία στιγμή και λίγο πριν από τη σύγκρουση, ο ένας από τους δύο εμπλεκόμενους πιλότους «κάνει κράτει».Δηλαδή, στο παρά 1΄, με ελιγμό, αλλάζει θέση. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή μετατρέπεται σε εύκολο στόχο για τον αντίπαλο, αφού μένει ακάλυπτος, έστω για κλάσματα δευτερολέπτου, και εύκολα μπορεί να καταρριφθεί.Κάντε τώρα την προσομοίωση με αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των δανειστών της χώρας και θα καταλάβετε πού ακριβώς βρισκόμαστε στην «εμπλοκή» που εξελίσσεται στις μεταξύ μας σχέσεις: λίγο πριν από τη σύγκρουση.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΚΑΙΤΝΕΡ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΝΤΟΜΙΝΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Κάλεσμα από τον Λευκό Οίκο για συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών

Και ενώ οι Ευρωπαίοι «παίζουν με τη φωτιά», παίρνοντας μέρος σε ακανθώδεις διαπραγματεύσεις για το μέλλον του (όποιου) ελληνικού προγράμματος, την ίδια ώρα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι Αμερικανοί συνεχίζουν να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, καλώντας σε συμβιβασμό.
Κάλεσμα από τον Λευκό Οίκο για συμβιβασμό μεταξύ των δύο πλευρών  Ενδεικτική η παρέμβαση του Τίμοθι Γκάιτνερ, πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ και άλλοτε κορυφαίου στελέχους της FED, ο οποίος έσπευσε να υπογραμμίσει τον κίνδυνο μετάδοσης της ελληνικής κρίσης σε ολόκληρη την Ευρωζώνη (κίνδυνο που κάποιοι στο Βερολίνο επιμένουν να υποβαθμίζουν).Μιλώντας από το βήμα συνεδρίου του «Economist» στο Μανχάταν, ο Αμερικανός πρώην υπουργός προειδοποίησε ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να μολύνει την Ευρωζώνη», καθώς «το ελληνικό δράμα καταδεικνύει τους κινδύνους πολιτικής μετάδοσης της κρίσης, που αντιμετωπίζει η νομισματική ένωση από την ίδρυσή της το 1999».

ΠΓΔΜ: Πρωτόγνωρο κύμα φοιτητικών διαμαρτυριών με καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών

ΠΓΔΜ: Πρωτόγνωρο κύμα φοιτητικών διαμαρτυριών με καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών
Είναι η πρώτη φορά στα 23 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας που φοιτητές προχωρούν σε καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών.
Σε κατάληψη του πανεπιστημιακού συγκροτήματος, όπου στεγάζονται η Νομική, η Φιλοσοφική, η Φιλολογική και η Οικονομική σχολή του Πανεπιστημίου «Κύριλλου και Μεθόδιου» στα Σκόπια, προχώρησαν σήμερα φοιτητές, διαμηνύοντας πως δεν θα αποχωρήσουν μέχρι να εκπληρωθούν πλήρως τα αιτήματά τους για κατάργηση του Νόμου για την Ανώτατη Παιδεία και τη διαμόρφωση νέου, όπου καθηγητές και φοιτητές θα συμμετάσχουν ενεργά και θα εισακουστούν οι θέσεις και οι απόψεις τους.
Οι φοιτητές του κρατικού Πανεπιστημίου των Σκοπίων που προχώρησαν στις καταλήψεις απηύθυναν έκκληση στους πολίτες να τους βοηθήσουν με τρόφιμα και κουβέρτες. Είναι η πρώτη φορά στα 23 χρόνια ανεξαρτησίας της χώρας που φοιτητές προχωρούν σε καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών.

Στην Αβάνα ο Ερντογάν για να προτείνει ένα σχέδιο κατασκευής τεμενών

Στην Αβάνα ο Ερντογάν για να προτείνει ένα σχέδιο κατασκευής τεμενών
O πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Λατινική Αμερική, αναμένεται να παρουσιάσει σήμερα στον Κουβανό ομόλογό του Ραούλ Κάστρο ένα σχέδιο σχετικά με την οικοδόμηση 2 τεμενών στη νήσο, μετέδωσαν τουρκικά και κουβανικά μέσα ενημέρωσης.Με τη συνοδεία πολλών υπουργών της τουρκικής κυβέρνησης, ο Ερντογάν συνεχίζει στην Αβάνα την περιοδεία του σε χώρες της Λατινικής Αμερικής η οποία ξεκίνησε από την Κολομβία, ενώ μετά την Αβάνα θα έχει επόμενο σταθμό το Μεξικό.Σύμφωνα με τον διευθυντή της τουρκικής Διεύθυνσης Τουρκικών Υποθέσεων Μουσταφά Τουτκούν, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, οι συνομιλίες μεταξύ των δύο ηγετών αναμένεται να επικεντρωθούν στα σχέδια της Άγκυρας να οικοδομήσει 2 τεμένη στην Κούβα «με τη συμβολή πολλών μουσουλμανικών χωρών».

Σαν τις νιφάδες του χιονιού

Χιονίζει σήμερα στην Αθήνα. Νιφάδες που αντιστέκονται στη διάλυσή τους. Να γίνουν ένα τίποτα. Νερό και λάσπη. Σπασμένα κρύσταλλα. Σπασμένες δομές. Πώς θα υπάρξουν μετά απ’ αυτό; Μιαν υπόσταση. Αυτήν ζητούν στο ξαφνικό τους ταξίδι στη γη. Για να παρελάσουν μπροστά από τα φωτισμένα παράθυρα, για να θαμπώσουν ακόμα και τους ανθρώπους που δεν έχουν φωτισμένα παράθυρα, που δεν έχουν καθόλου παράθυρα. Παγωμένα τα δάκρυα του ουρανού κυλούν. Οι παιδικές περιγραφές μού έρχονται στον νου από δεκάδες εκθέσεις, που διάβασα, που έγραψα. Την έκθεση του Νίκου θυμάμαι: «Εξω χιονίζει αλλά κρύο δεν κάνει». Του είχε πει η δασκάλα να βάζει φαντασία στις εκθέσεις του, κι εκείνος το έκανε πράξη. Αφησε το σχολείο και μπήκε στο μεροκάματο από τα 12.

Die Zeit: Οι πέντε μύθοι για τους Έλληνες

Δημοσίευμα στην ηλεκτρονική έκδοση της εβδομαδιαίας γερμανικής εφημερίδας Die Zeit, επιχειρεί την αποκατάσταση των «μύθων» που έχουν επικρατήσει από την αρχή της κρίσης στη γερμανική κοινή γνώμη σχετικά με την Ελλάδα.
Το δημοσίευμα έχει ως τίτλο «Γιατί (θέλουμε να) καταλαβαίνουμε λάθος τους Έλληνες».
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει συχνά αδικηθεί: δηλώσεις έχουν διαστρεβλωθεί, στοιχεία έχουν παρερμηνευθεί (...) Δηλώσεις και χειρονομίες Ελλήνων υπουργών είτε υπερερμηνεύονται είτε παρερμηνεύονται γρήγορα» αναφέρει ο συντάκτης και παραθέτει πέντε τέτοιες αντιλήψεις:

Η συμφωνία και οι μύθοι που τη συνοδεύουν

Στη Διάρκεια του Β' Παγκόσμιου Πολέμου οι ηγέτες της αντιχιτλερικής συμμαχίας (ΗΠΑ-Μ.Βρετανία-ΕΣΣΔ) πραγματοποίησαν τρεις Διασκέψεις. Η πρώτη έγινε στην Τεχεράνη (28/11 έως 1/12 1943), η δεύτερη στην Κριμαία (4 έως 11/2 1945) και η τρίτη στο Πότσνταμ (17/7 έως 2/8 1945).Η Διάσκεψη, όμως, που συζητήθηκε περισσότερο μετά τον πόλεμο, άντεξε στον χρόνο και καταγράφηκε στις συνειδήσεις των ανθρώπων ήταν η δεύτερη κατά σειρά. Κανείς βεβαίως δεν κάνει λόγο για «Διάσκεψη της Κριμαίας». Ολοι μιλούν για Διάσκεψη ή για Συμφωνία της Γιάλτας, καθώς οι εργασίες της πραγματοποιήθηκαν στο μέγαρο Λιβάντια που βρισκόταν κοντά στην πόλη Γιάλτα της Κριμαίας.Συνήθως με τον όρο «Συμφωνία της Γιάλτας» οι περισσότεροι άνθρωποι εννοούν ότι στη συγκεκριμένη Διάσκεψη οι τρεις μεγαλύτεροι ηγέτες του κόσμου εκείνης της εποχής, ο Τσόρτσιλ, ο Ρούσβελτ και ο Στάλιν, συμφώνησαν να μοιράσουν τον κόσμο. Είναι αλήθεια ότι η Διάσκεψη της Γιάλτας, σε ό,τι αφορά τον μεταπολεμικό κόσμο, αναγνώρισε τα στρατιωτικά δεδομένα που δημιουργούσε ο πόλεμος.

Ντάισεμπλούμ: Δε κατέληξε σε κοινό ανακοινωθέν το έκτακτο Eurogroup-Σόιμπλε: Οχι στη λέξη “τροποποίηση”

http://www.efsyn.gr/sites/efsyn.gr/files/styles/teaser_big/public/comics/kountouris_11-02-15.jpg?itok=C3r9TResΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Σημειώσαμε πρόοδο στις συζητήσεις με την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν συμπερασμάτων της συνεδρίασης, ανέφερε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το τέλος του Eurogroup στις Βρυξέλλες ο επικεφαλής του Γερούν Ντάισεμπλούμ. Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν, σημείωσε ο επικεφαλής του Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με πληροφορίες τής ιστοσελίδας μας (www.mignatiou.com), η ελληνική κυβέρνηση ΑΠΕΡΡΙΨΕ τη λέξη extend (παράταση) και η γερμανική κυβέρνηση τη λέξη amend (τροποποίηση). Εάν δεν αλλάξουν θέση οι δύο πλευρές, είναι βέβαιο ότι θα επέλθει οριστική ρήξη, υποστήριξαν διπλωματικές πηγές από τις Βρυξέλλες.