19 Ιανουαρίου 2015

Ο «γιατρός» και «φαρμακοποιός» Δένδιας και το έλλειμμα Καραμανλή

Σε ρόλο …γιατρού και …φαρμακοποιού εμφανίστηκε  τηλεοπτικώς ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ και υπουργός Άμυνας κ Νίκος  Δένδιας , λέγοντας το αυτονόητο: Οτι το Μνημόνιο είναι ένα φάρμακο για την αντιμετώπιση μιας αρρώστιας που υπήρχε. Είπε επί λέξει σε προεκλογική παρέμβασή του στον Μπλου Σκάι, όπως μας ενημερώνει Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αμυνας :
»Η αρρώστια είναι  το Μνημόνιο ή υπήρχε αρρώστια η οποία δημιούργησε το πρόβλημα και το Μνημόνιο υπήρξε ένα φάρμακο;
Θέλετε να πούμε φάρμακο με παρενέργειες πολλές; Σίγουρα.

Υπόθεση πιθανής «διαπλοκής» κράτους-τρομοκρατίας στην Τουρκία

Από τα έγγραφα που διέρρευσαν μέσω Twitter για την υπόθεση «διακίνησης όπλων προς τους τρομοκράτες στη Συρία», με τις ευλογίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών πριν από ένα χρόνο

Τουρκία: 12χρονος έχασε την ζωή του από πυρά Ξεκίνησε δικαστική έρευνα για την Τζουμχουριγιέτ

http://media-cdn.t24.com.tr/media/stories/2015/01/page_kckdan-cizrede-serhildan-cagrisi_509011181.jpg
Ένα δωδεκάχρονο αγόρι έχασε την ζωή του χθες στην κωμόπολη Τζίζρε, η οποία βρίσκεται στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας.  Το άτυχο αγόρι δέχθηκε σφαίρα στο κεφάλι του από άγνωστη κατεύθυνση. Το αγόρι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής, όπου υπέκυψε στο τραύμα του.Ο άδικος χαμός του αγοριού αναστάτωσε το Τζίζρε, το οποίο εδώ και λίγους μήνες ζει στην κυριολεξία σε ρυθμούς εμφυλίου πολέμου. Κατά διαστήματα, τα μέλη του Κουρδικού Αυτονομιστικού Κινήματος ανταλλάσσουν αληθινά πυρά με τις δυνάμεις ασφαλείας και τους οπαδούς του συντηρητικού κινήματος Χεζμπολλάχ. Οι συγκεκριμένες συγκρούσεις μέχρι σήμερα άφησαν πίσω τους πέντε νεκρούς πολίτες.Πριν από λίγο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου αρνήθηκε κάθε είδους εμπλοκή των δυνάμεων ασφαλείας στην δολοφονία του 12χρονου αγοριού.Η ατμόσφαιρα στο Τζίζρε παραμένει τεταμένη. Κατά διαστήματα στην κωμόπολη ακούγονται πυροβολισμοί, με τις δυνάμεις ασφάλειας να μην έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να επιβάλλουν την τάξη και την ασφάλεια στους δρόμους της.

Η Άγκυρα κατεβάζει πλατφόρμα στην ΑΟΖ Πρώτο βήμα της τουρκικής πλευράς είναι η εντατικοποίηση των ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ

«Σκηνικό Ιμίων» στήνουν οι Τούρκοι στην κυπριακή ΑΟΖ - Προκλητική βόλτα του Barbaros κοντά στα οικόπεδο 2 (δείτε βίντεο)
Οι νέες δηλώσεις του διαπραγματευτή της τουρκοκυπριακής πλευράς στον τουρκοκυπριακό τύπο μόνο τυχαίες δεν μπορούν να χαρακτηριστούν. Αυτό επισημάνουν στην εφημερίδα μας κύκλοι της τουρκικής κυβέρνησης από την Άγκυρα.  Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές της εφημερίδας μας, οι νέες τοποθετήσεις και κινήσεις της τ/κ πλευράς έρχονται στα πλαίσια του νέου οδικού χάρτη, ο οποίος συμφωνήθηκε την προηγούμενη περίοδο στην Άγκυρα και τέθηκε επί τάπητος στην πρόσφατη επίσκεψη του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.  Εφόσον, η ελληνοκυπριακή πλευρά επιμένει στις θέσεις της και δεν αποφασίζει να αναπτύξει οδούς επικοινωνίας και συνεργασίας με την τουρκική πλευρά, η Άγκυρα προσανατολίζεται πλέον σε νέες φόρμουλες για την ΑΟΖ, οι οποίες επιφυλάσσουν αντίκτυπο για το Κυπριακό. Αυτό υπογραμμίζουν οι πηγές πληροφόρησης μας από την τουρκική πρωτεύουσα.

Τά "Παράλληλα" Κράτη της Τουρκίας

Στις 9 Ιανουαρίου 2014  ο Ανταποκριτής του ΑΠΕ στην Τουρκία Α. Αμπατζής σε άρθρο του με τίτλο Τουρκία: Δηλώσεις στελέχους κουρδικής οργάνωσης για ελληνικό και αρμενικό "λόμπι" αναφέρει μεταξύ άλλων 

"Αντιδράσεις από τους Αρμένιους της Τουρκίας προκαλούν οι δηλώσεις της προέδρου της Ένωσης Κοινοτήτων Κουρδιστάν (KCK) η οποία χαρακτήρισε μέρος του παρακράτους, το ελληνικό και αρμενικό λόμπι. Σε δηλώσεις της στο κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF η Μπεσί Χοζάτ υιοθέτησε τον χαρακτηρισμό «παράλληλο κράτος» που χρησιμοποιεί εδώ και μέρες ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο χαρακτηρισμός έχει την έννοια του «παρακράτους» και χρησιμοποιείται στην Τουρκία εδώ και μέρες ως κατηγορία εναντίον του θρησκευτικού τάγματος του χότζα Φετχουλάχ Γκιουλέν. Κι αυτό με την έννοια ότι το τάγμα με την ισχύ που απέκτησε στην ασφάλεια και τη δικαιοσύνη οργάνωσε και σκηνοθέτησε τις υποθέσεις διαφθοράς που απασχολούν την τουρκική κοινή γνώμη εδώ και περίπου ένα μήνα, με στόχο, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση Ερντογάν, το πλήγμα εναντίον της κυβέρνησης. Ωστόσο, όπως αναφέρεται παρακάτω, το χαρακτηρισμό «παράλληλο κράτος» έχει χρησιμοποιήσει πρώτος ο ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτζαλάν.

Βαρυχειμωνιά στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας

Το ΝΑΤΟ μελετά την ανάπτυξη πυραύλων μέσου βεληνεκούς και η Μόσχα επεξεργάζεται νέο στρατιωτικό δόγμα
Βαρυχειμωνιά στις σχέσεις ΗΠΑ - Ρωσίας
Ευσταθιάδης Στάθης Η ετήσια έκθεση του σουηδικού Ινστιτούτου για την Παγκόσμια Ειρήνη και Ασφάλεια που δημοσιοποιήθηκε στις αρχές του Ιανουαρίου δεν γεννά αισιοδοξία. Με βάση γεγονότα, αναλύοντας ψύχραιμα συγκεκριμένες ενδείξεις και στο πνεύμα του ρεαλισμού που χαρακτηρίζει όλες τις εργασίες του Ινστιτούτου, οι συντάκτες της έκθεσης προειδοποιούν για «βαρύ χειμώνα». Ενας «hyper-εκνευρισμός», όπως γράφουν χαρακτηριστικά, επικρατεί στις κινήσεις και στις αποφάσεις όλων σχεδόν των διεθνών κέντρων εξουσίας, ενώ ακόμη και ηγέτες/κυβερνήσεις που αντιλαμβάνονται το αδιέξοδο στο οποίο «σύρονται, οδηγούνται είτε οδηγούν» αδυνατούν να λάβουν μέτρα και αποφάσεις που θα ανέτρεπαν την κατάσταση, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις «στοχεύουν ενσυνείδητα ή όχι στην απέναντι όχθη».

Τα πρόσωπα και τα ερωτήματα της εξωτερικής πολιτικής

Του Κωνσταντίνου Τσάκαλου Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, όπου όπως είναι φυσικό κυριαρχεί το θέμα της οικονομίας και της ανθρωπιστικής κρίσης, αλλά δυστυχώς απουσιάζει παντελώς η οποιαδήποτε αναφορά και συζήτηση στα μεγάλα θέματα της εξωτερικής πολιτικής.
Τα πρόσωπα και τα ερωτήματα της εξωτερικής πολιτικήςΘέματα που αφορούν άμεσα και την οικονομία και τη θέση της χώρας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, στο μέτωπο της Ευρώπης έναντι των απειλών ασφαλείας από τη Μ. Ανατολή και την Αφρική. Ζητήματα που αφορούν το ίδιο το μέλλον της χώρας.Το μεγάλο ερωτηματικό είναι για το κόμμα που, όπως όλα δείχνουν, θα αναλάβει την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, τον ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί η 26η Ιανουαρίου, η επόμενη ημέρα, δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, δεν προσφέρει περίοδο χάριτος.Χωρίς φυσικά να περιμέναμε να έχει ανακοινώσει από τώρα ο κ. Τσίπρας τη σύνθεση της κυβέρνησής του, προκαλεί ανησυχία το γεγονός ότι δεν διακρίνονται ένα η δύο σημαντικά στελέχη τα όποια θα κληθούν να σηκώσουν το μεγάλο βάρος της χάραξης και άσκησης της εξωτερικής πολιτικής.

3000 άνθρωποι στην Τουρκία έχουν σχέσεις με τον ΙΣ

http://www.riknews.com.cy/media/k2/items/cache/393be73d99665aed4412e841d9afb61f_L.jpg
Περίπου 3.000 άνθρωποι στην Τουρκία διατηρούν σχέσεις με την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), αναφέρεται σε έκθεση των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών, στην οποία διατυπώνεται προειδοποίηση για τον κίνδυνο επιθέσεων εναντίον δυτικών συμφερόντων στη χώρα. Στην έκθεση, η οποία δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα "Χουριέτ", προτείνεται να τεθούν υπό αυξημένη παρακολούθηση αυτές οι χιλιάδες ανθρώπων, με στόχο κυρίως να διαπιστωθεί ο ακριβής ρόλος εκάστου εξ αυτών.
Αναφέρεται εξάλλου πως σήμα "κόκκινου" συναγερμού εστάλη στις υπηρεσίες ασφαλείας, προειδοποιώντας για πιθανές επιθέσεις εναντίον των πρεσβειών δυτικών χωρών από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, μετά τις επιθέσεις της περασμένης εβδομάδας στο Παρίσι, που στοίχισαν τη ζωή σε 17 ανθρώπους.Οι δυτικοί πολίτες και οι υποδομές του ΝΑΤΟ είναι επίσης ενδεχόμενοι στόχοι, προσθέτουν οι τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ρωσία: Τριπλασιάστηκαν οι Εκροές Κεφαλαίων το 2014 Λόγω Κυρώσεων και Πτώσης Τιμών Πετρελαίου

Bank run στη Ρωσία: 151,5 δισ. δολάρια έκαναν... φτερά το 2014Οι καθαρές εκροές κεφαλαίων από τη Ρωσία σχεδόν τριπλασιάστηκαν το 2014, φθάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί ποτέ, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η κεντρική τράπεζα της χώρας, γεγονός που δείχνει τις συνέπειες των κυρώσεων που επέβαλε η Δύση και το πλήγμα που έχει καταφέρει στην εμπιστοσύνη των επενδυτών η πτώση των τιμών του πετρελαίου.Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι καθαρές εκροές από επιχειρήσεις και τράπεζες ανήλθαν σε 151,5 δισ. δολάρια -από 61 δισ. δολάρια το 2013-, ένα ποσό που ξεπερνά κατά πολύ το προηγούμενο ιστορικό υψηλό ($133,6 δισ.) που είχε σημειωθεί το 2008, όταν μαινόταν η παγκόσμια οικονομική κρίση.

Κομπάνι, Έβρος, Παρίσι: Ποιος υπερασπίζεται πραγματικά τον «δυτικό πολιτισμό»


KOBANI Το Κομπάνι απέχει από το Παρίσι περίπου 4.000 οδικά χιλιόμετρα. Στο ενδιάμεσο, στα 1500 χιλιόμετρα περίπου αυτής της μεγάλης διαδρομής, κυλάει ο Έβρος. Οι τρεις σταθμοί αυτής της ταραγμένης γραμμής στον χάρτη έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σύμβολα μιας ριζικής σύγκρουσης αντιλήψεων για το ποιος και πώς υπερασπίζεται καλύτερα τις βαθύτερες ανθρωπιστικές αξίες που προσπαθεί να διασώσει και να ανανεώσει η σύγχρονη ανθρωπότητα.
Στο Παρίσι και σε άλλες γαλλικές πόλεις, την περασμένη Κυριακή διαδήλωσαν πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι με αφορμή το μακελειό στο Charlie Hebdo, σε μια προσπάθεια αποδοκιμασίας της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας. Στη κραυγή αυτών των ανθρώπων υπάρχει το απλό μήνυμα της ειρηνικής συνύπαρξης πέρα και πάνω από θρησκείες, κουλτούρες, εθνικότητες, φυλές και φύλα.

Στον “αέρα” οι διαγωνισμοί για τα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου


Τινάζονται στον αέρα οι διαγωνισμοί για τα κοιτάσματα πετρελαίου και αερίουΤης Mανταλένας Πίου
Δώδεκα ημέρες μετά τις εκλογές, στις 6 Φεβρουαρίου, λήγει η προθεσμία στον διαγωνισμό για την έρευνα και εκμετάλλευση πετρελαίου και αερίου σε τρεις χερσαίες περιοχές στη Δυτική Eλλάδα.
H προσοχή όλων είναι στραμμένη στις προσφορές που μπορεί να προσελκύσει ο διαγωνισμός όχι μόνον λόγω των πολιτικών εξελίξεων, αλλά και εξαιτίας της κατάρρευσης των διεθνών τιμών του πετρελαίου, η οποία έχει οδηγήσει τις εταιρείες να περικόψουν εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια από τις επενδυτικές τους δαπάνες. Tο ελληνικό πρόγραμμα υδρογονανθράκων ξεκινά στη χειρότερη συγκυρία της τελευταίας δεκαετίας.

Χιλιάδες «ολιγάρχες»

image
Είναι 48 χρόνων, έχει ένα καταπληκτικό βιογραφικό σπουδών σε ελληνικό και αγγλικό πανεπιστήμιο, εργάζεται είκοσι χρόνια από το πρωί ως το βράδυ και τα έχει καταφέρει πολύ καλά: Βγάζει περίπου 7.000 το μήνα ως ελεύθερος επαγγελματίας (ή 6.000 ως μισθωτή στον ιδιωτικό τομέα) και έτσι έχει ένα ικανοποιητικό επίπεδο ζωής, ενώ μπορεί να υποστηρίζει τον αδελφό της που είναι άνεργος και τη μητέρα της που δυσκολεύεται γιατί είναι πολύ χαμηλή η σύνταξή της και πολύ βαρύς ο ΕΝΦΙΑ για κάποια αναξιοποίητα παλιά ακίνητα. Κατά κάποιον τρόπο ενσαρκώνει την ελληνική εκδοχή του αμερικανικού ονείρου: Προσπαθείς, προοδεύεις. Δηλώνει κανονικά όλα τα εισοδήματά της και δεν έχει αναζητήσει τρόπους φοροδιαφυγής, ούτε καν σκέφτηκε ποτέ ότι το 42% με το οποίο φορολογείται σήμερα είναι υπερβολικό, αν και πέφτει γέλιο όταν συζητιέται στην παρέα ότι με βάση τη φορολογική δήλωση περιλαμβάνεται στους πλουσιότερους Ελληνες.

Γαλλικές φρεγάτες και μαχητικά για την Αίγυπτο!



Γαλλικές φρεγάτες και μαχητικά για την Αίγυπτο! Τεράστια αίσθηση προκαλεί διεθνώς η διαρροή ότι Αίγυπτος και Γαλλία βρίσκονται στο κατώφλι μιας κολοσσιαίας εξοπλιστικής συμφωνίας, η οποία θα αλλάξει την ισορροπία δυνάμεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και θα προκαλέσει ισχυρούς «πονοκεφάλους» όχι μόνο στην Άγκυρα, αλλά και στο Τελ Αβίβ…
Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η Αίγυπτος του στρατάρχη Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι και η Γαλλία του Φρανσουά Ολάντ, βρίσκονται πολύ κοντά σε εξοπλιστική συμφωνία-μαμούθ που θα ανέλθει σε ύψος 6 περίπου δισεκατομμυρίων ευρώ, καλύπτοντας τον ναυτικό και τον αεροπορικό τομέα.Συγκεκριμένα, οι Αιγύπτιοι φέρονται να βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για την προμήθεια δύο φρεγατών τύπου FREMM των κρατικών ναυπηγείων DCNS, έναντι 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, και 20 (22 σύμφωνα με άλλες πηγές) μαχητικών αεροσκαφών τέταρτης γενιάς τύπου Rafale.

Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι και επίσημα εχθροί


Η Τουρκία και το Ισραήλ είναι και επίσημα εχθροίΤου Semih Idiz
Οι επιθέσεις του Παρισιού έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις τουρκο-ισραηλινές σχέσεις και καμία πλευρά δεν απέχει από την ελεύθερη έκφραση των πικρών συναισθημάτων εκατέρωθεν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ξεκίνησε πρώτος την τελευταία άγρια ανταλλαγή, όταν έθεσε ερώτημα για το πώς τόλμησε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, να παρακολουθήσει τη διαδήλωση στο Παρίσι στις 11 Ιανουαρίου, που διοργανώθηκε για να καταδικαστεί η τρομοκρατία, αλλά και να υποστηριχτεί η ελευθερία της έκφρασης.Ο Ερντογάν απαντούσε σε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος είχε ταξιδέψει στην Τουρκία για συνομιλίες, αμέσως μετά τη δική του παρουσία στο Παρίσι. «Με ρωτήσατε τι σκέπτομαι βλέποντας τον Νετανιάχου. Τώρα ρωτώ εγώ εσάς: Πώς νιώθετε για ένα πρόσωπο που σφαγίασε 2.500 ανθρώπους στη Γάζα κουνώντας το χέρι του εκεί, σαν οι άνθρωποι να τον περίμεναν με ανυπομονησία; Αναρωτιέμαι πώς είχε το θράσος να πάει εκεί», δήλωσε ο Ερντογάν.

Η απαξίωση της ΑΟΖ από κόμματα-πολιτικούς




Η απαξίωση της ΑΟΖ από κόμματα-πολιτικούς

Του Θεόδωρου Καρυώτη*
Προκαλεί βαθειά θλίψη το γεγονός  ότι διαβάζοντας τις προεκλογικές εξαγγελίες των πολιτικών κομμάτων  στην Ελλάδα μόνο η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή και οι ακροδεξιοί Ανεξάρτητοι Έλληνες αναφέρονται στο θέμα της ΑΟΖ.Ο Αντώνης Σαμαράς, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, ήταν μεγάλος οπαδός της ΑΟΖ αλλά όταν έγινε πρωθυπουργός έλεγε ότι θα ανακηρύξει ΑΟΖ αλλά έφυγε χωρίς να το κάνει. Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα δεν καταδέχεται καν να αναφερθεί στην ΑΟΖ με μοναδική εξαίρεση την Ρένα Δούρου. Το ΠΑΣΟΚ, το κόμμα που γνωρίζει καλύτερα από τα άλλα κόμματα το θέμα της ΑΟΖ, ξέχασε και αυτό να κάνει έστω και μία μικρή αναφορά σ’ αυτό το θέμα.

Το φαινόμενο του «deja vu» και το νέο κυπριακό πρόβλημα

Του Δρα Γιάννου Χαραλαμπίδη
  • Ο φαύλος κύκλος της ομοσπονδίας και του φυσικού αερίου
  •  Η υποβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, το τέλος της εξευμενιστικής πολιτικής και η ώρα για νέα στρατηγική
  •  ΠΩΣ οι τουρκικές προτάσεις περνούν μέσω των Ην. Εθνών στην ελληνοκυπριακή πλευρά και γιατί η Άγκυρα τις απορρίπτει

Η έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν υποβιβάζει την Κυπριακή Δημοκρατία σε ελληνοκυπριακή Αρχή! Και αποτυπώνει την αποτυχία και της ομοσπονδιακής και της εξευμενιστικής πολιτικής της Λευκωσίας, αφού, όπως παραδέχεται ο ίδιος ο Πρόεδρος, τον θεωρούν δεδομένο και τον εκβιάζουν. Όταν υποστηρίζαμε ότι επιβάλλεται αλλαγή στρατηγικής και στόχου, μας έλεγαν ότι εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα μας εκβιάσουν και θα μας τιμωρήσουν.

Η εξ Αθηνών «αιρετική λύση» διχοτόμησης και δύο κρατών

Του Σάββα Ιακωβίδη  
  • Ο Σταύρος Λυγερός προτείνει «βελούδινο ημιδιαζύγιο» μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων/
  • Η τουρκική πολιτική κατάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας και δικαίωσης της κατοχής τώρα βρίσκει υποστηρικτές, εκτός από ξένους, και Έλληνες. Ο Στ. Λυγερός πιστεύει ότι με αυτήν τη λύση θα… εκδιώξει (!!) την Τουρκία από το νησί 

    • ΠΟΙΟ σοβαρό κράτος στον κόσμο συζητά τη διάλυση και την κατάργησή του για να ικανοποιήσει ή να εξυπηρετήσει συμφέροντα του κατακτητή του, άλλων ξένων ή για να κατευνάσει τον εισβολέα; Και ποιοι πολιτικοί θα τολμήσουν να διαλύσουν ένα κράτος για να φτιάξουν δύο μαριονέτες;



«Ξυπνάτε, Έλληνες»

http://www.7imeres.gr/wp-content/uploads/2014/01/cyprus-2ut5o4ah6pfc2o6466dpfu.jpg
Του Χριστόδουλου Κ. Γιαλλουρίδη  Σε μια πρόσφατη περιπλάνησή μου σε κείμενα που αφορούν στο Κυπριακό και στα ελληνοτουρκικά, ανέσυρα από το αρχείο μου ένα κείμενο για την Κύπρο, το οποίο και παραθέτω αυτούσιο στους αναγνώστες της Σημερινής, θεωρώντας το διαχρονικά επίκαιρο ως να έχει γραφτεί σήμερα.

Δεν χρειάζεται η «Στρατηγική» του Λίντελ Χαρτ για να πληροφορηθεί κανείς την αρχή ότι «ο ηθικός παράγων σε σχέση με το φυσικό είναι τρία προς ένα». Η ιστορία όλων των Λαών και όλων των εποχών άφησε ανεξίτηλα γραμμένα μερικά διδάγματα με απρόσβλητη διαχρονική δύναμη. Ένα από αυτά τα διδάγματα είναι ότι η καταρράκωση της ψυχολογικής ισορροπίας είναι το πρελούδιο στην τελική κάμψη και υποδούλωσή του. Είναι ήδη από χρόνου πολλού πραγματικότης στην Κύπρο η καταρράκωση της ψυχικής ισορροπίας και αντίστασης του κυπριακού Ελληνισμού.

Ευρασιατική Οικονομική Ένωση: Εγκαίνια για την ενιαία αγορά των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών

Ηρακλείδης Χρήστος-Ευρασιατική Οικονομική Ένωση (EEU)Χώρες - μέλη: Ρωσία, Λευκορωσία, Αρμενία, Καζακστάν, Κιργιστάν Έκταση: 20.087.480 τ. χλμ.Πληθυσμός: 176,7 εκατομμύρια ΑΕΠ: 4,064 τρισ. δολ. Κατά κεφαλήν ΑΕΠ: 22.267 δολ. Πρόεδρος: Βίκτορ Κριστένκο
Ευρασιατική Οικονομική Ένωση: Εγκαίνια για την ενιαία αγορά των πρώην σοβιετικών δημοκρατιών

Η Ευρασιατική Οικονομική Ένωση αποτελεί την σημαντικότερη μέχρι στιγμής προσπάθεια της Μόσχας να συστήσει έναν "ενιαίο" οικονομικό οργανισμό στον γεωγραφικό χώρο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης. Αν και δεν είναι η πρώτη απόπειρα, το Κρεμλίνο φαίνεται αποφασισμένο αυτή τη φορά να προχωρήσει στα σχέδιά του με κύριο άξονα τη δημιουργία μιας ενιαίας αγοράς αγαθών, υπηρεσιών και εργατικού δυναμικού, η οποία αφενός θα ενισχύσει τις οικονομικές σχέσεις των κρατών - μελών, αφετέρου θα παγιώσει τον κυρίαρχο ρόλο της Μόσχας στον μετα-σοβιετικό χώρο.

Διεύρυνση προς Ανατολάς για το Ισλαμικό Κράτος

Διεύρυνση προς Ανατολάς για το Ισλαμικό ΚράτοςΧαρίτος Πάνος ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΧΑΡΙΤΟΥ
Δέκα ημέρες μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία, οι αρχές ασφαλείας των ευρωπαϊκών κρατών επικεντρώνουν την έρευνα σε δύο τομείς επιχειρώντας να αποτρέψουν νέα χτυπήματα.
Σε μια πρώτη φάση αναζητούν το δίκτυο υποστήριξης των τζιχαντιστών σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν, μέσα από απανωτές επιχειρήσεις, να αποσυντονίσουν τους πυρήνες τους, προχωρώντας σε προληπτικές συλλήψεις.
Αν και αριθμητικά τα μέλη του Ισλάμ που έχουν ασπαστεί τη Τζιχάντ και πολέμησαν πρόσφατα στο πλευρό του Ισλαμικού Κράτους είναι περισσότερα από τα άτομα που συντάσσονται με την Αλ Κάιντα και βρίσκονται σε ευρωπαϊκό έδαφος, οι υπηρεσίες ασφάλειας αδυνατούν για την ώρα να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Ισλαμικού Κράτους στην Ευρώπη.Η εκτίμηση που κυριαρχεί είναι πως οι αδελφοί Κουασί, που πραγματοποίησαν το χτύπημα στο γαλλικό περιοδικό, υποστηρίχθηκαν οικονομικά και εξοπλίστηκαν από το ευρωπαϊκό δίκτυο της Αλ Κάιντα. Οι ίδιοι και εν αγνοία της οργάνωσης εξόπλισαν τον τρίτο τζιχαντιστή, που επιτέθηκε στο εβραϊκό παντοπωλείο, αδιαφορώντας για την ταύτισή του με το Ισλαμικό Κράτος.

Η νέα ελεύθερη Τουρκία



  • Κανλί Γιουσούφ"Όλα τα 'γονίδια διαμαρτυρίας' και το 'επιζών ανυπότακτο πνεύμα' του έθνους μας πρέπει να εξημερωθούν ώστε μια νέα, υπάκουη, άβουλη φυλή δουλοπάροικων που δοξάζει τον παντοδύναμο σουλτάνο να αντικαταστήσει τους πολίτες της Τουρκικής Δημοκρατίας"

  • Η νέα ελεύθερη Τουρκία
    Το Ανώτατο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (RTUK) θα πρέπει να διαλυθεί, εφόσον δεν αναδομηθεί ριζικά και δεν απογυμνωθεί από την πολιτική χειραγώγηση την οποία υφίσταται παραμένοντας στα χέρια του πολιτικού κόμματος της πλειοψηφίας, που είναι φυσικά η ίδια η κυβέρνηση. Ο αυξανόμενος συντηρητισμός της χώρας έχει μετατρέψει το RTUK σε θεσμό που στραγγαλίζει με εξοντωτικά πρόστιμα κάθε πτυχή της ζωής επειδή θεωρείται ασυμβίβαστη με τις 'οικογενειακές αξίες' του έθνους. Θα νόμιζε κανείς ότι βρίσκεται σε μια από εκείνες τις χώρες που έχουν επιβάλει κιγκλιδώματα ηθικής ή έχουν συστήσει τάγματα επιτήρησης των χρηστών ηθών.

    Αποκάλυψη: Πράκτορας των Ιρανών ο αρχηγός της MIT


    Αποκάλυψη: Πράκτορας των Ιρανών ο αρχηγός της MITΆρθρο-κόλαφο για το αυταρχικό – στα όρια του φασιστικού και ενδεχομένως να είμαστε μετριοπαθείς στους χαρακτηρισμούς μας – κράτος που οικοδομεί συστηματικά ο ταγίπ Ερντογάν, δημοσιεύει στην αντιπολιτευόμενη και φερόμενη να πρόσκειται στον ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν, εφημερίδα «Ζαμάν», ο αρθρογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.Ο υπογράφων, επιτίθεται αρχικά στον στενό κύκλο του Ερντογάν που αποτελείται από σκληρούς φιλο-Ιρανούς ισλαμιστές, οι οποίοι δεν διστάζουν απέναντι σε οτιδήποτε, να θυσιάσουν την οικονομία της Τουρκίας, ακόμα και να προκαλέσουν πόλεμο στη Συρία ή να οργανώσουν προβοκατόρικες τρομοκρατικές ενέργειες στο εσωτερικό της χώρας, αρκεί να ενισχυθεί ο έλεγχος της εξουσίας από τον Ερντογάν…

    Το STRATFROR στον ΕΤτΚ: Έξαρση του ευρωσκεπτικισμού σε όλη την ΕΕ

    Το STRATFROR στον ΕΤτΚ: Έξαρση του ευρωσκεπτικισμού σε όλη την ΕΕ
    Εξι χρόνια από την έναρξη της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης, τα εθνικιστικά κόμματα, τα κόμματα διαμαρτυρίας και τα αντιευρωπαϊκά κόμματα έχουν φτάσει στο σημείο στο οποίο πραγματικά θα ήταν σε θέση να μπουν σε κυβερνήσεις.

    Εξαιτίας αυτού, το 2015 θα είναι ένα έτος όπου τα παραδοσιακά κόμματα προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία θα κάνουν συμμαχίες τέτοιες που στην αρχή της κρίσης θα θεωρούνταν αδιανόητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις, οι συμμαχίες θα επιτρέψουν στα μεγάλα κόμματα να επιβιώσουν περισσότερο, σε άλλες όχι.

    Πέντε μέλη της Χεζμπολάχ έχασαν τη ζωή τους κοντά στα Υψίπεδα Γκολάν

    Ένας διοικητής της λιβανικής Χεζμπολάχ και ο γιος του αποθανόντα στρατιωτικού ηγέτη της οργάνωσης Ιμάντ Μουγκνίγια σκοτώθηκαν από πλήγμα ισραηλινού ελικοπτέρου στη Συρία, δήλωσαν πηγές που πρόσκεινται στη Χεζμπολάχ, ένα περιστατικό που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιθέσεις αντιποίνων.Το ελικόπτερο έπληξε μία φάλαγγα οχημάτων που μετέφερε τον Τζιχάντ Μουγκνίγια (βλ. φωτό) και άλλα μέλη της Χεζμπολάχ, περιλαμβανομένου του διοικητή Αμπού Ίσα, στη συριακή επαρχία Κουνέιτρα, κοντά στα κατεχόμενα από το Ισραήλ Υψίπεδα Γκολάν, δήλωσαν λιβανικές πηγές, σκοτώνοντας συνολικά πέντε μέλη της Χεζμπολάχ.Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα είχε πει πως τα συχνά πλήγματα του Ισραήλ στη Συρία συνιστούν μείζονα επίθεση, πως η οργάνωση είναι ισχυρότερη από προηγουμένως και πως η Συρία και οι σύμμαχοί της έχουν το δικαίωμα να αντιδράσουν.

    Ωρα μηδέν για την Ευρωζώνη

    Ο εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου την Τετάρτη 14/1 δεν άναψε απλά και μόνο «πράσινο φως» στον Ντράγκι να προχωρήσει την Πέμπτη 22/1 στην ποσοτική επέκταση (τύπωμα χρήματος). Σε μια εισήγηση-πολιτική παρέμβαση του ζήτησε να μη θέσει ποσοτικό όριο στο τύπωμα για να μην πυροδοτήσει νέο κύμα κερδοσκοπίας στις αγορές. Με άλλα λόγια, να μην εγκλωβιστεί στους αστερίσκους που φαίνεται να συμφωνήθηκαν στις 7/1 σε δείπνο εργασίας του ΔΣ της ΕΚΤ σε μια προσπάθεια κατευνασμού των γερμανικών αντιρρήσεων. Το μήνυμα του Ισπανού εισαγγελέα στον Ιταλό κεντρικό τραπεζίτη είναι «προχώρα χωρίς εκπτώσεις»! Ετσι ένας εισαγγελέας λέει αυτό που έπρεπε να πει μια Σύνοδος Κορυφής και ένας κεντρικός τραπεζίτης σηκώνει απέναντι στο Βερολίνο το ανάστημα που δεν έχουν οι πολιτικές ηγεσίες στο Παρίσι και στη Ρώμη.

    Αποκάλυψη - Πόρισμα-βόμβα του υπουργείου Οικονομικών 200 δισ. ευρώ μάς χρωστάνε οι Γερμανοί!

    http://www.tokoulouri.com/wp-content/uploads/2014/03/germanikesapozimioseis.jpg
    Ήρθε η ώρα του λογαριασμού με τους... φίλους μας τους Γερμανούς. Ενώπιος ενωπίω... Για τα εγκλήματα που έκαναν στην Ελλάδα οι χιτλερικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της Γερμανικής Κατοχής, από τον Απρίλιο του 1941 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1944. Πίσω τους άφησαν καμένη γη, σφαγές, εκτελέσεις, εκτοπίσεις, πείνα και δυστυχία.Εβδομήντα χρόνια έχουν περάσει από τις θηριωδίες και όλες οι γερμανικές κυβερνήσεις αρνούνται να καταβάλουν τις αποζημιώσεις για τις ζωές που αφαίρεσαν και για το ότι έκαναν τη χώρα μας Γης Μαδιάμ. Για όλη αυτήν την καταστροφή, που οι άλλες χώρες της Ευρώπης δεν την έζησαν στην ίδια έκταση, σήμερα έχουμε επιτέλους την ακριβή αποτίμηση. Σύμφωνα με εγκυρότατες πηγές, φθάνει στα 200 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως καταγράφεται στο πόρισμα-φωτιά του υπουργείου Οικονομικών, σημεία του οποίου αποκαλύπτει σήμερα το «ΠΑΡΟΝ». Είναι η απάντηση στην προχθεσινή προκλητική δήλωση του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, του γνωστού... φίλου μας κ. Σόιμπλε, στην οποία λέει ότι η χώρα του δεν μας χρωστάει τίποτε.

    Με κεριά στην συγκέντρωση για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα


    Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν, παρά τη συνεχή βροχή, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άμεση επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που διοργάνωσαν, στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης. Η συγκέντρωση, στη διάρκεια της οποίας οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν αναμμένα κεριά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και οι ιστορικοί δήμοι της χώρας, για την επιστροφή των γλυπτών και της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.Στην ανάγκη να δημιουργηθεί «ένα κύμα διαμαρτυρίας μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε δήμους άλλων Απαντώντας σε ερώτηση για το συμβολισμό των κεριών τα οποία κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι, είπε ότι συμβολίζουν «την ειρήνη τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη των λαών».

    Αυστραλία: Αντιδράσεις ομογενών για τη νέα ταινία του Ράσελ Κρόου


    Αυστραλία: Αντιδράσεις ομογενών για τη νέα ταινία του Ράσελ Κρόου
    Πολλές αντιδράσεις προκαλεί στις τάξεις της ομογένειας της Αυστραλίας η νέα ταινία του Ράσελ Κρόου.Ο καταξιωμένος ηθοποιός έκανε το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με την ταινία «The Water Diviner» που έκανε την πρεμιέρα Χριστούγεννα στην Αυστραλία.Το «The Water Diviner» αναφέρεται στην εκστρατεία των ΑΝΖΑΚ (ακρωνύμιο του στρατιωτικού εκστρατευτικού σώματος Αυστραλών και Νεοζηλανδών) στην Καλλίπολη.

    Ο Κρόου ερμηνεύει τον κεντρικό χαρακτήρα, έναν Αυστραλό αγρότη, ο οποίος στις αρχές της δεκαετίας του '20, αφήνει την πατρίδα του και ταξιδεύει στην Κωνσταντινούπολη, αναζητώντας τα ίχνη των τριών αγοριών του που χάθηκαν στη μάχη της Καλλίπολης.Εκεί θα ακούσει από Τούρκους κυρίως αξιωματούχους τι συνέβη στους ΑΝΖΑΚ, όταν τους απέκρουσαν οι τουρκικές δυνάμεις υπό τον Κεμάλ, συνεπικουρούμενες από γερμανικά και αυστριακά στρατεύματα.

    Οταν χρωστάς, δεν ζητάς και τα... ρέστα


    Στην πιο κρίσιμη φάση της νεότερης ελληνικής ιστορίας, οι Ελληνες πολιτικοί δρουν, αντιδρούν και πολιτεύονται με τον γνωστό «ωχαδερφικό» τρόπο και στυλ. Πιστεύουν ότι κάποιος από μηχανής Θεός ή… ο «Θεός της Ελλάδας» θα σώσει τη χώρα από την καταστροφή. Δεν δικαιολογείται διαφορετικά το έργο που παρακολουθούμε…Οι πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μην έχουν καν αίσθηση του κινδύνου και δεν νομίζω πως αυτό οφείλεται στο ότι ανακάλυψαν τη λύση του ελληνικού προβλήματος. Εχουν μεθύσει από την επερχόμενη κατάληψη της εξουσίας και προτιμούν να κρύβουν τα προβλήματα (που θα αντιμετωπίσουν) κάτω από το χαλί, ελπίζοντας πως ένα από τα σχέδια που εκπόνησαν θα τους βγει. Δυστυχώς, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι οι δανειστές, οι οποίοι, ό,τι και να λέμε εμείς για μείωση ή απομείωση του χρέους, είναι εξασφαλισμένοι. Διότι όσοι έβαλαν τις υπογραφές τους στο Μνημόνιο, το έπραξαν ως εκπρόσωποι του κράτους. Επειδή τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οι δανειστές θεωρούν δεδομένο ότι ο κ. Τσίπρας -εάν εκλεγεί- θα τιμήσει την υπογραφή των προκατόχων του. Τόσο απλά…

    Ο Ερντογάν "καταργεί" τον Νταβούτογλου! Πάμε για σύγκρουση;

    ImageΕπιμέλεια  Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ

    ''Τα πάντα όλα '' θέλει να είναι ο κ Ερντογάν στην Τουρκία τώρα που εκλέχτηκε πρόεδρος και ήδη άρχισε το ...γκρέμισμα του θεσμού του Πρωθυπουργού, τον οποίο προφανώς θέλει κάτι σαν ...συντονιστή των Υπουργών!

     Μέχρι τώρα τα δείγματα είναι πολλά ( προεδρεύει του Υπουργικού Συμβουλίου, δημιούργησε τομείς κυβερνητικού έργου στην Προεδρία κλπ) ωστόσο το νέο δείγμα γραφής δείχνει καθαρά τα σχέδιά του: Πρόκειται για την  συνάντηση που είχε ο κ  Πρόεδρος Ερντογάν με μέλη της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ χωρίς την παρουσία του Πρωθυπουργού και επικεφαλής του κόμματος κ. Νταβούτογλου! Σε αυτή μάλιστα την ... ιδιωτική συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Πρόεδρος Ερντογάν άσκησε
    σκληρή κριτική για  τρέχουσες πολιτικές του κόμματος και συγκεκριμένα το πρόσφατο ''πακέτο για την διαφάνεια'' που παρουσίασε ο Τούρκος Πρωθυπουργός  και το οποίο αποσκοπεί να αυξήσει τη διαφάνεια στην χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των προεκλογικών εκστρατειών.τους.

    Η Τουρκική κυβέρνηση απειλεί και πάλι να ρίξει μαύρο σε... Twitter και άλλα social media

    Μια ακόμη κόντρα στο σήριαλ της τουρκικής κυβέρνησης με τους κολοσσούς του διαδικτύου έλαβε χώρα το τελευταίο διάστημα στη γειτονική χώρα. Η Τουρκία απείλησε με την αναστολή λειτουργίας του Twitter στη χώρα, αν η εταιρία δεν φρόντιζε να μπλοκάρει το λογαριασμό μιας αριστερής εφημερίδας, της BirGun, η οποία και έβγαλε στη δημοσιότητα στρατιωτικά έγγραφα της κυβέρνησης. Τα έγγραφα αφορούσαν σε φορτηγά της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας που μετέφεραν σύμφωνα με το δημοσίευμα όπλα στη Συρία.
    Το αίτημα από την πλευρά των αρχών ήρθε την περασμένη Πέμπτη, μια μόλις ημέρα μετά την απόφαση δικαστηρίου της χώρα που απαγόρευε την κάλυψη της υπόθεσης από τα ΜΜΕ, υπονοώντας σαφώς ακόμη και την πλήρη απαγόρευση λειτουργίας των δικτύων κοινωνικής δικτύωσης στα οποία θα κυκλοφορούσαν έγγραφα από τις επιχειρήσεις των τουρκικών στρατευμάτων.

    Μπλόφα της Μόσχας ή πραγματικότητα η ακύρωση του αγωγού South Stream;

    ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣΑλλάζει πράγματι η Ρωσία τα ενεργειακά της σχέδια ως προς την προμήθεια της Δύσης σε φυσικό αέριο μετά την ανακοίνωση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι ακυρώνει την κατασκευή του South Stream ή πρόκειται για μια μπλόφα του Κρεμλίνου στο εν εξελίξει γεωστρατηγικό παιγνίδι στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης;

    Οι γνώμες διίστανται επ’ αυτού. Η Μόσχα επιμένει, όχι με ιδιαίτερο σθένος παρατηρούν πολλοί, ότι με την κατάργηση του South Stream διαφοροποιεί τη στρατηγική της για την τροφοδοσία της Δύσης με φυσικό αέριο διά του «Νοτίου Ρεύματος», που προβλεπόταν να περάσει από τις Βουλγαρία, Σερβία, Ουγγαρία, Σλοβενία και από εκεί θα διακλαδωνόταν προς την Κεντρική και Νότια Ευρώπη.

    ΤΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ «Μαγειρέματα» στη Θράκη με την ψήφο της μειονότητας

    Να πετύχουν το «ιδανικό» με την εκλογή πέντε μειονοτικών βουλευτών στους Νομούς Ξάνθης και Ροδόπης, εκμεταλλευόμενοι την πολυδιάσπαση της χριστιανικής ψήφου και επενδύοντας στη χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου, επιχειρούν τα εκλογομαγειρεία του τουρκικού προξενείου.
    «Μαγειρέματα» στη Θράκη με την ψήφο της μειονότητας
    Μια μεθόδευση που αν στεφθεί με επιτυχία θα έχει σημαντικές, αρνητικές παρενέργειες μέσα και έξω από τα όρια των δύο νομών. Μετά το «σοκ» από την επίδειξη δύναμης που έκανε το προξενείο στις ευρωεκλογές, όπου, με την ανοχή και στήριξη των μειονοτικών πολιτευτών από τα άλλα κόμματα, το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ αναδείχθηκε πρώτο και στους δύο νομούς, τώρα στις εθνικές εκλογές επιχειρείται ακόμη μία «τράμπα», όπου με υποδειγματικό τρόπο η μειονοτική ψήφος θα κατευθυνθεί στη στήριξη συγκεκριμένων υποψηφίων, ώστε για πρώτη φορά να επιδιωχθεί να εκπροσωπηθεί στη Βουλή η μειονότητα αν όχι με πέντε, τουλάχιστον με τέσσερις βουλευτές. Το σημαντικό στοιχείο το οποίο αναδεικνύεται στους δύο νομούς είναι ότι οι χριστιανοί ψηφοφόροι ψηφίζουν (και ορθά) πολιτικά και κομματικά, ενώ με τη χειραγώγηση της μειονοτικής ψήφου αυτή παίρνει εθνοτικά χαρακτηριστικά.

    Κωνσταντινούπολη: Μια βόμβα εξερράγη και δύο εξουδετερώθηκαν

    Κοντά σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας και κάτω από άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ
    Βόμβα εξερράγη την Κυριακή στην κεντρική Κωνσταντινούπολη, ενώ η αστυνομία εξουδετέρωσε άλλες δύο με ελεγχόμενη έκρηξη, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την επίθεση αυτοκτονίας κατά την οποία σκοτώθηκε ένας αστυνομικός. Κανείς δεν τραυματίστηκε όταν αυτοσχέδια βόμβα που είχε τοποθετηθεί κοντά σε υποσταθμό ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή Φατίχ εξερράγη, ανέφερε η εφημερίδα Σαμπάχ. Στο μεταξύ, μία μονάδα πυροτεχνουργών εξουδετέρωσε με ασφάλεια παρόμοιο εκρηκτικό μηχανισμό στην περιοχή Μάλτεπε, στην ασιατική πλευρά της πόλης, ο οποίος είχε τοποθετηθεί κάτω από άγαλμα του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ιδρυτή της κοσμικής Τουρκίας, ανέφερε η Σαμπάχ.

    Κινούμενες βόμβες στην «άγρια» Θράκη


    Το «μακρύ χέρι» της Αγκυρας αναμένεται να εμφανιστεί ακόμα μια φορά στις 26 Ιανουαρίου, με την εκλογή βουλευτών στη Θράκη με ξεκάθαρες αναφορές στην Τουρκία, όπως έχει γράψει κατ' επανάληψη η «κυριακάτικη δημοκρατία». Συνολικά 16 είναι οι μουσουλμάνοι υποψήφιοι βουλευτές στις εκλογικές περιφέρειες της Ροδόπης και της Ξάνθης, πολλοί με τις «ευλογίες» του τουρκικού καθεστώτος.

    Πλαστικές (μπλε και πράσινες) σημαίες!

    Εικόνα: Σπύρος ΛίτσαςΣπύρος Λίτσας Ανήκω στη γενιά αυτήν που πρόλαβε τις γιγαντιαίες πολιτικές ομιλίες και τους χιλιάδες στους δρόμους με τις σημαίες. Που πρόλαβε τον κομματικό φανατισμό στα επίπεδα ενός ιδιόμορφου χουλιγκανισμού, με συμβολισμούς λούμπεν απολιτίκ, τα «γαλάζια» και «πράσινα» καφενεία -σε κάποια μέρη της Ελλάδας έβρισκες και τα «κόκκινα»-, τα στοιχήματα για τα ποσοστά και τις συζητήσεις που απέδιδαν στους πολιτικούς ηγέτες μεταφυσικές ιδιότητες.

    Προεκλογικές ομιλίες με τους χιλιάδες να κατακλύζουν τους δρόμους. Με τις αφίσες και τα πλακάτ να κρύβουν, έστω και για κάποιες εβδομάδες, τον τριτοκοσμικό χαρακτήρα των αστικών κέντρων μας. Προλάβαμε τις συζητήσεις της γενιάς των γονιών μας τα βράδια -σε φιλικά και συγγενικά σαλόνια-, αφύσικα ανελαστικές, ανυπόφορα μονοσήμαντες, αφάνταστα διασκεδαστικές, οι οποίοι μετείχαν ψυχή τε και σώματι σε αυτό το πανηγύρι, έχοντας γνωρίσει το ανελεύθερο της χούντας και μπορώντας να εκτιμήσουν ως κατάκτηση και όχι ως δεδομένο το ιερό δικαίωμα της ψήφου.

    Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες: «Το PKK ετοιμάζεται για ένοπλη εξέγερση σε όλη την επικράτεια»

    Οι μυστικές  υπηρεσίες πληροφοριών υποδεικνύουν ότι το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK) το οποίο θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, τις ΗΠΑ και την ΕΕ, σχεδιάζει βίαιες ταραχές σε όλη την Τουρκία, σημειώνει η τουρκική εφημερίδα Bugün.Σύμφωνα με έκθεση των μυστικών υπηρεσιών που ετοιμάστηκε προς τον αναπληρωτή επικεφαλής της επαρχίας Ντιγιαρμπακίρ, που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό μέρος της Τουρκίας που κυριαρχείται από κουρδικό πληθυσμό, το PKK έχει εκδώσει διαταγή για την οργάνωση – ομπρέλα του,  της Ένωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK) για να ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες για μαζική αναταραχή σε όλη την Τουρκία στις 21 Μαρτίου, γιορτή της Ισημερίας, γνωστή ως Νεβρούζ.«Η πληροφορία έχει παραληφθεί ότι οι εξεγέρσεις θα ξεκινήσουν στην Ανατολική Τουρκία και θα επεκταθούν σε περαιτέρω αναταραχές και βομβιστικές επιθέσεις στις δυτικές μητροπόλεις», γράφει η έκθεση των μυστικών υπηρεσιών.

    Η δεύτερη ελληνική… γάγγραινα μετά τα δανεικά


    http://www.paratiritis-news.gr/ckfinder/userfiles/images/pink-floyd-division-bell(1).jpgΜε άξονα μία επίπονη κι εξόχως ενδιαφέρουσα έρευνα του Γιώργου Παπαχριστοδούλου και στοιχεία από δημοσιεύματα των τελευταίων εκατό ετών, ανοίγουμε τον φάκελο «σκάνδαλα» με αφετηρία… έναν αιώνα πριν.
    Στη βαρύτιμη κι εξαίσια έκδοση «Χρονικό του 20ου αιώνα» βρήκαμε και διασταυρώσαμε πάμπολλα ενδιαφέροντα και… διαφωτιστικά στοιχεία που καταπλάκωσε η ιστορία (ή καλύτερα η λήθη). Γιατί βέβαια δεν είναι σημερινό «φρούτο» τα σκάνδαλα. Ούτε αυθαίρετη η παροιμία «κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει»…
    Αρχής γενομένης σήμερα, παραθέτουμε ένα χρονικό το οποίο θα ολοκληρωθεί στο αυριανό φύλλο του «ΠτΘ».

    Το τέλος των Γραικών ή το τέλος των Γραικύλων;

    18 Σημεία και 3.000 Τέρατα
    Το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα απ’ το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο που επέβαλαν στη χώρα μας οι Ναζί (προσοχή: το χρέος της Γερμανίας μόνον απ’ το δάνειο, όχι και από τις Πολεμικές Αποζημιώσεις όπως αυτές προσδιορίστηκαν το 1949) υπολογίζεται με ευάριθμους μεν, διαφορετικούς δε τρόπους, ώσπου να βρεθεί ο ένας στον οποίον να συγκλίνουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι.
    Ετσι οι Γερμανοί (Spiegel) το υπολογίζουν στα 160 δισ. ευρώ, οι Ελβετοί (μαΐστορες σε κάτι τέτοια) στα 575 δισ. ευρώ (δυο φορές το εθνικό χρέος και επτά φορές το ΑΕΠ) κι άλλοι αλλιώς. Καλύτερα όμως απ’ όλους, ως φαίνεται, το υπολογίζουν οι Ελληνες. Εν προκειμένω το υπουργείο Οικονομικών, η αρμόδια επιτροπή του οποίου απεφάνθη πως τα χρωστούμενα της Γερμανίας στην Ελλάδα για το αναγκαστικό χρέος αγγίζουν το αστρονομικό ποσόν των... 11 δισ. ευρώ!!!

    “Είσαι στην ΕΟΚ – μάθε για την ΕΟΚ”

        Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι η ένωση των καπιταλιστών, είναι η ένωση των ιμπεριαλιστών ενάντια στους λαούς της Ευρώπης. Στο εσωτερικό της βασιλεύει ο νόμος της ανισόμετρης ανάπτυξης, βασιλεύει το δίκαιο του ισχυρού. Οι άρχουσες τάξεις των κρατών – μελών που την απαρτίζουν, οι πολυεθνικές, οι τραπεζίτες, οι κεφαλαιοκράτες, οι πλουτοκράτες, ακόμα κι όταν τσακώνονται μεταξύ τους για την μοιρασιά, συμφωνούν και διατηρούν αδιατάρακτο το νήμα που τους ενώνει: Την εκμετάλλευση των λαών.    Η αληθινή Ευρώπη των λαών μπορεί να οικοδομηθεί μόνο όταν αρχίσει ένας - ένας λαός και περισσότεροι λαοί μαζί να ανατρέψουν αυτή τη βαρβαρότητα μέσα στην ίδια τους τη χώρα.    Ένας λαός που θα απειθαρχήσει και θα ορθώσει το πατριωτικό, το διεθνιστικό και ανυπάκουο ανάστημά του απέναντι στην ένωση των πλουτοκρατών, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να βρίσκεται σε συμμαχία, σε εταιρική σχέση εξάρτησης και αλληλεξάρτησης με μια ένωση λύκων που του πίνουν το αίμα.

    Κι εγώ, ο μικρούλης ανθρωπάκος, φοβισμένος δεν έζησα και φοβισμένος δεν θα ζήσω...

    Αυτός, ο Αντώνης Σαμαράς