27 Νοεμβρίου 2015

Επίθεση από Σύρους, βομβαρδισμοί από Ρώσους. Σε φυγή προς Τουρκία οι Τουρκομάνοι

https://pbs.twimg.com/media/CUr5OEGWwAA9BVl.pngΟι Τουρκομάνοι πληρώνουν τη δολοφονία του Ρώσου πιλότου. Από χθες συριακές δυνάμεις, υποστηριζόμενες από ρωσικά αεροσκάφη έχουν εξαπολύσει σφοδρή εναντίον τους επίθεση.
Οι συριακές δυνάμεις ανέκτησαν το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Κιζίλνταγ, σε πολύ μικρή απόσταση από τα τουρκικά σύνορα. Επίσης βομβαρδίστηκε άγρια, από ρωσικά αεροσκάφη, το χωριό Σαρμαντά, 10 χλμ. από τα σύνορα. Ο βομβαρδισμός προκάλεσε πολύ σοβαρές τουρκομανικές απώλειες.

Σταδιακά οι Τουρκομάνοι απωθούνται προς τα τουρκικά σύνορα έχοντας πλέον δύο επιλογές, ή να αποσυρθούν εντός Τουρκίας ή να συναντήσουν τον «προφήτη». Ο εκπρόσωπος της ταξιαρχίας «Σουλτάν Αμπτουλχαμίτ Χαν», μιας τουρκομανικής μονάδες εκπαιδευμένης και εξοπλισμένης από τους Τούρκους, δήλωσε πως οι δυνάμεις τους υποχωρούν όντως προς τα τουρκικά σύνορα.
Τουρκομάνος αξιωματούχος παραδέχτηκε επίσης πως μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από την Τουρκία, οι Ρώσοι τους επιφυλάσσουν ειδική «περιποίηση» βομβαρδίζοντάς τους συνεχώς, με απίστευτη ένταση, μη αφήνοντάς τους να πάρουν ανάσα. Αλλά τι ακριβώς περίμεναν οι Τουρκομάνοι μετά την άγρια δολοφονία του Ρώσου πιλότου στην οποία προέβησαν;
Hurriyet, Άγκυρα, Τουρκία