05 Οκτωβρίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δυσαρεστημένος ο Σόιμπλε με την ελάφρυνση δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Δυσαρεστημένος ο Σόιμπλε με την ελάφρυνση δισ. ευρώ για την Ελλάδα

Οργή επικρατεί στα κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης με την πρόθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να διευκολύνει τη χορήγηση κοινοτικών πόρων για αναπτυξιακά έργα στην Ελλάδα για την ανάκαμψη της οικονομίας της. Μάλιστα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δεν έκρυψε την αντίθεσή του.

Συγκεκριμένα, ο Χέρμπερτ Ρόιλ από το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα, επικεφαλής της Χριστιανικής Ένωσης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αποκάλεσε το σχέδιο «εξωφρενικό». «Με αυτόν τον τρόπο η Κομισιόν εγκαταλείπει καθ΄ολοκληρία τον έλεγχο επί αυτών των έργων», δηλώνει.
Ο επίσης Χριστιανοδημοκράτης Γιόαχιμ Τσέλερ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης, κάνει λόγο για «αμαρτωλή περίπτωση». Τα επιχείρηματά του: «οι Έλληνες στο παρελθόν κατάφερναν πάντα να ξεφεύγουν, δεν γίνεται να αλλάζει κανείς τους κανόνες για μια μόνο χώρα, τι να πουν χώρες όπως η Ρουμανία και η Βουλγαρία που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα»;
Μάλιστα η ευρωβουλευτής Ίνγκε Γκρέσλε, από το ίδιο κόμμα μετέφερε πριν από μερικές μέρες στους συναδέλφους τις εντυπώσεις της από έργα που επισκέφθηκε τελευταία στην Ελλάδα. «Η πραγματοποίησή τους δεν αποτυγχάνει στην έλλειψη χρημάτων αλλά σε άλλα προβλήματα όπως το ιδιοκτησιακό» είπε χαρακτηριστικά.Δυσαρεστημένος εμφανίζεται και ο γερμανός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε συνάντηση την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες με άλλους ευρωβουλευτές από το Χριστιανοδημοκρατικό και Χριστιανοκοινωνικό κόμμα δεν έκρυψε την αντίθεσή του.
Πηγή: Deutche Welle
εθνος.