03 Σεπτεμβρίου 2015

CIA και Ειδικές Δυνάμεις αναλαμβάνουν την εξόντωση της ηγεσίας των τζιχαντιστών

CIA και Ειδικές Δυνάμεις αναλαμβάνουν την εξόντωση της ηγεσίας των τζιχαντιστών
Η CIA και οι αμερικανικές Ειδικές Δυνάμεις διεξάγουν από κοινού επιχειρήσεις για την εξουδετέρωση ηγετικών στελεχών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) στο έδαφος της Συρίας, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Washington Post.Στο πλαίσιο αυτών των επιχειρήσεων εξοντώθηκε ο Βρετανός υπήκοος Τζουνάιντ Χουσεΐν, ο οποίος θεωρείτο ο ειδικός επί του διαδικτύου του ΙΚ.Στην εκστρατεία αυτή η CIA έχει αναβαθμισμένο ρόλο, όσον αφορά τον εντοπισμό των αξιωματούχων του ΙΚ.
Τα πλήγματα, καθαυτά, δίδονται από την Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (JSOC), των αμερικανικών Ειδικών Δυνάμεων.

Οι αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες της CIA (CTC) και η JSOC είναι «τα δύο όργανα που προτιμά» να χρησιμοποιεί η κυβέρνηση Ομπάμα εναντίον των εξτρεμιστικών οργανώσεων, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα.Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι η CTC είχε εντοπίσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν και η JSOC σχεδίασε και εκτέλεσε την επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτης τη αλ Κάιντα, το 2011.
Κατά το δημοσίευμα, πάντως, στόχος της κυβέρνησης Ομπάμα είναι να επικεντρωθεί και πάλι η CIA στη συλλογή πληροφοριών, περιορίζοντας τις στρατιωτικής φύσεως δραστηριότητές της.
Για την ώρα η CIA συνεχίζει να εκτελεί στρατιωτικού τύπου επιχειρήσεις στην Υεμένη και στο Πακιστάν.ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ (Μπ.Γ.), Γαλλ.Πρακτ.
http://mignatiou.com