30 Ιουλίου 2015

Plan B και από Ντάισελμπλουμ για επιστροφή στο φιορίνι

«Η Ολλανδία είχε ένα σχέδιο έτοιμο για την επιστροφή στο ολλανδικό φιορίνι εάν η κρίση στην Ευρωζώνη ξέφευγε από τον έλεγχο» δήλωσε ξεκάθαρα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ μιλώντας στο ολλανδικό κανάλι RTLZ
Τη στιγμή που όλη η Ευρώπη ασχολείται με τα σχέδια του Γιάνη Βαρουφάκη, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η ολλανδική κυβέρνηση ήταν «προετοιμασμένη για το χειρότερο σενάριο» προσθέτοντας ότι «αυτό ήταν πολύ σωστό και σοφό».«Οι αρχηγοί των κυβερνήσεων, και αυτό περιλαμβάνει και το υπουργικό συμβούλιο της Ολλανδίας, πάντα έλεγαν: θέλουμε να διατηρήσουμε όλοι μαζί το ευρώ και να κρατήσουμε το ευρώ ως ενιαίο νόμισμα. Τούτο λεχθέντος, εξετάσαμε επίσης τι θα συνέβαινε εάν αυτό δεν πετύχαινε» σημείωσε ο πρόεδρος του Eurogroup διευκρινίζοντας, πάντως, ότι δεν τυπώθηκαν ολλανδικά φιορίνια.

Μάλιστα ο Γερούν Ντάισελμπλουμ φαίνεται πως βρίσκεται στη... γραμμή Βαρουφάκη καθώς τόνισε ότι «Εάν γίνονταν γνωστό ότι διάφορες κυβερνήσεις προετοιμάζονταν για – αυτό να αποτύχει ή το άλλο να καταρρεύσει – στο αποκορύφωμα της κρίσης, αυτό θα δημιουργούσε πανικό στις χρηματοοικονομικές αγορές και οι επενδυτές θα αποσύρονταν μαζικά. Αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θέλει κανείς, έτσι συμβάλλεις στην ήττα σου».
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ