30 Ιουλίου 2015

.. Τί κάλπικος παρᾶς, μιὰ ὁλόκληρη ζωὴ μέσα στὸ ψέμα..

http://www.makeleio.gr/wp-content/uploads/2015/06/menoume-europi-1.jpgΠληρωμένες Γραφές, Στρατευμένες σκέψεις, προσαρμοζόμενες στα συμφέροντα εκδοτών, ιδιοκτητών, ημεδαπών αφεντικών. Τούτοι με την σειρά τους συγκροτούν μια φάρα και μία φατρία  της οποίας η οικονομική επιβίωση είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ξένο παράγοντα και την ευμάρεια του.Ολως τυχαίως μεγάλο μέρος αυτών των οικονομικά ισχυρών της χώρας μας μετρά αιώνες υποταγής στο όραμα της υπανάπτυξης της Ελλάδας. 
Περιμένεις λοιπόν φίλε αναγνώστη να μάθεις την αλήθεια, να μάσεις αλήθειες απο στρατευμένους γραφιάδες απο πληρωμένους αρθρογράφους, αναλυτές, δημοσιογράφους. Απο ανθρώπους αποστεωμένους κοινωνικά και ιδεολογικά, πνιγμένους στην μικρότητα τους, εθισμένους στον αρχοντοχωριατισμό, επιρρεπείς στην κολακία, περιχαρακωμένους στον κύκλο τους, γκετοποιημένους. Ανθρώπους που κατασκευάζουν "αλήθειες" με τον ίδιο τρόπο που παράγουν και τα ψέματα.Ανθρώπους που λατρεύουν τα ιστορικά άλματα

Σε αυτή την κατασκευή εντάσσεται και η Ενοχοποίηση της Αριστεράς και της Ιστορίας της , ως και η απενοχοποίηση της Δεξιάς και των ιστορικών της ευθυνών. Η Ενοχοποίηση της γενιάς του Πολυτεχνείου, ως και η απενοχοποίηση του Δεξιού βαθέος κράτους , του ακροδεξιού παρακράτους και του νεοφασιστικού κινήματος. Η Ενοχοποίηση της Εθνικής Αντίστασης ως και η απενοχοποίηση των Δοσίλογων.Η Ενοχοποίηση της μεταπολίτευσης , μιας μεταπολίτευσης η οποία ξεκινά το 1981 και όχι απο το 1975 , όπου ο γεφυροποιός Ευάγγελος Αβέρωφ μιλούσε για ολιγότερη καθαρή οικονομία μετά το οικονομικό "θαύμα" της ξενοκίνητης χούντας των Συνταγματαρχών.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Ξιφουλκούν κατά της Αριστερής (παρένθεσης) Κυβέρνησης , χωρίς να αναφέρουν λέξη για τον ρόλο των Δανειστών, για τον ρόλο του Ευρο-ιερατείου και τον Γερμανικό Ηγεμονισμό ως εκτυλίσσεται κατα παράβαση κάθε έννοιας δικαίου. Πως είναι δυνατόν να μιλάς για αλήθεια την ώρα που αποσιωπάς την πραγματικότητα γιατί βολεύει το αφήγημα σου; Αυτό δεν μπόρεσα ποτέ να το καταλάβω Θα περίμενες ακόμα ακόμα μια λέξη για 5 χρόνια λιτότητας τα οποία στοίχισαν ενα μη εξυπηρετουμένο δημόσιο χρέος, τέσσερα εκατομμύρια Ελλήνων κάτω απ οτο όριο της φτώχειας, δύο εκατομμύρια ανέργους απο τους οποίους οι οκτακόσιες χιλιάδες είναι μόνιμα άνεργοι, μια μαζική φυγή λαμπρών μυαλών, μαι αποδόμηση του κοινωνικού κράτους , μια αποσάθρωση του κοινωνικού ιστού, κάτι χιλιάδες Συνέλληνες αυτόχειρες, μια οικονομία σμπαραλιασμένη (βασισμένη στο επίπλαστο μοντέλο ανάπτυξης της οικονομίας ως το υιοθέτησαν οι μεταπρατικές αστικές ελίτ).

Αυτά απαιτούν ισχυρά δημοκρατικά αντανακλαστικά τα οποία σκοντάφτουν στις ιδεολογικές (και όχι μόνο) αγκυλώσεις των κατά τα άλλα υπερκομματικών και υπερ-ιδεολόγων "πολιτικών". Το αστικό (δεξιό) αφήγημα χρεοκόπησε σε όλα του τα επίπεδα και αυτό δεν αλλάζει. Οι δήθεν υπερ-ιδεολόγοι πολιτικοί , φέροντες φρέσκο αέρα, αποτελούν μια ακόμη προσπάθεια να αποκοπεί απο το ένοχο χθές του, μια απέλπιδα κίνηση αν.Είς μάτην η παράλληλη δομή (που υπηρετούν και εξυπηρετούν) δεν έχει σκοπό να κόψει τον ομφάλιο λώρο με τον ξένο παράγοντα. Βλέπεις παρασυρμένοι απο τον αντικομουνισμό τους (όσοι ψηφίζουν αριστερά δεν είναι Ελληνες πατριώτες) αδυνατούν να εντοπίσουν την σχέση Βάσης και επικοδομήματος των οικονομικών και κοινωνικών συνθηκών με το πολιτικό σύστημα κάθε χώρας. Οσο κι αν θολώνουν τα νερά δεν κρύβεται το γεγονός αυτό.

Η Αυτογνωσία είναι μια λυτρωτική διαδικασία, όσο απεμπολείται στο βωμό άλλων λογικών τα περί σύγχρονης αστικής δημοκρατίας θα αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός , εν μέσω αρκτικής θυέλλης, στην έρημο.Ο ελληνικός λαός, συκοφαντημένος (ως τεμπέλης, διεφθαρμένος και λαϊκιστής), παραπλανημένος (από Σημίτηδες, Καραμανλήδες και Γιωργάκηδες), αιχμαλωτισμένος (απ’ τα μνημόνια), αντί να κάτσει στα αυγά του και να πάει ακόμα πιο δεξιά (όπως συνήθως γίνεται στην Ευρώπη), εξανέστη και πήγε πιο αριστερά ΚΑΙ αυτό πονά πολύ.