01 Ιουλίου 2014

Σύνδεση DHKP-C με «Επιτροπή αλληλεγγύης»

Σε βάρος του Ερκάν εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ανάμειξη στην υπόθεση μεταφοράς όπλων και εκρηκτικών με ταχύπλοο σκάφος ανοικτά της Χίου, το καλοκαίρι του 2013.ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ Με την ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση DHKP-C συνδέουν οι ελληνικές ανακριτικές αρχές την «Επιτροπή αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν». Ο 40χρονος επικεφαλής της, Serif Turune (ή «Ερκάν») συνελήφθη την περασμένη Παρασκευή στα Εξάρχεια με την κατηγορία ότι παρείχε υποστήριξη στη δράση της τουρκικής τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο -DHKP-C». Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Ερκάν «υπό τη σκέπη της Επιτροπής Αλληλεγγύης» παρείχε σε μέλη της DHKP-C πληροφορίες για διάπραξη τρομοκρατικών επιθέσεων.

Ολα και όλοι αλλάζουν στη “γειτονιά” μας, εμείς;

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας. Τα γεγονότα είναι πολιτικά, αλλά πρωτίστως οικονομικά, καθώς μέσω των κρίσεων χρέους και της απειλής κατάρρευσης τραπεζικών ιδρυμάτων, χαλιναγωγούνται οι λαοί. Ποιο άλλο παράδειγμα να αναφέρουμε, αφού στην Κύπρο και την Ελλάδα έχουμε να επιδείξουμε τα δικά μας;
http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2014/06/AnastasiadisNetaniaxouNEA022.jpgΟι απειλές και οι εκβιασμοί είναι ορατοί διά γυμνού οφθαλμού, ειδικά στο νησί μας, όπου επιχειρείται εκ των έσω η άλωση. Χρησιμοποιείται η οικονομική κρίση, που δημιούργησαν οι Κύπριοι πολιτικοί και οι τραπεζίτες, για να επιβληθεί απαράδεκτη λύση στο Κυπριακό, η οποία θα δικαιώνει τη μακροχρόνια τουρκική πολιτική για έλεγχο ολόκληρης της νήσου. Θα σκαρφιστούν πολλά, επειδή προβλέπω ότι δεν θα λυγίσουν τους πολίτες, και τα οποία θα έχουν στόχευση στην… τσέπη τους. Ήδη το αμαρτωλό PRIO ισχυρίζεται πως η φιλοτουρκική λύση που προωθείται, θα γεμίσει τα πορτοφόλια των Κυπρίων. Μόνο που δεν λέει την αλήθεια. Διότι το κόστος της λύσης, που είναι υψηλότατο, θα πληρώσουν οι πολίτες. Ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Βρετανοί, ούτε οι Ευρωπαίοι.

Ολα και όλοι αλλάζουν στη “γειτονιά” μας, εμείς;

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες γεγονότων που επηρεάζουν άμεσα τις ζωές μας. Τα γεγονότα είναι πολιτικά, αλλά πρωτίστως οικονομικά, καθώς μέσω των κρίσεων χρέους και της απειλής κατάρρευσης τραπεζικών ιδρυμάτων, χαλιναγωγούνται οι λαοί. Ποιο άλλο παράδειγμα να αναφέρουμε, αφού στην Κύπρο και την Ελλάδα έχουμε να επιδείξουμε τα δικά μας;
http://mignatiou.com/wp-content/uploads/2014/06/AnastasiadisNetaniaxouNEA022.jpg
Οι απειλές και οι εκβιασμοί είναι ορατοί διά γυμνού οφθαλμού, ειδικά στο νησί μας, όπου επιχειρείται εκ των έσω η άλωση. Χρησιμοποιείται η οικονομική κρίση, που δημιούργησαν οι Κύπριοι πολιτικοί και οι τραπεζίτες, για να επιβληθεί απαράδεκτη λύση στο Κυπριακό, η οποία θα δικαιώνει τη μακροχρόνια τουρκική πολιτική για έλεγχο ολόκληρης της νήσου. Θα σκαρφιστούν πολλά, επειδή προβλέπω ότι δεν θα λυγίσουν τους πολίτες, και τα οποία θα έχουν στόχευση στην… τσέπη τους. Ήδη το αμαρτωλό PRIO ισχυρίζεται πως η φιλοτουρκική λύση που προωθείται, θα γεμίσει τα πορτοφόλια των Κυπρίων. Μόνο που δεν λέει την αλήθεια. Διότι το κόστος της λύσης, που είναι υψηλότατο, θα πληρώσουν οι πολίτες. Ούτε οι Αμερικανοί, ούτε οι Βρετανοί, ούτε οι Ευρωπαίοι.

Ο τελευταίος πόλεμος είναι ο οικονομικός Ευρώπης-ΗΠΑ

http://nstatic.tanea.gr/18746874_2014_06_23T153137Z_968562222_TM3EA6N0VTY01_RTRMADP_3_BNP_PARIBAS_USA.limghandler.jpg?i=aT1maWxlcyUyZjElMmZtZWRpYSUyZjIwMTQlMmYwNiUyZjMwJTJmMTg3NDY4NzRfMjAxNC0wNi0yM3QxNTMxMzd6Xzk2ODU2MjIyMl90bTNlYTZuMHZ0eTAxX3J0cm1hZHBfM19ibnAtcGFyaWJhcy11c2EuanBnJnc9NjYwJmg9Mzc2JnN0PXRydWUmYmc9MTY3NzcyMTUmY3I9dHJ1ZSZhdD00
Του Ίωνα Κουφοπαντελή
Τον περασμένο Μάιο, η ανακοινωθείσα πρόθεση των αμερικανικών αρχών να επιβάλλουν σημαντικό πρόστιμο στη Γαλλική τράπεζα BNP Paribas, επειδή παραβίασε το εμπάργκο κατά του Σουδάν, του Ιράν και άλλων χωρών που τελούν υπό αμερικανικό εμπάργκο, προκάλεσε άμεση ένταση στις σχέσεις μεταξύ ΗΠΑ και της Ε.Ε. και ρίγος στο Ευρωπαϊκό Χρηματοπιστωτικό Σύστημα. Το πρόστιμο αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχουν επιβάλλει ποτέ οι ΗΠΑ σε εταιρεία. Η τράπεζα ήταν αρχικά αντιμέτωπη με πρόστιμο που θα  ξεπερνούσε εκείνο των 4 δισ. δολαρίων που επιβλήθηκε πέρυσι από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης στον όμιλο πετρελαίων BP

Η Blackwater είχε απειλήσει ερευνητή του αμερικανικού ΥΠΕΞ Δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times.


Η Blackwater είχε απειλήσει ερευνητή του αμερικανικού ΥΠΕΞ
Ο διευθυντής της Blackwater στο Ιράκ είχε απειλήσει να σκοτώσει τον επικεφαλής των ερευνητών του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που διεξήγαγε έρευνες για την διαβόητη ιδιωτική εταιρία προσφοράς υπηρεσιών ασφαλείας, πριν ακόμη οι φρουροί της ανοίξουν πυρ αδιακρίτως εναντίον ιρακινών αμάχων, γράφει σήμερα η εφημερίδα New York Times. Με σημείωμά του που χρονολογείται δύο εβδομάδες πριν από το μακελειό στην πλατεία Νισούρ της Βαγδάτης, με 17 άμαχους νεκρούς στις 16 Σεπτεμβρίου του 2007, ο επικεφαλής της έρευνας Τζον Ρίχτερ είχε προειδοποιήσει ότι η Blackwater θεωρείτο στο Ιράκ "υπεράνω του νόμου".

ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ Εξοπλισμό και πυραύλους μεταφέρουν οι τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία

Εξοπλισμό και πυραύλους μεταφέρουν οι τζιχαντιστές στη βόρεια Συρία
Ακτιβιστές που βρίσκονται στην πόλη Ράκα της βόρειας Συρίας αποκαλύπτουν ότι οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε (ISIS) έχουν αποκλείσει την πόλη και έχουν μεταφέρει στην περιοχή νέο εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων και πυραύλων, από το γειτονικό Ιράκ."Όλοι οι δρόμοι που οδηγούν στη Ράκα έχουν αποκλειστεί. Κανείς δεν μπορεί να μπει ή να φύγει από τη Ράκα τώρα. Έχουν μεταφέρει και πυραύλους εδάφους-εδάφους", είπε ένας ακτιβιστής που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, μιλώντας μέσω Διαδικτύου στο Γαλλικό Πρακτορείο.Μια φωτογραφία που έστειλε ο ακτιβιστής στο πρακτορείο δείχνει έναν μεγάλο πύραυλο πάνω σε ένα στρατιωτικό όχημα μέσα στην πόλη της Ράκα η οποία είναι προπύργιο του ΙΚΙΛ.

Μετά την εκεχειρία, τι;

Οχι μόνον η σύναψη αλλά και η τήρηση της εκεχειρίας στην Ανατολική Ουκρανία θα είναι ένα δύσκολο στοίχημα και για τις δύο πλευρές. Πολύ δε περισσότερο που πέραν της πανηγυρικής υπογραφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης από την Ε.Ε. με την Ουκρανία, τη Μολδαβία και την Γεωργία, το μέλλον τής υπό τον Ποροσένκο νέας ηγεσίας του Κιέβου παραμένει αβέβαιο.Οι πολίτες της Ουκρανίας με την Πορτοκαλί επανάσταση το 2004 και πιο πρόσφατα με την εξέγερση της πλατείας Μαϊντάν ζητούσαν κυρίως και πάνω από όλα τη βελτίωση μιας δύσκολης καθημερινότητας που διαρκεί είκοσι τρία χρόνια από το 1991, όταν η χώρα έγινε ανεξάρτητη.

Γαλλία-Ρωσία προχωρούν με τη συμφωνία αγοραπωλησίας των πλοίων «Μιστράλ»

http://cdn.defencetalk.com/wp-content/uploads/2010/05/mistral-class-lhd.jpg
Περίπου 400 Ρώσοι πεζοναύτες ξεκίνησαν να εκπαιδεύονται στη Γαλλία για να επανδρώσουν τα πολεμικά ελικοπτεροφόρα πλοία «Μιστράλ» που αγόρασε η Ρωσία.Το Παρίσι προχώρησε στη συμφωνία για τα πλοία, παρά τις διαφωνίες των συμμάχων του ΝΑΤΟ, που υποστηρίζουν ότι η συμφωνία παραβιάζει τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Μόσχα για την ουκρανική κρίση.
Τα πλοία κλάσης «Μιστράλ» μπορούν να μεταφέρουν 16 ελικόπτερα, τέσσερα αποβατικά πλοία, 70 θωρακισμένα οχήματα και 450 στρατιώτες.

Τηλεφωνική επικοινωνία Παπούλια με τον Αλβανό ομόλογό του Αλβανικό «ευχαριστώ» για την ελληνική στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική των Τιράνων


Αλβανικό «ευχαριστώ» για την ελληνική στήριξη στην ευρωπαϊκή προοπτική των Τιράνων
Ο Έλληνας Πρόεδρος έθεσε στον Αλβανό ομόλογό του το ζήτημα του προσδιορισμού ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών
Το ζήτημα του προσδιορισμού ΑΟΖ (Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης) μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, που βρίσκεται σε εκκρεμότητα, παρά τη σχετική απόφαση του αλβανικού Κοινοβουλίου, έθεσε ο Κάρολος Παπούλιας στον κ. Μπουτζάρ Νισάνι.Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλβανό πρόεδρο, ο κ. Παπούλιας βρήκε την ευκαιρία να επισημάνει ότι «έχει ωριμάσει ο χρόνος επίλυσης υπαρχόντων διμερών εκκρεμών θεμάτων και ιδιαίτερα του θέματος  της οριοθέτησης της υφαλοκρηπίδας  και των θαλασσίων υδάτων, για το οποίο έχει υπογραφεί σχετική συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία, σύμφωνα άλλωστε και με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Συμφωνία 25 δισ. για μεταφορά ισραηλινού ΦΑ στην Αίγυπτο από το Λεβιάθαν

http://www.ant1iwo.com/cache/cfx_imagecr3/BE3C1128F30718EF548FEE4A085F357F.pngΠροκαταρκτική συμφωνία για μεταφορά ισραηλινού φυσικού αερίου στην Αίγυπτο, υπέγραψαν οι εταίροι στο οικόπεδο Λεβιάθαν δίπλα από το οικόπεδο Αφροδίτη στην κυπριακή ΑΟΖ.
Οι εταιρείες Noble, Delek, Avner και Ratio υπέγραψαν με τη βρετανική εταιρειά BG για προμήθεια 7 δις. κυβικών μέτρων Φυσικού Αερίου, σε τερματικό υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στην Αίγυπτο.
Το αέριο θα μεταφερθεί ετησίως για 15 χρόνια μέσω υποθαλάσσιου αγωγού και αποτελεί 20% της παραγωγής στο οικόπεδο Λεβιάθαν.
 

Αέριο: «Τεχνητό» μπλόκο στις εισαγωγές από Βουλγαρία

του Μιχάλη Καϊταντζίδη
Αέριο: «Τεχνητό» μπλόκο στις εισαγωγές από Βουλγαρία -Οι επιπτώσεις στις τιμές Η τεχνητή παρεμπόδιση εισαγωγών φυσικού αερίου από τη Βουλγαρία, διατηρεί την ομηρία των καταναλωτών, βιομηχανικών και μη, από το ακριβό ρωσικό αέριο. Ζητείται κυβερνητική παρέμβαση ώστε να καταστεί δυνατή η εισαγωγή ποσοτήτων φθηνότερου αερίου.
Θέμα τεχνητής παρεμπόδισης των εισαγωγών φυσικού αερίου από τη διασύνδεση με τη Βουλγαρία θέτουν παράγοντες της βιομηχανίας. Με τον τρόπο αυτό δεσμεύονται οι καταναλωτές με το ρωσικό αέριο, το οποίο ξαναέγινε ακριβό λόγω της ανόδου των τιμών πετρελαίου, ενώ αδυνατούν να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος από φθηνότερες πηγές.Όπως τονίζουν στο Euro2day.gr υποψήφιοι εισαγωγείς φυσικού αερίου, εξασφάλισαν ποσότητες σε ανταγωνιστικές τιμές, έναντι αυτών που πουλά η ΔΕΠΑ, στο hub (κόμβος) του Baumgartner (Αυστρία) ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης και το πλησιέστερο στην Ελλάδα. Εξασφάλισαν επίσης και συμβόλαια μεταφοράς από τα δίκτυα των ενδιάμεσων χωρών (Ουγγαρία, Ρουμανία).