19 Μαΐου 2014

Αλβανία: Οστά πεσόντων στον ελληνοϊταλικό πόλεμο αναζητεί ιταλική επιτροπή


Οστά πεσόντων κατά τη διάρκεια του ελληνοϊταλικού 1940-1941 πολέμου αναζητεί ιταλική επιτροπή στο έδαφος της Αλβανίας.
Η επταμελής επιτροπή διεξάγει έρευνα στην περιοχή του Τεπελενίου με την υποστήριξη των ιταλικών αρχών και την άδεια των αλβανικών.
Πρόκειται για την πρώτη έρευνα μετά το 1963 και ήδη έχουν ανακαλυφθεί τα οστά τριών ανθρώπων τα οποία έχουν αποσταλεί για ιατροδικαστική εξέταση στα Τίρανα.
http://www.naftemporiki.gr/s

South Stream και TAP: Μεταχείριση με δύο μέτρα και δύο σταθμά;

http://www.newsbeast.gr/files/temp/E87E505B3A4A27F973BDDDEB88EE285D.jpg
Του Δημοσθένη Φλώρου
Ο Αδριατικός Αγωγός  (TAP), ένας  αγωγός μήκους 870 χιλιομέτρων, σχεδιασμένος για να μεταφέρει αζέρικο αέριο στην Ευρώπη, έχει λάβει ειδική μεταχείριση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Συγκεκριμένα, έχει εξαιρεθεί από τους κανόνες που διέπουν τα δίκτυα μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ε.Ε., έχει παρακάμψει τα σχετικά κανονιστικά βήματα, ενώ η SOCAR καλωσορίστηκε με ανοιχτές αγκάλες στον διαγωνισμό για τον ΔΕΣΦΑ, παρά τους κινδύνους που επιφύλασσε για τον ανταγωνισμό. Αντίθετα, ο South Stream, που εκτείνεται από τη Ρωσία έως την Ε.Ε., μέσω της Μαύρης Θάλασσας ώστε να παρακάμψει τον κίνδυνο διέλευσης από την Ουκρανία, αντιμετώπισε πρόσφατα μια σειρά εμποδίων, ενώ παράλληλα η Gazprom αποκλείστηκε από το διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ. Πώς μπορεί να δικαιολογηθεί μια τέτοια διάκριση;

South Stream: Κοντά στην τελική φάση για την έναρξη κατασκευής


Οι πρώτοι σωλήνες για τον υποθαλάσσιο αγωγό South Stream θα φθάσουν στο λιμάνι του Μπουργκάς έως τα τέλη Μαΐου, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Focus, επικαλούμενο δηλώσεις Βούλγαρου αρμόδιου.
   Σύμφωνα με τον πλοίαρχο Γκεόρκε Ντερέλιεφ, εκπρόσωπο της εταιρείας στις λιμενικές αποθήκες της οποίας θα ξεφορτώνονται οι σωλήνες, μόνο για την πρώτη από τις συνολικά τέσσερις υποθαλάσσιες «διαδρομές» (σήραγγες) του αγωγού, που θα διανύσουν τον Εύξεινο Πόντο προτού βγουν στην ακτή της Βουλγαρίας, θα χρειαστούν 840.000 τόνοι σωλήνων.

Το ΕΔΑΔ ισχυροποιεί το βασικό μας στήριγμα στις διαπραγματεύσεις Κύπρος Χρυσοστομίδης: Δεν παράγεται δίκαιο από την πάροδο του χρόνου


Κύπρος Χρυσοστομίδης: Δεν παράγεται δίκαιο από την πάροδο του χρόνου
Τη σημασία που έχει και από πολιτικής πλευράς η συγκεκριμένη απόφαση αναλύει ο Κύπρος Χρυσοστομίδης, ο πρώτος Κύπριος δικηγόρος που είχε κινηθεί προς την κατεύθυνση του ΕΔΑΔ αναζητώντας δικαίωση των Ελλήνων Κυπρίων από τα όσα είχαν υποστεί από την τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή. Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστομίδη, «το ΕΔΑΔ ισχυροποιεί το βασικό μας στήριγμα στις διαπραγματεύσεις και επαναβεβαιώνει ότι από την παρανομία έστω και αν παρήλθε πολύς χρόνος εντούτοις δεν παράγεται δίκαιο».
 Γράφει: Ανδρέας Πιμπίσιης

ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΗΣ Θύελλα για την προεκλογική συγκέντρωση του Ερντογάν στην Κολονία

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20140515/engine/newego_LARGE_t_1101_54348712_type12713.jpg
Μια εμφάνιση «με συναίσθηση ευθύνης», ζήτησε – σε μια μάλλον σπάνια έκδοση «οδηγίας» προς έναν ξένο ηγέτη – η γερμανική κυβέρνηση από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για την προεκλογική συγκέντρωση που διοργανώνει το Σάββατο στην Κολονία, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου στη χώρα του. Απέρριψε ωστόσο τις εκκλήσεις γερμανών αξιωματούχων να ζητήσει να ακυρωθεί η εκδήλωση και τόνισε ότι ο κ. Ερντογάν είναι ευπρόσδεκτος.

Την αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων από Τουρκία, ζητά ο Αλ. Τσίπρας

http://www.anixneuseis.gr/wp-content/uploads/2014/05/pontiako5_1-267x300.jpg
«Τιμούμε την 19η Μαΐου ως ημέρα μνήμης για τους 353.000 δολοφονημένους και τις χιλιάδες διωγμένους από τις πατρογονικές τους εστίες Έλληνες Ποντίους» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του ποντιακού ελληνισμού και ζητά από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώρισή της. Ο κ. Τσίπρας αναφέρει στο μήνυμά του ότι «απαιτούμε από την πολιτική και πνευματική ηγεσία της Τουρκίας την αναγνώριση των διωγμών και των δραματικών συνεπειών τους στον Ποντιακό Ελληνισμό» και προσθέτει ότι σχεδόν έναν αιώνα μετά «κοιτάμε προς τα εμπρός, προς το μέλλον, μαζί με τους συμπολίτες μας, που αποτελούν εδώ και δεκαετίες, ένα από τα πιο δημιουργικά και προοδευτικά τμήματα του λαού μας».

ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ, ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΑΧΗΤΕΣ * «ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ» ΛΕΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Απόστρατος στρατηγός ανέλαβε να «καθαρίσει»

Στο αίμα πνίγεται ξανά η Λιβύη, με μια παραστρατιωτική δύναμη, της οποίας ηγείται ο απόστρατος στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ, να έχει εξαπολύσει μεγάλης κλίμακας επίθεση κατά ισλαμιστών μαχητών και την κυβέρνηση να μιλά για «απόπειρα πραξικοπήματος».Μέχρι χθες αναφέρονταν τουλάχιστον 79 νεκροί και περισσότεροι από 140 τραυματίες στη Βεγγάζη, όπου επιβλήθηκε ζώνη αεροπορικού αποκλεισμού, μια μέρα μετά τις αεροπορικές επιδρομές της παραστρατιωτικής δύναμης που αυτοαποκαλείται «Εθνικός Στρατός της Λιβύης» (LNA), εναντίον θέσεων ισλαμιστικών οργανώσεων. Χαοτική είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, με εστίες συγκρούσεων και στην Τρίπολη.

Ο Σαμαράς προβάλλει την ενεργειακή διάσταση

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΛΙΣ Οι συμφωνίες για την αξιοποίηση των πηγών ενέργειας στη Δυτική Ελλάδα εντάσσονται στη στρατηγική του Αντώνη Σαμαρά για τη μετεξέλιξη της Ελλάδας σε σημαντικό τμήμα του ενεργειακού παζλ της Ανατολικής Μεσογείου.Στο πλαίσιο του ευρύτερου αυτού σχεδιασμού, τα κοιτάσματα στα Ιωάννινα, στον Πατραϊκό Κόλπο και στο Κατάκολο είναι μεν μικρά, αλλά οι συμφωνίες που υπεγράφησαν πέρα από τις ευπρόσδεκτες επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας που φέρνουν, διατηρούν στο προσκήνιο την ενεργειακή διάσταση στην οποία επενδύει ο Ελληνας πρωθυπουργός και λειτουργούν ως βάση για τη συνέχεια.

Ο «Νέος Δρόμος του Μεταξιού» θα φθάνει από την Κίνα στη Γερμανία

Το Πεκίνο θέλει ζώνη συνεργασίας από τον Δυτικό Ειρηνικό έως τη Βαλτική
Ο «Νέος Δρόμος του Μεταξιού» θα φθάνει από την Κίνα στη ΓερμανίαΣτα τέλη Μαρτίου, ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία. Σε μία από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της επίσκεψης βρέθηκε στο λιμάνι του Ντούισμπουργκ. Εκεί, παρακολούθησε την άφιξη στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης ενός φορτηγού τρένου που ταξίδεψε χιλιάδες μίλια από την πόλη Τσόνγκινγκ της Νοτιοδυτικής Κίνας στη Γερμανία κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Τσόνγκινγκ - Σινγιάνγκ - Ευρώπης. Το μήνυμα που ο Σι έστειλε ήταν σαφές: η Κίνα και η Γερμανία πρέπει να αποτελέσουν τις δύο άκρες ενός «Νέου Δρόμου του Μεταξιού» για τη σύνδεση των ευρωπαϊκών και ασιατικών αγορών.

Ο αμερικανικός παράγοντας

http://www.philenews.com/data/2014/05/18/anisychies-gia-parenergeies-th.jpg
ΑΜΕΣΩΣ μετά την τουρκική εισβολή, ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος εναπέθεσε πολλές ελπίδες στην Ουάσινγκτον για τη διευθέτηση του Κυπριακού. Και δεν εδίστασε για τον σκοπό αυτό, παρά το γεγονός ότι οι μνήμες ήταν πολύ νωπές για το ρόλο που διαδραμάτισε στην τουρκική εισβολή ο Χένρι Κίσινγκερ, να τον συναντήσει κατ' επανάληψη, με την ελπίδα ότι θα ασκούσε την επιρροή του στην Άγκυρα για μια βιώσιμη λύση. Έκτοτε έχουν περάσει 40 χρόνια και η Λευκωσία δεν έπαψε ποτέ, με οποιονδήποτε πρόεδρο, να επιδιώκει την αμερικανική διαμεσολάβηση. Με δεκάδες Αμερικανούς επισήμους να πηγαινοέρχονται μεταξύ Λευκωσίας-Άγκυρας και Αθήνας, κομιστές προτάσεων, ιδεών και σχεδίων. Κάθε φορά που υπήρχαν προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, οι Έλληνες, με πολλή αφέλεια, εναπέθεταν τις ελπίδες τους στον νέο πρόεδρο. Εν μέρει γιατί ο κάθε υποψήφιος πρόεδρος έδινε υποσχέσεις προκειμένου να εισπράξει τη στήριξη των Ελληνοαμερικανών. Οι παλιότεροι θα θυμούνται ότι χτύπησαν ακόμη και οι καμπάνες στη Λευκωσία μετά την εκλογή του Τζίμι Κάρτερ!

Ο Μπάιντεν δεν είναι θαυματοποιός

http://www.philenews.com/data/2014/05/13/skitso-13052014.jpgΟ πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δεν επισκέπτονται κράτη για... τουρισμό, ούτε για να περάσουν την ώρα τους. Οι επισκέψεις τους γίνονται πάντα στοχευμένα και μετά από πολλή σκέψη και αφού αναλυθούν τα υπέρ και τα κατά για την υπερδύναμη. Πρέπει πάντα τα οφέλη να είναι συντριπτικά περισσότερα. Δεν βρήκα, όσο και αν έψαξα, να έχουν επισκεφθεί ξένες πρωτεύουσες, χωρίς σκοπό και πρόγραμμα ο Μπάρακ Ομπάμα και ο Τζόζεφ Μπάιντεν. Και δεν νομίζω να υπάρχει άλλη χώρα, που να ζυγίζει τα πάντα, που αφορούν στις σχέσεις της με άλλα κράτη.Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος, λοιπόν, έλαβε τη μεγάλη απόφαση για να επισκεφθεί την Κύπρο σε μία εποχή που η λύση του Κυπριακού δεν είναι καθόλου, μα καθόλου κοντά, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μπάιντεν στη Λευκωσία

Η επίσκεψη γίνεται ως αποτέλεσμα μιας στρατηγικού επιπέδου αναθεώρησης της αμερικανικής πολιτικής;  
 http://www.philenews.com/data/2014/05/16/skitso-16052014.jpgΟΤΑΝ επί Προεδρίας Χριστόφια και δεύτερης Προεδρίας Ομπάμα, έγινε μια απόπειρα να εξασφαλισθεί επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου στον Λευκό Οίκο, το κυπριακό αίτημα κατέληξε στο Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας των ΗΠΑ. Εκεί χειριστής του ήταν άτομο, συγκεκριμένα γυναίκα, που θήτευσε για πολλά χρόνια με τον Μπάιντεν, για πολλές δεκαετίες Γερουσιαστή από την πολιτεία Κονέκτικατ. Ως Γερουσιαστής, ο Μπάιντεν υπήρξε σταθερός φίλος και υποστηρικτής της Κύπρου. Μαζί με τον μακαρίτη γερουσιαστή Πρέσλερ της Πενσυλβανίας, υπήρξε σπόνσορας της τροπολογίας Pressler/Biden του 1983 που έφθασε, κυριολεκτικά στο παρά ένα, να ξαναεπιβάλει μιας μορφής εμπάργκο στην Τουρκία με αίτιο τον απροκάλυπτο ρόλο της Άγκυρας στην αποσχιστική κίνηση Ντενκτάς του ιδίου έτους. Το άμεσα ενδιαφέρον σήμερα στοιχείο της τροπολογίας ήταν ότι η Άγκυρα θα υφίστατο κυρώσεις εάν δεν έθετε την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου υπό τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών. Η τροπολογία εξουδετερώθηκε την τελευταία στιγμή με την προσδοκία όμως ότι η Άγκυρα θα έκανε σημαντικά βήματα «προόδου» στο Κυπριακό, κάτι που βέβαια αποδείχθηκε φρούδα ελπίδα.

Πιο φιλονατοϊκός, πεθαίνεις...

Υιοθετώντας αδιάλλακτη γραμμή απέναντι στη Συρία, το Ιράν και τη Ρωσία, η Γαλλία ολοκληρώνει μια διπλωματική μεταστροφή που εγκαινιάστηκε επί προεδρίας Φρανσουά Μιτεράν. Το Παρίσι πλέον εναρμονίζεται πλήρως με μια Ευρωπαϊκή Ένωση που, ήδη από τη δημιουργία της, είναι στραμμένη προς την Ουάσιγκτον και έτσι εγκαταλείπει τη φιλοδοξία να αποτελέσει μια ιδιαίτερη φωνή στην παγκόσμια σκηνή
http://media.economist.com/images/20081220/D5108EU0.jpg  Κούτσης Θανάσης - Της Anne-Cécile Robert*
Τα διακριτικά κτήρια της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΑΕΕ) στην Ουάσιγκτον είναι πλήρως ενσωματωμένα στο κοινότοπο φόντο μιας περιοχής γεμάτης με γραφεία. Στην πρόσοψη, μόλις που διακρίνεται η βαθυγάλαζη σημαία με τα δώδεκα αστέρια, επιδεικνύοντας στον επισκέπτη το πιο παλαιό σημείο αναγνώρισης της ευρωπαϊκής κοινότητας στο εξωτερικό (1954). Βρισκόμαστε στις 11 Φεβρουαρίου 2014 και, μερικές εκατοντάδες μέτρα βορειότερα, η αμερικανική πρωτεύουσα προετοιμάζεται με λαμπρότητα για την επίσημη επίσκεψη του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ. Τα γαλλικά χρώματα, με μια σημαία ανά πενήντα μέτρα, κυματίζουν κατά μήκος των δρόμων. Το ίδιο βράδυ, ο Λευκός Οίκος θα στρώσει τα καλά του σερβίτσια για ένα επίσημο δείπνο με τριακόσιους συνδαιτυμόνες, το οποίο χαρακτηρίστηκε "υπερβολικά δαπανηρό" από τον κάπως αμήχανο τοπικό Τύπο.

Πολιτική αυτοβύθιση

Ο Ερντογάν και το κυβερνών κόμμα ΑΚΡ άντεξαν εδώ και σχεδόν έναν χρόνο την εξέγερση των πόλεων, επέζησαν της σκληρής και ασύμμετρης καταστολής με την οποία αντιμετώπισαν τη διαμαρτυρία, αλλά και όλων των αποκαλύψεων για διαφθορά.Η νίκη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές έδειχνε ξανά τον Ερντογάν κυρίαρχο του παιχνιδιού, έτοιμο για μια προεκλογική εκστρατεία-περίπατο για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Και ξαφνικά ήλθε η απίστευτη στον κυνισμό της δήλωση για την τραγωδία στο ανθρακωρυχείο, οι διαμαρτυρίες, η σκληρή καταστολή και οι χειροδικίες του πρωθυπουργού.Το μήνυμα δεν επιδέχεται παρερμηνείες: Ο Ερντογάν έχει χάσει την ψυχραιμία του και στην ουσία προκαλεί τους αντιπάλους του να το φέρουν στα άκρα, μέχρι να καταστεί βαρίδι για το ίδιο του το κόμμα.

Η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Τζαβέλα μιλάει για το διακύβευμα των εκλογών, τους επαγγελματίες πολιτικούς, τη Γερμανία και τον ΣΥΡΙΖΑ.


«Η Ευρώπη είναι η οδός των λύσεων στα προβλήματά μας» τονίζει η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκη Τζαβέλα, η οποία είναι και εκ νέου υποψήφια στις προσεχείς ευρωεκλογές. Μιλήσαμε μαζί της για το διακύβευμα των εκλογών, για την Ευρώπη που εμπιστεύεται και για το Κοινοβούλιό της, καθώς και για τους επαγγελματίες πολιτικούς, τη Γερμανία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος παρουσιάζει «μια καινούργια θέση κάθε μέρα». 
Μας χωρίζουν σχεδόν 10 ημέρες από τις ευρωεκλογές. Εχει αναδειχθεί το διακύβευμά τους;
Στο επίπεδο της καθημερινότητας, σίγουρα ναι. Στο επίπεδο του πολιτικού διαλόγου, φοβάμαι πως όχι. Το καινούργιο Ευρωκοινοβούλιο θα αποφασίσει τους όρους για την επανασύσταση της Ε.Ε., την οποία η οικονομική κρίση κατέδειξε ως απαραίτητη. Οι ευρωβουλευτές που θα εκλεχθούν, λοιπόν, θα κληθούν να φτιάξουν μια πιο ενωμένη Ευρώπη, ακολουθώντας τα βήματα των οραματιστών θεμελιωτών της, όπως του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

ΘΕΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ Ισοδύναμα πλέον τα κόστη σε Δύση και Ανατολή

Μισθοί, αύξηση παραγωγικότητας, κόστη ενέργειας, συναλλαγματικές ισοτιμίες συνθέτουν το νέο δείκτη
ΤΑ ΚΟΣΤΗ παραγωγής της βιομηχανίας έχουν αλλάξει δραματικά σε όλο τον πλανήτη την τελευταία δεκαετία, σε βαθμό μάλιστα που οι παραδοσιακές αντιλήψεις για το ποιες χώρες είναι χαμηλού και ποιες υψηλού κόστους δεν ισχύον πια, σύμφωνα με νέα μελέτη της Boston Consulting Group (BCG).
Ετσι, η Βραζιλία, για παράδειγμα, είναι σήμερα μία από τις υψηλότερου κόστους χώρες ενώ η Βρετανία είναι η φθηνότερη στη Δυτ. Ευρώπη. Από την άλλη, το Μεξικό έχει πλέον χαμηλότερα βιομηχανικά κόστη παραγωγής από την Κίνα, την ίδια ώρα που τα κόστη στο μεγαλύτερο μέρος της Ανατ. Ευρώπης είναι στο ίδιο επίπεδο με αυτά των ΗΠΑ.

Εκλογές, Δημοκρατία και Ε.Ε

Σάββας ΚαλεντερίδηςΣήμερα και την επόμενη Κυριακή οι πολίτες της Ελλάδος -ένιοι εξ αυτών- οδηγούνται στα παραβάν, όπου θα λάβουν τη μεγάλη απόφαση, για να κάνουν χρήση του εκλογικού τους δικαιώματος στις κάλπες. Αν δεν υπήρχε η δηλητηριώδης ανάμειξη των κομμάτων και του κράτους στα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα μπορούσε να πει κανείς ότι αξίζει τον κόπο να αναμειχθεί κανείς και να πάει να ψηφίσει, γιατί στο κάτω κάτω οι άνθρωποι που εκτίθενται και συμπεριλαμβάνονται στα ψηφοδέλτια δεν είναι «φυτευτoί» από διεφθαρμένα κομματικά διευθυντήρια και σε πολλές περιπτώσεις είναι κυριολεκτικά άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Εξαιρούνται, φυσικά, οι υποψήφιοι δήμαρχοι στις μεγάλες πόλεις, όπου εκεί τα κόμματα βάζουν το χεράκι τους, αλλοιώνοντας το πραγματικό νόημα των αυτοδιοικητικών εκλογών. Μια απλή ανάγνωση του συνθήματος «ψηφίστε με για δήμαρχο ή περιφερειάρχη, για να ανατρέψω το Μνημόνιο» αρκεί για να αποδείξει τη φτώχεια, το χαμηλό επίπεδο πολιτικού λόγου και τη σχιζοφρένεια που έχει εμφιλοχωρήσει στην πολιτική ζωή του τόπου, ενδεικτικό της εθνικής παρακμής μας.

Εκλογές, Δημοκρατία και Ε.Ε

http://www.sigmalive.com/application/cache/default/images/news/280x210/DOC.20140518_.1169065_.%CE%95%CE%9A%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%95%CE%A3_6_600x334_.jpg

Η Ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε ως κύριο στόχο και σκοπό τον στρατηγικό αφοπλισμό του δεξιού παρακράτους , του δεξιού βαθέος κράτους, τα οποία σε  αγαστή συνεργασία  επέτυχαν  την εκτροπή της δημοκρατίας, την διαιώνιση του ρόλου της Ελλάδας ως προτεκτοράτου και την υπανάπτυξη της προκειμένου να διατηρήσουν τα κεκτημένα τους ου υποταγμένες ελίτ που το πλαισίωναν.Δεν ήταν δε η πρώτη φορά που εξωθούσε τον ιδρυτή της ΕΡΕ και της Νέας Δημοκρατίας σε έξοδο απο το πολιτικό σκηνικό.Ερχόμαστε στον εκφυλισμό της  Ευρωπαϊκής Ένωσης  αποτελεί απόρροια του γεγονότος της πλήρης υποταγής της στους μηχανισμούς της αγοράς, της κυριαρχίας ελίτ τεχνοκρατικού χαρακτήρα σε όλα τα κράτη μέλη της , στην αδυναμία ενδυνάμωσης των ποιοτικών χαρακτηριστικών της και στην αυτονόμηση των εκτελεστικών οργάνων της.

EUvox: Η Ευρώπη φοβάται το Ισλάμ Απειλή για τις αξίες κάθε χώρας θεωρούν το Ισλάμ οι Ευρωπαίοι

http://www.kathimerini.com.cy/assets/modules/kat/articles/201405/171662/images/det_islam.jpgΑρκετά μεγάλο ποσοστό των Ευρωπαίων θεωρεί απειλή το Ισλάμ για τις αξίες της εκάστοτε χώρας, με βάση ερωτηματολόγιο του πανευρωπαϊκού Ηλεκτρονικού Συμβούλου Ψήφου EUvox.
Συγκεκριμένα, τα πρωτεία στην συγκεκριμένη κατηγορία κατέχουν η  Δημοκρατία της Τσεχίας και η Μεγάλη Βρετανία, με τα ποσοστά τους να ξεπερνούν το 50%, ενώ λιγότερο εμφανή είναι τα αντι-ισλαμικά αισθήματα στις Καθολικές χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Η αλήθεια πίσω από τον εκβιασμό του Βενιζέλου

ΜΠΟΡΕΙ να έχουν εγερθεί αμφισβητήσεις για τον τρόπο που οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν τη διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων, αλλά κανείς δεν αμφισβητεί ότι ο μεγάλος χαμένος των ευρωεκλογών θα είναι το ΠΑΣΟΚ. Η μεταμφίεσή του σε «Ελιά» δεν φαίνεται να το βοηθάει. Ολα δείχνουν ότι μετά την κατακρήμνισή του από το 44% του 2009 στο 13% του 2012, οι ευρωκάλπες θα καταγράψουν μία νέα μεγάλη βουτιά.Αν και παραδοσιακά η χαλαρότητα της ψήφου στις ευρωεκλογές ευνοεί τα μικρότερα κόμματα, αναμένεται ότι οι μισοί από όσους ψήφισαν ΠΑΣΟΚ το 2012 θα το εγκαταλείψουν. Στην πραγματικότητα, δεν θα πρόκειται για εκλογική πανωλεθρία. Θα πρόκειται για πορεία προς τον σκουπιδοτενεκέ της πολιτικής ιστορίας.

Η χώρα του κόκκινου δράκου θα διπλασιάσει το ύψος των εμπορικών συναλλαγών με την Αφρική έως το 2020, με στόχο τις πρώτες ύλες.

Ο δρόμος του μεταξιού περνά εδώ και χρόνια από τη μαύρη ήπειρο. Κινέζοι μετανάστες έδωσαν ζωή σε πόλεις της αφρικανικής ηπείρου επενδύοντας στην εκμετάλλευση των πολυτιμότερων αγαθών της Αφρικής. Δεν είναι τυχαίο ότι πριν από λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κεκιάνγκ δήλωσε από την έδρα της Αφρικανικής Ενωσης, στην Αντίς Αμπέμπα της Αιθιοπίας, ότι επιθυμεί να διπλασιάσει το ύψος των εμπορικών συναλλαγών ανάμεσα στην Κίνα και την Αφρική έως το 2020. Συναλλαγές και άμεσες επενδύσεις ύψους 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων!