24 Ιουλίου 2014

Αναβάθμιση του «συμφώνου Παπούλια - Γιλμάζ» σκέφτεται η κυβέρνηση Συνάντηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας


Αναβάθμιση του «συμφώνου Παπούλια - Γιλμάζ» σκέφτεται η κυβέρνηση
Την πρόθεση της κυβέρνησης να επικαιροποιήσει και να αναβαθμίσει το «Σύμφωνο Παπούλια - Γιλμάζ» του 1988 ανακοίνωσε ο υπουργός Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε την Τετάρτη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι το Σύμφωνο «φέτος το χρειαστήκαμε σαν βάση» και  αυτό, διότι, όπως τόνισε, «περάσαμε και μία περίοδο που έπρεπε να αναληφθούν πρωτοβουλίες και δεν κρύβω ότι μας βοήθησε πολύ, μάλιστα σκεφτόμαστε πώς θα το επικαιροποιήσουμε και θα το αναβαθμίσουμε ακόμα περισσότερο» Παράλληλα, ο υπουργός Αμυνας παρείχε τη διαβεβαίωση ότι «το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι εγγύηση ασφάλειας και σταθερότητας» στο «γενικευμένο ασταθές περιβάλλον και με την κρίση να χτυπάει και την ευρύτερη γειτονιά μας».
Ο κ. Αβραμόπουλος πρόσθεσε ότι αυτή η εγγύηση είναι «και για την Ελλάδα, πρωτίστως, αλλά και μέσα από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε, έτσι ώστε μέσα από την αμυντική διπλωματία να δίνουμε το "παρών" ως σταθεροποιητικός παράγοντας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαρακτήρισε «ευχάριστα νέα» τα όσα του ανέφερε ο υπουργός «για την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων», η οποία «είναι ένας παράγοντας ασφάλειας και ηρεμίας για την ευρύτερη περιοχή σε ταραγμένες εποχές».
ΤΟ ΒΗΜΑ