14 Σεπτεμβρίου 2013

Γκρουέφκσι: Δικαιολογία για μη-λύση η οικονομική κρίση στην Ελλάδα

Στο διεθνή παράγοντα προσβλέπει για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της χώρας του ο πρωθυπουργός της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας Νίκολα Γκρουέφσκι, όπως συνάγεται από δηλώσεις του στη βρετανική εφημερίδα Financial Times.«Κατά τη γνώμη μου η Ελλάδα δε θα κάνει βήματα για την επίλυση του ζητήματος χωρίς πίεση από τις ισχυρότερες χώρες του κόσμου», δηλώνει ο Σκοπιανός πρωθυπουργός. «Καταλαβαίνω ότι έχουν προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά νομίζω ότι το χρησιμοποιούν αυτό ως δικαιολογία για να αποφύγουν το διάλογο μαζί μας ώστε να μη βρεθεί λύση», προσθέτει.

Η αχρήστευση του κριτικού λόγου

http://www.aixmi.gr/wp-content/themes/aixmi2/timthumb.php?src=http://www.aixmi.gr/wp-content/uploads/2013/09/kritikos-logos.jpg&h=260&w=660&zc=1&q=100Γράφει: Θανάσης Γκότοβος
Συμβαίνει ορισμένες φορές στην Ιστορία, συλλογικότητες να βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο και τη διοίκηση ηγεσιών – ελίτ – με προκαθορισμένες ιδέες και προγράμματα που κινούνται πολύ μακριά από ό,τι μέχρι τη στιγμή της εγκαθίδρυσης των καθεστώτων θεωρούνταν «λογικό». Στις περιπτώσεις αυτές, μάλιστα, η επίκληση της γνώσης, της λογικής και του κριτικού διαλόγου μοιάζουν μάταιες.
Εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις για τις ζωές των μελών της συλλογικότητας – και σε έναν διαπλεκόμενο κόσμο κατ’ ανάγκην και για τις ζωές άλλων συλλογικοτήτων – είναι τόσο προσηλωμένοι στους διαχειριστικούς τους στόχους, ώστε τίποτε δεν μπορεί να τους σταματήσει από την υλοποίηση των σχεδίων τους.

«ΜΟΝΟΜΑΧΙΑ» ΗΠΑ - ΡΩΣΙΑΣ Ανατροπές στη σκακιέρα της Μ. Ανατολής

Ανατροπές στη σκακιέρα της Μ. Ανατολής  Του Γιώργου Παυλόπουλου
Σε μια διπλωματική και γεωπολιτική παρτίδα υψηλού επιπέδου και μεγάλης δυσκολίας, ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Μόσχα, εξελίσσεται η υπόθεση της Συρίας. Έτσι, στη σκακιέρα της Μέσης Ανατολής, ξεδιπλώνονται τις τελευταίες ημέρες περίπλοκες στρατηγικές και παράτολμες μπλόφες, με την πρωτοβουλία των κινήσεων να εναλλάσσεται -πότε να βρίσκεται στην πλευρά του Μπαράκ Ομπάμα και του Τζον Κέρι και πότε στους Βλαντιμίρ Πούτιν και Σεργκέι Λαβρόφ. Ο νικητής φιλοδοξεί όχι απλώς να ελέγξει τις εξελίξεις στη συγκεκριμένη χώρα, αλλά να κατοχυρώσει την κυρίαρχη θέση του στην ευρύτερη περιοχή. Η παρακάτω ανάλυση του γνωστού (και συνήθως καλά πληροφορημένου) αμερικανικού ινστιτούτου Stratfor περιγράφει με αρκετή σαφήνεια την κατάσταση η οποία έχει δημιουργηθεί.

Αντιστάσεις Η Κύπρος θα πληρώσει τα σπασμένα της συριακής κρίσης;

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130913/engine/assets_LARGE_t_420_54247173_type12128.jpg Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Τι θα γίνει με τα χημικά όπλα του δικτάτορα της Συρίας, Άσαντ; Χάρη στους επιδέξιους χειρισμούς του προέδρου Πούτιν, φαίνεται πως η πιθανότητα αμερικανικού χειρουργικού χτυπήματος κατά της Συρίας, προς το παρόν, αναβάλλεται και απομακρύνεται. Η Ρωσία είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος της Δαμασκού, όπως και το Ιράν. Ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα αναζητούσε στηρίγματα και υποστήριξη, εντός και εκτός ΗΠΑ, για να πλήξει τον Σύρο δικτάτορα, το ρωσικό σχέδιο ανέτρεψε άρδην τα διπλωματικά και πολιτικά δεδομένα. Η Συρία δέχεται, αφού παραδέχεται ότι κατέχει χημικά όπλα, να τα παραδώσει στον ΟΗΕ για έλεγχο και καταστροφή. Πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα και κατά πόσον αυτήν τη φορά ο Άσαντ θα τηρήσει τη δέσμευσή του, θα φανεί στα επόμενα 24ωρα. Ένας από τους δρώντες στη συριακή κρίση, είναι η Τουρκία. Μετά τη σύλληψη του Κούρδου ηγέτη Οτσαλάν (με ελληνική, δυστυχώς, συνέργεια), οι σχέσεις Τουρκίας - Συρίας αναπτύχθηκαν σε εκπληκτικό βαθμό.

Ελλάδα – Ισραήλ: Η Οκτωβριανή συνάντηση κορυφής

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR27FpeLoA7fju9ov3jmeHUX9Rao_K9zSipl7nYN-R7Dr6qyUZ1ZA
Της Μαρίνας Μάνη
Στις αρχές Οκτωβρίου, πλην απρόβλεπτων εξελίξεων στην Μέση Ανατολή, ο Αντώνης Σαμαράς και 6-7 υπουργοί και εκατό επιχειρηματίες θα βρεθούν στο Τελ Αβιβ για τη συνεδρίαση του Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου των δύο χωρών. Η συμμετοχή στην αποστολή και περίπου 100 επιχειρηματιών συνδέεται με τις προσπάθειες να κλειστούν επιχειρηματικές συμφωνίες, όπως είχε συμβεί με τις πρωθυπουργικές επισκέψεις στο Κατάρ, στην Κίνα και στην Τουρκία. Σε διακυβερνητικό επίπεδο, οι συζητήσεις θα αγγίξουν ένα μεγάλο φάσμα θεμάτων: από την ενέργεια, την άμυνα και την ΑΟΖ, μέχρι την αφαλάτωση του θαλασσινού νερού για τις καλλιέργειες, τις νέες τεχνολογίες και τον ιατρικό εξοπλισμό.

Ταράττειν Θερμοπύλας

«Εχουν ένα πάθος με τη Σπάρτη οι Χρυσαυγίτες, ίσως με την ιδέα ότι ο εις λακωνικόν -άκος αρχηγός τους τυγχάνει μετεμψύχωση Λακεδαιμονίου βασιλέως.  Η Αθήνα δεν τους πολυσυγκινεί. Αδυνατούν να χωνέψουν τους Κλεισθένηδες, τους Σόλωνες και την απαράδεκτη επινόησή τους: τη Δημοκρατία. Και από τα της Σπάρτης, πάντως, ό,τι μπορούν καταλαβαίνουν κι ό,τι θέλουν.Τα σπαρτιατικά που τους εξερεθίζουν είναι ο Καιάδας, η ξενηλασία και η κρυπτεία, δηλαδή τα φαντάσματα που σκάρωσε ο νους τους για την κρυπτεία (που τάχα την αναβιώνουν όποτε μαχαιρώνουν αλλοδαπούς), την ξενηλασία (στη Σπάρτη, πάντως, ο Παυσανίας βρήκε ναό και του Ξενίου Διός και της Ξενίας Αθηνάς) και τον Καιάδα.

Μεταξύ σφύρας και άκμονος η κυβέρνηση

http://2.bp.blogspot.com/-UQbZ2zjwY8w/UTZIgXAAzvI/AAAAAAAAh2o/ntuq7zA6t_8/s400/%CE%97+%CE%B5%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%88%CE%B7+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D+%CE%95%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD+%CE%BA.+%CE%91%CE%BD%CF%84%CF%8E%CE%BD%CE%B7+%CE%A3%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC+%CF%83%CF%84%CE%B7+%CE%92.%CE%97.1990.jpg
AntinewsΖούμε σε μία διχασμένη χώρα όπου άπαντες αγαπούν την χώρα μας και δείχνουν την απέχθεια μας για μεγάλο μέρος των συμπατριωτών μας. Άπαντες μιλούν για την διεθνή ανυποληψία της χώρας μας, άπαντες επισημαίνουν τη ανάγκη ισχυροποίησης της Ελλάδας προκειμένου να συμμετέχει ισότιμα στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων και άπαντες  υπονομεύουν την κοινωνική ισχύ της Ελλάδας, τον πλέον καθοριστικό παράγοντα-πολλαπλασιαστή της ισχύος Ζούμε σε μια ΄χωρα που οι Πολίτες σε όλα τα επίπεδα 
καθημερινά βιώνουν  την εσωτερική σύγκρουση ανάμεσα στην Δύση και την Ανατολή.Ζούμε σε μια χώρα που ο Εμφύλιος συνεχίζεται ακόμη απλά αλλάζει μορφές  και πεδία, σε μία χώρα που άπαντες επιθυμούν την κατασκευή νέων διαχωριστικών γραμμών και εργάζονται συστηματικά πάνω σε αυτό., που τα πολιτικά κόμματα συνεχίζουν να είναι υποταγμένα στην εκτρωματική λογική που συνθέτουν οι αναμνήσεις απο τα Σοβιέτ και απο το Μωραϊτικόν σύστημα.


Διχοτόμηση. Του Ανδρέα Δημητρίου

Η Κύπρος είναι μια διχοτομημένη χώρα. Γεωγραφικά, η πράσινη γραμμή και η νεκρή ζώνη μας θυμίζουν την de facto στρατιωτική διχοτόμηση και την κατοχή και ότι εδώ υπάρχουν δύο κοινότητες που δεν βολεύονται εύκολα η μια με την άλλη. 
Δυστυχώς, όμως, η διχοτόμηση ως προς διάφορες διαχωριστικές γραμμές διατρέχει τα πολιτικά κόμματα και άλλους σημαντικούς θεσμούς σε τέτοιο βαθμό, ώστε θα μπορούσαμε να μιλάμε για μια κατακερματισμένη κοινωνία.

Και Ενα Δημοσιευμένο Σχόλιο


http://3.bp.blogspot.com/-93BMyAvV57w/Uhb450TclEI/AAAAAAAAP6g/iaQrxkb36PE/s640/fft64_mf1599194.Jpeg

Οι ισλαμιστές τρομοκράτες που στηρίζει η Τουρκία στη Συρία, πεθαίνουν με ένα κλειδί και ένα κουτάλι στο λαιμό!!! Γιατί;

Οι εξελίξεις στο Ιράκ είναι σημαντικές. Το κενό εξουσίας στις αμφισβητούμενες περιοχές το οποίο επιτρέπει στα παρακλάδια της Αλ Κάιντα να αναπτύσσουν τρομοκρατική δραστηριότητα φέρεται να γίνεται κοινή προσπάθεια μεταξύ Βαγδάτης και Ερμπίλ να κλείσουν.Φαίνεται η συναντίληψη να προωθείται και σε άλλα ζητήματα και καθίσταται ολοένα και αναγκαιότερη καθώς βαίνει μειούμενη η δυνατότητα εμπλοκής των ΗΠΑ Την ίδια ώρα η Αλ Κάιντα προσεγγίζει τους Σουνίτες και προσπαθεί να ταχθεί στο πλευρό τους στην διαμάχη τους απέναντι στους Σιίτες.Το βασικό πρόβλημα είναι ότι η Αλ Κάιντα δεν αποδέχεαι τα σύνορα των χωρών και επιδιώκει να οικοδομηθεί ένα σουνιτικό μόρφωμα το οποίο και θα ενώνει όλους τους Σουνίτες Ιράν,Ιράκ,Συρίας.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ TRT Κατασχέθηκαν κάμερες και ηλεκτρονικοί υπολογιστές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΙΜΠΡΑΧΗΜΈφοδος από την αστυνομία της Αιγύπτου στα γραφεία της Τουρκικής Ραδιοτηλεόρασης TRT στο Κάιρο.Επί έξι ώρες πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι στα γραφεία, κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και κάμερες και διακόπηκε η σύνδεση ίντερνετ.7 αστυνομικοί που ήρθαν στα γραφεία της TRT στο Κάιρο κατά τις μεσημεριανές ώρες χτες ζήτησαν ορισμένα έγγραφα από τον συντάκτη της TRT Semir Yorulmaz, ο οποίος ήταν στο γραφείο και πραγματοποίησαν ευρύ έλεγχο.Οι αστυνομικοί που ρώτησαν αν υπάρχει όχημα και εξοπλισμοί ζωντανής μετάδοσης, κατέσχεσαν ορισμένα έγγραφα, κάμερες και ηλεκτρονικούς υπολογιστές.Κατά την έρευνα ήταν παρών και ένας δικηγόρος που έστειλε η Τουρκική Πρεσβεία στο Κάιρο.Στις 17 Αυγούστου ο συντάκτης της TRT Metin Turan συνελήφθηκε κατά την επιχείρηση που διοργανώθηκε στο τέμενος Αλ Φατάχ και είναι υπό κράτηση ακόμα.Την περασμένη εβδομάδα παρόμοια έφοδο διοργανώθηκε στο γραφείο του πρακτορείου Anadolu, προσήχθη ο διευθυντής του τμήματος ειδήσεων, ο οποίος στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση.

ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Η ΛΑΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ

ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Η ΛΑΖΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑΜετά την κουρδική, τη δυτική κιρκασιανή και την αμπχαζική γλώσσα το υπουργείο Εθνικής Παιδείας αποφάσισε να διδαχτεί ως μάθημα επιλογής και η λαζική Οι μαθητές θα μπορούν από εδώ και στο εξής να επιλέγουν ως μάθημα επιλογής τη λαζική γλώσσα.Μετά την κουρδική, τη δυτική κιρκασιανή και την αμπχαζική γλώσσα το υπουργείο Εθνικής Παιδείας της Τουρκίας αποφάσισε να διδαχτεί ως μάθημα επιλογής και η λαζική, στο πλαίσιο του μαθήματος «Ζωντανές Γλώσσες και Διάλεκτοι».

"Καλοί" και "κακοί" τρομοκράτες

http://www.ellada-russia.gr/files/16h_50706854.jpg
  Η Ρωσία καταγγέλλει τη Βρετανία, τη Γαλλία, το Λουξεμβούργο, τις ΗΠΑ και το Αζερμπαϊτζάν ότι εμπόδισαν το αίτημά της να ενταχθούν στην αντιτρομοκρατική λίστα της Επιτροπής του ΣΑ του ΟΗΕ (1267/1989) δύο πολίτες και μία τουρκική ΜΚΟ που συνδέονται με οργανώσεις του δικτύου της Αλ Κάιντα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΕΞ.

Δύο Αδημοσίευτα Σχόλια

http://www.france24.com/en/files/element_multimedia/image/carte_syrie_turquie_en_0.jpg

Γκιουλέν εναντίον Ερντογάν

Το ανακοινωθέν αυτό είναι γνωστό απο καιρό .Οντως δείχνει τον  προβληματισμό της Κοινότητας Γκουλέν ως προς τις επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους κύκλους της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν.Ομως μην σας ξεγελά αυτος ο ψυχρός πόλεμος ανακοινώσεων και δηλώσεων,  σε ότι έχει σχέση με τις εξωτερικές βλέπεις της Τουρκίας υπάρχει απόλυτη σύμπλευση μεταξύ Κοινότητας και τουρκικού καθεστώτος. Η Αντιπαλότητα ισχύει αποκλειστικά για την κατανομή της ισχύος στο εσωτερικό της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα της Κοινωνίας, πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό.Το τι μέλλει γενέσθαι με την εκλογή του κ. Ερντογάν στην Προεδρία της Δημοκρατίας  ή με την τυχόν υποψηφιότητα Γκιούλ είναι κάτι που δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα. Οι αστάθμητοι παράγοντες πολλοί.Οι δημοσκοπικές μετρήσεις δίνουν στο ΑΚΡ ποσοστό περί του 50% στην διαχείριση του ποσοστού αυτού έχει αφοσιωθεί ο Ταγίπ Ερντογάν αδιαφορώντας για ότι άλλο.

Το βαλκανικό ημερολόγιο ενός Ρώσου δημοσιογράφου. Η διεθνής ειρηνευτική δύναμη στην Αλβανία

миротворцы оон миротворцыΣτα μέσα Απριλίου του 1997 ταξίδεψα για άλλη μια φορά στην Αλβανία. Η κατάσταση ήταν δραματική – η χώρα είχε πάψει να υπακούει στην κεντρική εξουσία και θα έπρεπε να αποκατασταθεί η τάξη με τη βοήθεια του Οργανισμού για την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ευρώπη. (ΟΕΑΕ). Εκείνη την εποχή η φτωχή χώρα μέρα με την ημέρα γινόταν ολοένα και πιο φτωχή και λιγότερο διοικούμενη.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ Πέρασε το Βόσπορο και ο ρωσικός «φονιάς αεροπλανοφόρων»

Πέρασε το Βόσπορο και ο ρωσικός «φονιάς αεροπλανοφόρων» Το ρωσικό Σμετλίβι, προερχόμενο από τη Μαύρη Θάλασσα, πέρασε σήμερα το πρωί τα στενά του Βοσπόρου με κατεύθυνση τη Μεσόγειο Θάλασσα, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Doğan.

Η μεγαλύτερη κινητοποίηση ρωσικών πολεμικών στη Μεσόγειο από τον καιρό της Σοβιετικής Ενωσης είναι σε εξέλιξη, καθώς συνεχίζεται η διπλωματική μάχη για τη Συρία.Ο Guardian σημειώνει ότι το πυραυλοφόρο πολεμικό, που διέσχισε τα στενά του Βοσπόρου στην Κωνσταντινούπολη υπό τη συνοδεία πλοίου της τουρκικής ακτοφυλακής, θεωρείται «φονέας αεροπλανοφόρων» λόγω των ειδικών πυραύλων που διαθέτει. Κύριο στοιχείο του οπλισμού του είναι οι πύραυλοι επιφανείας-επιφανείας Zvezda, που έχουν σχεδιαστεί για πλήγματα σε μεγάλα πολεμικά σκάφη.

Προστασία ή επέμβαση;

http://images.newsnow.gr/50/504531/to-savvato-synexizontai-oi-diapragmatefseis-keri---lavrof-gia-syria-1-315x236.jpg
Ο έλεγχος και η καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας ενώ συνεχίζεται η σφοδρή εσωτερική σύγκρουση είναι πρακτικά αδύνατη, όπως αδύνατη είναι η αποστολή ελεγκτών στους χώρους αποθήκευσης χωρίς ισχυρή διεθνή στρατιωτική παρουσία. Στην ουσία όταν μιλάμε για έλεγχο και καταστροφή του χημικού οπλοστασίου -μέρος του οποίου έχει περιέλθει στον έλεγχο των αντικαθεστωτικών- μιλάμε για κατάπαυση του πυρός και για παρουσία ισχυρής διεθνούς στρατιωτικής δύναμης.

7 εκατ. Σύροι εγκατέλειψαν την πατρίδα τους


Syria-EMFYLIOS01-28JULY2013
Ο Morton Abramowitz, ερευνητής στο Century Foundation και πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ταϊλάνδη και την Τουρκία, σε άρθρο του στο BLOOMBERG με τίτλο «U.S. Can Take In More Than 33 Syrian Refugees» αναφέρεται στο διαρκώς επιδεινούμενο πρόβλημα των Σύρων προσφύγων -που δεν αναμένεται να επιλυθεί σύντομα όποιο και είναι το σενάριο που θα εφαρμοσθεί- και στην ανάγκη λήψης περεταίρω μέτρων για την αντιμετώπισή του.Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες 7 εκ. Σύροι, το ένα τρίτο του συνολικού πληθυσμού της χώρας, έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους διαφεύγοντας σε άλλες περιοχές της χώρας ή στο εξωτερικό. Δύο εκατομμύρια εξ αυτών έχουν διαφύγει στις γειτονικές χώρες, ενώ πλήθος ανθρώπων βρίσκεται στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία και την Ιορδανία περιμένοντας να διαφύγουν.

ΛΑΡΚΟ: Τα 3 επιχειρήματα για πώληση "πακέτο" του Φώτη Κόλλια

Επιμένει για πώληση Η ελληνική πλευρά και το ΤΑΙΠΕΔ, μολονότι εμφανίζονται να προκρίνουν -υπό όρους- τους δύο διαγωνισμούς, υποστηρίζουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου στη Λάρυμνα και σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας.
«Διάσπαση της ΛΑΡΚΟ σημαίνει χαμηλό τίμημα, περιορισμένα έσοδα για το δημόσιο και 1.000 απολύσεις» επιμένει η κυβέρνηση, παρά τις πιέσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για πώληση της εταιρείας μέσω δύο ξεχωριστών διαγωνισμών.Η ελληνική πλευρά και το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ), μολονότι εμφανίζονται να προκρίνουν υπό όρους τους δύο διαγωνισμούς, υποστηρίζουν πως μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγήσει στο κλείσιμο του εργοστασίου στη Λάρυμνα Φθιώτιδας και σε απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας για τρεις λόγους:

«Αυτοπαγιδεύτηκε ο Ομπάμα με τα χημικά»

ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΠΡΕΒΕΛΑΚΗΣ*
«Στον βαθμό που θα προχωρήσουμε σε εθνοκάθαρση στη Συρία, θα καταστρέψουμε κομμάτια από τον ανθρώπινο πολιτισμό»
 «Η Ρωσία έχει καταγάγει μια σημαντική νίκη: η Μόσχα έχει την πρωτοβουλία, καθώς κατάφερε να καθορίσει την ατζέντα»
 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στον Δημήτρη Σ. Φαναριώτη
 • Τι θ” αλλάξει στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή μετά τις επιδρομές, εάν τελικώς αυτές διεξαχθούν; Μπορούν τα χειρουργικά πλήγματα να οδηγήσουν στην πτώση του καθεστώτος Ασαντ;

Αρνητικοί στην «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» οι πολίτες της ΠΓΔΜ

Η ονομασία «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» απορρίφθηκε από το 53,6% και απέσπασε θετική γνώμη από το 37,5% των ερωτηθέντων σε δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ που έγινε για λογαριασμό του αντιπολιτευόμενου εβδομαδιαίου πολιτικού περιοδικού Focus.
Η συγκεκριμένη ερώτηση της δημοσκόπησης ήταν η εξής: «Η τελευταία πρόταση του Μάθιου Νίμιτς για συμβιβασμό με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας είναι “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Εάν με το συμβιβασμό αυτό προστατεύεται η “μακεδονική” εθνική ταυτότητα, είναι για σας αποδεκτή λύση το όνομα “Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας”;».