18 Αυγούστου 2013

Γιατί ο B. Obama διστάζει να διακόψει τη βοήθεια προς την Αίγυπτο

http://cdn.timesofisrael.com/uploads/2013/07/Mideast-Egypt_Horo-301-635x357.jpg
Ορισμένοι αμερικανοί νομικοί καλούν την κυβέρνηση Ομπάμα να διακόψει τη  βοήθεια προς την Αίγυπτο στον απόηχο της θανατηφόρας καταστολής του στρατού εναντίον των διαδηλωτών. Αλλά η επιπλοκή στις σχέσεις με το Κάιρο δεν είναι απλή υπόθεση και θα μπορούσε κοστίσει τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσο και στην Αίγυπτο. Όπως μεταδίδει το Reuters, η ειδική χρηματοδοτική ρύθμιση για το Κάιρο θα μπορούσε να φορτώσει στους αμερικανούς φορολογούμενους το λογασριασμό δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αφορούν στον στρατιωτικό εξοπλισμό της Αιγύπτου, που της έχει ήδη πιστωθεί, καθώς και σε εταιρείες όπως η Lockheed Martin και η General Dynamics που προμηθεύουν με  στρατιωτικό υλικό την Αίγυπτο και θα επηρεαστούν από τυχόν περιορισμούς σε αυτού του τύπου ενισχύσεις. Ο πρόεδρος B. Obama δήλωσε την Πέμπτη ότι η προγραμματισμένη συνεργασία με το Κάιρο δεν μπορεί να συνεχιστεί και ανακοίνωσε την ακύρωση προγραμματισμένων στρατιωτικών ασκήσεων με την Αίγυπτο τον επόμενο μήνα.

Αθώα θύματα της βαρβαρότητας

      Της Κατερίνας Μπαλκούρα*
 To ματωμένο καλοκαίρι του 1944, με τα μπλόκα στις συνοικίες, συνεχιζόταν και οι Γερμανοί, σαν να είχαν βάλει στοίχημα η κάθε τραγωδία που δημιουργούσαν να είναι μεγαλύτερη απ’ την προηγούμενη. Η Κοκκινιά με την ηρωική μάχη του Μαρτίου, τους αγώνες για τα συσσίτια, τη συγκέντρωση στελεχών που κατέφυγαν εκεί μετά τον βομβαρδισμό του Πειραιά, αλλά και την ισχυρή δύναμη του ΕΛΑΣ και της ΟΠΛΑ, είχε αναδειχθεί σε προπύργιο της Αντίστασης.11 Αυγούστου του 1944, ταγματασφαλίτες σε συγκέντρωση στο Δημαρχείο της Κοκκινιάς ανακοίνωσαν τα ονόματα 50 εκτελεσμένων Κοκκινιωτών. Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, μια πολυμέτωπη επίθεση ήταν η απάντηση σε αιφνιδιασμό του ΕΛΑΣ που οδήγησε στο Χαϊδάρι τους πρώτους αιχμαλώτους. Ολοι πια ήξεραν ότι ένα μεγάλο μπλόκο στην περιοχή ήταν αναμενόμενο. Το 6ο Ανεξάρτητο Σύνταγμα του ΕΛΑΣ Πειραιά και η συνοικία ήταν σε συναγερμό, ενώ τα στελέχη είχαν εντολή να διανυκτερεύουν εκτός Κοκκινιάς.

Τα αιγυπτιακά τζαμιά αποφάσισαν να τα κλείσουν ως εστίες του εξτρεμισμού

Египет Каир мечеть Аль-Фатх Οι αρχές της Αιγύπτου έδωσαν εντολή στα τζαμιά να ανοίγουν τις πόρτες μόνο για προσευχές. Τις υπόλοιπες ώρες τα κτήρια θα πρέπει να είναι κλειστά και άδεια.Με τη βοήθεια αυτών των μέτρων η σημερινή ηγεσία της χώρας προσπαθεί να στερήσει σημεία στήριξης από τους ισλαμιστές, οι οποίοι μετέτρεψαν τα τζαμιά σε βάσεις τους με αποθέματα όπλων και τα χρησιμοποιούν ως καταφύγιο από την αστυνομία.Την προηγούμενη μέρα η αστυνομία απώθησε ισλαμιστές από το τζαμί Αλ-Φατχ στο Κάιρο, όπου είχαν οχυρωθεί εκατοντάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι. Η έφοδος στο τζαμί συνοδευόταν από ανταλλαγή πυρών, οι ισλαμιστές πυροβολούσαν απευθείας από το μιναρέ.http://greek.ruvr.ru

Το twitter βγάζει κυβέρνηση

getFile14ΗΠΑ Ερευνα 4 πανεπιστημιακών σε 406 εκλογικές μονομαχίες έδειξε ότι τις 404 τις κέρδισαν αυτοί που είχαν στενότερη διαδικτυακή σχέση με τους ψηφοφόρους τους
 Του Μιχάλη Ψύλου
 Θέλεις να μάθεις ποιος πολιτικός ηγέτης, στον δυτικό κόσμο τουλάχιστον, θα κερδίσει σε μια εκλογική αναμέτρηση; Το twitter μπορεί να σου δώσει την απάντηση με ακρίβεια, όπως υποστηρίζουν τέσσερις ερευνητές του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα σε πρόσφατη μελέτη τους. Οι ερευνητές Τζόζεφ ΝτιΓκράτσια, Καρίσα Μακ Κέλβι, Γιόχαν Μπόλεν και Φάμπιο Ρόχας μελέτησαν τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών στις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανάδειξη των μελών του Κογκρέσου. Στις 404 από τις 406 εκλογικές μονομαχίες νικητής αναδείχτηκε ο υποψήφιος που είχε την πιο ενεργητική επαφή με τους ψηφοφόρους μέσω του twitter. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι στις Ηνωμένες Πολιτείες μόνο το 15% των ενηλίκων έχουν λογαριασμό στο twitter.

ΑΙΓΥΠΤΟΣ: ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΜΦΥΛΙΟ Σε εξέλιξη και επιχείρηση εκκαθάρισης των χριστιανών από ισλαμιστές

Ο βανδαλισμός χριστιανικών εκκλησιών είναι καθημερινό φαινόμενο στη Συρία.  Σε μια ευρύτατη επιχείρηση, όχι εθνικής αλλά θρησκευτικής εκκαθάρισης, με στόχο τα 2 εκατ. των χριστιανών της Συρίας, επιδίδονται οι ακραίοι τζιχαντιστές της αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια στιγμή οι εναπομείναντες χριστιανοί του Ιράκ δοκιμάζονται και οι Κόπτες της Αιγύπτου στοχοποιούνται από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους σε ένα σχέδιο βίαιου διωγμού των χριστιανών από τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική.Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να εξαλειφθεί η χριστιανική παρουσία από την περιοχή και να διευκολυνθεί έτσι η εγκαθίδρυση θρησκευτικών κρατών όπως το «Χαλιφάτο του Ιράκ και της Συρίας», το όποιο επαγγέλλονται οι αντάρτες της Αλ Νούσρα.

Οι χρυσαυγίτες του πνεύματος / του Νίκου Γεωργιόπουλου

 Ποιος είναι ο πολιτικός λόγος της «χρυσής αυγής» (ΧΑ); Αυτός ο οποίος χωρίζει την πραγματικότητα σε βολικά σχήματα, ώστε να δημιουργηθούν δυο αντίπαλα στρατόπεδα. Το ένα στρατόπεδο έχει μια φυσική θέση ισχύος γιατί έχει κατασκευαστεί με βάση το κυρίαρχο ιδεολόγημα του κατασκευαστή. Το αντίπαλο στρατόπεδο βολικά έχει όλα τα στοιχεία του κακού. Έτσι στα νοητικά κατασκευάσματα της ακροδεξιάς υπάρχουν πάντα κακοί μετανάστες, σιωνιστές που επιβουλεύονται τα όσια και τα ιερά και γενικά κατασκευάσματα που εξυπηρετούν το θυμικό και όχι τη λογική.

Γεώργιος Φίλης: Το κρυφό «μήνυμα πολέμου» Ερντογάν προς τη Μουσουλμανική Αδελφότητα

«Εντολή» ανοιχτής και βίαιης επανάστασης προς τους Αδερφούς Μουσουλμάνους έδωσε με μία εκπληκτικής επινόησης λεκτική «ντρίμπλα» του ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η οποία πέρασε απαρατήρητη από τον περισσότερο κόσμο και φυσικά από αυτούς τους δυτικούς στρατηγικούς «αναλυτές» οι οποίοι εξακολουθούν να μιλάνε για «εκδημοκρατισμό» και «άνοιξη» των Αράβων, καθώς επίσης και για το κατά πόσον καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα στις μουσουλμανικές κοινωνίες του Μαγκρέμπ και του Μασρέκ.

Πορεία προς τα ανατολικά


Screen Shot 2013-06-26 at 6.53.23 PMΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΟΥ
♦ Tο ζήτημα του συνολικού προσανατολισμού του Ελληνικού κόσμου είχε μικρότερη σημασία όταν οι Έλληνες κυβερνούσαν ή συγκυβερνούσαν τον κόσμο, δηλαδή κατά την Αρχαιότητα, την Ελληνιστική περίοδο, τον Μεσαίωνα. Τότε, ως ηγέτες και παραγωγοί του κυρίαρχου πολιτισμού, ήσαν σε θέση να αντιμετωπίζουν παρόμοια διλήμματα με συνθετικό τρόπο, δηλαδή συναρμόζοντας ανομοιογενή δυτικότροπα ή ανατολικά στοιχεία σε μία αυτόνομη, πρωτότυπη και ισχυρή σύνθεση, η οποία επιβαλλόταν ως οικουμενικό πρότυπο και στην Ανατολή Και στην Δύση.

Οι νέο-Σταχανοβίτες και οι ισοπεδωτικές αντιλήψεις

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSO4zqI69NvdeKb34JAd3JHvcEP6cElDVvhLAVwvLg8vS-VySYUZQ
Αν μη τι άλλο αυτό, που δεν έλειψε ποτέ από την ελληνική σκηνή είναι οι νέες τάσεις. Η πλέον πρόσφατη τάση που υποστηρίζεται με φανατισμό είναι μια νεο-σταχανοβίτικη λογική που προάγει το ακόλουθο σκεπτικό: «Υπάρχει ανεργία; Να πας, κύριε, να μαζέψεις καρπούζια και ελιές. Τι; Εχεις δύο πτυχία, ένα μεταπτυχιακό και γνωρίζεις δύο γλώσσες; Να δουλέψεις, κύριε, τη γη και να σταματήσεις την γκρίνια. Εγώ, δηλαδή, είμαι κορόιδο; Σπούδασα, κουράστηκα, είδα όμως τα προβλήματα στον αναπτυξιακό μηχανισμό της χώρας και είπα να ασχοληθώ με την αγροτική παραγωγή».Αυτό που δεν ομολογεί, βέβαια, ο «νεο-υπεράνθρωπος αγρότης» είναι ότι έχει κληρονομήσει -ω, ναι, ποτέ μην υποτιμάτε τη δύναμη του κληροδοτήματος στη χώρα που έχει αναγάγει τον νεποτισμό σε βαθιά παράδοση με αποκλειστική ευθύνη του εκλογικού σώματος- τον μισό κάμπο της Τριφυλίας με λιόδεντρα ή ολόκληρο της Ημαθίας με ροδακινιές. Το παράδειγμα του «αγρότη που γυρίζει την πλάτη στις σπουδές του και παράγει πρωτογενή πλούτο με τον ιδρώτα του προσώπου του» (sic) αναδεικνύεται ως ισχυρή μόδα αλλά και κοινωνική επιταγή.

Μεγάλες διαφορές στη σχέση δημόσιου χρέους - ανάπτυξης

Δρεττάκης Μανόλης
Η επίπτωση της αύξησης του δημόσιου χρέους ως ποσοστού του ΑΕΠ στον ρυθμό μεταβολής του ΑΕΠ σε σταθερές τιμές έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και άρθρα εξαιτίας μιας εργασίας των καθηγητών των Πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Χάρβαρντ Κένεθ Ρογκόφ και Κάρμεν Ράινχαρτ, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας στοιχεία πολλών χωρών για μακρά σειρά ετών, υποστήριξαν το 2010 ότι όταν το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ξεπεράσει το 90%, αντί για ανάπτυξη 2,2% προκαλείται ύφεση 0,1%.

ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΤΗΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗ Αεροπορική βάση ζήτησε η Μόσχα Όλα θα κριθούν στην επίσκεψη του Προέδρου στη Μόσχα



Επίσημο αίτημα για χρήση της αεροπορικής βάσης «Ανδρέας Παπανδρέου» υπέβαλε στη Λευκωσία η ρωσική κυβέρνηση. Η εφημερίδα «Πολίτης» δημοσιεύει ενημερωτικό σημείωμα προς το Υπουργικό Συμβούλιο του υπουργού Άμυνας Φώτη Φωτίου για την επίσκεψή του τον περασμένο Μάιο στη Μόσχα. Στο σημείωμα αναφέρεται ότι ο υπουργός Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Σόιγκου έθεσε το θέμα των διευκολύνσεων από την Κύπρο και συγκεκριμένα για

Νέος γεωπολιτικός ρόλος για την Ελλάδα Του Δημητρη Αβραμοπουλου*


Παρά την παρατεταμένη διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη, η χώρα μας επανέρχεται στο γεωπολιτικό της περιβάλλον, διεκδικώντας με αξιώσεις και πειστικά επιχειρήματα νέο ρόλο, αφήνοντας πίσω την απομόνωση στην οποία τα τελευταία χρόνια την οδήγησε η εσωστρέφεια και η ιδιαίτερα αρνητική της ψυχολογία.Ο επαναπροσδιορισμός της στρατηγικής σχέσης της χώρας μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αποτέλεσμα πρωτοβουλίας της ελληνικής διπλωματίας τον χρόνο που πέρασε, έρχεται να ενισχύσει τη στρατηγική της Ελλάδας και να της ανοίξει και πάλι τον διεθνή της ορίζοντα.

ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΑ... ΡΗΓΜΑΤΑ Ακροβασίες από την Ουάσιγκτον

Οπαδοί του Μόρσι μεταφέρουν τραυματισμένους διαδηλωτές για τις πρώτες βοήθειες μετά από συγκρούσεις με την αστυνομία στο Κάιρο
Πέρα από τις σημαντικότατες κοινωνικοπολιτικές και ανθρωπιστικές της διαστάσεις, η εμφυλιοπολεμική κατάσταση στην οποία έχει πλέον περιέλθει η Αίγυπτος φέρνει στο φως και άλλα... γεωπολιτικά ρήγματα..Συγκεκριμένα, μέσα από τις ταραχώδεις εξελίξεις των τελευταίων ημερών αναδεικνύονται δύο στοιχεία, εξόχως ανησυχητικά και τα δύο: η φθίνουσα επιρροή των ΗΠΑ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και η βαθιά κρίση στις σχέσεις Καΐρου - Ουάσιγκτον, μια κρίση η οποία εγκυμονεί ευρύτερους διεθνείς κλυδωνισμούς καθότι μιλάμε ουσιαστικά για τις σχέσεις ανάμεσα στη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη της υφηλίου (ΗΠΑ) και τη δεύτερη μεγαλύτερη στρατιωτική δύναμη του αραβικού κόσμου (Αίγυπτο). Μάλιστα, η γεωπολιτική αξία της Αιγύπτου πολλαπλασιάζεται εάν συνυπολογίσει κανείς το γεγονός πως αυτή αποτελεί στήριγμα του Ισραήλ και θεματοφύλακα του Σουέζ.

Από το Κάιρο στην Αγκυρα...

http://www.trelokouneli.gr/wp-content/uploads/2013/06/Turkey-epeisodia-Taksim-square-A-man-helps-a-boy-to-get-out-of-the-area-as-riot-police-clash-with-demonstrators.jpg
Η πιο σκληρή καταδίκη της σφαγής στην Αίγυπτο που εξαπέλυσε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, αλλά και της άρνησης των ΗΠΑ να πάρουν σαφείς αποστάσεις από μια στρατιωτική μηχανή που λειτουργεί ως παράρτημα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή προήλθε από τον Ερντογάν. Με την ανατροπή του Μόρσι στην Αίγυπτο αλλά και την απομάκρυνση της προοπτικής άμεσης ανατροπής του Ασαντ στη Συρία, η Τουρκία του Ερντογάν ωθείται εκ των πραγμάτων να αναλάβει την προστασία και την υπεράσπιση του πολιτικού Ισλάμ στο σύνολο του αραβικού κόσμου.
Η σχετικά μετριοπαθής κυβέρνηση της Τυνησίας, που κινδυνεύει και αυτή από την αντεπίθεση των κοσμικών και τον ρεβανσισμό των μηχανισμών δεν μπορεί να αναλάβει παρόμοιο ρόλο.

Θεσμοί Πολιτικής Παιδείας


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΑΚΑΛΟΥ
καθηγητή Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ
Μία συνάντηση συνδικαλιστών από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Γερμανία πριν από δύο εβδομάδες στο Βερολίνο ανέδειξε για άλλη μια φορά τη σημασία της Πολιτικής Παιδείας στη διαφύλαξη της δημοκρατίας και στην αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν ιδιαίτερα σε εποχές οικονομικής κρίσης και κρίσης αξιών. Η συνάντηση αφορούσε το φαινόμενο της ναζιστικής και της λαϊκιστικής Ακροδεξιάς στην Ευρώπη και οργανώθηκε από τα τρία μεγαλύτερα εργατικά συνδικάτα της Γερμανίας που δραστηριοποιούνται, μεταξύ άλλων, στους τομείς των υπηρεσιών, της αυτοκινητοβιομηχανίας, της ενέργειας και των οικοδομών, και έχουν στους κόλπους τους περισσότερο από εφτά εκατομμύρια οργανωμένα μέλη. Παρόντα ήταν από τη γερμανική πλευρά επίσης τα Ιδρύματα Πολιτικής Παιδείας των εργατικών συνδικάτων και των κομμάτων των Σοσιαλδημοκρατών και της Αριστεράς.

Διαχρονικό το πολιτικό σύστημα του λουφέ με φερετζέ


ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ Ι. ΜΕΡΤΖΟΥ
προέδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών,
δημοσιογράφου και συγγραφέα
Μόνον όσοι εμπορεύονται τους καημούς του Λαού και οι ιδεοληπτικοί αρνούνται να δουν ότι, ανεξάρτητα από το Μνημόνιο, πρώην και επόμενο, αποκλείεται να σωθεί η χώρα και να ευημερήσουν αληθινά πια οι Ελληνες, εφόσον δεν εκπληρωθούν ταυτόχρονα τρεις δυσχερέστατοι αλλά θανάσιμα αναγκαίοι όροι:

Οι 3 δράσεις της κυβέρνησης για ν’ αποφύγει το σκόπελο του Σεπτεμβρίου-Πληθαίνουν έξω οι φωνές για νέο κούρεμα


ypourgiko1

Άξονα τριών δράσεων έχει αποφασίσει το Μαξίμου για να αποφύγει το σκόπελο του Σεπτεμβρίου, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή τις ζυμώσεις στο εξωτερικό για το ελληνικό πρόβλημα. Στοιχηματίζει η Bild με το Σόιμπλε ότι μετά τις εκλογές η ΕΕ θα προχωρήσει σε νέο κούρεμα, ενώ υποστηρίζει ότι ήδη η Μέρκελ έχει στείλει ανάλογο μήνυμα στην Ελλάδα.


Θέση Αραβικός χειμώνας…

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRClnT1SIlvsxJ8-meKU0q-fYdFDIa-qsF0zyWxO1BY2pRin9WwJw
Άραβας φιλόσοφος κάποτε είχε διακηρύξει πως οι Άραβες είναι πολύ δύσκολο να κυβερνηθούν. Γιατί; Για πάρα πολλούς λόγους, οι σπουδαιότεροι από τους οποίους είναι οι θρησκευτικές διαφορές τους - Σιίτες και Σουνίτες, κατά κύριο λόγο, χωρίς να αναφερθούμε σε άλλες δοξασίες - η ψυχοσύνθεσή τους, η κουλτούρα τους, οι αντιλήψεις περί δημοκρατίας, ελευθερίας, ανθρώπινων δικαιωμάτων, κτλ. Πριν από πολλά χρόνια, ο Πρόεδρος Μπους είχε διακηρύξει το γνωστό αμερικανικό δόγμα περί της Ευρύτερη Μέσης Ανατολής, η οποία ξεκινούσε από το Μαρόκο και έφτανε μέχρι το Ιράκ και το Αφγανιστάν. Ποιος ήταν ο κύριος στόχος αυτού του ιδεαλιστικού πλην ανεφάρμοστου δόγματος; Η εμπέδωση της δημοκρατίας και του σεβασμού θεμελιωδών ελευθεριών και δικαιωμάτων όπως εμείς οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί τα αντιλαμβανόμαστε και προσπαθούμε να τα τιμούμε και να τα σεβόμαστε. Άδικος και μάταιος κόπος!

O tempora, ο mores…

Του Χριστόδουλου Γιαλλουρίδη

  • Η διαχρονική παθογένεια της ανεπάρκειας και της διαφθοράς
  • Ξεχνάμε και αποπροσανατολιζόμαστε από την ιστορική ευθύνη όλων μας έναντι του παρελθόντος και έναντι του μέλλοντος
  • Η ΤΟΥΡΚΙΑ διδάσκει Θουκυδίδη στην πράξη της διεθνούς της πολιτικής. Δεν σέβεται το δίκαιο…

Τύμπου στο μοντέλο της Πρίστινα

Του Γιάννου Χαραλαμπίδη Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου θα έπρεπε να ήταν στην παρούσα φάση ως προαπαιτούμενο για την έναρξη των συνομιλιών και της συνέχισης της τουρκικής ενταξιακής πορείας στην Ε.Ε.Ποια εισήγηση είχε γίνει επί Τάσσου και πώς μπορεί να επανέλθει.Μπορεί ή όχι να ανοίξει η Τύμπου χωρίς να τεθεί υπό την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας και πώς σχετίζεται με την εν δυνάμει λύση.Η ΠΡΙΣΤΙΝΑ και πώς είναι συναφής με τη διζωνική και πολυπεριφερειακή ομοσπονδία

"Οργή του Κόσμου" ;

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/08/greek-riots-1.jpg
Antinews.gr"Οργή του Κόσμου" ; Μου θυμίζει η φράση αυτή τον σκορπιό όπου κυκλωμένος από την φωτιά γυρίζει  την ουρά του και χτυπά με το κεντρί του τον ίδιο επιλυόντας το πρόβλημα του.Οι αριθμοί και οι δείκτες είναι απογοητευτικοί, φυσικά και δεν ήταν και ποτέ καλύτεροι,είναι καταγεγραμμένο πως σε επίπεδο Οικονομίας η Ελλάδα δεν είχε ποτέ να επιδείξει καλύτερες επιδόσεις απλά απέκρυπτε τα δομικά προβλήματα της  με τρόπο έντεχνο διαιωνίζοντας χρόνιες παθογένειες της. Αν η κρίση έχει αποκτήσει τέτοια διάσταση οφείλεται σε πολλούς παράγοντες μα θα ήταν μέγιστο λάθος να απομονωθεί στον Ελλαδικό χώρο ως Ελληνικό φαινόμενο την ώρα που έχει παγκόσμιες διαστάσεις.Όπως λάθος είναι τα φορτώνουμε όλα τα κακώς κείμενα στον γερμανικό ηγεμονισμό.

Λογικές Αποκλεισμού παράγουν Αποτελμάτωση

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRcDkReGNPojpqKsarfV5ex8Eskx68VWfI_XB6gLabFxaL5gbsegw
Υπάρχει διάχυτη η αίσθηση οτι οι πολιτικές διεργασίες στο Ελληνικό πολιτικό σκηνικό αφορούν μόνο τον ενδιάμεσο χώρο ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ , τον λεγόμενο και κεντροαριστερό όπου εκεί ερίζουν για τον ηγεμονικό ρόλο στις εξελίξεις ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ Πολύ σωστά επισημαίνεται οτι αυτό δεν αποτελεί απόρροια ωρίμανσης των συνθηκών αλλά αναγκαιότητα η οποία και εκπορεύεται απο το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης της ΔΗΜΑΡ σε μεγαλύτερο βαθμό. Υποθέσεις εργασίας μπορούν να υπάρξουν πολλές, απο τα πλέον πιθανά είναι να συνεχίσει το κυβερνητικό σχήμα συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. με την σκληροπυρηνική δεξιά να θέτει υπο αμφισβήτηση την Ηγετική ομάδα της Ν.Δ. και τις επιλογές της υιοθετώντας παράλληλα πολιτική ατζέντα παραπλήσια του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α..

Η ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΤΣΟΡΤΣΙΛ, ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΟΥ ΗΓΕΤΗ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ Πότε με το ΕΑΜ και πότε με τους Αγγλους, ο Τίτο

Οταν επιδεινώνονταν οι σχέσεις με τους Δυτικούς, ο Τίτο δεν δίσταζε να ενισχύει τη δυναμική δράση του ΚΚΕ, αλλά να επανέρχεται στη συνέχεια σε συμβιβαστικές θέσεις, όταν οι Δυτικοί του έκαναν τα χατίρια
Το πρωί της 20ής Αυγούστου 1944 οι δυνάμεις του Γ' Ουκρανικού Μετώπου του Κόκκινου Στατού, υπό τον στρατάρχη Τολμπούχιν, προχώρησαν με κατεύθυνση τη γραμμή Ιάσιο - Κίσινιοφ. Οι Σοβιετικοί έφθαναν στα Βαλκάνια, στη Ρουμανία. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ουίνστον Τσόρτσιλ ανησυχούσε διπλά, τόσο για την τύχη της Ελλάδας όσο και για της Γιουγκοσλαβίας.