05 Αυγούστου 2013

Τζιχάντ δίχως στρατιώτες Πώς η αποχώρηση του ΝΑΤΟ υπονομεύει τα πολεμοχαρή επιχειρήματα των Ταλιμπάν

http://i2.cdn.turner.com/cnn/dam/assets/111007075323-nato-convoy-burns-story-top.jpg
Michael Semple Στις 24 Μαΐου, μια ομάδα μαχητών Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο της αφγανικής αστυνομίας και του στρατού στην περιοχή Syed Karam της επαρχίας Πακτιά, κοντά στα σύνορα με περιοχές φυλών του Πακιστάν. Οι στρατιώτες που ήταν μέσα αντιστάθηκαν, με τη βοήθεια αεροπορικής υποστήριξης. Μέχρι το τέλος τής μάχης, τέσσερις μαχητές Ταλιμπάν είχαν σκοτωθεί: λίγα επιπλέον θύματα στην κλιμάκωση της βίας που συγκλόνισε φέτος το Αφγανιστάν, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης του Χαμίντ Καρζάι, αλλά και καθώς εξυφαίνεται η αποχώρηση του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, πάνω από 3.000 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2013 - αύξηση σχεδόν 25% σε σχέση με το παρελθόν έτος.

Η Νομοτελειακή Εξέλιξη ταύτισης της Χ.Α. με την Σκληροπυρηνική Δεξιά

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSj4i_F1fx296mha2yh-Nbffq7VJLjvOM2GDkHZQ0ybcDQWKHcdAA
ΑntinewsΣε έναν ιστορικό τόπο που γεννήθηκε η Λογική και σε μιά χώρα που ουσιαστικά έχει πτωχεύσει Πνευματικά και Ηθικά  κάποιοι ακόμα και σήμερα, ακόμα και τώρα αδυνατούν να κατανοήσουν το αυτονόητο. Πως δεν είναι η προβολή που έχει αναγάγει το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χ.Α. σε πολιτική δύναμη.Ειναι οι Κυβερνήσεις της Δεξιάς και του ΠΑΣΟΚ που με την εν γένει συμπεριφορά τους οδήγησαν την κοινωνία και το εκλογικό σώμα σε αδιέξοδο.(Φυσικά και η Αριστερά βαρύνεται με το γεγονός ότι η πολιτική της δράση σε μεγάλο βαθμό προσέφερε τα αναγκαία την διατήρηση των καχεκτικών στοιχείων του δημοκρατικού μας πολιτεύματος).

Κύπρος-Ελλάδα-Ισραήλ δίνουν ξανά τα χέρια

Από: Νικόλας Ζαννέττος 
Νέο μνημόνιο συνεργασίας, μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Ισραήλ και της Ελλάδας αναμένεται να υπογραφεί κατά την επίσκεψη των Υπουργών Ενέργειας των δύο χωρών την Τετάρτη στη Λευκωσία, σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive.
H ίδια πηγή, ανέφερε στην ιστοσελίδα μας, ότι το μνημόνιο συνεργασίας θα αφορά θέματα ενέργειας αλλά και υδάτινων πόρων και σηματοδοτεί την έναρξη νέου γύρου επαφών με στόχο την εμβάθυνση των σχέσεων μεταξύ των τριών χωρών. Κυβερνητικοί κύκλοι, ανέφεραν στο SigmaLive, ότι η Κυβέρνηση ενστερνίζεται την άποψη, ότι μέχρι στιγμής η συνεργασία δεν μετουσιώθηκε σε ουσία, ενώ αφήνουν αιχμές κατά της προηγούμενης διακυβέρνησης για το γεγονός αυτό.

Η Αίγυπτος ακύρωσε τα σχέδια του Ομπάμα για τη Μέση Ανατολή

Египет беспорядки сторонники мурси протест демонстрация митингΤο κίνημα, που έγινε η «μηχανή» ανατροπής στην Αίγυπτο της εξουσίας των «Αδελφών Μουσουλμάνων», θέτει σε κίνηση ένα νέο κοινωνικό μοντέλο. Τους νέους ανθρώπους από το κίνημα «Ταμαρρόντ» («Εξέγερση») στην Αίγυπτο τους θεωρούν, ανεξάρτητα από το νεαρό της ηλικίας τους, «πατέρες της δεύτερης αιγυπτιακής επανάστασης». Αυτοί ειδικά – οι φοιτητές, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές, οι νέοι επιστήμονες – ξεκίνησαν την παραμονή της 30ης Ιουνίου (της πρώτης επετείου παραμονής στην εξουσία του Μοχάμεντ Μόρσι) την πανεθνική εκστρατεία για την παραίτησή του.

Το στοίχημα Σαμαρά στην Ουάσιγκτον


Οι Αμερικανοί ενδιαφέρονται για την ενέργεια, ενώ η Αθήνα επιδιώκει να κερδίσει στήριξη για χαλάρωση της «θηλιάς της λιτότητας»
Αθανασόπουλος Αλ. ΆγγελοςΟ κ. Σαμαράς θα γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο από τον Μπαράκ Ομπάμα στις 8 Αυγούστου. Θα είναι η πρώτη απευθείας επαφή του με την αμερικανική ηγεσία από το 2009, είτε ως προέδρου της ΝΔ είτε μετέπειτα ως Πρωθυπουργού.
Επειτα από πολύμηνη προσπάθεια ο κ. Αντ. Σαμαράς θα διαβεί την προσεχή εβδομάδα τον Ατλαντικό. Στις 8 Αυγούστου θα γίνει δεκτός στον Λευκό Οίκο από τον Μπαράκ Ομπάμα. Θα είναι η πρώτη  απευθείας επαφή του με την αμερικανική ηγεσία από το 2009, είτε ως προέδρου της ΝΔ είτε μετέπειτα ως Πρωθυπουργού.

Τουρκία: Βαριές ποινές στην υπόθεση Ergenekon

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQ0tGkwrWk-fN4TJ75qb1pj9Aun6UJ5CoRiWb0M2GqZDDVvpot7
Τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα έναν πρώην αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων σε ισόβια κάθειρξη και δεκάδες άλλους, μεταξύ των οποίων αντιπολιτευόμενους βουλευτές, σε μακροχρόνιες ποινές κάθειρξης για συνωμοσία εναντίον της κυβέρνησης, σε μια υπόθεση που έχει φέρει στην επιφάνεια βαθιές διαιρέσεις στη χώρα. Ο απόστρατος στρατηγός και πρώην αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων Ιλκέρ Μπασμπούγ καταδικάσθηκε σε ισόβια για το ρόλο του στη συνωμοσία "Εργκένεκον" για την ανατροπή της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.Οι δικαστές, οι οποίοι ανακοίνωσαν τις ετυμηγορίες για σχεδόν 300 κατηγορουμένους στο πλαίσιο της υπόθεσης, καταδίκασαν επίσης τρεις εν ενεργεία βουλευτές του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) σε ποινές κάθειρξης 12 ως 35 ετών.

Αεροναυτική κάλυψη στην Αν.Μεσόγειο θέλουν οι ΗΠΑ

Επιζητούν προστασία του φυσικού αερίου από τις πηγές μέχρι τους σταθμούς
Αεροναυτική κάλυψη στην Αν.Μεσόγειο θέλουν οι ΗΠΑ
Λευκωσία: Η Τουρκία δεν εξυπηρετεί πλέον τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με Αμερικανούς αναλυτές, οι οποίοι ειδικεύονται σε θέματα άμυνας και στρατηγικής. Μεταξύ άλλων, οι εν λόγω αναλυτές υπογραμμίζουν πως η προσπάθεια της Τουρκίας να καταστεί κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου, αλλά και ευρύτερα του αραβικού κόσμου, «έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ».

Οι αληθινές ελληνικές προτεραιότητες για οπλικά συστήματα από τις Ηνωμένες Πολιτείες

130730-D-NI589-281
Πολλά έχουν γραφεί και ακόμη περισσότερα φημολογούνται για τα οπλικά συστήματα που προσφέρονται ή έχουν ζητηθεί από τις ΗΠΑ. Το βέβαιο είναι ότι ο σχετικός κατάλογος θα οριστικοποιηθεί κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του στρατηγού Martin E. Dempsey, προέδρου του συμβουλίου αρχηγών επιτελείων (CJCS: Chairman of the Joint Chiefs of Staff) στη χώρα μας από τις 15 ως τις 17 Σεπτεμβρίου και τις συνομιλίες του με τον Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.

Τελική ευθεία για τους ιεροδιδασκάλους στη Θράκη

http://newpost.gr/storage/photos/c_300px_200px/201308/turkiamouftis.jpg Στην τελική ευθεία έχει μπει η διαδικασία για την επιλογή των πρώτων ιεροδιδασκάλων από τους 240 συνολικά που θα διορισθούν στη Θράκη, δίνοντας τέλος σε μια εκκρεμότητα ετών και προσφέροντας πλέον τη δυνατότητα στους θρησκευτικούς λειτουργούς της μειονότητας να έχουν ισότιμη αντιμετώπιση από το ελληνικό κράτος.
Μια εξέλιξη σημαντική για την εξασφάλιση της ισοπολιτείας που δίνει απάντηση και στα νέα διχαστικά κηρύγματα του Τούρκου υπουργού Υγείας Μουεζίνογλου που περιοδευσε και πάλι στη Θράκη.

Το βουβό δεν είναι Γιγάντιο

Το επικίνδυνο κύμα  για τους απανταχού ναυτικούς δεν είναι το βουβό, αλλά το γιγάντιο το οποίο και σχηματίζεται από την συνάντηση δύο αλλεπάλληλων κυμάτων και εμφανίζεται κυριολεκτικά από το πουθενά.
http://s.enet.gr/resources/2009-08/kymata-thumb-large.jpg Αntinews.gr Η συνηθισμένη μίζερη Ελληνική λογική επιβάλλει το καθεστώς της ισοπέδωσης.Είναι ηλίου φαεινότερον λοιπόν οτι αποτελεί Εθνική αναγκαιότητα να τιμηθούν όσοι με την δράση τους και την στάση τους υπηρετούν τις αξίες, τα ιδανικά και τις αρχές της φυλής μας με τρόπο που αρμόζει στην πράξη τους. Η Βράβευση του Πακιστανού λαθρομετανάστη για τον ανθρωπισμό του απο τον Κο. Μιχελάκη δικαίως θεωρείται ότι βλάπτει την Ν.Δ. καθώς έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον διεμβολισμό του νεοναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. ως τον ορίζουν συγκεκριμένα κέντρα. Φυσικά και δεν τους ενοχλεί ότι η επίθεση φιλίας γίνεται προς ένα νεοφασιστικό μόρφωμα  (οι βουλευτές του οποίου κυκλοφορούν με το σύμβολο του γερμανικού φασισμού στο μπράτσο τους ) καθώς η σκληροπυρηνική δεξιά υπήρξε η ιστορική μήτρα γέννησης του και άνδρωσης του .Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα πόσο δε σε μια  σκληροπυρηνική δεξιά πνιγμένη στα εμφυλιακά και μετεμφυλιακά σύνδρομα. 

Διαστάσεις της ψηφοφορίας στην Τουρκοκυπριακή κοινότητα./ Του Νίκου Μούδουρου

98798754r44345bbbyt4564
Το βασικό χαρακτηριστικό του πλαισίου μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία στα κατεχόμενα την 28η Ιουλίου δεν ήταν οι γνωστές πτυχές του Κυπριακού που συνήθως γίνονται αντικείμενο αντιπαραθέσεων. 
Όμως το ευρύτερο πλαίσιο που περιβάλλει την τουρκοκυπριακή κάλπη συνιστά μέρος μιας σχετικά νέας κοινωνικο-οικονομικής πραγματικότητας, η οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο επηρεάζει την εξέλιξη του Κυπριακού. Οι Τουρκοκύπριοι ψήφισαν με βασικό κριτήριο την πορεία του επιβαλλόμενου από την Άγκυρα μετασχηματισμού του ψευδοκράτους, αλλά και την ανάγκη της ίδιας της κοινότητας να επανακαθορίσει τις σχέσεις της με την Τουρκία.

Το τζαμί και το παρασκήνιο των άγονων διαγωνισμών

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSfO7egC9xXtVTpWt69zf5bB0egba1Ia5rHefVqXmAOH4tD2fD5Pw
Αλλοι μιλούν για απειλές αντιδρώντων στην ανέγερση του τεμένους και άλλοι για «παιχνίδια» προκειμένου να ανέβει το κόστος
Του Κωστα Ονισενκο
«Εγινε ένα λάθος, εγώ ποτέ δεν ζήτησα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό. Αλλος έβαλε το όνομα της εταιρείας μου», λέει στην «Κ» ο ιδιοκτήτης μιας από τις 24 εταιρείες που αρχικώς εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την ανέγερση τεμένους στον Βοτανικό. Ο εν λόγω επιχειρηματίας - αρχιτέκτονας «κλείνει το τηλέφωνο»  χωρίς να εξηγήσει ούτε το «ποιος» ούτε το «πώς» και το «γιατί» είχε λόγο να τον «εμπλέξει» με τον διαγωνισμό. Αλλος εκπρόσωπος εταιρείας είναι περισσότερο διαφωτιστικός εξολομογούμενος ότι δεν ενδιαφέρεται πλέον για το συγκεκριμένο έργο, εξαιτίας του φόβου «για τυχόν επεισόδια και στοχοποίησή του από ακραίες ομάδες» . Εως σήμερα έχουν κηρυχθεί άγονοι τρεις διαγωνισμοί για την κατασκευή του «τζαμιού», καθώς ουδείς ενδιαφερόμενος προσήλθε στο τελικό στάδιο της διαδικασίας

Το μωσαϊκό κλυδωνίζεται O χάρτης της Συρίας έχει κοπεί στα τρία

O χάρτης της Συρίας έχει κοπεί στα τρία
ΔαμασκόςΗ φωτιά του εμφυλίου που μαίνεται για δύο χρόνια έχει στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, έχει εκτοπίσει πολλαπλάσιο αριθμό Σύρων από τις εστίες τους, έχει καταστρέψει τις υποδομές της χώρας και έχει κάνει τις πόλεις σωρούς ερειπίων αλλά η καταστροφή δεν σταματά εκεί: Η Συρία έχει ουσιαστικά χωριστεί σε αυτήν την φάση σε τρεις περιοχές, βαθαίνοντας τα ρήγματα μεταξύ των διαφορετικών κοινοτήτων και υποσκάπτοντας τις προοπτικές της χώρας να ανακάμψει κάποτε ως πόλος ενός ενιαίου μωσαϊκού κοινοτήτων, όπως ήταν πριν τον πόλεμο. Το πώς θα είναι η Συρία όταν οι εμπόλεμες πλευρές αφήσουν τα όπλα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, γίνεται όλο και πιο θολό, όμως όλοι συμφωνούν στο ότι όσο συνεχίζεται η διαμάχη, τόσο δυσκολότερο θα είναι να σφυρηλατηθεί εκ νέου ένα συνεχές τοπίο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ (μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ) «Δεχθήκαμε 15.000 απομακρύνσεις, δεν δεχόμαστε νέες απολύσεις»

χι σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, επειδή η καταγγελία του Μνημονίου «θέτει σε κίνδυνο την παραμονή στην Ε.Ε. και στην Ευρωζώνη», που για τη ΔΗΜΑΡ ήταν και παραμένει κόκκινη γραμμή...
Με ένα ξεκάθαρο «όχι» απαντά στο προσκλητήριο του Αλ. Τσίπρα για κυβέρνηση της Αριστεράς ο Δ. Χατζησωκράτης. Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και υπεύθυνος προγράμματος της ΔΗΜΑΡ βλέπει τον ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετεί «αντιμεταρρυθμιστικές και λαϊκιστικές» θέσεις, ενώ χαρακτηρίζει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών αρνητική εξέλιξη για την οικονομία και την κοινωνία. Τάσσεται κατά ων απολύσεων στο Δημόσιο, που τις ξεχωρίζει από τις 15.000 «απομακρύνσεις», όπως τις αποκαλεί, τις οποίες είχε αποδεχθεί το κόμμα του.

Στην... πυρά τού «ναι σε όλα»!/Παναγιώτης Παναγιώτου,

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTHZmKkCKtFWMs5gNkXsrePnpdnkmRWx5_ZbI1o8xeP4RG5u_Sw1Q
Ομολογώ ότι οι «αντάρτες βουλευτές» που... ψηφίζω για τελευταία φορά οριζόντια μέτρα και μετά... ή ξαναψηφίζουν ή απέχουν ή ψηφίζουν «παρών» ή απουσιάζουν ή διαγράφονται κ.ο.κ., έχουν αρχίσει να μου γίνονται συμπαθείς! Πρόκειται συνήθως οι περισσότεροι για πολιτικούς με... πολιτευτικό παρελθόν κάπως... βαρύ. Κάθε άλλο, παρά «αναμάρτητοι» πολιτικά είναι. Υπάρχουν δε, κατά κανόνα, πολλοί λόγοι, κυρίως εκ της συμπεριφοράς τους στο παρελθόν για να τους ασκηθεί κριτική. Ομως δεν τους την... «πέφτουν» γιʼ αυτούς τους λόγους. Αντίθετα, γίνονται αντικείμενο απίθανων ευτελιστικών επιθέσεων, για την άρνησή τους, ή ακόμη και την... ενδεχόμενη άρνηση, να ψηφίσουν ορισμένα «μνημονιακά μέτρα», ανεξαρτήτως περιεχομένου εάν λ.χ. αφορά την αύξηση του αριθμού των μαζικών απολύσεων ή την περαιτέρω μείωση των συντάξεων ή τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας ή τις απολύσεις με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου κλπ.

Πολιτικός και πολιτευόμενος...

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBvt58C92_lUH1pfC4RyCi-cS5wJxdkDqWeHzQ9bUxP4N4fHAU
Για περισσότερο από τρία χρόνια οι δοκιμασίες για την ελληνική κοινωνία δεν έχουν τέλος και είναι πράγματι εντυπωσιακή η ανοχή και η αντοχή που έχουν επιδείξει οι πολίτες. Οσοι κατά καιρούς προεξοφλούσαν μεγάλες ανατροπές και άλλοι που πόνταραν σε μια ιδιότυπη επανάσταση απογοητεύθηκαν από τις εξελίξεις. Η ασφυκτική πίεση και το βάρος των μέτρων που έχουν επωμισθεί τα εκατομμύρια των πολιτών είναι πράγματι δυσβάσταχτα και τα όριά τους έχουν προ πολλού ξεπερασθεί. Αυτή η κόπωση είναι που τρομάζει όλους εκείνους που θέλουν να γυρίσει τάχιστα σελίδα και να αρχίσει να φαίνεται μια κάποια προοπτική που θα λειτουργήσει ως κίνητρο για δημιουργικές πρωτοβουλίες στον τόπο.

Το δύσκολο στοίχημα

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRC7Cbfvnl6rBUsEhFm9UpfK_VtViAYhh9XZEjkqx6wpo4zA3Qdkg
Του Τάσου Παππά Η Αμερικανίδα φιλόσοφος Μάρθα Νουσμπάουμ (αντλώ το σχετικό απόσπασμα από τη στήλη του Θ. Γιαλκέτση «Ιδέες παλιές και νέες», «Εφ.Συν.», 20-7-2013) θυμίζει τη φράση του Σωκράτη ότι «η δημοκρατία είναι ένα υπέροχο, αλλά νωθρό άλογο και για να την κρατάμε σε εγρήγορση, χρειάζεται μια σκέψη που επαγρυπνεί». Οι εξουσίες δεν θέλουν να σκοτώσουν το άλογο-δημοκρατία, επιχειρούν όμως, στερώντας του την «τροφή» και περιορίζοντάς του τον ζωτικό χώρο, να το μετατρέψουν σ’ ένα ψωράλογο που θα σέρνεται ακίνδυνο.

Τουρκία: Τη Δευτέρα η απόφαση για την υπόθεση Εργκένεκον

http://www.skai.gr/files/temp//C44DC13C36D45599497866C750E1C48D.jpg
Κεκλεισμένων των θυρών και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αναμένεται τη Δευτέρα η δικαστική απόφαση για την πολύκροτη υπόθεση Εργκένεκον στην Τουρκία.Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθησαν 275 άτομα: στρατιωτικοί εν αποστρατεία, πολιτικοί δημοσιογράφοι και ακαδημαικοί.

Ο ισραηλινός στρατός ετοιμάζεται για ένα σύντομο και αιματηρό πόλεμο στο Λίβανο

Израиль Ливан израильский солдат израильская армия оружиеΟ τρίτος λιβανικός πόλεμος θα είναι σύντομος, επιθετικός και αιματηρός. Την εκτίμηση αυτή έκαναν υψηλόβαθμοι Ισραηλινοί αξιωματικοί, βασιζόμενοι στη δυνατότητα μιας ένοπλης αντιπαράθεσης με τη Χεζμπολάχ το επερχόμενο καλοκαίρι.Σύμφωνα με τους στρατιωτικούς, το Ισραήλ περιμένει την πτώση εκατοντάδων πυραύλων, διότι τα αντιπυραυλικά συστήματα δεν μπορούν να προστατεύσουν πλήρως τη χώρα από τα μαζικά χτυπήματα.