12 Ιουνίου 2013

Γλυτώνουν προς το παρόν τα λουκέτα ΕΛΒΟ, ΕΑΒ και ΕΑΣ

Picture 0 for Γλυτώνουν προς το παρόν τα λουκέτα ΕΛΒΟ, ΕΑΒ και ΕΑΣΣύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι αμυντικές τελικώς γλυτώνουν, επειδή τουλάχιστον για ΕΛΒΟ και ΕΑΣ υπάρχουν μεγάλα προγράμματα, ενώ πιθανώς να ανοίγουν δουλειές και για την ΕΑΒ-
Εγκαταλείπεται, τουλάχιστον προς το παρόν, το σχέδιο για λουκέτα και απολύσεις στις αμυντικές βιομηχανίες, κυβερνητική απόφαση που υποτίθεται ότι έχει ληφθεί πριν τις αντιδράσεις που προκάλεσε η πράξη νομοθετικού περιεχομένου, με την οποία ο ισχυρός εταίρος της τρικοματικής κατάργησε την ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης.

Διδάγματα, ευκαιρίες μετά από τη φυγή της Gazprom!

http://www.e-afipnisi.gr/img/4a800301260b2639fa1ec3efafb5f86ceukairies.jpg500.jpg
Η αποχώρηση της Gazprom από τον διαγωνισμό ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ διαλύει, όπως απεδείχθη και με την πρόσφατη διάψευση των προσδοκιών για ρωσικά δάνεια προς την Κύπρο, τις αυταπάτες περί μαγικών πολιτικών λύσεων ή αυτόματης εξασφάλισης οικονομικής στήριξης.Οι αυταπάτες δεν βαραίνουν την κυβέρνηση, η οποία -αποδεδειγμένα- από τα τέλη του περασμένου καλοκαιριού και μέχρι την τελευταία στιγμή, κατέβαλε υπεράνθρωπες προσπάθειες εξισορρόπησης των αντιτιθέμενων συμφερόντων Ε.Ε., ΗΠΑ, Ρωσίας και Αζερμπαϊτζάν ως προς τις ενεργειακές οδούς της Ευρώπης.

Ζητούν άνοιγμα τάφων και στην Τουρκία

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/content_image/files/node_images/7/3/1/183731/Untitled.jpg
Άνοιγμα τάφων και στην Τουρκία ζητούν η Διερευνητική Επιτροπή για τους Αγνοούμενους και η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, και προς τούτο επιδιώκουν την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αποκάλυψη στην Επιτροπή Προσφύγων και για μαζική μεταφορά οστών από τάφους στα κατεχόμενα.

Μεγάλη αεροναυτική άσκηση του Ισραήλ νοτίως της Κύπρου

http://www.parikiaki.com/wp-content/uploads/israel-army.jpg
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αεροναυτική άσκηση του Ισραήλ, στα νότια της Κύπρου. Στρατιωτικές δυνάμεις της Δημοκρατίας θα λάβουν μέρος στο τελευταίο μέρος της άσκησης, την Πέμπτη.
Του Κυριάκου Πομηλορίδη
Μεγάλης κλίμακας αεροναυτική άσκηση με την συμμετοχή Ελληνικών και Ισραηλίτικων μαχητικών βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες το πρωί πάνω από τα διεθνή ύδατα, Νότια της Κύπρου, εντός του Χώρου Ελέγχου Πτήσεων της Λευκωσίας, της Αθήνας και του Τελαβίβ. Το σενάριο προβλέπει προσβολή θαλάσσιων στόχων, εμπλοκή των αεροσκαφών σε αερομαχίες και τον ανεφοδιασμό τους εν πτήσει, στο τρίγωνο μεταξύ Κύπρου – Κρήτης και Καστελόριζου.

Το ενεργειακό στην ΕΕ και η δημοκρατία στην Τουρκία

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT1UvnYf8Pl3fU--3lyiD_3UEPpXN3udqYQrJRJFkokDxilE2rUNQΤων Nora Fisher, David Koranyi
Τα τελευταία χρόνια, έχει υπάρξει μια καταδίκη στις επιχειρηματικές και πολιτικές κοινότητες, ότι οι οικονομικές επιδόσεις του κόμματος Δικαιοσύνη και Ανάπτυξη (ΑΚΡ) αλλά και η πολιτική εξουσία, θα διασφάλιζαν ότι η χώρα παρέμεινε νησίδα σταθερότητας σε μια κρίσιμη αλλά πολυτάραχη περιοχή. Δεδομένων κάποιων καλά τεκμηριωμένων ελλείψεων στις δημοκρατικές επιδόσεις της Τουρκίας, αυτή η προσέγγιση σήμαινε ένα trade-off μεταξύ της σταθερότητας και της φιλελεύθερης δημοκρατίας.

Κρίσιμες ώρες για την Τουρκία - διακεκριμένοι δημοσιογράφοι μιλούν στην"Κ»

Οι διακεκριμένοι δημοσιογράφοι Σαχίν Αλπάι και Μουράτ Γετκίν μιλούν στην «Κ» για την επόμενη μέρα.


«Τα περί λόμπι χρηματιστών που συνωμοτούν εναντίον της Τουρκίας μέσω των διαδηλωτών είναι καθαρός λαϊκισμός. Ο Ερντογάν επιχειρεί να εμφανιστεί ως προστάτης των φτωχών εναντίον των πλουσίων, ενώ είναι ο ίδιος που κατηγορείται, εδώ και καιρό, ότι προστατεύει τους ισχυρούς χρηματοδότες του». Με αυτά τα λόγια απαντάει στους ισχυρισμούς του Τούρκου πρωθυπουργού ο πανεπιστημιακός, αρθρογράφος της κριτικά φιλοκυβερνητικής Zaman και παραγωγός εκπομπών στο CNN Turk Σαχίν Αλπάι, μια από τις πιο έγκυρες φωνές της τουρκικής δημοσιογραφίας

Αρνήθηκε να τον συναντήσει ο Ερντογάν Στην Τουρκία βρίσκεται ο Αρχηγός της Μοσάντ


Στην Τουρκία βρίσκεται ο Αρχηγός της Μοσάντ
Άγκυρα: Στη συνάντηση του αρχηγού της ισραηλινής «Μοσάντ», Tamir Pardo και του επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν στην Τουρκία, αναφέρεται η «Hurriyet» και γράφει ότι οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα σχετικά με τη Συρία, το Ιράν και το πάρκο Γκεζί.Γράφει ακόμα ότι ο Pardo φέρεται να επιδίωξε συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος ωστόσο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά του.Ως ένδειξη της ομαλοποίησης των σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ, ερμηνεύει την επίσκεψη Pardo στην Τουρκία η «Hurriyet».
Πηγή: philenews

Η κατάσταση είναι πλέον εξαιρετικά κρίσιμη

http://www.antinews.gr/wp-content/uploads/2013/06/isorropia-top_pix_2012_part2_007.jpg
Antinews.grΚίνηση Υψηλής Στρατηγικής
1) Απέναντι σε ΔΝΤ-ΤΡΟΙΚΑ-ΕΕ και Γερμανία καταδεικνύεται η βούληση για μεταρρυθμίσεις
2) Το κλείσιμο Φορέα ο οποίος ελέγχεται απο σημαίνον στέλεχος της Ν.Δ. ξεκαθαρίζει το τοπίο αποτελεί σκληρό μήνυμα για οιονδήποτε διανοηθεί να θέσει εμπόδια σε μεταρρυθμίσεις
3) Ο απόλυτος Κυρίαρχος του Πολιτικού παιχνιδιού είναι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. και το αποδεικνύει αναλαμβάνοντας κινήσεις πολιτικές υψηλού ρίσκου αναγκαίες όμως για την συνέχιση των μεταρρυθμίσεων
4) Οι αρχηγοί των άλλων δύο κομμάτων τίθενται ενώπιον των ιστορικών ευθυνών τους και τα παιχνίδια λαϊκισμού παύουν

Το στοίχημα του Πούτιν στην Ιρλανδία

Στην επίσημη ατζέντα της συνόδου κορυφής του G8, στις 17 Ιουνίου στην Ιρλανδία, κεντρικό θέμα είναι τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας, αλλά ανεπισήμως θα είναι, αναμφίβολα, η Συρία.Στις αρχές του έτους οι διπλωματικές πηγές της RBTH αμφέβαλαν ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος επέστρεψε στο Κρεμλίνο ύστερα από ένα διάλειμμα 4 ετών, θα πάει ο ίδιος στο Λοχ Ερν, θεωρώντας ότι θα στείλει στη Βόρεια Ιρλανδία τον Μεντβέντιεφ.

Ρίχνει λάδι στη φωτιά

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ

Συζήτηση σήμερα στην Ευρωβουλή για την κρίση στην Τουρκία
Αγκάθι για την Κύπρο η θέση των Σοσιαλιστών για άνοιγμα των κεφαλαίων 23-24, που είναι μπλοκαρισμένα από την Κυπριακή Δημοκρατία

Λάδι στη φωτιά με τις δηλώσεις του και τη στάση του ρίχνει στην κρίση που επικρατεί στην Τουρκία ο Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, ενώ πλέον είναι σαφή τα δημοκρατικά ελλείμματα του καθεστώτος. Αυτό είναι το γενικό κλίμα που επικρατεί στην Ευρωβουλή και ο άξονας του ψηφίσματος που ετοιμάζουν οι πολιτικές του ομάδες και αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την ολομέλεια. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με τη συμμετοχή των πολιτικών ομάδων και των ευρωβουλευτών.

Μπορούμε;

http://www.aixmi.gr/wp-content/themes/aixmi2/timthumb.php?src=http://i2.wp.com/www.lykavitos.gr/wp-content/uploads/2013/06/ATH08_GREECE__0525_11.limghandler.jpg&h=260&w=660&zc=1&q=100Άτυχη, δύσμοιρη πατρίδα
Εκείνη που τη λησμόνησαν τα παιδιά της.
Αντ. Μακρυδημήτρης, Το πυρ της ποίησης
Από το 1821 μέχρι σήμερα ο Ελληνισμός βιώνει διαδοχικές κρίσεις ταυτότητας, τόσο στο κοινωνικό όσο και στο πολιτισμικό επίπεδο. Ή – καλύτερα – διέρχεται συνεχείς φάσεις αναπροσαρμογής της εθνικής ταυτότητας καθώς η Ελλάδα αυτο- και ετερο- προσδιορίζεται κάθε φορά που κινδυνεύει ως αυτοτελής οντότητα.

Προς Βερολίνο, μέσω Αθήνας...

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRfbmVwqIt9i0iFjCbN23sakaGUmzBrjl2xSo2pq-jhCXAKG08
Η Ελλάδα είναι η πιο κραυγαλέα περίπτωση παραβίασης του κανονισμού του ΔΝΤ σε πρόγραμμα βοήθειας αλλά όχι η πιο βαρύνουσα, καθώς συνολικά ο Νότος της Ευρωζώνης βρίσκεται σε αδιέξοδο με την εφαρμογή μη βιώσιμων συνταγών: Η Ιταλία του Λέτα αυξάνει σιωπηλά και με την ανοχή της Γερμανίας δημόσιο χρέος και έλλειμμα στο όνομα της πολιτικής σταθεροποίησης, ενώ η Ισπανία του Ραχόι έχει ως στρατηγικό ορίζοντα τις επόμενες μέρες, με το τραπεζικό σύστημα της χώρας να «σαπίζει» ολοένα και περισσότερο.Η παραπάνω κατάσταση πραγμάτων έναν και μόνον στόχο εξυπηρετεί, την τεχνητή ευφορία-ηρεμία που χρειάζεται η κυβέρνηση Μέρκελ για την προεκλογική εκστρατεία των εκλογών του προσεχούς Σεπτεμβρίου, όπου πρέπει να πείσει τους ψηφοφόρους ανάμεσα στα άλλα για το success story των επιλογών της στην κρίση της Ευρωζώνης από την άνοιξη του 2010 μέχρι και σήμερα.

Ποιός ήθελε αυτήν την ΕΡΤ;

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130612/engine/assets_LARGE_t_420_54211392_type12128.jpgAntinews.gr/Η σημερινή Κρίση-πολύμορφη και πολυεπίπεδη- επιτάσσει απο την Κυβέρνηση και τα Πολιτικά Κόμματα που την στηρίζουν να χρησιμοποιούν καθαρό λόγο στις όποιες προσεγγίσεις τους και να μην αποφεύγουν να καυτηριάζουν τα κακώς κείμενα. Η Αλήθεια για την ΕΡΤ είναι πως δεν πρόκειται για Δημόσιο Φορέα Ενημέρωσης αλλά για Κρατικό φορέα Ενημέρωσης.Όπερ σημαίνει ότι το κάθε πολιτικό κόμμα το οποίο και καταλάμβανε την Εξουσία την θεωρούσε ως λάφυρο του και την χρησιμοποιούσε κατά το δοκούν.Φυσικά και μεγάλη ευθύνη φέρουν τόσο και τα Κόμματα της Αντιπολίτευσης όσο και οι Εργαζόμενοι της ΕΡΤ σε ατομικό και σε συλλογικό επίπεδο.

Δηλώσεις Τ. Μητσόπουλου «Σημαντικός ο επίγειος δορυφορικός σταθμός στην Κύπρο» -

«Σημαντικός ο επίγειος δορυφορικός σταθμός στην Κύπρο»Λεμεσός: Ως μια πολύ σημαντική υποδομή, που θα καταστήσει την Κύπρο σημείο αναφοράς σε θέματα έρευνας και διάσωσης και θα αναβαθμίζει ταυτόχρονα τη γεωπολιτική μας σημασία, θεωρεί ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος, τη λειτουργία ευρωπαϊκού επίγειου δορυφορικού σταθμού MEOLUT (Medium Earth Orbit Local User Terminal) στη χώρα μας.

[ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟ ] Με πράσινο φως...

http://gdb.voanews.com/5BCCF8C3-BEE6-4067-AADF-FF088F592773_w640_r1_s_cx0_cy9_cw0.jpg
Η Χεζμπολάχ, με την πλήρη στήριξη της Τεχεράνης, έχει εμπλακεί πλήρως στη σύγκρουση της Συρίας, με αποτέλεσμα την πλήρη ανατροπή των δεδομένων στο πεδίο της μάχης μέσα σε λίγες μέρες: Πρώτα η στρατηγικής σημασίας πόλη Κουσαΐρ, κοντά στα σύνορα του Λιβάνου, στη συνέχεια τα υψώματα του Γκολάν -δίπλα στη γραμμή κατάπαυσης Κουσαΐρ- έπεσαν στα χέρια των κυβερνητικών δυνάμεων, που τώρα προωθούνται στην περιοχή του Χαλεπίου και των συνόρων με την Τουρκία. Ετσι αντί της επέμβασης της Δύσης και της Τουρκίας για να ανατραπεί ο Ασαντ, έχουμε την επέμβαση Ιράν-Χεζμπολάχ με την πολιτική κάλυψη της Μόσχας όχι απλώς για να διασωθεί ο πολιορκημένος Ασαντ, αλλά για να καταφέρει συντριπτικό πλήγμα στην ανταρσία. Είναι φανερό ότι τα παραπάνω γίνονται στη σκιά της ανοχής τόσο των ΗΠΑ όσο και του Ισραήλ, που ρεαλιστικά και κυνικά προτιμούν τον Ασαντ, τη Χεζμπολάχ και το Ιράν από τη Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τις διάφορες φονταμενταλιστικές ομάδες τύπου Αλ Κάιντα.

Ο πολιτικός κόσμος "σκότωσε" την ΕΡΤ

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20130612/engine/assets_LARGE_t_420_54211392_type12128.jpgΗ κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξει στο τέρμα τα μεγάφωνα στους δρόμους και να παίξει ήχους σκληρού ροκ. Το γήπεδο που επιλέγει να αναμετρηθεί ο κ. Σαμαράς με τα δημοσκοπικά του νούμερα είναι καλά επιλεγμένο. Η ΕΡΤ είναι απαξιωμένη εδώ και καιρό. Όχι μόνο από τα κόμματα εξουσίας, αλλά και από τις διοικήσεις της, τους συνδικαλιστές της... Σε οποιοδήποτε δυτικό κράτος υπάρχει μία δημόσια ραδιοτηλεόραση. Είναι απαραίτητο συστατικό της Δημοκρατίας μας. Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν μόνο ιδιωτικοί σταθμοί, όπως και ότι θα λειτουργούσαμε μόνο με την ΕΡΤ και την ΥΕΝΕΔ!

πΓΔΜ: Διαμαρτυρία έξω από το Γραφείο Συνδέσμου της Ελλάδας


Παλαιστίνη: Ενεργειακή συμφωνία με όμιλο του Ισραήλ

Παλαιστίνη: Ενεργειακή συμφωνία με όμιλο του Ισραήλ στην Δυτική Όχθη Σύμφωνα με τους FT, οι αρχές της Παλαιστίνης θα συνεργαστούν με μεγάλο πελάτη από το Ισραήλ στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της Δυτικής Όχθης. 
Οι αρχές της Παλαιστίνης θα συνεργαστούν με μεγάλο πελάτη από το Ισραήλ σε εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας που θα κατασκευαστεί στην Δυτική Όχθη και θα είναι το μεγαλύτερο στην περιοχή, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες των Financial Times.Η IC Power, τμήμα του επιχειρηματικού ομίλου Israel Corporation, έχει εκφράσει ενδιαφέρον για την αγορά του πλεονάζοντος ηλεκτρικού ρεύματος από τις εγκαταστάσεις, που θα κατασκευαστούν στον πόλη Τζενίν και το κόστος τους θα ανέλθει στα 500 εκατ. δολάρια.

Τεστ αντοχής με το… σήμα της ΕΡΤ

Τεστ αντοχής με το… σήμα της ΕΡΤ - Το στοίχημα του Μαξίμου και οι αντιδράσεις Σήμα αποφασιστικότητας, προς εσωτερικό και εξωτερικό, αλλά και στοίχημα με ρίσκο η υπόθεση ΕΡΤ. Γιατί επιλέχθηκε η συγκεκριμένη ΔΕΚΟ. Πώς αντιδρούν ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και γιατί το πήρε «πάνω του» το Μαξίμου. Η συγκυρία και η αντιπολίτευση.

«Σήμα» αποφασιστικότητας, προς το εσωτερικό, αλλά κυρίως προς το εξωτερικό επιχειρεί να στείλει η κυβέρνηση Σαμαρά, μέσα από την αναδιάρθρωση της ΕΡΤ που ανακοινώθηκε αιφνιδιαστικά χθες. Πρόκειται για στοίχημα με ρίσκο, το οποίο όμως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πιστεύει ότι θα κερδίσει, παρά τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, αλλά και τους κραδασμούς στην συγκυβέρνηση.